En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om 2012

Bergatorparen

VEM skall man tro, och vem skall man avfärda som desinformatör? Historierna, profetiorna och skrämselpropagandan är ändlös som en vårflod av bibliska proportioner. Alla pekar de på samma datum 2012-12-21. Blir det dagen då TVÅ solar stiger upp och förkunnar en provningens tid för mänskligheten? Blir det dagen då Annunaki kommer tillbaka för att roffa åt sig guld och jungfrur? Kommer det att bli en dag då Jorden genomför polväxling genom att skorpan förskjuts medan kärnan förblir stationär? Kort sagt kommer denna dag att få alla katastrof filmer från Hollywood att framstå som rena rama idyllen? Skall jag vara ärlig, så struntar jag i det eftersom jag ärligt talat anser att mänskligheten behöver få en rapp över nosen så den börjar inse vilka de verkliga värdena i livet är, och börjar inse att vänskap är en tvåvägs gata – inte en enkelriktad sådan. Jag har givetvis en före detta vänner lite i åtanke, men även vad jag betraktad på avstånd hända även med andra. Det är givetvis synd om alla goda människor som får lida – men ingenting kommer upp mot egen erfarenhet. Vi har moral som är en sammanfattning av vad vi som art har lärt oss att göra och definitivt inte göra – men detta är hörsaga. Sedan har vi etik som är spelregler baserade på moralen som ger oss ett riktsnöre att följa för att bete oss som civiliserade varelser. Problemet är att båda dessa har förvanskats och gjorts ”oätliga” av sådana som vill tvinga andra människor att följa sin vilja, och de som vill ha makt över andra. Psykopater framställer det att leva omoraliskt som att vara ”fri”, medan narcissisterna hotar med evig förtappelse och ett lidande utan slut i skärseldens ändlösa kremeringsprocess om man inte följer den etik och den moral DE predikar. Detta gör etik och moral till saker med hög fniss faktor, medan etik och moral i själva verket är det vi borde ha som handbagage så att vi inte försätter varandra i knipa helt onödigt.

De som har förhoppningen uppe, hoppas att 21 december blir dagen då eliten kallas till ansvar och att de denna dag kommer att fysiskt ryckas upp från Jorden. Hoppet är ljusgrönt, mörkgrönt är slutet nära – brukade man säga i gamla dagar. Jag tycker det ser mörkgrönt ut för eliten som genom sina lögner, sina förtigelser, sina manipulationer och sitt lättvindiga umgänge med andra människors liv och hälsa har lite utav ett syndaregister att stå till svars för. Skulle det falla på mig att döma dem skulle nog bödeln få bråda dagar – och begravningsbyråerna med. Är jag inte bättre än dem, säger du? Det ÄR skillnad på att döda en psykopatisk eller narcissistisk massmördare och det att skicka oskyldiga människor i döden bara för att gynna sina egna intressen och sjuka böjelser. Så bättre är jag alla gånger. Det är skillnad på rättvisa och det som sker i en rättsal: Rättvisa är när en som gjort något fel mot andra får en smäll för det. I en rättegång är det inte så mycket snack om VAD åtalade gjort, som vad som kan BEVISAS. En massmördare som kan sin forensiska vetenskap och som vet hur man undanröjer bevis, kan gå fri – medan en oskyldig med dålig försvarare kan bli dömd skyldig. Så ironiskt nog är rättsalen det sista stället man skall leta efter rättvisa. Men man måste samtidigt ha ett system för att bringa de värsta avarterna bort från gatorna utan bruk av mobbmentalitet. Rättsväsendet var menad att höja graden av civilisation genom att fungera som ett filter som skulle släppa genom de oskyldiga och ta fast de skyldiga, men politik och med den de psykopater och narcissister som har förvanskat rättsväsendet och gjort det till en karikatyr av sig själv.

Vad är skillnaden mellan att leva ett moraliskt och ett omoraliskt liv? Den som lever moraliskt har en bättre livskvalitet – även under svåra omständigheter än den som lever omoraliskt. Alla som lagt märke till texten på den smått humoristiska country dängan: ”All My Exes Lives In Texas”, vet hur illa det kan bli om man nöter på omgivningarna. Då måste man bo i Tennessee trots att man helst skulle vilja bo i Texas.

Här nedan följer en video på trekvart från en kille som påstår sig ha avkodad vissa ”cropcircles” från England 2008 som enligt honom förutspår det som komma skall nu i år. Givetvis kvarstår att se om han får rätt eller fel. HAR han RÄTT, så Athene hjälpa oss alla. Har han fel, är det okej. Idealiskt vore om han bara var ytterligare en foliehatt som ville tjäna en hacka på folks ängslan inför den alltmer osäkra framtiden – ett sekelskifte fenomen, i övrigt. Jag har en gammal bok som skrevs i början på förra seklet som har ett kapitel som heter ”Glömskans Stol”, och nej: Det är INTE elektriska stolen – men en eutanasihjälpreda. I historien så inrättades detta självmordsinstitut för att slippa folk som begick självmord över allt i allt mer spektakulära former. I boken erbjuds i stället glömskans stol där man dör genom att andas in en gas som ger en fridfull död allt medan man tittar på sin favoritfilm – precis som i ”Soylent Green” från slutet av 1960, början av 1970 talet. Det som kvarstår att se är vad som kommer ske, vilka som får rätt och vilka som blir stående med ägg i ansiktet. Jag för min del är rätt så trött på alla dystra spådomar och all hysteri och alarmism på YouTube och annars. Jag tror att OM allvarstider stundar till, så är det läge att hålla huvudet kallt och tungan rakt i munnen.


Efter detta tror jag många frågar sig: KAN den där killen VERKLIGEN veta mer om hur man överlever de svåra tiderna som förutspås än alla andra? Eller är han en utav de som far med skitsnack och sprider desinformation? Jag vet ärligt talat inte. Som han säger: När saker undertrycks, är det skäl att tro att man är på spåret av något – och det VET även de som åt regeringarnas vägnar styr informationsflödet, så det är troligt att de undertrycker rent strunt bara för att förleda de som granskar att tro att struntet är viktig information som ”de” inte vill skall komma ut. På så sätt skapar man full förvirring – och det är meningen. Detta är ”Hogans Heroes ” på riktigt – och VI är överste Klink och major Hochstätter. Har det alltid varit så här? Låt mig säga så här: Hur tror du det kommer sig att empirier kommit och gått, men att slutsatsen alltid varit den samma för folk i allmänhet? Fundera på det medan vi kollar på några scener från Hogans Heroes:


(1 kommentar, 2012-08-22 13:35)

Nästa inlägg
Bergatorparen

2012-05-06 01:18 - Bergatorparen
Tänk om …

… vi kunde njuta frukterna av det vi sår? Jag menar: Det avslöjas hela tiden att saker man trott var riktiga hot, bara är konstruktioner avsedda att ”hålla ihop oss”. Välden är full av diskussionsklubbar för de mäktiga och inflytelserika där de kan samtala fritt utan risk att det som sägs kommer ut – åtminstone inte förrän om flera decennier. Dessa klubbar får många olika namn, men de har en sak gemensamt: Här möts eliterna för att kunna klura ut hur de skall kringgå procedurerna de själva skapat i samhället. Här designas de skrämseln som får folk att leva i ångest. Men varför är det så? Människan är som andra djur: Hot är det som skapar gemenskap, när det inte finns hot så blir det lite si som så med gemenskapen med. När hoten är borta så kan man njuta av sin skörd. Men eftersom detta är ett sinnestillstånd där man helst inte vill göra så värst mycket, så skapar eliten ett konstgjort hot som får oss på benen. Andra djur saknar vår förmåga att skapa hjälpredor som kan göra det som tillsynes är naturstridigt och skapa livsrum där inget verkar finnas. Så djurens främsta hot, är inte som man skulle kunna tro människan, men hunger och vattenbrist. I djurens ögon är vi en farlig art som dödar utan varning och utan mål och mening. Djur dödar av två skäl: För att sätta mat på bordet, och för att eliminera hot. Djur dödar artfränder mer sällan än människan. Djuren behöver inte skapa konstgjorda hotbilder eftersom det i deras värld finns så oerhört gott om just verkliga tillika naturliga hot. Men människan har, trots sina betydande fysiska tillkortakommanden, klarat mästerstycket att ta sig till toppen an näringskedjan – ändå njuter hon inte av det en enda sekund.

Det är lite moment 22: Vi utvecklade vårt intellekt därför att det var det ända vi kunde utveckla som skulle kunna säkerställa att vi fortlevde som art. Intellektet har gett oss förmågan att lösa komplicerade gåtor som djur inte ens funderar över, och skapa maskiner som kan skulptera landskapet så att det passar våra ändamål, vi har maskiner som gör oss förmögna att odla växter som gör att vi inte svälter, vi har domesticerat djur som både ger oss mat och arbetskraft samt gödsel för att påskynda odlingarna av växter. Samtidigt har vi försatt oss i den pinsamma sitsen att det är andra människor vi måste vara rädda för. Vi skapar varje år vapen som vi värdesätter till hundratals miljarder dollar -för att försvara oss mot oss själva! Hjälp! Någon är tokig här, frågan är vem? Samtidigt svälter hundratals miljoner människor därför att se saknar redskap att kunna övervinna de miljömässiga problem som finns där de bor som hindrar de i att odla mat. Ironin är att de inte FÅR för sina krigsherrar anskaffa vare sig kunskap eller utrustning att odla mat. Tomma magar ger den ilska som ger upphov till åsidosättande av empati hos fullt friska människor. Det är här Maslow trappan ger förklaringen. Vi är mer villiga att gå ner ett steg om vi är på toppen, än om vi är på botten. Står vi på botten så har vi inte ens så vi mer än nätt och jämt kan lida oss genom ytterligare en hungrig dag. Det är det som gör människor irrationella och desperata: När det mest grundläggande brister, blir vi åter de djur vi var innan evolutionen gjorde oss till homo sapiens – och då tvekar vi inte att döda för att få mat eller skapa trygghet.

Om alla fick vara lyckliga, kom ingen att vilja söka efter Utopia. Sanningen är att Utopia finns tills människorna anländer, då upphör det att existera. Det är detta som är moment 22: De samma egenskaper som gjorde att vi trotsade naturen för att komma på toppen av näringskedjan hindrar oss i att njuta det – för då skulle vi halka ner och riskera utrotas. Det är därför vi aldrig kommer att nå Utopia/Xanadu. Eliten vet detta, och de har hittat ett sätt at sockra pillret åt sig själv: De har tagit sig till toppen av samhällspyramiden – men gissa vad: De har höjdskräck och är rädda för oss vanliga människor. Så historien upprepar sig. Vi fortsätter vara på toppen av näringskedjan bara så länge som vi är på vår vakt. Slappnar vi av, halkar vi ner. Vi balanserar mellan att utrota varandra eller bli utrotade genom att halkar ner dit våra före detta naturliga fiender bor. Det är en mycket svår balansgång. Det är skälet till att så många vill bli av med massförstörelsevapnen eftersom risken finns att någon knäppis kommer till makten och avlossar dem.

Utmaningen för framtiden är kristallklar: Vi måste hitta ett sätt att utvecklas så att vår artlojalitet stärks så att vi kan förbli på toppen av näringskedjan UTAN att samtidigt riskera att utrota varandra vid ett olycksfall – som jag misstänker har skedd flera gånger tidigare under vår existens. Tack vara att ont krut inte förgås så lätt så överlevde tillräckligt många för att fortsätta utveckla vår art. Knäppisar har funnits ända sedan början, och de har tyvärr lätt för att övertala andra att hjälpa dem till positioner där de kan förrätta enorma skador. Så en av utmaningarna inför framtiden är att förhindra att knäppisar får makt. Låt de stå på gatuhörn och veva med armarna och gorma om domedagens komma - men släpp de ALDRIG till makten för då ser de till att det verkligen BLIR domedag.

(2 kommentarer, senast 2012-05-12 23:48)

Nästa inlägg
Bergatorparen

I går, den 10 april 2012, var det 100 år sedan RMS Titanic kastade loss från Southampton och satte kurs för New York. 4 dagar senare inträffade kollisionen med isberget som rev upp fartygets sida och öppnade för sjövattnet att ta sig in i flertalet av fartygets vattentäta skott. NatGeo har gjort en dokumentär om det som bygger på FAKTA insamlade när det begav sig. Kristoffer Hells hemsida kör en amerikansk ”dokumentär” byggd på en konspirationsteori som är så bakom flötet att man kan fundera på hur sjuka somliga kan bli innan de omhändertas av sjukvården. Mina kritiska kommentarer där jag på mitt vanliga otvetydiga sätt uttryckte tvivel om att det var försäkringsbedrägeri i syfte att finansiera införandet av The Federal Reserve i USA i regi av Rothschild censurerades bort. Det i sig visar hur ”demokratiska” och ”toleranta” Vaken rörelsen är inför kritiska röster. Personligen tycker jag att det efter ett sekel är på hög tid att de över 1500 själarna som mötte sitt öde under Titanic katastrofen, och alla familjer som fått leva med efterdyningarna av denna under alla dessa år – många av deras barn har levat hela sina liv och dött av hög ålder med en katastrof som inträffade och drabbade deras familj INNAN de själva ens födds. Är det meningen att barnbarnsbarnen av Titanic offren skall få ha denna tragedi med sig i bagaget hela livet med? Jag anser att det är illa nog att det som skedde var en olycka som inträffade på grund utav meteorologiska och oceanografiska skäl – att man nu skall börja blanda i Rothschild i det hela och antyda att dessa människor offrades och att detta var 1912 versionen av 11 september tycker jag är vidrigt, ovärdigt, motbjudande och vad värre är: Sanningsvidrigt! NatGeo har i samarbete med oberoende efterforskare och vetenskapsmän avtäckt HELA SANNINGEN bakom den som skedde.

Många har genom åren velat hänga kaptenen ombord högt och torrt, och andra har tyckt att han borde få sällskap av övriga manskapet där uppe på korset. Man har spekulerat i dåliga material, spröda nitar, dåligt arbete både från skeppsvarvet och sedan från skeppets manskap. Detta är så långt från sanningen som det går att komma. Sanningen är att olyckan inträffade i skärningspunkten mellan den mycket kalla Labradorströmmen och den varma Golfströmmen – detta skapade hägringar som i princip ”dolde” isberget så länge att utkikarna (de var 2) inte såg isberget innan det var för sent att helt undvika sammandrabbning. Jag rekommenderar att du kollar på NatGeo och tittar på dokumentären ”Sanningen om Titanic” eftersom den bygger på kalla hårda fakta och inte drama och behov av att hålla Hollywoods specialeffektfirmor i arbete. Olyckan var just en olycka och inte vare sig inkompetens, dåligt arbete, undermåliga material, dåligt sjömanskap eller försäkringsbedrägeri. Tvärtom var shippingbolagets styrelseordförande med om bord och hans otvetydiga ord till kaptenen var att förlis inte var något alternativ – varför HELA manskapet ombord lade in en nära omänsklig insats för att rädda skeppet – tyvärr utan att lyckas eftersom skadorna var för omfattande. De var ändå nära att klara av det omöjliga. Med snarare respons från omvärlden, skulle man åtminstone kunnat undsätta människorna ombord. Huruvida man på denna tid hade attiralj för att förhindra skeppet från att sjunka, är en annan fråga som jag överlåter till mer historiskt kunniga på räddningsteknik att besvara.

Så faktum är detta: RMS Titanic var byggd som ett slagskepp av de bästa material som kunde köpas för pengar, och sammanfogad av dåtidens duktigaste skeppsbyggare och hantverkare och försedd med tidens mest avancerade teknik i alla avseenden. Det var det bästa skepp som kunde köpas för pengar, och det mest manöverdugliga. Dock kan man i efterklokskapens grälla ljus säga att chansen att rädda skeppet skulle varit större om man plöjd rakt in i isberget än att få den där förödande räven i sidan under vattenlinjen. Många skulle fått blåmärken lite här och varstans, men överlevd for att kunna beklaga sin nöd. Det hade varit det bättre alternativet trots allt. En sak får vi inte glömma: Trots att det är 100 år sedan det hände och således blivit en del av historien, så anser jag att människorna ombord på Titanic fortfarande förtjänar respekt och att slippa bli brickor i ett smutsigt politiskt spel mellan två skolor av psykopater: Vaken rörelsen på ena sidan och globala eliten på andra. Detta är två skolor som inte är värda respekt. Båda vill att endast DERAS version av ”verkligheten” skall komma fram, medan motståndarens skall tystas och mörkas ner.

Några av Titanics 29 enorma ångpannor

Det som är sanningen i våra dagar, är att demokratin gått samma väg som Titanic: Den har sjunkit i djupet och finns endast kvar i minnet. Folk i allmänhet verkar inte bry sig om demokratin – och beviset på det är att så gott som alla västliga länder idag endast har två såkallade ”realistiska” regeringsalternativ, medan alla som försöker komma in på banan stämplas som rasister och främlingsfientliga och populister och på så sätt strippas för allt vad trovärdighet gäller. Medierna abdikerade under andra världskriget och har sedan dess varit elitens lydiga horor som lägger mer tid på att pixla busar för att ”skydda deras integritet” än på riktig journalistik. Jag tror faktiskt konsten att bedriva journalistik har gått samma väg som demokratin: Ner i avgrunden och därstädes fallit i glömska. Det är INTE journalistik att bara utbasunera det att bara publicera inköpta saker från faxen och låtsas tycka till när det man ”tycker” i princip bara är elitens åsikter iförd en egen språkdräkt. Det är det som kallas att vara PK – och politisk korrekthet hör i varje fall INTE hemma i en demokrati. På Titanics tid fanns det journalister som grävde och ställde obekväma frågor som fick de ansvariga att anstränga sig för att komma med så goda svar de bara kunde. Journalistiken dog dels under andra världskriget – av hänsyn till rikets säkerhet och nationens sammanhållning, dels under folkhemstiden då dagens pladdrande infördes i små dosor tills det tagit helt över. Nu handlar det mest om skvaller, sex, relationer och prylar. NÅGOT måste de väl kanske skriva om för att få sålt tidningar och locka annonsörer – men de tyngre ämnena verkar ha fördunstat sedan länge.

Typexempel på dagens "journalistik"

Så mycket har skedd under de 100 år som gått sedan RMS Titanic förliste, och inte allt är till det bättre. Det som blivit bättre är informationsteknologin som idag gör att skepp inte löper samma risk när de seglar den rutt som Titanic seglade. Ironiskt nog är det civila versioner av styrsystemen för massförstörelsevapen som gör vardagen lite säkrare för dagens sjömän. Och skeppsteknologin lärde av Titanic, så man kan åtminstone ha den förtröstan att ingen av dem som dog den natten, dog förgäves. De arv de lämnade oss är det mest värdefulla som finns: Kunskaper som gjort oss förmögna att göra skeppsfarten säkrare, samt att de satte upp en markör som tjänar som en permanent påminnelse till oss alla om att inte ta saker för givna. Osänkbara skepp finns bara i serietecknares fantasi – inte i verkligheten. Nu menade inte dåtiden ingenjörer hellre att RMS Titanic var 100 % osänkbar – men så gott som – och DET är ett betydande skillnad, även om en del vill avfärda det som bara semantik. ALLA skepp kan sänkas – och skulle man bygga ett av material som flyter själv, så skulle det inte få den erforderliga styrkan att kunna frakta tillräckligt mycket last att kunna betala sina egna kostnader.

http://natgeo.se/search/gcse?query=titanic&start=0
http://natgeo.se/titanic
http://sv.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic

(1 kommentar, 2012-04-12 14:09)

Nästa inlägg
Bergatorparen

… eller ”normalcy bias” som det heter på ”nysvenska”. Vad är det? Enkelt sagt är det den mekanism som gör att vi inte är benägna att tro att det värsta kan ske. Om man tittar på Maslows behovshierarki, så ser vi att behovet av trygghet är ett av de mest grundläggande – och ett av de behov som kan trigga igång de mest primitiva reaktioner vi är i besittning av. Vi kan vara hur toleranta som helst ända tills tryggheten hotas. Det är endast behovet av föda och vatten som upptar en större area inom hierarkin. Frihet har en betydligt lägre prioritet inom hierarkin. Vetskapen om detta gör att alla som konspirerar att tillskansa sig mer makt, mer pengar och högre status. Men detta vill vi inte tro: Vi är uppfostrade att tro att saker är som de presenterar sig: Att domstolarna säkerställer rättvisa, att polisväsendet säkerställer lag och ordning, att försvaret är mot yttre fiender. Vi ser på nyheterna att så inte alltid är fallet – men det är ju i utlandet, inte i Svea Rike. HÄR kan ALDRIG sådant ske – eller kan det? Då och då tvivlar vi, men så kickar normalitets fördomen in: ”Nej, det KAN ju inte ske. Här råder LAG OCH ORDNING – och det finns folk som ser till att allt går rätt till”. Folk kan intala sig att saker är honky dory även när de inte är det. I länder som har vulkaner så kan folk komma på att bygga nästan lika upp till kratern och gång på gång tas de på sängen när besten plötsligt vaknar med ett brak och pyroklastiska flöden som håller gott och väl kremationstemperatur rullar ner för sluttningen med hastigheter som kan uppgå till mellan 160 och 200 km/h. Genom människans existens här på Jorden har miljontals människor dött just därför att de känt falsk trygghet: Berget har ju inte haft utbrott sedan artonhundrabörtibörti.” Så gång på gång låter vi oss luras. Folk TROR inte att staten är förmögen att döda egna medborgare, trots att de ser det på TV, folk TROR inte att den byråkrati vi trots allt litar på att göra det rätta, kan bli ett ställe där liv och död avgörs.

Om man konspirerar att förvandla demokratin till en demokratur och demokraturen till en diktatur, så är just folks trygghet det man börjar hugga loss på. Om folk känner sig hotade accepterar de reducerat frihet till förmån för ökat trygghet. Ingen vill tro det men under kalla kriget utförde NATO terrorattacker mot egna befolkningarna, och lade skulden på kommunisterna. I Moskva vevade man med armarna och protesterade eftersom de inte hade aning om vad som försiggick. De hade förvisso styrkor som skulle kunna slå ut de västliga samhällenas infrastruktur i det fall att det kom till krig – men attackerna som genomfördes av många terrororganisationer var kontraproduktiva eftersom de enbart ledde till ökat stöd för NATO och egna militären. I eftertid är det inte svårt att se hur det hängde ihop eftersom efterklokskapen inte är närsynt. Men vi VILL ju INTE tro att våra egna skattepengar används att finansiera tilltag som äventyrar vår säkerhet. Normalitets fördomen åter en gång.

Men sanningen är den att när det gäller de metoder som ingår i styret av ett samhälle består av två delar: Den öppna delen som innehåller det som folk i allmänhet är bekanta med, och den hemliga delen som endast speciellt invigda får ta del av och som innehåller de mer chockerande metoderna som inte på något sätt kan sägas vara demokratiska eller humana. I denna verktygslåda ingår rutiner som skall säkerställa att de som tar besluten är säkerställda att slippa lagföras i efterhand. Det är verkligen en otäck samling verktyg man samlat här – som innebär att man kan döda delar av egna befolkningen av ”hänsyn till rikets säkerhet”. Det som skiljer de som har befattningar som innebär att de kan aktivera sådana tilltag och oss andra, är att de har förmågan att leva utan normalitets fördom. De kan se saker som de är, och de hyser inga illusioner om att saker är på det sätt det står på asken att de skall vara.

”Bröd och cirkus åt folket” är känd teknik: Vi hålls upptagna med strunt såsom kändisar, mode, såpopera och realitetssåpor. Det är vår trygga ”substitut verklighet” som vi kan styra med fjärrkontrollen. Vi tittar på politiska debatter – som i verkligheten är regisserade på förhand med lite granna av allt: Avslöjanden, känslor, patos och folk som springer ut därifrån med plommonfärgade huvuden som det nära nog ryker av. Nästa dag kommer aftontidningar med ”avslöjanden” av vad vi inte fick se på TV. Bara cirkus – rök och speglar. Den verkliga politiken skulle det inte gå att sända i TV – den är för grotesk och för ful. Det skulle komma att bli uppror. Folk vill inte veta sådana saker. Det är lite som med den gamla Eddie Arnold dängan: ”Jag undras, men jag vill verkligen inte veta” (min översättning). All den tid folk får sitt dagliga bröd är de flesta nöjda. Föga förvånande är det just på denna nivå de flesta såkallade välfärdsinsatser ligger. Man kan komma att bo i första bästa sopcontainer, men man får pengar till mat – men inget annat. Folk som är mätta är mindre benägna att bli krigiska än de hungriga. Hunger är den tändsticka som fjuttar eld på allt.

Konspirationen är sannolikt det mest potenta verkmedel i vår sociala verktygslåda: Den som konspirerar kommer längre än den som är ensam. Barn konspirerar mot sina föräldrar och föräldrarna konspirerar tillbaka. Vi får den in med modersmjölken. Vi vägrar bara tro att vuxna människor som fått folkets förtroende skulle konspirera, men sanningen är den att de ser sig som samhällsföräldrar. Och olika intressen konspirerar för att få sin vilja genom. Gränssnittet mellan konspirationen och makten kallas för lobby. Det är ett finare ord för salongs ren korruption. Man ”köper” politiker för att få sin vilja genom, men på ett sätt som inte strider mot lagar eller förordningar. Alla är vi förmögna att konspirera och det skrämmer oss, för kan vi så finns det säkerligen de som är ännu bättre på det – och vad sker då? Återigen känner vi ångesten där i halsgropen och normalitets fördomen slår in och vi förnekar att det pågår något oegentligt. Vi vågar inte tänka tanken. Detta triggar några fula reaktioner: Vi förlöjligar och idiotförklarar alla som försöker slå hål på den illusion vi omger oss med för att stå ut med det ekorrhjul samhälle vi lever i. Demokratin är ett sätt att göra oss delaktiga i det brott som dagligen begås mot människor världen över. Demokratin är ett sätt att tysta de som ser genom röken och speglarna och ser sanningen: ”Du har del i det du med, så knip käft” är det besked de får. Det är faktiskt på sitt groteska sätt sant: Vi har ju vår röst vart fjärde år, så vi legitimerar eländet. När vi lägger röstsedeln i urnan så avsäger vi oss samtidigt rätten att opponera oss ty vi genom denna handling delegerar vår makt till någon annan. Samtidigt är det fullt befogat att kalla detta för demokratur. Och demokratur är bara ett halvt steg från diktatur. En sak de flesta inte vill veta, är att vi lever på en spelbreda där vi är brickor i ett spel vi inte förstår. Saker är inte som det ger sig ut för att vara, och det skrämmer oss, så vi flyr åter in i förnekelsen och söker tröst i innehållslösa amerikanska komedier (varför de kallas komedi är bortanför min begripelse, för de är INTE roliga. JAG skrattar INTE).


Det finns getter som stelnar om de skräms, och det är ju kontraintuitivt eftersom det vare sig är flykt eller kamp. Människornas motsvarande reaktion är att förneka hotet för att orka med att gå vidare med livet – så länge det varar. Om människan skall kämpa, fly eller förneka beror på i vilken grad hon känner av att hon har kontroll: Full kontroll: Kamp! Delvis kontroll: Flykt! Ingen kontroll: Förnekelse! Det senare är även en produkt av att flyktvägar kanske inte finns. Vi människor är ju duktiga på att låta oss binda ner. De verkligen fria själarna är sällsynta. Åt andra sidan är det att hela tiden vara i rörelse en form av beroende som gör dessa ”fria själar” mindre fria än de vill ha oss att tro. Just därför vill de flesta ha strukturer som håller tillvaron uppe och ihop. Vi människor är revirdjur. Om vi inte kan pinka oss ett revir som är vårt, känner vi oss otrygga. Och här ligger ytterligare en hållhake som används mot oss för allt vad den är värd. Merkel i Tyskland har fått genom en lag som säger att från och med 2020 får inte annat än sovsalsliknande boningar byggas med egen värmekälla. Det innebär att endast passivhus kommer att vara lagliga som en familjs boningar efter 2020. Då inkräktar man seriöst på folks revir, och då är det att foliehattifnatterna skriker om nya världsordningen och den kommande globala diktaturen – och det är verkligen inte hjälpsamt när det gäller saker som är närmare än så: Rätten att kunna ha egen bostad och där leva i den komfort som man måste ha rätt att förvänta i 21 århundradet. Jag misstänker dock att detta har sammanhang med det förhastade beslut om att avveckla kärnkraften efter Fukujima för ett år sedan. Detta på sin sida var en kärkraftsolycka som tonades kraftigt ner i västliga medier – och NILU som gjorde en spridningsanalys förnekade att det var annat än en övning de analyser som kom allmänheten i händerna och hamnade på YouTube. Jag insåg omedelbart vad det var, men jag vågade ärligt talat inte gå ut och säga det eftersom det kunde få mig att framstå som en foliehatt. NILU är Norsk Institutt for Luftforskning och har sitt högkvarter på Kjeller 2,5 mil öster om Oslo, Norge. De tog snabbt bort alla dessa ”övnings simuleringar”, men tack och lov hade folk där ute sparat dem och lagt dem ut på servrar som det officiella Norge inte kom åt. Men nu är vi som orkar med sanningen en liten minoritet och vi kämpar verkligen en strid från ett underläge eftersom vi står inför två mäktiga motståndare: Normalitets fördomen och de som vill tysta ner besvärande nyheter/informationer.


För oss är det konstigt att folk inte vill veta sanningen och kunna ta förhålls regler. Förvisso finns det mycket alarmism i våra dagar, och den alarmism som sponsras av myndigheter slår genom trots att den kanske saknar substans därför att när den som brukligt tystar ner saker slår på larmtrumman, så lyssnar folk. Det är klart att alla avslöjanden som verkar verklighetsfjärmande ofta är just det, och att de som ligger bakom ofta har en egen agenda – såsom Nibiru – eller malört som den kallas i Bibeln. Jag tror inte att Johannes ljuger, men jag tror däremot inte på att en himlakropp på den storlek som alarmisterna påstår Nibiru är skulle kunna besöka oss vart 3600 år utan att göra röra av hela solsystemet. Men det finns de som tror det och bygger upp stora matförråd och vapengömmor och underjordiska bunkrar. Men det mest genialiska är de som säljer den såkallade Kolbrin bibeln med översatta gamla egyptiska texter som handlar om just det som Johannes skriver om i Uppenbarelseboken. Men kommer det att ske? Vi är nu inne i 2012 och det är i år det skall ske – i den mån det kommer att ske. Sannolikt har vi, enligt vissa astronomer, en tvillingstjärna som även den har ett eget solsystem och som ingår med vårt i ett binärsystem. Denna har dock en omloppstid på kring 24 000 år och detta kallas i gamla texter för det Stora Året, och ironiskt nog så sker saker med ungefär den frekvensen. Nyligen upptäcktes en stad under Indiska Oceanen vid indiska kusten som man lyckades datera: Den var ÖVER 32 000 år gammal, och hade gått under för mellan 24 och 26 000 år sedan. Det visade sig vara Hare Krishnas stad. Man har sedan upptäckt sjunkna städer kring Stilla Havet och de är minst lika gamla. Det har upptäckts begravda pyramider i Europa och texter har dykt upp som berättar om en forntida guldålder då människan var lång framme men som slutade i ett alltförödande kärnvapenkrig – och detta har även stöd hos Hare Krishna. Jag skrev i inledningen om hemliga delar av styret av samhället, och här är en utav dem: Vissa historiska fakta mörkas ner – och det kärnvapenkrig som avslutade den förra guldåldern, är ett sådant. Det har upptäckts skelett som har smält ihop med grunden, och som fortfarande efter tusentals år fortfarande är bland de mest radioaktiva saker som hittats på planeten. Titta på videon, och låt dig inte avskräckas av den indiska musiken. Det finns skäl att tro att detta är sant.

Hur konstigt det än det kan verka, så ser det ut som det gamla ordspråket ”allt går igen” har djupare rötter än man skulle kunna tro. Djupt i vår arts minne finns minnen om en forntida civilisation där vi var längre framme än vi är nu, men något fick det hela att gå omkull. Det som kännetecknar människan är tyvärr avundsjuka och småsinthet som gör att man snarare än att jobba till gemensamt bästa använder tekniska framsteg till militära syften snarare än att brygga över motsättningar. Människornas trötthet av krig, svält och elände spelar rakt i händerna på krafter som vill ha en global regering och en global valuta – den senare är redan under utveckling och skall enligt det upplysta kallas ”bancor”. Skälet sägs vara dollarns bedrövliga ställning där USA tack vara Goldman Sachs och andra från eliternas elit har låtit tryckpressarna spya ut dollars så snabbt att man idag har en statsskuld i triljon klassen. Det är sådana summor att man knappt kan föreställa sig det. En triljon dollar tar i anspråk flera fullastade långtradare och USA skyller bort många tiotals triljoner dollar. Detta är ett sätt att bereda arenan för den nya globala valutan. Kina och Ryssland har stora högar med näst intill värdelösa dollars som de helst vill få växlat in i något mer hållbart. Normalitets fördomen håller just nu på att tappa mark i USA: Folk rasar mot Wall Street. Samtidigt har Kongressen antagit nya lagar som legaliserar fängslande av dissidenter på obestämd tid utan att domstol konsulterats och FEMA har inrättat koncentrationsläger över hela USA med plats för 30 miljoner människor – ca 10 % av befolkningen och dessa kommer då på toppen av de 6 miljoner som redan sitter bak lås och bom antingen för normal kriminalitet eller politisk/religiösa brott på Guantanamo (även kallat Gitmo). Samtliga amerikanska radio och TV stationer har en digitalbox som gör att federala myndigheter när som helst kan avbryta sändningarna och sända egna meddelanden/program. Man sniker in sådana förändringar bit för bit så att det blir normalt och lär folk att leva med det tills den dag det är för sent och man inser att man bär kedjor och har fått sitt namn ersatt med ett nummer – ett fångnummer. Kan det ske i Sverige? I Sverige är risken faktiskt större än i USA därför att vi är så vana med att stå under förmyndarskap. Sverige är faktiskt långt på väg ett feodalsamhälle centrerat kring ett kungahus som är så förfallet och dekadent att det är motbjudande och med en elit som inte har adelstitlar, men som ändå har adelns tidigare förmåner och rättigheter – fast inofficiellt. Här som i USA har man tummat på folks fri och rättigheter, men normaliteten sänker sig över otyget och ingen ser nyttan av att opponera sig. Fråga dig: Vad är det för demokrati om ingen anser att det nyttar opponera sig, och all opposition de facto skubbas åt sidan? Vi står inför de värsta prövningar på över 100 år, och nu vill det visa sig om vi kan axla uppgiften. Hur mycket är vår frihet värd? Herman Lindqvist må tjäna en rejäl hacka på att skriva band efter band om kungahuset – en riktig monarkins apparatchik, men även han kommer nog att inse att den lojala ofta höstar förakt än heder.

http://en.wikipedia.org/wiki/Normalcy_bias
http://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B6d_och_sk%C3%A5despel
http://en.wikipedia.org/wiki/Patriot_Act
http://www.infowars.com/bombshell-fema-camps-confirmed-nightly-news/
http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_FEMA02.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Emergency_Management_Agency
http://ymlp.com/z18eGP


(1 kommentar, 2012-02-29 18:08)

Nästa inlägg