En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om Politik

swede

2010-09-19 14:01 - swede
Mediadrevet

Jag förstår inte varför Aftonbladet eller Expressenvill uppmana oss vanliga människor att strunta i demokratin och inte rösta på vad vi vill.
Jag tycker det är fel att två stora dagstidningar går ut med att vi ska rösta nej utan att publicera t.ex. SD:s partiprogram så att vi vet vad vi ska rösta NEJ till.
Hur kommer det sig att tidningar som ska vara opartiska nyhetsmedier tar sig rätten att skriva propaganda som om vi bodde i forna Sovjetunionen, där allt partiet säger eller gör är lag.
Jag bor i Sverige och har varit stolt över att vara svensk, men nu skäms jag över detta.
Jag skäms över att bo i ett land där, enligt Mona Sahlin, vi inte har någon kultur. Över att bo i ett land där båda blocken försöker att tvinga Svenska folket att släppa sina traditioner. Över att bo i ett land där vi inte får lov att säga vad vi tycker, utan att media istället får trycka ner åsikter i halsen på oss med politikernas goda minne.
Jag är inte rasist bara för att jag vill säga nej till mer invandring.
Jag är inte rasist för att jag vill kunna säga vad jag tycker.
Jag är inte främlingsfientlig bara för att jag vill bevara den svenska kulturen och värna om de svenska traditionerna.
Så till Aftonbladet och Expressen vill jag bara säga: NI borde skämmas, för det är ni som tar parti.

(2 kommentarer, senast 2010-09-19 14:51)

Nästa inlägg
swede

2010-09-03 20:10 - swede
Är jag rasist?

Jag har inte skrivit på länge, det vet jag, men nu är jag rädd- eller i alla fall orolig.
Vart är vi på väg undrar jag? I demokratins Sverige menar jag.
Är jag rasist bara för att jag tycker det är en demokratisk rättighet att alla partier oavsett vad folk tycker, tror eller misstänker ett parti står för, har lika mycket rätt att visa sin valfilm i tv som alla andra?
Är jag rasist bara för att jag är för en riktig yttrandefrihet där ALLA har rätt att säga vad dom tycker utan att bli påhoppad, nedsvärtat eller sparkad på.
Är jag rasist bara för att jag står för människors lika värde och då menar jag att alla ska samma rättigheter till arbete, oavsett var man härstammar ifrån.
Är jag rasist bara för att jag inte vill ha en moské- eller att kvinnor skall bära burka på t.ex en myndighet eller skola .
Nä, jag tror inte det, jag är bara en orolig medborgare som vill ha kvar min kultur och mina traditioner.
Jag vill kunna känna mig trygg. Jag vill kunna säga vad jag tycker. Jag vill kunna uttrycka känslor, utan att vara rädd för att bli anmäld för rasism. Jag vill kunna fira mina traditioner utan att för allt och alla behöva försvara mig.
Jag är trött på att bli förd bakom ljuset av politiker, som inte vågar eller vill säga vad dom tycker och tänker på riktigt.
Jag förstår inte hur ett parti som moderaterna kan ha med en kandidat som är för kvinnoförtryck och emot männsiskors lika värde.
Jämlikhet är något som vi har kämpat för i många år. Ska detta nu bara spolas ner på dass, bara för att vi inte ska bli kallade för rasister?
Jag förstår inte heller att Socialdemokrater, som skall stå för människors lika värde, behandlar alla så olika.

Är jag rasist?

(1 kommentar, 2010-09-04 04:52)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-27 07:23 - bosselagom
E kassa

Bra förslag, att införa en statlig och obligatorisk ”a-kassa”. Men låt den få ett rättvisare namn, ersättningskassan till exempel. Här finns mycket att lära sig av F kassans misstag av ekonomimissbruk och girighet (både av bolag och kunder). Den stora frågan är ju bara vad man skall ha presterat och vad man tjänstgöra (jobb, arbete, sysselsättning, tjänst) med för att få bidrag.
Signalen till latmasken måste vara klar och tydlig.
Och det måste vara meningsfullt!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-26 07:35 - bosselagom
Oberoende

Lite ord och meningsblandning.
Sannolikhetsteorier med praktiska tillämpningar är att utmana allt man inte bör och får. Det ligger också i den mänskliga naturen att prova på det okända (särskilt då allt tycks gå bra). Men att må dåligt brukar också vara en bra början på att må bra. Så hur man än vänder och vrider på sitt välbefinnande så handlar det om Ditt eget ansvar (ett ständigt malande som för de flesta är obemärkt).
Om det nu är något du stoppar i dig eller något du sysselsätter dig med så är det vid gränsstationen till beroende som friheten börjar få de verkliga begränsningarna.

Det får räcka med att prova på utan att fortsätta (vilket även är motsägande i andra sammanhang).

Logik

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-25 10:52 - bosselagom
Maktgirighet

Behåll och utveckla EU till vad meningen en gång var; FRED!

Bekämpa giriga makthavare! Grunden till alla mänskliga sammanslagningar är i grunden (även om mikroskopiskt liten ibland) god, men utvecklas tyvärr alltför ofta till något maktgirigt nätverk som utvecklar terroristiska verksamheter. Detta ligger ju i den mänskliga naturen, och varför skall vi, i en civiliserad värld, inte kunna förstå och utveckla denna till något positivt.

Sunt förnuft och logiskt tänkande är några ingredienser.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

Vad är alternativet till EU? Att sitta i ett rådslag medan ett EU-land begår inbördeskrig? EU är kvar för att stanna och utvecklas, till den union som klarar av att behålla fred i Europa. Unionen är långt ifrån färdig, och behöver all hjälp vi kan få från demokratin. Det är med konstruktiv kritik invånarna kan forma ett hållbart samhälle. Tyvärr måste det tas i med ”hårdhandskarna” och skaka om vissa vilseledda människor (både de som leder och de som blir ledda). Den där kolossen i Bryssel behöver skakas om ordentligt, men tänk om alla dessa ”pratare” hade släppts ut och stamfejderna hade börjat på nytt. Det är nog bra att ha dom på en plats.

Ändra ”slopa” till ”utveckla”

(1 kommentar, 2009-05-24 07:10)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-16 07:38 - bosselagom
Generationsekvation

I dag finns tre generationsgrupperingar (i alla fall där detta språk talas);

En (vilande) generation som levt för jobbet och sin frihet att sköta sig självt medan samhället tar hand om övriga familjemedlemmar.
(I många andra länder finns det generationer som jobbat för att leva)

En (aktiv) generation som blivit uppfostrad av samhället och avlönade av sina föräldrar.

En (ny) generation som jobbar ibland (får en slant av samhället ibland) och lever för sig själva, oftast i grupper av likasinnade (en grupp som känner sig för).

Vad det blir av detta, står skrivet i stjärnorna. Men på något sätt måste vi kunna förstå de två andra generationernas tankar. Kanske vi gör det om vi lyckas med att förstå den egna tanken.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-15 08:11 - bosselagom
Sverigetalibanerna

Något parti påstår sig vara demokratiskt utan egentlig kunskap om vad demokrati står för. Kanske borde ändra namnet till motsvarande ”Taliban” eftersom den medmänskliga vilsenheten skiner igenom målsättningen.
Talibaner kan man ju förstå, eftersom de fortfarande lever och tänker som grottmänniskan gjorde (påverkad av civilisationens maktgirighet), men att människor i en civiliserad kultur kan ge uttryck för nazistiska påstående, det är en tillbakagång.

Men det är ju klart, saknar man vardagsmakten får man ju ta åt sig andras "sjuka" makt i stället.

Lev väl!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-12 07:11 - bosselagom
Håll

Håll av

Håll om

Håll ut

(1 kommentar, 2009-05-12 09:49)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-11 10:43 - bosselagom
Vardagsmaktföretaget

En vision för 20 år sedan såg ut så här; Ett företag där produktionsresultatet ständigt följs av alla medarbetare via webben och en storbildsskärm. Informationen visar vad var och en gör i vinst/lön för sin insats (där olika faktorer har medverkat till en personlig koefficientsiffra). Företaget drivs som ett team (teamkänsla istället för lagkänsla ersätter vinna-vinna med personligt ansvar). Insatsen (jobbet, tjänsten) görs också som en amortering.
Har sett tankegångarna i vissa företag, men uppfostran har ständigt lett till lagarbete (där den ”starkaste” vinner). Kanske media skall börja leta efter scoop ibland teamverksamheter för en positiv påverkan.

(2 kommentarer, senast 2009-05-11 21:30)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-10 13:43 - bosselagom
Dangerevolution

Det är helt möjligt att när fan läser ”Das Kapital” eller ”The Audacity of hope” (och inte nog med det – han läser världens religiösa skrifter och kör det i assistenten) får fram samma resultat. Biologisk och social evolution, liksom metilering, uppträder sakta och omärkligt slumpmässigt. Den sistnämnda tyvärr manipuleringsbart men ändå omöjlig att förhindra. Revolution och religion är bra alternativ om det används med sunt förnuft (vilket fan inte äger). Ta åt sig den som kan.
Snusförnuftigt

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-09 09:53 - bosselagom
Empatistyrka

Det är viktigt att kunna göra uppehåll i värderingar, men då det sker bör man tänka på empatistyrkan före och efter; - Ha ett periferiseende vid värdering och försök se idén, eller utvecklingsförslaget, från grunden. Gå igenom problemet och se det genom medmänniskors, även motståndares, ögon. Ställ krav på vad Du och dina ledare lägger sin tid, energi och pengar, och handla Nu. Men, till syende och sist, se livet som ett levande dokument och använd sunt förnuft (Jaha, vad blir det av det då?).
Bolvan

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-08 08:25 - bosselagom
Ängsvisionen

Vad skall man göra med den vattensjuka ängen, vinterparkeringsplatsen och marknadsplatsen (ett och samma område på 10.000 kvm). Jo, man kunde bygga ett tak över det, och använda det till fortsatt parkerings- och marknadsplats. Men även till el-go-kart-bana, upplageplats för jordbruksprodukter (säsongsbetonat) m.m. Kan kanske vara värt att satsa på då solfångare för elproduktion kan bära sig. Får se om visionen är verklighet 2050?

(1 kommentar, 2009-05-08 16:31)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-07 07:47 - bosselagom
Riskfaktorer

X. Självtillit blir själviskhet
X. Det ambitiösa blir girighet
X. Oberoende blir egenmäktighet
X. Självförhärligande blir trångsynthet

När individer riskera skada andra har samhället rätt att inskränka i individens frihet.

Demokrati är svårt.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-04 06:54 - bosselagom
Ogirigt

Giriga ekonomi och …..-ism –reportrar är en av de bästa mediciner i en demokrati. Att gräva efter ”blunder-lik, levande som döda, är att få fram oförfalskade sanningar. Men Du behövs även här som granskare, för ”o”-et kan vara vinklat. Du Svensson, med självinsikt, går inte på vad som helst, Du tar in ”medicinernas” utsago in i Din empati och kärlek till livet, innan Du tillgodoser omvärlden med Dina åsikter (positiv återvinkling).
- för övrigt anser Bolvan att det är dags för ekonomigiriga personer att återbetala sin skuld, vilket kan vara ett steg i rätt riktning att dämpa övrig girighet (och skuldkänslor etc.).

Kontrollera dig själv, så behöver Du inte bli kontrollerad av andra!

(2 kommentarer, senast 2010-01-16 07:11)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-02 09:19 - bosselagom
Bygdekurator

Det finns medmänniskor som arbetar inom det andliga livsområdet, vi kan kalla dem bygde-eller stadsdels-kuratorer. Och som utövare av relationsyrke har många av dom flesta brottats med frågeställningar som gett dom stora yrkeserfarenheter. Den religiösa förmedlingen sker genom sagor och sägner som oftast missförstås (dvs om den som tar emot budskapet har lyssnat). Men den medmänskliga förmedlingen som de moderna prästerna och diakonerna (oftast kvinnor) förmedlar får en direkt social, mental och psykisk hjälp som kompletterar det andliga livsområdet.

(1 kommentar, 2009-05-02 12:03)

Nästa inlägg
bosselagom

Serviceeffektivering med fler tjänster, ökad omvårdnad och lägre kostnader kommer ur ekvationen ”Anställda upphöjt till tre minus kostnader upphöjt till två är lika med välfärd”.

??? Kan Denne inte ens räkna?

(1 kommentar, 2009-05-01 13:54)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-01 10:26 - bosselagom
Kulturekonomi

Ta av kulturens budget för att kunna behålla välfärden är en akutlösning av ekonomiproblemet. Men ok, det får tvinga fram ett nytt tänkande, för kulturen är lika viktig för samhällets helhet som omvårdnaden (det bör råda en balans inom alla livsområden).

(1 kommentar, 2009-05-01 12:39)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-05-01 10:19 - bosselagom
MedMänniska

Kan DEN vara mer aktuell nu (efter femton år), visionen? Vad bidrar alla tjänsteföra (arbetsföra) bidragsberättigade, olika typer av pensionärer och folk som arbetar mindre än 40 timmar i veckan till servicesamhället? Samhället (vi) bör organisera en serviceorganisation som bibehåller och ökar välfärden för rörelsehindrade och andra behövande, ett komplement till olika serviceyrken. Väntjänstorganisationer som finns i dag genomförs med gratis frivillig arbetskraft som inte behöver ta ansvar. Jo, naturligtvis tar de sitt eget ansvar men utan krav, och dom gör en fantastisk insats i dag (men räcker tyvärr inte till). Den här nya organisationens servicetjänste-kontrakterade personer, jobbar visserligen som ideella, men med ett arvode som täcker deras utgifter för att jobba. De är utbildade och godkända för sina uppdrag, de gör ett arbete som behövs och de får en slant över för sin insats. Och framförallt, är det människor som lärt sig att i första hand värdesätta annat än pengar. Det optimala vore ju om en MM engagerar någon hjälpbehövande i något annat samhällsprojekt.
Vän av ordningen säger ju då, men var kommer arvoden ifrån? Ja det är en nöt att knäcka, då fler och fler går utan arbete (effektiveringen och rationaliseringen ersätter jobb), meningslösa beredskapsarbeten utvecklas, riskkapital samlas på kistbotten eller försvinner i cybern, etc.
MM kan vara den frivilliga vårdcentralen som arbetar med preventiva insatser hos sina medmänniskor.
(Hade i alla fall en planering, om än så naiv (vilken den fortfarande är), som presenterades, i en mapp med 20-30 sidor ihopsamlade och nerklottrade ideér, för medmänniskor då på den tiden)

(1 kommentar, 2009-05-01 10:23)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-30 07:31 - bosselagom
Olat

Den som är olat, kan ha olaten att stödja andra utan kompensation. Sådana personer är berättigade till någon form av samhällsarvode (Till skillnad från många karriärpolitiker). Något sådant måste väl växa fram då övervägande delen av samhällstjänster inte ger några intäkter och skatteinkomsterna är otillräckliga. Och nu är det ju så att även den svårast handikappade kan uträtta mer än den late medborgaren. Samhällsstrukturen uppmuntrar tyvärr till lättja. Och engagemang för ökad välfärd, utan tärande, bör uppmuntras. En lat person saknar självinsikt, skiter i andra och sköter sig själv (och dessa tär på samhället), så medborgare med egenmakt, självkänsla och frihet bör premieras i framtidens samhälle.
Bolvan

(1 kommentar, 2010-01-16 09:03)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-28 07:04 - bosselagom
Emorgontidningen

Jag vill inte ha tidningen i papper längre. Nu vinns t.ex. http://edn.dn.se/idag/nyheter/page1.htm
Och det är ett rätt steg i riktningen av den visionen. Men nu vill jag också ha den så enkelt utformad så att motståndaren också skaffar den, en lätt skärm i tidningsstorlek, med några tydligt markerade knappar att ladda hem, öppna, lyssna på textuppläsning och förstora sidor. En enkel variant som kan medfölja prenumerationen av media.
Om denna nya mediatyp får fotfäste, kanske också pappersanvändandet kan börja minska och elektroniska bokläsare får en renesans.
Vilket stöd för u-landsutvecklingen kunde inte detta bli.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-25 06:58 - bosselagom
Informationsflödet

Flödet av information är förvillande och upplysande för oss, men man kan ju inte ständigt vara på sin vakt. För det är ju i grunden andra områden vi har uppfostrats till att vara vaksamma mot. Flickor har fostrats av en av kulturen formad lag (bl.a. jantelagen) och killar i en mer omvänd oskriven lag (killar är mer värda än tjejer). Samtidigt trycker jämställighetsivern på att tjejer skall vara mer framfusiga och fatta snabba beslut, medan killar skall vara mjukisar och tänka mer på helheten. Det är naturligtvis (eftersom det är mot naturen) mycket svårt att få detta att gå ihop matad av action-media (som är den nya tidens sagor och sägner). Flera olika andligheter konkurrerar med varandra och informationssamhället fortsätter att konkurrera ut det ”gamla” som då måste komprimeras för att få plats. Vem vet bäst? – och för övrigt tror jag inte det räcker med att byta identitet – det behövs individuell utveckling – allt kan inte regleras (som i religonen).
Det positiva i det hela det är att människan har en enorm outnyttjad potential, så det finns hopp!

(1 kommentar, 2009-04-25 22:50)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-23 07:47 - bosselagom
Nyhetsglömt

Vad hände för en månad sedan? Volvoledningen sänkte sina löner och SE bankens ledning fortsatte att bättra på sina inkomster. Coop i Skåne började köpa mjölk från Småland och skånemjölken började forslas till Danmark. Ja, visst blev det lite gnäll. Men i dag verkar de nyheterna vara glömda. Och det är ju mänskligt, eller hur….pengarna tycks vinna i långa loppet ändå … och det är ju så vi betalar för oss … eller hur… Bolvan fortsätter att fundera.

(1 kommentar, 2009-04-23 14:19)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-22 15:07 - bosselagom
Skumlsning

Att våga hoppas, In Defense of lost Cause och Das Kapital är jobbiga böcker att läsa för en obildad och kreativ person. Som den bekväme läsaren Bolvan är, får han bara grepp om cirka 50 % av innehållet. Det blir inte riktigt som när fan läser bibeln, för valda intressanta uppgifter omsätts till vårt eget förhållande med stor ödmjukhet och självinsikt.
Det blir ju så även när man skummar igenom nyheterna. Man tar åt sig rubriken och inledningen, och kanske något ord som faller en i smaken. Ta t.ex. ” Bilindustrin: Skroten är inte lösningen. ….Europas bilindustri .... och så går funderingarna över på vad man har reflekterat tidigare om, det där med hybrid/el – motorpaket …se Automobilindustrien http://nya.bloggis.se/bosselagom/89942

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-21 07:36 - bosselagom
Ungdomsarbetslösheten

Satsa i kristider, satsa även på politiska reformer som gör oss bättre rustade för nästa kris. Vi har idag en bättre grund att stå på än någonsin, och den kan bli bättre. Vi har hög ungdomsarbetslöshet även vid goda tider och den bör kunna få den största prioritering nu. Gör det enklare att anställa och avskeda i samförstånd. Utbilda och träna med vardagsmakt som grundbult. Skapa nya jobb i servicesamhället (jobben i industrisamhället, och till viss del även i kunskaps- och informations- samhället, har ju automatiserats bort).
En fortsättning med att förnya skattereform och att sammanföra våra trygghetssystem till en enhet är positiva utvecklingstrender i dag. Och det är inte bara trygghetssystemen som skall få en helhet, utan även samhällets ekonomisystem - ett servicesamhälle kan aldrig finansiera sig själv, såsom industrisamhället gör. En annan ”Bosse lagom” gjorde, vid förra lågkonjunkturen, en berömvärd insats. Hoppas en annan kan ”Borga” för en bättre framtid nu.

Politiker! Låt oss få känna av mer uppriktighet, fasthet och sunt förnuft inom politiken

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-20 15:02 - bosselagom
Millionprogram

Nya millionprogram i ny tappning, som tar lärdom av de gamla satsningarna. Varför inte mångskalighet i en virtuell nätverksplanering där tänkta och intresserade grupper bygger sitt samhälle innan den fysiska planeringen börjar. Deltagare i alla åldrar där alla samhällsfunktioner planeras virtuellt i IT-nätverk. Kommunerna erbjuder virtuella områden på karta, som kan ha möjlighet att bli realistiskt.
En idéstart av ett nytt projekt

Politiker! Låt oss få känna av mer uppriktighet, fasthet och sunt förnuft inom politiken

(2 kommentarer, senast 2009-04-20 18:37)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-19 09:10 - bosselagom
Kulturöversättning

I många u-länder strider kulturen mot vad i-länderna uttrycker det, de mänskliga rättigheterna. Men där finns också mycket, moraliskt, bättre rättigheter. Förslagsvis skulle man då kunna översätta valda delar av vår och andra kulturer, och forma den (i tanken till att börja med) till moderna levnadsbetingelser.
Medmänsklig service sker i dag, hos oss, i välgörenhetsorganisationer frivilligt och utan krav på att utövaren skall kunna försörja sig på det …. Visst bär våra anställda i serviceföretagen ”fanan högt” men tyvärr utan den status som i U-ländernas motsvarighet. Varför, jo lågbetalda yrken...(tyvärr måste vi nog hantera vår värdemätare "pengar", vi lär inte bli av med den)… skall det möjligtvis kunna växa fram någon ny syn på ”jobbare”, som medmänniskor med egenmakt, som servar sina medmänniskor? Till detta behövs en utveckling av normer för värdering, som jag tror blir en av framtidens politikers uppgifter.
Mål; bibehållen och ökad välfärd skall integreras i ett servicesamhälle. Produktion av service till medmänniskor är lika betydelsefull som kunskaps- och industriproduktion.
Resurser; historien, kreativiteten och egenmakten
Roll; medmänniska

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-17 06:27 - bosselagom
Samhällsledsen

Efter första ”vuxen-känslan” att gråta över samhällets klantighet, då Olof Palme hade blivit mördad, har jag ofta tillåtit den ofamiljära sorgen beröra mig. Hade jag bott i USA hade 11 september fått mig att spruta tårar, eller vid någon annan motsvarande händelse, i vår klantiga värld. Även om man inte stöder den ena eller andra, är det helt mot de demokratiska normer man stödjer, och man känner med dom drabbad. Det verkar som om själen behöver denna befrielse (sorgen) för att man inte skall ge sig ut i världen och svara med samma mynt mot dessa mänskliga brott. Dock gjorde jag FN-tjänst (52M) under ett år, och det kändes verkligen meningsfullt.

(3 kommentarer, senast 2009-04-18 10:04)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-16 07:25 - bosselagom
Matatu

Lokaltaxi, motsvarande, åkte Bolvan för första gången i Turkiet. Jobbare, elever, shoppare och besökare trängs i en minibuss. Man talar om vart man skall, och lägger en slant i en skål. Och naturligtvis började ”min jävla kreativa hjärna” visionera om att köra en motsvarighet hemma i obygden. Taxin finns lite varstans i vår värld (kanske som svarttaxi här hos oss, men det är inte rumsrent, fairplay) och chaffisen tycks ha ett meningsfullt jobb som han är stolt över, liksom andra jobb så som brevbärare eller mjölkbud. Finns det förresten något servicejobb (alltså fysiskt, de administrativa servicejobben är ju välbetalda i informationssamhället) här hos oss som man är stolt över?
Ju enklare man lever desto mer tid över får man att begrunda sin dag... kanske... (men det är ju konsten att kunna leva enkelt och ändå ha all välfärd kvar), sådant som vi aldrig hinner med, och när vi blir orkeslösa, ja då är också tankarna meningslösa (Nu blev det krångligt igen....).
Hur skulle det vara om Du kunde tycka det var lika meningsfullt att torka skiten ur din medmänniskas bak som att sälja dennes hus på fastighetsmarknaden? Helt skilda saker….?

Meningsfullt och stolt

(1 kommentar, 2009-04-16 23:58)

Nästa inlägg
bosselagom

2009-04-13 07:31 - bosselagom
Vördnadssexualitet

Denna känsla av allt från frihet till skuldkänslor som sexuellt styr varje människa, från passiv handling till tvångshandling, behöver självtillit i sin utformning. Är lagom sunt förnuft det bästa, så är det här det kunde behövas med en stor gemensam vördnad för den sexuella intimiteten.
Det är mot naturen, men kunde man styra sexualiteten, när den kommer på villovägar, så skulle det vara till stor hjälp …. Oohps—där sade jag emot mig själv .. det finns ju stora grupper som försöker styra sexualiteten genom omskärelse (läs könsstympning) bara för att tolkningen av någon skrift har satt dom på villovägar.
Och när jag ändå har sagt det, så anser jag att kemisk kastrering skulle hjälpa många sexualförbrytare till ett värdigare liv (deras handling kan i många fall anses som onaturligt).

Bolvan

(1 kommentar, 2009-04-13 12:07)

Nästa inlägg