En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen

2017-07-19 16:04 - ingenperson
***

Vår tid firar personligheten som ett centrum av konsumtionssamhället. Fiktionen om detta behövande jag behövs för att affärerna ska gå runt. Men i verkligheten är det just personligheten som handikappar oss, som hindrar oss från att förstå, skapa, agera fritt och med kärlek. Observera människorna runt omkring dig. Ju mer dominerande personligheten är, ju mer begränsad och smal är människan som identifierar sig med den. Det påverkar även tillämpningen av filosofiska eller religiösa fördomar, påverkar relationer med människor på arbetsplatsen, det innebär komplikationer med att förstå andra.

Det finns inget värre än den "bias" som kommer av personligheten. Hon eller han är som irriterade försvarare av någon åsikt eller värdering, ständiga förändringar i argument och synvinklar. Sin fin, det tar aldrig slut. Personligheten är dömd att inte se aldrig verkligheten, eftersom alla företag har denna "intressent" som det heter i affärsvärlden.

När vi börjar röra oss utan person och personlighet ser vi tydligt de hinder och problem vi slipper. Det är en stor kärleksfull frihet. Den innebär insikten: ju mer vi kontrollerar verkligheten genom personlighet, ju mer begränsas friheten.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2017-07-18 23:02 - arlona
phoenix

i don't remember the last time i felt so happy, free, positive, inspired, ambitious, powerful, funny, smart, sexy, amazing, wanted, liked, appreciated, needed, loved, successful, hopeful, peaceful, all at once.

thank you God.

thank you.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Nästa inlägg
Medkraft

2017-07-07 12:47 - Medkraft
Nya tag

Tre år och en dag. Sen min mamma dog. Dagen som helt förändrade mitt liv. Då visste jag det bara på planet att jag var äldst och alla frågor jag inte kunde få svar på längre. Fast sanningen att säga så hade den tiden nog passerat för ett bra tag sen. Mamma hade fullt upp med sig själv.
Det jag inte visste då var att jag den 23 mars 2016 skulle flytta till hennes hus - Solheim - hennes farfars hus. Känns nästan som historia idag. En historia jag vill berätta. Om mig. Om Solheim.


Nu fortsätter vi resan.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

Vill du njuta av de allra senaste modet från New York till ett bra pris? Använd Nelly rabattkoder för att ta del av hög kvalité och allt det senaste för en riktigt modemedveten person med smak för det senaste och hetaste i en mogen modebransch. Med Nelly rea behöver inte priset vara ett hinder för att gå ut och stila med dina vänner eller imponera på jobbet, skämma dig bort med högkvalitativt mode och en modern mogen stil.

Nelly är ett välkänt och erfaret märke i modebranschen och lägger ner mycket jobb på att ge dig som kund den bästa upplevelsen av ett besök på deras hemsida. God service och hög kvalité är något som Nelly har mycket erfarenhet av och du som kund kan därför känna dig trygg och säker i ditt val av bolag. Du borde ta en koll på hemsidan redan nu och se vad Nelly rabattkoder har att erbjuda just dig, bara ett besök på hemsidan kan få dig att inspireras och drömma dig in i modemedvetenhet och den genomtänkta designen hos detta erfarna bolag.

Låt dig inspireras till mode med Nelly rabattkoder

Nelly rabatter erbjuder mycket inspiration på sin hemsida, du kan kolla in på de olika stilarna de har lagt upp eller låta dig inspireras baserat på hur eller när du vill använda kläderna. Det kan vara allt från att värma upp dig i höstkylan till att hänga med vännerna på ett skönt inneställe, låt dig inspireras och hitta just din stil hos Nelly. Du kan också ta del av Nelly rabatter för att skaffa dig en eller flera uppsättningar av riktigt inspirerande modekläder från New York till ett pris som passar dig.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

”E-handeln i Sverige har nått en så hög nivå jämfört med den totala detaljhandeln så att få den att växa härifrån blir nästan omöjligt. Det enda som kan ändra på detta är något form av genombrott: leverans samma dag och att göra det utbrett skulle kunna vara en aspekt. Att göra det möjligt för kunder att spara pengar per transaktion är en annan och flytten av prenumerationsmodeller från offline till online kommer att utgöra ytterligare ett tillväxtområde”, säger Mads Bukholt, Managing Director Nordics på Promocodius.
På bland annat handelstrender.se och driva-eget.se uttalade sig några e-handelsexperter i slutet av 2014 om att trender som exempelvis omnichannel, personligt innehåll och mobil handel kunde tänkas ske i år. Då halva året redan har passerat är Promocodius intresserade av att se vilka trender som verkligen har tagit form och vilka problem och utmaningar företag måste tampas med. Därför har vi intervjuat två e-handelsexperter för att få deras syn på situationen: Patrik Müller, Marketing Executive på DIBS, och Jonni Harrius, Delivery Manager på Ateles.

”Succén för Swish bara fortsätter

Vilka trender har tagit form inom e-handeln nu när det har gått ett halvår?
Patrik Müller: De mobila betalningarna kommer starkt nu. I Danmark har Danske Banks lösning MobilePay gjort stor succé. Över 2 miljoner danskar använder Mobilepay för att föra över pengar mellan privatpersoner, betala i fysisk butik och sedan några månader även för att handla på nätet. I Sverige kommer Swish att lansera sin lösning för e-handel under hösten. Succén för Swish bara fortsätter – bara under april tillkom över 240.000 nya användare. . Under de närmaste månaderna lanserar dessutom de svenska bankerna en tjänst som heter MasterPass. När konsumenterna handlar med MasterPass på nätet behöver de bara logga in med Mobilt BankID och trycka OK. Eftersom kortnummer och leveransadresser lagras i tjänsten blir det enklare att betala på nätet.

Jonni Harrius: Omnikanal och då framför allt click and collect, PIM (product information management) och lojalitetsprogram.

”Över 40% av de svenska konsumenterna handlar utomlands”

Finns det utmaningar gällande den internationella konkurrensen och kommer fler svenska e-handlare att börja sälja utomlands?
Patrik Müller: Över 40% av de svenska konsumenterna handlar utomlands. Troligen är det mer eftersom det ibland kan vara svårt att som köpare uppfatta om webbbutiken är svensk eller inte. De överlägset största skälen till att man handlar utomlands är att varan inte finns i Sverige eller att priset är lägre.Vi kommer sannolikt se att den internationella konkurrensen blir mycket tuffare under det närmaste året. Speciellt när det gäller ”Ullaredsaktörer” från Asien som säljer extremt billiga produkter. Här finns det några saker som svenska webbutiker kan bli bättre på för att stå sig i konkurrensen. Det viktigaste är att skilja ut sig från mängden, till exempel genom att vara experten på sitt produktområde eller ha en stark kommunikation med sina kunder på sociala medier.
För den som vill expandera till nya marknader bör man i första hand titta på marknader som inte är totalt överhettade. Tyskland och Storbritannien försvinner då direkt. Nederländerna och Norge är marknader som fortfarande har relativt låga kostnader för att skaffa nya kunder och konsumenterna beter sig någotsånär lika som svenskar.

Jonni Harrius: Returneringsregler. Detta kan leda till att man behöver starta upp logistik-hubbar utomlands.

”Till och med en superjätte som H&M har inte kommit så långt”

Har vi kunnat se utmaningar gällande shoppingupplevelser i olika kanaler, så kallad omnichannel retailing (alltså att man får samma upplevelser på webben, mobilen och i butikerna)?
Patrik Müller: I Sverige kämpar många fortfarande med att lägga till kanaler som inte är samordnade. Till och med en superjätte som H&M har inte kommit så långt att du kan hämta varan du köpt på nätet i deras butiker trots att de är väldigt duktiga på e-handel. Det är svårt att genomföra en hel omnikanalsstrategi och det kostar mycket pengar. Samtidigt förväntar sig konsumenter idag att ditt varumärke ska erbjuda samma service, oavsett om köpet sker på nätet eller i fysisk butik. I slutändan är problemet att det för kunden är helt självklart att kunna köpa en vara på nätet med valmöjligheten att gå in i butiken och byta eller lämna tillbaka den. Klarar du inte det lever du inte upp till kundens förväntningar. Konsumenterna ligger alltså milslångt före det som de flesta retailkedjor klarar av att leverera i omnikanalsservice.

Jonni Harrius: I dagens läge så finns det många som talar om omnikanal men få som har gjort något. För att verkligen arbeta med omnikanal så behöver den fysiska handeln inkluderas. Det finns väldigt få istore solutions och de som finns är kassa. Det räcker inte med att ställa en skärm med samma webshop i butiken, utan man måste tänka på vilket behov lösningen täcker och hur interaktionen ska se ut för att täcka detta behov.

”Många menade att konsumenterna aldrig skulle handla i sina smartphones – den uppfattningen verkar märkligt nog finnas kvar hos en del”

Tror du att det kommer ske en ökning med e-handel via mobiler?
Patrik Müller: I början av 2010 när jag började prata om mobil e-handel och mobila betalningar var det många som menade att konsumenterna aldrig skulle handla i sina smartphones. Den uppfattningen verkar märkligt nog finnas kvar hos en del. Det är bara knappt 60% av webbutikerna som mobilanpassat sin lösning enligt statistik från PostNords rapport Ebarometern. Samtidigt har vi sett en ökning av andelen konsumenter som handlat med en mobil enhet på över 150% de senaste två åren. Rätt många butiker får mer än 50% av sina köp från mobila enheter. De webbutiker som inte erbjuder mobilanpassad site borde ha bråttom nu – de får springa ikapp tåget.

Jonni Harrius: Om man räknar olika mobila devicer så ja. Om man enbart menar mobiltelefoner så troligtvis. Båda dessa grupper av devicer kommer att öka volymmässigt, men kanske inte ta större procentuell andel. Skälet till detta är att jag tror att andra digitala kanaler kommer att öka, till exempel instore solutions. Då blir resultatet att mängden transaktioner på mobiler ökar men att den i stort sätt står stilla procentuellt.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2017-07-05 10:35 - rabatterse
Alla hjärtans dag

Den där dagen, den 14 februari. För många singlar ett olustigt datum i kalendern, ett datum som traditionellt varit kärleksparens och de förälskades högtid. Men inte i år! Sverige är ju ett av världens mest singeltäta länder. Varför inte ta sig an Alla hjärtans dag på ett helt nytt sätt. Bloggaren, skribenten och journalisten Cecilia Salamon från Happypancake fick bena ut singelns plats på kärlekens dag.

Alla hjärtans dag – Vad hoppas du att singlarna på Happypancake får uppleva?

-En mysig dag utan allt för mycket press och stress över att det är just Alla hjärtans dag. Förhoppningsvis tar några fler mod till sig och vågar skicka iväg den där förfrågan om en träff, som sen kanske kan leda till något mer…

Vad kan man annars göra som singel den 14 februari?

Jag tycker att man kan se dagen som ett tillfälle att visa extra uppskattning och kärlek till sina nära och kära. Varför inte ta med någon familjemedlem på bio eller bjuda en vän på middag?

För många singlar är detta datum ångestladdat. Hur råder man bot på det?

Det är inte speciellt konstigt eftersom Alla hjärtans dag är den dag på året som verkligen sätter strålkastarljuset på ens kärleksliv. När varenda skyltfönster är proppade med blommor, nallar och presenter ”till din älskling” kan det vara svårt att värja sig mot känslan av ensamhet. Men glöm inte bort att det är även är många som lever i en parrelation som känner ångest inför Alla hjärtans dag. Då blir pressen istället att leva upp till ett romantiskt ideal och att bevisa för sig själv, sin partner (och alla andra på sociala medier!) hur lyckliga man är ihop. Som singel kan du ju faktiskt välja att strunta i hela grejen om du känner för det.

Hur ”ok” är det att gå på den första dejten på Alla hjärtans dag?

-Jag har faktiskt själv erfarenhet av det och tycker inte att det är något att rekommendera! Det kan bli som en stor elefant i rummet som man inte riktigt vågar prata om. Killen jag var på dejt med hade lagat en romantisk middag och köpt en ask choklad, men det blev ju lite fel eftersom vi knappt kände varandra. Det kan vara okej om man har skojat lite om det och är på det klara med hur dejten ska vara innan, så att man slipper pinsamma missförstånd.

Vad bör du tänka på minuterna innan du står öga mot öga med din träff för kvällen?

-Att försöka intala dig att du ska ha en trevlig kväll och att det ska bli kul att lära känna en annan person. Släpp förväntningarna på att allt ska vara helt perfekt och se det för vad det är. Ett möte med en annan människa.

Om du får tipsa om en Alla hjärtans dag present – Vad blir det?

-Jag tycker alltid att en personlig upplevelse är den bästa presenten. Det kan vara allt från en hemlagad middag, en spakväll hemma (du står för massage och bubbel) eller en teater eller konsertbiljett. En present blir alltid bäst när du utgår från den andra personens intressen och personlighet (även om det kanske inte är just det som du är mest sugen på att göra…). Är det en person som man inte känner så bra så kan klassikern med en blombukett ihop ett gulligt litet meddelande som skickas till dörren eller jobbet vara väldigt romantiskt tycker jag! Skippa dock underkläder och gosedjur……
(Tips: Promocodius har just specialerbjudanden på Alla hjärtans dag presenter. / red. anm.)

Har du några personliga Alla hjärtans dag tips?

-Jag älskar överraskningar! Både att ge och att få. Det behöver inte alls vara något märkvärdigt eller dyrt, men känslan att inte riktigt veta vad som ska hända är både spännande och romantisk. Att planera en kväll där din dejt bara får veta att hen ska infinna sig på en plats vid ett särskilt klockslag är kul – om du vågar!

Vad ska du göra den 14 februari?

-Åh, jag vet faktiskt inte! Jag har rätt nyligen börjat träffa en kille så det blir vår första Alla hjärtans dag ihop. Jag får väl börja lägga ut små hintar när det börjar närma sig, haha. Förhoppningsvis blir det en mysig kväll som innehåller mat, vin och hångel. Då är jag mer än nöjd!

Promocodius tips på presenter?

Känner du dig vilsen i presentdjungeln? Vi har samlat en lista med de bästa presenterna för Alla hjärtans dag.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2017-07-04 21:35 - arlona
harmony

that moment when for the first time of your life you can easily talk to both of your parents with no resentment or complaints. when your significant other is a cliff for you. when you have a 4 legged best friend next to you. when you are secure about your job. when you are becoming sure of who you are.

when everything seems in the right place.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Manduss

2017-06-29 15:51 - Manduss
Att känna

Om någon frågar mig hur det är, svarar jag "Bra". Om någon sedan skulle be mig utveckla; Hur bra, varför så bra, något annat än bra, så skulle jag inte veta. Egentligen är jag inte glad, men jag är inte riktigt medveten om det. Jag skulle svara något platt som "Jag såg en filmen nyss som var så himla bra, så nu är jag glad."

"Bra" är bara en definition på ett humör där jag inte störs av några negativa känslor. Jag är fullt upptagen med att hålla dem undan med andra tankar och handlingar. Tankar som "Vad behöver jag göra för att den personen ska bli glad så att jag också kan känna mig glad?". Ord som "Tack så mycket!" "Oj förlåt". Handlingar som "Här, jag rotade fram den här boken du var intresserad av, vill du låna?".

För när jag är ensam dagdrömmer jag. Mardagdrömmar som katastroftankar eller overkliga, romantiserade drömmar om sådant som jag antar att jag saknar.
Jag tillåter mig inte att vara nere. Då är jag ju inte redo. Om någon behöver mig. Om någon skulle se mig. Jag får absolut inte bli upptäckt med att vara ledsen. Då måste jag ju förklara vad det är och det blir aldrig riktigt bra.

Jag misstänker att jag aldrig har fått vara ledsen. Eller arg. Jag ska alltid må "bra".
Det är ett högt krav att ställa på en levande varelse. Och destruktivt.

Men så är det, att jag har spenderat all kraft på att må "bra". Att kunna stå till tjänst när som helst, att svara rätt på alla frågor, att skoja, att vara pigg och framförallt: att inte dra ner andra så att de känner känslor som trötthet, besvikelse, maktlöshet eller ledsenhet. För då är det mitt fel och då blir jag ledsen och det kan jag inte, inte, inte vara.

Det verkar vara väldigt få människor som är lugna, trygga och harmoniska i sig själva.
-Jag antar att de har fått jobba för det.
-Jag antar att det inte är så många som tänker "Yes! Jag gör det." när de förstår hur mycket de har att jobba på om de vill nå ett annat mående.
-Jag antar att det är sant att religioner är utformade subjektivt för att få de som utformade dem att känna sig tillfreds med sig själva och deras egna tillkortakommanden.
-Jag antar att det är mänskligt att inte vilja saker som att må "dåligt".
-Jag antar att den inlärda principen i mitt huvud -att det är fel att må dåligt- är påhittad och att jag när som helst är tillåten att hitta på något annat istället för den.
-Jag antar att jag kan förstå vad jag känner egentligen om jag tillåter mig just att "må dåligt".
-Jag antar att man kan sätta en snäll gräns för sig själv så att man inte glömmer bort att ha roligt också.

"Bra" har varit mitt standardmående väldigt lång tid. Tänk att faktiskt må bra i kroppen och vara närvarande. Tänk det.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2017-06-27 21:18 - arlona
ode to joy

only the unhappy one will try to prove he is happy,
only the dead one - he is still alive,
only a coward - that he is brave,

and only a person who knows his pettiness will try to prove his mightiness.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2017-06-26 14:28 - ingenperson
***

Att det inte finns någon som bör bli "fri" eller "räddad" är en gammal insikt. Det som inte behöver bli räddat är redan räddat, det som inte behöver bli befriat är fritt. Ibn Arabi skrev i spansk översättning: "Lo que quiero decir es que tú no eres, o posees tal o cual cualidad, que no existes y que no existirás jamás, ni por ti mismo, ni por Él, en Él o con Él. Tú no puedes cesar de ser, porque no eres." Ungefär: Det jag vill säga är att du inte finns, inte har någon särskild egenskap, inte existerar och aldrig har existerat, vare sig för dig själv eller för Gud, i Gud eller med Gud. Du kan inte sluta vara för du är inte.

Ibn Arabi var god muslim men brändes till döds i Damaskus för irrläror. Den enklaste av sanningar kan vara så störande för de som håller fast fiktionen om jaget, oavsett religiös ideologi.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Nästa inlägg
Nästa inlägg

2017-06-08 09:46 - ingenperson
***

I europeisk filosofi finns ständigt längtan efter enheten och friden, det som infinner sig när kontraktionen är över kring ett obestämt fritt "jag". I en text kring Lessing står det så här: "Gott überragt zwar mit seinem persöhnlichen Selbstbewusstsein un mit der realen Einheit seiner Vollkommenheiten die Welt, aber die Welt ist nichts ausser Gott, sonden ihr ganzes Sein erschöpft sich in gewollten Gedanken Gottes." Det är trossatserna. Men här kommer det viktiga som följd: "Eine indeterministische Freiheit der Individualwillen ist nach dieser monistiche Voraussetzung unmöglich, würde auch für die Geschöpfe eine höchst bedenkliche Gabe sein."

Det är en bra reflektion. Kontraktionen till en fiktiv "indeterministische Freiheit" skapar endast en hel värld av dramatiska förlopp -- en högst betänklig gåva av Gud. En sådan Gud har inte Lessing. Den skapar en rad drömmar om befrielse, revolution och paradoxalt vila och frihet. Utan kontraktionen behöver vi inte drömma om allt detta för det är redan vårt tillstånd -- der realen Einheit. På metafysisk tyska: keine eigene Substansialität. Istället: der realen Einheit. Den är primär.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Satanen

2017-06-06 01:06 - Satanen
RAMADAN 2

Nästa inlägg
Satanen

2017-06-06 01:05 - Satanen
RAMADAN 1

Nästa inlägg
Nästa inlägg

Hej alla föräldrar i 5a!

Ville bara skriva och tacka för den här tiden för de som inte kan komma på avslutningen.

Det har varit en spännande och rolig utmaning att lära känna eleverna i 5a!
De har faktiskt lärt sig massor av nyttiga saker det här läsåret och säkert några onyttiga också , men så måste det ju vara...

De har skrivit egna Monsterböcker , framfört argumenterande tal med ett brinnande engagemang, de har labbat om vår mat, och redovisat om World Children Prize - pristagarna. De har lärt sig om Vasa Martin Luther, hela Nordens geografi och förstått skillnaden mellan Jesus och Muhammed.

Tänk vad mycket vi ändå har hunnit med och vad de lärt sig!

Jag tycker att Ola och jag har haft ett fint samarbete under åk 5 och att mycket har lossnat för många av eleverna under detta läsår . Vi har också haft en del problem som vi har försökt att lösa längs vägen.
Jag vill passa på att tacka hela föräldragruppen för ett fint samarbete. Tyvärr så fick jag beskedet att jag inte kunde stanna väldigt sent och därför blev ni föräldrar inte informerade tidigare. Jag kommer som sagt att plugga delar av hösten och se var livet tar mig! MOT NYA UTMANINGAR!

Men idag kom en av de nya lärarna, Elisabeth, och hälsade på i klassen och de flesta enades nog om att hon verkade ganska trevlig ändå...! Det blir sorgligt att skiljas men jag tror att eleverna kommer att komma i goda händer under nästa läsår.

Jag ska se till att skriva ut elevernas Monster-böcker som en riktig bok som de kan ta hem.

Soliga och varma sommar hälsningar från
/Lena

Just det, Ola ville gärna skicka med en hälsning ang. matten:

Matematikrapport 5a Rödabergsskolan v. 22

Hej alla i 5a!

Här en sista ”rapport” gällande ma i 5a vt-17. Kände att jag måste mejla ut lite synpunkter ang den senaste provräkningen (Provräkning 3 läsåret 16/17). Resultatet var strålande med ett medelvärde (Md) på över 50p av 67 möjliga! Vi har för övrigt just behandlat (lite grann!) olika s k lägesmått (medelvärde, typvärde och medianen som behöver tas lite mer ht-17!). Alla har fått proven hemskickade för påseende och underskrift. Åter mig men eleverna får sen ta hem proven.
Ett högt medelvärde (G-nivågräns 35p och G* mer än godtagbara kunskaper från 55/57p).

Väldigt roligt att undervisningen och elevernas insats fick sånt genomslag. Var stolta över era barn – men vi slår oss inte till vila såklart. Grunderna för att klara åk 6 mål och även ge minst E-betyg för alla är lagda.

Pga den senaste infon om 5a:s nästa läsår vill jag bara säga:

I februari meddelade jag skriftligen (deras utskick) intresse att fullfölja 5a till 6a med betyg samt NP samt erbjudandet att halva gruppen som mentorsansvarig. Jag upprepade detta vid ett senare möte i slutet av maj med skolledningen men fick andra uppgifter i ett schemaförslag. Jag påpekade då (det jag tyckte/fann) vara opedagogiskt och ett för eleverna negativt besked.

Först denna vecka har jag fått slutligt besked (som ni föräldrar!) om att både Lena och jag inte är engagerade i klassen i samma ämnen nästa läsår. Jag tackar er alla för ett fint samarbete, goda lovord och stöd samt önskar er alla en fin sommar OCH ATT NI TAR NYA FRISKA TAG FÖR OCH MED 6A!
Jag har skrivit klart alla omdömen nästa vecka – där kan ni se mer av mina analyser och bedömningen av ma-arbetet för era barn (individuellt såklart). Extra sommarmaterial + ett kompendium kap 7-8 (klaras med lite stöd av Er) finns att få. Eleverna måste säga till om de vill ha något av mina ma-träningsmaterial (stenciler, kluringar etc. etc.)

Många soliga sommarhälsningar

Ola

Så till sist lite viktiga tider och hållpunkter denna vecka:
På onsdag ska alla skolböcker samlas in – så det är kanonviktigt att de tas med skolan, annars kan ni bli betalningsskyldiga.
På onsdag ska vi ha klassdag , dvs eleverna ska skriva en utvärdering, de ska städa sedan ska vi hämta matlådor och gå ut och leka lekar till ca 13.30. Gärna oömma kläder för utomhusbruk.

På torsdag är det Hagadagen – hela dagen – då samlas vi och går efter första rasten till Hagaparken.
Då ska eleverna ha med egen matsäck och dricka!
Skolavslutningen
Avslutningsceremonin för åk F-6 börjar kl 8.20 i ljushallen fredag 9 juni.
Därefter samlas eleverna i sina klassrum.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2017-05-31 18:17 - arlona
lesson of life #41

fear is the primary reason for aggression.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2017-05-31 17:46 - arlona
lesson of life #40

just trying too access as many pleasant moments as possible and avoid as many negative ones as possible.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2017-05-26 23:57 - Erika97
Älskade farfar

Jag kan inte sluta tänka på dig älskade Stig. Jag önskar att du kunde vara här hos mig så att jag kunde krama om dig och berätta hur mycket du betyder för mig. Jag vet att du inte har långt kvar i livet och den kunskapen krossar mitt hjärta i tusen bitar. Vill verkligen få träffa dig en sista gång men tror inte att jag kommer hinna de med tanke på hur dålig och gammal du är.

Tankarna går tillbaka till när jag var 7 år gammal och jag var och hälsade på dig sista gången, jag minns hur rädd jag var för alla slangar och så som du hade. Men då visste jag i te hur viktiga dom var för dig. Jag minns din katt katt som var rädd för allt och alla som alltid gömde sig under soffan. Men mest av allt minns jag hur svårt du hade för att andas och prata. Och jag kan inte sluta önska att jag hade tagit vara mer på varje Sekund som jag hade med dig mig jag var ung och dum. Jag visste inte bättre och jag ångrar mig så himla mycket. Men jag måste få berätta för dig att jag älskar dig och det kommer jag alltid att göra. Försök att hålla dig vid liv snälla. Jag ber dig ge mig en chans att rätta till mina listat.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg

2017-05-25 23:49 - Erika97
Sanningen

Jag är inte säker på vad som ger mig denna tvångs känsla att skriva hela tiden, de enda jag vet är att blotta tanken på att inte skriva ger mig panik. Kanske de är så för att jag har vant mig med att skriva eller kanske det är för att de är de enda sätt jag känner att jag få ur mig de dåliga sakerna utan att någon dömer mig och utan att de blir värre. Jag vet att jag egentligen borde ha slutat skriva om sånt här och känna såhär för länge sen men de verkar vara omöjligt så därför sitter jag här igen och skriver om allt jag känner och tänker.

Jag tänker vara ärlig jag är fortfarande livrädd vid tanken på attvara ensam eller gå ut själv.
Jag kan inte sluta kolla mig över axeln och vara på helspänn hela tiden. Känner mig aldrig trygg eller lugn. Jag är så trött på tårarna som tvingar sig fram hela tiden, så trött på att inte få någon sömn. Vill inte känna hur jag dör allt mer inombords, vill inte behöva dölja mina äkta känslor eller mitt äkta jag något mer. Men e för rädd för att visa sanningen. Vill slippa tankarna som ovälkommet kommer varje gång det är tyst och lugnt vill slippa känna att livet är meningslöst. Vill bara få må bra om så bara för en enda dag. Vill ha mitt leende tbx.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Nästa inlägg
Nästa inlägg