En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
sam

De tankar du inte kan höra.

Här får ni ta del av min vardag, vardagsfunderingar och mer speciella händelser... Det uppdateras flitigt, så se till att du inte missar så mycket.

Börjar min lilla skrivning med att citera en känd låtrad
"...Vilken härlig dag!" (Ni vet, samma låt som sjungs i pripps blå-reklamen). Och det är sant, dagen har i princip varit bra ända från början till slut. Mitt på dagen gick jag till mommos och moffas för att få en kopp cappucino (På mjölk!), satt där i 1½ timme och gick sedan hemmåt (via stan för att få se lite av vad folk gör en söndagseftermiddag. De gick omkring i vårsolen.), men med målet inställt på "Mommi" (Ja något måste man ju benämna mammas mommo, så varför inte Mommi) och att leverera dagens- och gårdagens JT. Hon blev väldigt förvånad över min överraskningsvisit och bjöd på en "Rävgodis". Hon var ovanligt trevlig idag, och jag satt där i över en halvtimme och prata om lite allt möjligt. Jag kollade även genom bostadsannonserna i Vasabladet, i hopp om att få en uppfattning om vad det kostar att bo i Vasa. DYRT! Åtminstone om man ska tro VAO. Men det är väl sånt man får leva med, för jag SKA...

Skrivet av sam, 2006-03-26

Visa hela (0 kommentarer)

Det var som att komma till en helt främmande plats när jag gick in till Topeliusgymnasiet idag, och det berodde inte på att solen och snön gjorde att det var mycket ljusare utomhus. Jag lämnade in miniräknaren och MAOL's så jag får använda dem imorgon på den sista skrivningen (ska vi hoppas). Så frågade jag efter mitt preliminära resultat i MO1, den materialbaserade uppsatsen. Med en liten överraskning fick jag höra att jag trots flera små slarvfel fått 87-89p, med andra ord E. Det bör nämnas att det är preliminärt, och även den materialbaserade, den fria lär ha gått bättre, om man får tro på känslan man har i kroppen.
Vi får se vad vindarna för med sig för resultat. :)

Fotokursen igår kändes som en bra kurs. Om man jämför med kursen i höstas kommer denhär att bli mycket trevligare eftersom det är mindre deltagare, och så är det mera praktiskt än att bara sitta och lyssna till sånt man redan vet.

Springer iväg...

Skrivet av sam, 2006-03-23

Visa hela (0 kommentarer)

Till skillnad från igår så blev det sovmorgon idag... Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket annat än tagit det lugnt... Läst några gamla brev tex, och ätit lite ris/broilerwok och tänkt lite.
Tänkandet är en del av min vardag tror jag.
skip.

Skrivet av sam, 2006-03-22

Visa hela (0 kommentarer)

E man morgonpigg så sitter man här denhär tiden på dygnet (8:51)... Sanningen är den att tidskillnaden mellan Finland där jag befinner mej, och Australien där Prudie finns är rätt så stor, så då är det ju bra att vara morgonpigg så man hinner se skymnten av henne. :)
Till allas oförväntan gick jag och sova redan 23 igår, och somnade nästan direkt. Halv 8 i morse tyckte Morris att jag borde stiga upp. Sagt och gjort. Så har jag redan hunnit studera jordvärme"bygget" på andra sidan gatan. Det är rätt så intressant egentligen med jordvärme och att det verkligen fungerar att ta vara på värmen som jorden producerar. Hur fungerar det egentligen när de borrar, varifrån får de en 150 meter lång borr?

Live life!

Skrivet av sam, 2006-03-21

Visa hela (0 kommentarer)

Det var inte samma känsla att gå ut ur den stora äckligt varma jumppasalen där studentskrivningar fortfarande pågick, som det var förra måndagen. Och då är fredag den sista skrivningsdagen för min del. Kanske därför det inte kändes som en lättnad, för att fruktan för fredag fortfarande finns kvar. Ni ser, matte är inte riktigt min starkaste sida.
Blir jag underkänd.... Ja då kan jag vinka adjö till studentmössan nu till våren.
Ett par ljuspunkter finns det åtminstone i livet.. Ikväll är det konst som gäller, och min retroinspirerade tuschteckning. På onsdag ska vi hoppas att fotokursen äntligen blir av, så då har jag annat att tänka på tills fredagen knackar på dörren.
Man blir hungrig av att skriva modersmål. Förresten, om någon är intresserad så skrev jag nr 34. Alltså den sista rubriken. Där man bara fick en rubrik, och utifrån den skulle skriva en hur-många-sidor-som-helst-uppsats. "Med andras ögon". Och det blev lite snack om hur man ser sej själv...

Skrivet av sam, 2006-03-20

Visa hela (0 kommentarer)

E du morgonpigg? Riktigt överflödigt morgonpigg? Nähä, otur för dej.... Det är faktist rätt så trevligt att vara lite morgonpigg.
I går/natt/morse (beroende på hur man föredrar att skriva) kom jag hem runt halv 3 tror jag... Och trots att jag drömt om en sightseeing på planeten oravais hela natten så vakna jag pigg och redo för dagens utmaningar redan kl 8. (sanningen är den att kattkräket höll på att ta livet av min blomma)... Men det var ändå trevligt, för att få se solen en liten stund innan snöyran kommer så uppskattas verkligt. Och det var dessutom var det en vacker morgon..
Synd för er som sov så länge solen varade ^^

See ya later, Sam.

Where you'd least expect
There's someone special

Imorgon kör vi den andra delen av modersmålsprovet i studentskrivningarna. Som tur är så är modersmål mitt starkaste ämne, så det borde inte vara så stora problem.
Gonatt everyone!!

Skrivet av sam, 2006-03-19

Visa hela (0 kommentarer)

Kattrackarn hänger fast vid min fot som en annan blodigel. Det tar verkligen sjukt att ha en liten Morris hängande i sin kropp. *Smärta*

Dagen har jag tillbringat i tvätteriet (praktiska sidan) med en grupp äldre damer (pensionärer som inte kommer ihåg vad de sagt sekunden före), och en annan grupp med unga mammor. Gissa om jag kände mej som det svarta fåret (!). Men istället kunde jag vara aktiv och tillverkade två "LO:n" (Layouts).
Scrapbooking är alltså den hetaste trenden i amerika, och växer så det knakar i övriga världen. Det är ungefär som att sätta in foton i ett album, men man dekorerar lite mera och sätter lite mer tid på att få fram känslan som finns i fotot.

Over and out, sam.

Skrivet av sam, 2006-03-18

Visa hela (0 kommentarer)

Just nu är jag nere i en dal... som i en berg-och-dalbana. Inatt drömde jag att jag förlovade mej. Jag drömde att jag hade ringen på fingret och var lycklig. Jag vet också vem det var som friade, men det är inget man ska avslöja för allmänheten. Jag minns att jag sprang genom korridoren i skolan för att berätta för mina vänner att jag äntligen funnit lyckan. Jag hade funnit lyckan - i drömmen. Drömmar visar alltid ens undermedvetna. I mitt fall tror jag det berodde på min undermedvetna längtan till ett fast förhållande där man kan vara trygg och öppen.
Jag känner mej inte lycklig just nu. Jag är en för social människa för att känna lycka i min ensamhet.
Nej, jag är inte deprimerad... Jag bara längtar efter framtiden.

Skrivet av sam, 2006-03-17

Visa hela (0 kommentarer)