En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

sara_juvonens bloggis

Sara Juvonen, C6 Cecilia Düringer
Bernadottegymnasiet VT 2007 Svenska A

Uppgift 1
Jag har börjat läsa en bok vid namn: Populärmusik från Vittula, som är skriven av Mikael Niemi Jag har läst till sid 69 och ska sedan skriva en egen fortsättning. Här kommer min fortsättning:

- Om rockmusik, kärlek och den jobbiga släkten.

Mot kvällningen kom Niila hem till mig. Han hade fortfarande fin kläderna på sig och hade tagit med sig Beatles skivan han fått. Jag tog den ifrån honom, sprang in i syrrans rum och satte den i syrrans skivspelare. Musiken började med några svängiga melodier och jag slog mig ner bredvid Niila, som hade slagit sig ner i en gammal bäddsoffa i min systers rum.
Niila var väldigt trött och fortfarande väldigt tagen över att ha fått...

Skrivet av sara_juvonen, 2007-03-29

Visa hela (3 kommentarer)

Uppgift 1
1: Uppgift 1
2: Sara juvonen
3: Svenska A

Uppgift 2- Skönlitterär bok 50 första sidorna

Den första känslan jag fick av den första sidan var faktisk att boken inte var så intressant och att man börja i mitten av en berättelse, så det var en fördel för mig att ha läst dem första tre böckerna. De första personerna man får träffa i boken är Aya och hennes manliga medresenär. Man får även träffa en mystisk folkstam som är väldigt rädda för Aya och hennes djur (en varg och två hästar). Aya kan nämligen på sätt och vis prata med djuren med hjälp av rörelser. Detta medför att människorna från den andra stammen anser att Aya och hennes medresenärer är från ande världen och vill lura dem. Aya verkar vara huvudpersonen det är hennes liv man beskriver och handlingen utgår från hennes liv. I början av berättelsen så befinner sig personerna i öken landskap och är på väg mot en sjö för att stanna där och slå läger. På denna plats träffar dem även...

Skrivet av sara_juvonen, 2006-11-15

Visa hela (0 kommentarer)