En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
sandra89

sandra89s bloggis

I de nästkommande sidorna som jag läst har herden lyckats få ett jobb i en kristallbutik, han gick därmed från buspank till att ha tillräckligt med pengar för att uppfylla sina mål kring drömmen om skatten vid pyramiderna. Men tankar om att fortsätta drömma istället för att förvekliga dem väcktes och till en början blev herdens beslut att återvända till spanien och köpa sig nya får. Men detta ändrades och han anslöt sig till en karavan som skulle bege sig rakt igenom öknen med ett mål om att komma till en stad (vars namn jag inte minns eller finner igen). Han stötte på en engelsman som även han ägde dessa två ja och nej stenar och som även han hade ett visst mål med resan.

Herden har under denna resa inte varit med om så mycket händelser utan har snarare riktat in sig på tankar och känslor kring saker och ting i världen. Böcker har även kommit och gått som ett intresse för honom, även lärandet kring nya saker. Dessa sidor avslutades med att karaven kom fram till...

Skrivet av sandra89, 2007-04-15

Visa hela (2 kommentarer)

Efter mycket om och men så valde jag äntligen boken Alkemisten som är skriven av Paulo Coelho. En författare med ursprung från Brasilien, alltså sydamerika.

Den handlar om en andalusisk herdepojke vid namn Santiago som följer sin dröm om att finna en skatt vid pyramiderna. Han reser från sitt hem i spanien, till marknaderna i Tanger och vidare till Egyptens öken. Det står även på baksidan av boken att skatterna som Santiago finner på vägen visar oss den viktigaste visdomen av dem alla. Nämligen "att lyssna till sitt hjärta, att förstå tecknen på livets väg och framför allt att följa sina drömmar".

Det som hittills har hänt i de sidor som jag läst är att denna herde, Santiago, har som mål haft att besöka en viss by och möta upp en viss tjej vars namn han inte vet. På vägen dit har han haft en återkommande dröm och i staden Tarifa bestämde han sig för att söka upp en dam och få svar på vad denna skulle betyda. Det visade sig vara en dröm med tecken...

Skrivet av sandra89, 2007-04-02

Visa hela (1 kommentar)

1. Beskriv kort upplysningens idéer och livsåskådning.
Dess idéer var att börja tänka på nuet istället för att lägga fokus på antiken och upplysningens livsåskådningar kunde bl.a. handla om kyrkan och tron.

2. Någon sade "I mitt rike får var och en bli salig på sin fason". Vad betyder det?
Den som sa det var den preussiske kungen Fredrik den andre, vilket innebär att denne persons rike så får varje person vara lycklig på sitt sätt.

3. Vad betyder empirism, rationalism och utilism (eller utilitarism)?
Empirism: Att nå kunskap genom erfarenheter eller experiment.
Rationalism: Detta handlar om förnuftighet och att vara förnuftig i olika sammanhang.
Utilitarism: Nyttighet, kan även säga det som en slags nyttighetsdyrkan.

4. Ge exempel på varför Robinson Crusoe är en typisk upplysningsroman. Använd dig av begreppen rationalism, empirism och utilism.
Robinson Crusoe handlade om överlevnad, och för att kunna överleva det som Robinson...

Skrivet av sandra89, 2007-02-22

Visa hela (0 kommentarer)

1. Jag har valt boken Roseanna av Sjöwall och Wahlöö

2. Roseanna utspelar sig i Motala och för att ge en mer detaljerad beskrivning så direkciterar jag ifrån boken.
"Motala är en medelstor svensak stad. Den ligger i Östergötland, vid norra delen av sjön Vättern och har 27.000 invånare."

3. Det finns två stycken huvudpersoner än sålänge och det är Larsson som jag inte kommer ihåg vad han heter i förnamn just nu och sedan Martin Beck som är förste kriminalassistent vid statspolisen och har tillhört riks,mordkommisionen i åtta åt. Han tycks vara en man som har koll på läget och gillar det han håller på med. Visar helt enkelt entusiams i det han gör.

4. Miljöbeskrivningen är väldigt detaljrik, författarna tycks verkligen vilja ge läsaren en bild utav allt så denne kan leva sig in i boken mycket lättare. Vilket jag verkligen inte klagar på eftersom en bok blir så mycket mer intressant och spännande då man får en klar och tydlig bild över saker och ting.

Skrivet av sandra89, 2006-12-11

Visa hela (3 kommentarer)

*Texten är skriven i jag form och handlar om en person som berättar att under vårtiderna, då han tagit in på ett värdshus i Southwark att han möter på ett tjugotal personer med samma mål som han själv. Målet är att åka sig till Canterbury. Det är en oerhört härlig blandning av människor och efter ett tag känner han att han börjar komma lite närmre och blivit mera bekant med några utav dessa. Han beskriver därefter en riddare, tiggarmunk, en fru från Bath och en sockenpräst.


*Riddaren beskrivs som en väldigt hjältemodig och ståtlig personen, en sådan som man vill ha i närheten för att känna trygghet. Hans kroppsliga sida beskrivs även som oerhört vacker med sitt sällsynta, vackra och lockiga hår och med otroligt starka muskler då armens beskrivs att vara av stål. Men det är inte bara att rädda vackra kvinnor, att visa upp sig och dra sitt svärd som gäller. Den sista meningen beskriver även vilken respekt han har för sin far:...

Skrivet av sandra89, 2006-11-30

Visa hela (1 kommentar)

Jag har nu Läst ut boken Räddaren i nöden av J.D. Salinger och det sista som har hänt var att Holden, efter mycket om och men, äntligen bestämde sig för att besöka sitt hus och sina kära lillasyster Phoebe. Det enda negativa med detta var att beslutet skedde under en oerhört stor fylla. Som tur var så påverkade inte detta situationen på något negativt sätt efetrsom han lyckades hålla sig i kragen då han smygit sig in i huset och in till phoebe. Hon blev orehört glad, men eftersom Holden inte skulle vara hemma förens om 2 dar så var han tvungen att bege sig iväg och sov hos en vän istället, hos Antolini som var en gammal lärare i engelska till Holden. Holden vaknade dessvärre mitt i natten av att Antolini klappade honom på huvudet och begav sig då ut, helt ensam. Dan efter gick han runt på Femte avenyn och det var där han bestämde sig för att fara iväg, långt bort och skaffa sig ett jobb, ett hus, ett eget liv etc. Han beslöt sig för att ge ett brev till Phoebe då...

Skrivet av sandra89, 2006-11-26

Visa hela (0 kommentarer)

1. Trots att jag läst en hel del sidor så har det inte hänt så pass mycket. För det mesta smågrejer som att han träffat sin brors gamla flickvän, men självklart har han även varit med om lite större händelser. Som då han var påväg till sitt rum och hissskötaren frågade Holden om han var "pigg på en snygg böna". Och han svarade med lite tvekan "Ja", men efter att hon kommit dit och så började han ångra sig och skickade iväg denna böna. Det stora problemet med detta var då hissskötaren och bönan, efter en stund, kom tillbaka till Holdens rum för att begära ytterligare pengar. De påstod att de hade sagt en viss summa men att Holden hade betalat för lite. Vilket givetvist inte stämde men i detta läge så orkade inte Holden kaxa emot allt för länge och tillslut bröt han ut i gråt.
Dan efter denna oerhört jobbiga händelse, som skedde mitt i djupa natten så bestämde han sig för att ringa sin gamle vän Sally Hayes, som han känt i åratal men. Innan detta lilla möte har...

Skrivet av sandra89, 2006-11-22

Visa hela (1 kommentar)

1. Holden Caulfield har blivit relegerad i från en oerhört fin skola utanför Agerstown i Pennsylvania. I början av boken för man vara med om hans sista dar i denna skola och träffa hans rumskamrat Srtadlater samt några andra som har någon slags anknytning till holden, tex hans historielärare. en kväll då Stradlater ska gå på dejt med en tjej som visar sig vara en gammal vän till Holden så stiger avundsjukan sådan pass mycket att det hela slutar med ett knytnävsslag rakt i Holdens ansikte. edt är denna kväll som han lämnar skolan lite tidigare än avd han ahde behövt. vi får sedan förlja hans resa till new york. än sålänge har det inte hänt så mycket på vägen, han har träffat på en klasskamrats mamma, föröskt tagit sig mod till att ringa sin syster men det har aldrig blivit av sedan så har han tagit in på hotell där han minglat med några kvinnor i 40-års åldern.

2. Jag har uppfattat Holden som en lite splittrad person, ena sekunden säger han att han är jätteblyg...

Skrivet av sandra89, 2006-11-15

Visa hela (1 kommentar)