En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om blogg

2013-07-22 18:33 - Timeaftertime
soool

idag har jag legat i solen typ hela dagen och försökt få färg :P
underbart väder <3

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Mellie

2013-05-08 10:19 - Mellie
Ny blogg!

Yoo! Då har Mellie (jag) skapat en ny blogg där jag kommer skriva om min vardag och min frisör dröm och min resa dit! Jag drömmer om en egen salong med mysig stämning där kunden kan slappna av och ta en kopp kaffe medans man klipper och gör dom fina i håret :) Jag vill skapa lookar som kunden känner sig nöjd och trivs i, även en frisyr kunden kan fixa själv, alltså inte så avancerat utan man ska kunna få en lika bra look hemma som på salongen! Jag hör många som säger att dom inte kan få till sin nya frisyr som frisören kan, jag vill göra lätta men snygga frisyrer som inte är något jättejobb att få till. :)
Jag kommer från Göteborg men bor i detta nu i Hässleholm i Skåne.
Välkommen till min blogg!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2012-06-09 13:36 - justastrangegirl
Justastrangegirl

Hejsan! Jag är "Justastrangegirl" som betyder typ bara en konstig tjej :) Jag är 11 år,fyller 12 i augusti, och bor i södra finland. Och jag heter Josephine! Här i bloggen kommer ni få läsa om min vardag,musik,mode och en massa annat :DD

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

Heey Guys! Aslänge sen jag uppdaterade här har bytt bloggsida och så, som ni kanske märkt. I alla fall tänkte jag länka till min och min kompis blogg som ni gärna får klicka er in på :) www.charlottamatilda.blogg.se Den har utvecklas grymt mycket från den här bloggen, lever ett helt annat liv nu. Det tråkiga med den nya bloggen kan vara att jag inte vågar skriva så mycket åsikter, för att jag inte står för dem en månad senare(?) Annars har vi mycket bredare ämne i bloggen och mer uppdatering. Kika gärna in :) --> www.charlottamatilda.blogg.se

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

… för teknik och VVS frågor. Jag har lagt pellets.info bakom mig, och funderar lite på om jag skall supplera denna blogg med en sidoblogg som jag funderar på att kalla Bergatorparens Pellets och Värmeblogg. Låter det som en idé? En blogg där man dryftar pellets och annan bioenergi från en användarsynvinkel, och där vi försöker leta fram svar och skapa kontakter med de rätta personerna som kan avhjälpa problem.

Det har blivit så dålig atmosfär på pellets.info att det inte går att försöka göra något meningsfullt där utan att bli sparkad halvt fördärvad – bakifrån. På sikt kanske det går att skapa ett samarbete med industrin där industrin har folk som kan svara på de svårare, men fackmannamässiga frågorna. Än så länge är detta bara en tanke. Är det fler som har förslag är det bara att skriva in dem i kommentarsfältet – men OBS: Påhopp, personangrepp och förtal tillåts inte.

(5 kommentarer, senast 2011-11-24 16:32)

Nästa inlägg
Primula

2011-10-18 16:10 - Primula
Bloggis äger!

När jag börja med Bloggis så ville jag skaffa en blogg och kolla runt överallt men allt var obegripligt!Men sen hitta jag Bloggis och det vart en skitbra blogg som jag har nu(tycker jag)! Skriv vad ni tycker om min blogg och om mig såklart!

Puss Primula<3

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
FjortizzenMedHumor

2011-05-14 14:12 - FjortizzenMedHumor
NY BLOGG

Hej jag har precis startat denna blogg. Hejdå...

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2010-11-15 17:11 - Jaduvemvet
Oops

Mycket har hänt bland annat att jag har varit väldigt inaktiv men det ska bli ändring.

Vår kära (host host) muslimkramande, självhatande, horse-face Mona "Muslim" Sahlin har ÄNTLIGEN avgått. Puh och tack gode gud :)
Kan väl inte komma något bra ur detta eftersom det antagligen kommer en ny korkad inkompetent partiledare i det "Sverigefientliga" partiet vi kallar Det Socialdemokratiska arbetarpartiet. [Sarc]

Mer som hänt är att Laserturkens nemesis har blivit infångad. Stackars lilla Laserturk fick ingen chans att göra kaoz med han. Synd! [Insert Sarcmark]

Jag ber om ursäkt för min inaktivitet men det ska bli ändring på det jag lovar :)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Mona

2010-05-17 09:27 - Mona
Svårt det här...

Kolla här

Läsare?
Innehåll?
Uppdateringar?
"Successful blog"?

Många saker jag inte har hört talas om...

(2 kommentarer, senast 2010-05-25 20:18)

Nästa inlägg
Bergatorparen

Svaret är att jag har varit långt nere rent mentalt. Som jag har varit inne på i en tidigare jeremiad, står jag i befattning att sälja ”stöga” för att betala de skulder som oupphörliga underskott i ekonomin har ackumulerat. Förvisso är jag ekonom, men jag är även människa – och därmed mer emotionell än rationell. Jag hoppades att jag skulle få rättsida på mitt boende, men det visade sig efterhand att det blev för mycket för både mig själv och inte minst min ekonomi. Skulle jag sätta i ordning fastigheten, skulle det gå på minst 250 000 kronor – och det skulle inte ens vara synligt på utsidan. Ytterligare 50 000 kronor skulle behövas för ny panel och målning. 300 000 kronor lär jag nog inte få tag på – och frågan är om det ens skulle vara pengarna värd.


Men allt detta, tillsammans med allt som behöver göras inför värderingen den 19 de, har gjort att jag har varit mycket långt nere och sovit mer än jag har varit vaken. Det känns som ett nederlag – trots att sunda förnuftet säger att jag omöjligtvis kunde upptäckt allt elände för 9 år sedan när jag köpte kåken. Jag kanske skulle sålt tidigare, men det faktum att jag har världens bästa grannar, har hållit mig tillbaka. Men nu går det inte längre. Skyhöga pelletsräkningar parad ihop med de finansiella kostnaderna för de föregående åren, gör att det endast finns en utväg och det är att realisera de värden som ligger i fastigheten. På affärsspråk kallas det att likvidera, och det är så det känns med: Som att skulle avrätta en kär vän.

Men när man ser hur illa andra ställer till det för sig, måste man ändå vara tacksam för att man inte fastnat så in i hästväg som de jag såg i denna veckans upplaga av Arga Snickaren. De hade varit ihop i över 30 år, och i drygt 20 av dem byggt om och ”renoverat” – jag setter citationstecken kring renoverat, eftersom det mest av allt var snack om åverkan. Inget underhåll hade utförts på dessa dryga 20 år, så att förfallet hade fått riktigt gott tag i fastigheten. Det är tragiskt att människor håller på så under så lång tid – och all den bråte de samlat på sig: Flera containerlass. Platschefen trodde inte han beställt så många containrar åt något tidigare projekt. Det är så man ryser. Men så ser man på sitt eget bord: En hel säck med bråte. Är det en sak jag har lärt mig: Räkningar man inte har pengar att betala, skall man slänga. Låter man de ligga och driva, tappar man översikten. De som skickat räkningar, inkassovarsel och betalningsanmaningar skickar så mer än gärna nya (de verkar ha en obegränsad budget för papper och porto). Jag har valt att använda yxa istället för skalpell när jag skall tampas med min underskottsbenägna ekonomi. Man kommer sig faktiskt snabbare ut ur underläget om man hugger stora bitar på ett och ett ställe, snarare än tunna skivor överallt. Men is i magen måste man ha. Konstigt förresten: När man väl fått den första betalningsanmärkningen, försvinner rädslan för det och man blir mer likgiltig. Jag menar: När pengarna inte räcker trots ett måttsamt leverne, vad skall man göra? Gå ut och knacka pensionärer i nöten med något hårt och råna dem på allt inklusive småpengar och bussbiljetter? Skulle inte tro det. Jag suktar inte efter att bli en pixlad arbetarehjälte i Aftonbladet och SVT – dessutom tror jag på lag och ordning.

Jag hoppas för framtiden att jag skall kunna komma in i en rutin där jag inte behöver oroa mig för räkningarna, och det finns bara ett sätt det kan ske på: Ett lagom stort hus i normalt bra skick, eldad med ved och beläget i en kommun som inte kör med maffiapriser på vatten och avlopp. Det finns flera sådana hus, och nu gäller det bara att få sålt det jag har till ett pris som gör att jag kan köpa annat efter att ha betalat skulderna. Låna kommer inte på frågan – i synnerhet inte när det enda som står till buds är BlueStep. Det är sådana hajar som trivs i de vatten där Farbror Joakim von Ankas lärjungar slår an tonen. Ju mer jag ser av finansbranschen, ju mer äcklad blir jag. Såsom jag ser det är det bättre att köra med en enklare standard och ha råd med boendet än att gå omkring i ständig ängslan för att inte klara räkningarna och få problem. Jag vill inte tillbringa mina sista år med att sitta och lägga patiens med räkningar. Jag är 50 år, och räknar med att jag sannolikt har 20 år kvar. De 20 åren vill jag skall vara bättre än de 50 första åren. Jag skall kunna ha överskott att göra saker jag bränner för. Jag är trött på att vara ledsen och deppig. Jag vill vara något som liknar på glad (för att inte ta i för hårt). Det finns så mycket man kan göra som inte kostar skjortan och som är utvecklande och intressant.

Jag hoppas komma igång med att skriva jeremiader igen inom kort. Grekkrisen kunde givetvis varit ett gyllene tillfälle, och av någon anledning tror jag vi kommer få se mer action från Latin Europa inom de kommande månaderna. Kanske de kreditupplysningstagande ankeborgarna får sina näbbar tejpade – o saliga tanke. Man gosar sig över att sådana som inte litar på någon blir stående med kulorna i skruvstädet och sjunga sopran. Händer det med bra människor, tycker man synd om dem, men bankirer och annan bråte? Inte en chans! De förtjänar all den skit de kan få. Den som inte har medkänsla med sina medmänniskor, får ingen tillbaka. Så är det bara – och så skall det vara! Det värsta jag har upplevd på vägen mot halvseklet, är att se hur allt jag hållit för att vara sant och rätt blivit motbevisat och grusat. Det får en att tänka: Hur kommer det sig att jag inte såg sanningen tidigare? Ingen är född som vuxen, så man måste väl lära i livets skola – lektion för lektion. Fullärd blir man aldrig. Det är bara att inse. Men så är det ju det ständiga lärandet som gör livet värd att leva. I varje motsatt fall skulle livet vara en lång, grå meningslöshet.

För alla oss som skriver blogg, och har ett syfte med det, handlar det hela tiden om att läsa på så att man vet vad @£$!!¤ man skriver om. Och på det kommer jag aldrig att tumma.

(3 kommentarer, senast 2010-05-16 20:44)

Nästa inlägg

2010-04-09 09:06 - sivans
Jaha nu bloggar jag här

Jag sökte en blogg som bara är en blogg. Skriver hädanefter mest bara för att ha en uppföljare till min gamla blogg. Har ingen idé om hur framtiden ska se ut, varken som skribent eller som människa :-)

Vet av erfarenhet att mitt skapande är knutet till mitt familjeliv. Blogga anonymt är tråkigt och det orkar jag aldrig i längden.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2010-03-23 17:21 - Momatotiloldoda
Tjoo!!

Tjo på er alla glada och sura.

Det är så fruktansvärt kallt ute, jag som trodde sommaren var på väg men nej jag hade fel och det var synd. Inge grönt på marken har synts till men lite gult fast för det mesta är det vit.

Måste göra läxan snart vi har nån grammatik sak tills imorgon, hehe måste öva lite till, kanske.

Ramlade på konståkningen igår hela två gånger på samma ställe, så nu har jag sk*t ont eller vad ska man säga. Jag ramlde först i början sen i slutet hade ont hela träningen och natten för det delen, kunnde inte sova fick typ ont i huvudet idag lite pga det, hehe. Hade en liten otursdag igår.

Senare i kväll ska jag på scouter, ska vara där en halv timme före pga att vi ska hålla i en aktivetet.
//Jag gillar<3

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2010-02-14 20:33 - Momatotiloldoda
Ny blogg

Nu har jag ny blogg som jag är mer aktiv på, så om du gillar min blogg eller bara vill ha en ny blogg att följa så kan du alltid besöka www.myownlifetimes.blogg.se.

Den Älskade

(1 kommentar, 2010-02-14 20:36)

Nästa inlägg

2009-11-22 20:44 - TrölleUngenEmma
NY BLOGG

ChaCha mina vänner <3

Nu fixade jah en ny blogg , vore taxam om ni kmn mke!

Skriver mer i nästa inlägg , detta var ba ett tiep 'startinlägg' ;p<333333333

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

Fick en ny mobil i Torsdags, Det är en walkman har reda fått 54 teman & 52 låtar tror jag. Den är röd ååååååååå så himla nice!! Lyssna just nu på Carina Berg med Björn Gustavsson.:)

I Fredags var det Fredag den 13. Det hände ju saker kan man lungt sagt. Först missa jag bussen det stod en lastbil ivägen så jag såg nt att den hade kommit, men jag såg när den åkte:(. Sen skar jag mig på ett papper på spanskan. Shit va "vidskeplig" jag är, lr hur det nu stavas.

Skulle vaccinerat mig mot svininfuensan idag, men det blev förseningar så vi han inte. Det suger kan nt träna imorgon:(.

Har slängt bort hjälmen på konståkningen, nu sattsar man ju på lite seriösa skills, okej det har men vell alltid gjort, men skit it :D. Ska byta grupp till våren kanske, tror det iallafall.

Har skaffat fb för ett tag sen.

Klippte föresten mig i Fredags, det lägger alltid fel bena!!

Den Bäste

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

Andreas kom hem från den dimmiga staden efter fyra veckor. Jag trodde faktist att han skulle stanna i Nederländerna tills han lärde sig språket...eller använde sina sista gräspengar.

Jag tog ledigt från dagens aktiviteter när han ringde på dörren imorse. Jag tror dock att han måste upprepa sina reseupplevelser igen imorgon. Varför kan jag inte berätta här, men ni förstår nog vilka souvenirer han kan ha haft med sig.

Mina upplevelser kommer för övrigt att bli mycket verkligare nu när min brother in arms är tillbaka. Att inte kunna dela mina tankar med någon har verkligen tagit udden av min vardag den senaste månaden.

//Rick - dagens låtval: Purple Haze av Hendrix, den håller fortfarande.

(1 kommentar, 2009-11-12 11:57)

Nästa inlägg

Vad kommer personen i berättelsen att göra?

a. Han kommer att delta i en teaterpjäs med en kvinnlig roll.
b. Han ska tvätta golven med en BH och två tvättsvampar.
c. Han kommer att försöka göra slut på ett omaka förhållande med hjälp av en BH.
d. Han kommer att slita ut färgerna för att ha en ursäkt att komma tillbaka till affären.

Skriv ditt svar som en kommentar.

----------------

.... ”En present?” frågade hon.

”Nej, den är till mig.” svarade jag, med den allvarligaste min jag kunde uppmana.

Efter det långvariga skrattet, som följde den tysta stund som kassörskan behövde för att förstå att jag skämtade, lyckades hon vika ihop BH: n och lägga den försiktigt i en påse. Jag delade ett leende med henne innan jag lämnade affären för att understryka att jag hade skämtat (om jag skulle handla där igen ville jag inte bli rekommenderad kvinnokläder…)

Även om jag hade tänkt anta en strängare min när jag kom ut på gatan, lät jag leendet vara kvar tills jag kom fram till bussen. Idag var trots allt mycket bra dag.

Mitt skäl till att le omsattes i praktiken när jag hade kommit hem. Jag kokade då upp en kanna vatten, tog fram ett par grova tvättsvampar, och satte mig vid köksbordet. Jag tog ur BH: n ur påsen och lade den i kannan.

Den behövde slitas ut. Kanske skulle han vara tillräckligt kvicktänkt för att säga att det var en present. Det kunde jag inte riskera.

----------------

Det finns bara ett svar som är rätt. (Alla fyra skulle innebära en ganska händelserik dag!)

(4 kommentarer, senast 2009-11-04 22:13)

Nästa inlägg

2009-08-25 00:28 - vilija
DET var längesedan!

Ojojojojoj, mama mia! Vilka minnen det finns här, så mycket känslor. Jag borde fortsatt här. Kanske gör jag det en dag.

www.metrobloggen.se/vilija

det är där ni hittar mig nu! :)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

Top 5: Platser man hamnar på efter att man har druckit för mycket.

5. Sergels torg.
4. Ett trapphus
3. Asfalten utanför Drivethroughn på McDonalds.
2. En sliten tygsoffa.

1. En Hästens-säng med en lismande hycklare som man förr endast har umgåtts med för att få gratis tillgång till en golfklubb.

Fan också.

(1 kommentar, 2009-08-22 23:42)

Nästa inlägg

2009-08-21 16:52 - Rick
Häxfredag

Äntligen fredag. I morse hade jag endast en plan: proppa munnen full med choklad och se hela första säsongen av Frasier. Men efter studierna hann jag knappt sätta på mobilen innan Sms:en kom in.

Alla var från Katherine. Det som hände igår var uppenbarligen inte en engångsföreteelse som jag hade hoppats. Nu vill hon "gå ut" senare ikväll. (Det verkar som det i alla fall - alla smileys och utropstecken gjorde hennes meddelanden ganska svåra att översätta.)

Jag undrar om jag kan stå ut med att träffa hennes "väninnor" igen. Sedan den outhärdliga lunchen då jag träffade de fyra häxorna har de endast visat sig i mina värsta mardrömmar.

Jag kan svära på att de enda ämnena som togs upp under denna lunch från helvetet var Möbler, Paradise Hotel, och Pengar (de verkar sannerligen älska att se ner på arbetande människor). Djävulens nymfer, utan tvekan.

Samtidigt upplever jag lika få valmöjligheter som jag gjorde igår. Jag följer med. Om så bara för att se vad som väntar mig på andra sidan Styx.

Fan. Inget golfmedlemskap kan vara värt det här.

(2 kommentarer, senast 2009-08-22 22:56)

Nästa inlägg
Bergatorparen

Är bloggandet, som Alex Schulman postulerar, en syssla enbart för tonårstjejer som skriver om mode samt ett sätt att nå bekräftelse för frustrerade människor med behov av uppmärksamhet? Enligt den samma utgör vi bloggare endast 0,66 % av svenska folket och de som läser bloggar dagligen utgör ca 5 % av svenska folket. Tänk det. För att komma in i Riksdagen krävs att man har uppslutning från 4 %, och ingen skulle väl komma på att säga att en politisk grupp utgörande 4 % av folket inte äger rätt att höras – eller är det just det vi hör? Bloggare är inte en politisk grupp dock. Vi är folk med något på hjärtat som vi vill dela med omvärlden. De som vill kan sitta på telefontrådarna och ”twittra” som ett gäng mesar eller vika ut sin själ på Facebook (så de kan säkerställa att inte få jobb i framtiden – vilket har hänt tillräckligt många gånger till att det borde få status av regel!). Skriver man en blogg åtnjuter man samma anonymitet som en grov brottsling (utan jämförelse i övrigt) – vilket kanske retar gallfeber på somliga för allt jag vet.

Just igår den 5 juli 2009 hörde jag på radion om en egyptisk bloggare som arresterades när han återlände till Egypten och hans dator beslagtogs. Det är ingen hemlighet att Egypten – trots all turistreklam – är så nära man kan komma en diktatur utan att ha det i konstitutionen. President Hosni Mubarak är inte mer demokrat än Ayatollah Khamenei. Skillnaden är att Mubarak hoppar i sänghalmen med USA, medan Khamenei utan omsvep ber USA sätta rosett på sin kiss, knipa ihop benen och tänka på annat. USA är dåligt på att hantera avvisningar, så man behöver inte vara raketforskare för att förstå vad det är för kemi i den relationen.

Om Mubarak et co varit eniga med Schulman, skulle de då ha lagt resurser på att ta fast en kille som bloggar om vad som sker i hemlandet – så som han ser och uppfattar det? Jag tror inte det. Bloggen är inte vare sig onödig eller betydelselös eftersom den speglar sin samtid sett från olika nivåer i samhället. Bland bloggare finns allt från psykpatienter via tonåringar till övre medelklass. Själv har jag läsare utanför Sverige med eftersom jag pingar på bland andra Twingly samtidigt som jag länkar till medier i det landet jag skriver om. Så inte är bloggen onödig. För många utav oss är det ett sätt att kommunicera våra åsikter. Det ligger mycket god mentalhygien i det. Schulmans ändring av uppfattning om bloggande kanske kommer av att han läsare på ett otvetydigt sätt bad honom sätta rosett på snoppen och gå och göra något annat? Jag påstår mig inte veta, men jag tycker mig se ett resonemang som går på att om jag inte lyckas som bloggare, så är det inte mig (Schulman) det är fel på, men bloggen som fenomen – så det så!

Den här nallen tänker inte sluta blogga, ty det ger för mycket glädje och känsla av att delta i det större sammanhanget där människor från olika delar av världen möts och diskuterar olika frågor. Jag saknar inte den ”goda, gamla tiden”. Idag är vår bästa dag, och tiden kan ingen vända. Jag lär mig nya saker varje dag – hur är det med dig Schulman?

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/schulman-blogg-1.904970

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=2764432

http://medievarlden.se/etik-a-politik/6-etik-a-politik/9771-fgj-stoedjer-wael-abbas

(1 kommentar, 2009-07-06 11:11)

Nästa inlägg
swede

Onsdag är en härlig dag solen skiner varmt som fan härligt att sommaren är här.
Men ändå något stämmer inte, jag känner inte riktigt den riktiga sommarkänslan.
Jag känner kletig,svettig och stressad kan det vara för att jag är på jobbet kanske?
Jo så kan det nog vara det känns inte riktig lika kul och skönt och avslappnat.
Inget att göra åt semestern börjar ju snart, ser fram emot fisket, familjekvällarna, promenaderna allt det där som är så gott och skönt. Men det är sen och nu är nu.
Nu sitter jag här i ett varmt och airtight kontorslokal.svettig och varm, halvslö framför datorn och skall jobba. Men det vill inte riktigt, surfar runt istället och som vanligt så hamnar man på olika sidor med roliga historier som jag tänkte delge er andra håll till godo.

Det är lätt att göra en kvinna lycklig!
Man behöver bara bli hennes:

1. Kompis
2. Vän
3. Älskare
4. Bror
5. Far
6. Martyr
7. Lärare
8. Köksmästare
9. Mekaniker
10. Rörmokare
11. Inredningsarkitekt
12. Designer
13. Sexolog
14. Elektriker
15. Gynekolog/Barnmorska
16. Psykiatriker/Psykolog
17. Trollkarl

Eller vara:

18. Ordningssam
19. Vågad
20. Sympatisk
21. Atletisk
22. Öm
23. Hövlig
24. Gentleman
25. Intelligent
26. Uppfinningsrik
27. Klok
28. Söt
29. Stark
30. Förståndig
31. Tolerant
32. Försiktig
33. Ambitiös
34. Lugn
35. Tapper
36. Oövervinnerlig
37. Pålitlig
38. Respektfull
39. Passionerad
40. Och utöver allt annat: Solvent, mycket solvent!

På samma sätt ska man vara uppmärksam på att:

a) Inte vara svartsjuk, men inte heller vara ointresserad.
b) Ha bra relationer med hennes familj, men inte ägna mer tid åt dem
än åt henne.
c) Ge henne frihet, men ändå visa sig något bekymrad över var
hon har varit.

Det är förstås oerhört viktigt att inte glömma:

Datum, tid och plats för ert första möte/er första date.
Första kyssen (Tid, datum, plats o dyl)
Namn på artist/grupp samt namn på "er sång".
Datum, tid och plats då ni "blev ihop på riktigt".
Datum, tid och plats då man förlovade sig
Datum, tid och plats då man gifte sig
Namnsdag (Glöm inte eventuella mellannamn!)
Menstruationsdag
Födelsedagar för: barn, föräldrar, mor- och farföräldrar, hennes älskade morbror, bröder och förstås hennes bästa väninna.
Om man följer dessa instruktioner till punkt och pricka är det ändå ingen fullkomlig garanti för att hon ska bli lycklig, därför att hon kan känna sig involverad i en alldeles för perfekt relation och sticka iväg med den första sol-och-vårare som hon träffar på.

Gud har sagt: Älska dem!
Men han sa aldrig att man skulle förstå sig på dem.

Att göra en man lycklig är något enklare.

Han behöver:
1. Sex
2. God mat

(2 kommentarer, senast 2009-06-24 18:26)

Nästa inlägg

2009-06-07 14:36 - noodles
Ett test

HUR DUM ÄR DU?

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(x) du har gått in i en glasdörr
(x) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta,
och därmed fått folk att titta konstigt på dig
summa: 5

(x) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam
summa: 5

(x) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(x) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad
det var du pratade om.
(x) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal.
summa: 5

(x) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
(x) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
summa: 4

(x) du råkar ha sönder väldigt många saker
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still
(x) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen
summa: 3

1-5 Du är lite väl tråkig va
16-23 Du är som Svampbob Fyrkants vän Patrik Stjärna <- (Haha.)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

Vi har alla hört historien förut: Archimedes inser att volymen på objekt är mätbar och hoppar ur sitt badkar och springer naken genom Syracuse's gator medan han ropar "Eureka!" Även om det sägs ha hänt för mer än 2000 år sedan har historien samma, om inte en större, relevans idag: Insikter kan komma vid de mest olägliga och märkligaste av tillfällen.

Jag har blivit varse detta flera gånger i mitt liv. Mitt val av gymnasieprogram klargjordes till exempel när jag stod uppochner mot köksväggen för att bli av med en ihärdig hicka; och jag bestämde mig för att studera psykologi när jag snubblade över en sten på Sergels torg.

Idag kom jag på lösningen på ett logiskt problem efter två längder i simhallen. Så fort jag nuddade ena sidan av polen med fötterna för att skjuta ifrån var svaret lika uppenbart som att himlen är blå eller att alla Axe-deodoranter luktar likadant.

Även om det inte finns någon risk att jag gör som Archimedes och springer naken genom Stockholms gator (ivern att dela insikten skulle antagligen försvinna på vägen ner för de fem långa trapporna från min lägenhet) så kanske det skulle vara bra att bära med sig ett anteckningsblock då och då. Vem vet när nästa Eureka-upplevelse kommer?

//Rick - som för övrigt anser att Andra Avenyn är värre än Gudrun Skyman i eskimåklädsel.

(3 kommentarer, senast 2009-06-22 00:25)

Nästa inlägg

2009-05-31 18:01 - Rick
Lincoln under sommarsolen

Ännu en strålande sommardag. Efter en frukost på balkongen bar det av till farföräldrarna för att fira Mors Dag. I en kaskad av gräddig potatisgratäng och sockersöt prinsesstårta talades det om utflykter, semestrar och andra saker som vi egentligen inte kommer att göra.

Alla ville också veta hur det går med högskolestudierna. Det blev många "Vad gör psykologer
egentligen?"-frågor, och jag gjorde givetvis mitt bästa för att övertyga dem att det inte är alls
tråkigt att lyssna på människors problem.

Efter att ha fått lite färg på huden och gjort av med några av de tusentals kalorier jag intagit, ackomoderade jag mig själv på närmaste café för att ladda inför söndagskvällen.

När jag skriver det här sitter jag vid hörnbordet nära fönstret, och är ytterst medveten om blickarna som slängs åt mitt håll, men kan inte riktigt avgöra anledningen. Antingen har jag grädde på näsan, eller så har min morgonfrisyr börjat ge med sig. Hur som helst är det bäst att jag tar mig till närmaste spegel.

//Rick - tillfälligt stressfri under sommarsolen.

(1 kommentar, 2009-05-31 18:10)

Nästa inlägg

De som inte fastnade framför en långfilm på lördagskvällen hade förmodligen ögonen på SVT 1, och Henrik Schyfferts The 90's - ett försvarstal.

Det är ännu oklart om programmet kommer att ses som en fantastisk framgång eller som ännu ett fiasko sänt av "kulturexperterna" på Sveriges Television, men jag kan utan tvivel säga att konceptet som Schyffert, på en komikers vis, lyfte fram var någonting som fler än ett par instängda filosofer i Örebro har bekantat sig med: Ironi.

Trots att det är ett otroligt stort och mångtydigt begrepp, ser de flesta som genomlevde 90: talets matta glans "ironi" som någonting ytterst bekant. Varför? Det var bland annat det som Schyfferts tal handlade om.

Talet är dock som sagt ett försvarstal, inte av 90:talet i sig, utan av Schyffert själv. Han var nämligen en typisk 90-talsironiker, en av dem som glömde allt vad allvarlighet var i det förra årtiondets leklystna vindar.

Vi följer Schyffert i ett kultursatiriskt framträdande då han med en livlig retorik berättar om sin resa från nostalgisk ignorans i 70- och 80-talen, till ljuv upplysning i 90-talets slut. Även om föreställningen är aningen för rak och entydig emellanåt, finns det många kulturella referenser för den som letar.

Särskilt intressant i detta sammanhang är en av filosofen Sören Kierkegaards skrivelser. I denna introducerade han två olika personligheter: Estetikern och Etikern. Estetikern beskrev han som livsnjutaren, han som strävar efter antingen materiell framgång eller hedonistiska mål, medan Etikern var den som strävade efter att följa egenförsedda regler och principer. Det var mellan dessa två motsatta livsstilar som Kierkegaard också märkte ut två andra: Ironikern och Humoristen. Henrik Schyffert beskriver i sitt tal tiden då han vandrade mellan dessa två personligheter, de som varken tar livsnjutningen eller de stränga reglerna på allvar.

Det finns givetvis flera platser att dyka på i Schyfferts filosofiska försvarstal, och du som inte såg direktsändningen i lördags borde invänta internetpremiären med spända skrattmuskler.

Enligt mig är det en högt rekommenderad föreställning.

//Rick' - som spenderar söndagen i hängmattan.

(1 kommentar, 2009-05-24 14:49)

Nästa inlägg
swede

2009-05-12 11:33 - swede
Kan mannen någonsin vinna?

Ytterliggare en lite text om mannen och kvinnan som jag hittat ute på nätet.
Texten är tagen dirkt på nätet och orden i denna texten har absolut inget med verkliga förhållanden att göra. :)


Om du arbetar för mycket, har du aldrig tid för henne.
Om du arbetar för lite, är du en oduglig nolla.

Om hon har ett tråkigt och enformigt jobb så är det exploatering.
Om du har ett tråkigt och enformigt jobb, ska du få arslet ur vagnen och hitta något bättre.

Om du har ett bättre jobb än vad hon har är det favorisering.
Om hon har ett bättre jobb än vad du har är det jämlikhet mellan könen.

Om du säger att hon är snygg, är det sexuellt trakasseri.
Om du inte säger något är det manlig likgiltighet.

Om du gråter är du en mes.
Om du inte gråter är du en okänslig liten !#$%.

Om du slår henne är det hustrumisshandel.
Om hon slår dig är det självförsvar.

Om du fattar ett beslut utan att höra med henne är du en chauvinist.
Om hon fattar ett beslut utan att höra med dig är hon en frigjord kvinna.

Om du ber henne göra något som hon inte tycker om styr du henne.
Om hon ber dig, är det en tjänst.

Om du tycker att en kvinna ska raka sina ben och hålla sig i form är du sexistisk.
Om du inte tycker det är du oromantisk.

Om du försöker hålla dig själv i form är du fåfäng.
Om du inte försöker det är du en luns.

Om du köper blommor till henne är du ute efter något.
Om du inte köper blommor till henne är du inte omtänksam.

Om du är stolt över vad du har åstadkommit är du självcentrerad.
Om du inte är det är du inte ambitiös.

Om hon har huvudvärk är hon trött.
Om du har huvudvärk älskar du inte henne mer.

(3 kommentarer, senast 2009-05-12 22:02)

Nästa inlägg
swede

Lite mera måndagshumor som jag råkade hitta när jag surfade runt på jobbdatorn.
Eller jag menade när jag letade fakta för jobbet jag håller på med .
Surfa runt på jobbdatorn får man ju inte göra det vet ju alla.
Den är bara till för arbetet så som Exel,word med mera och mailen.
Jag arbetar till 110% hela tiden.

Skitsamma här kommer i allafall 24 stycken regler som många killar säkeert önskar att tjejer kände till.

1. Gråt är lika med utpressning.
2. Vill Ni något, fråga! Små ledtrådar funkar inte.
3. Klipp aldrig av Er håret, aldrig någonsin!
4. Ibland tänker vi inte på Er. Lär Er leva med det.
5. Gör dig av med din katt.
6. Saker vi sa för 6-8 månader sedan är inte ett argument för att få bråka.
7. Alla kläder Ni tar på Er ser bra ut. Det är sant!
8. Christopher Columbus behövde inga riktlinjer, det gör inte vi heller.
9. Ni har för många par skor.
10. Om Ni tycker att Ni ser tjocka ut, då är det säkert så. Fråga inte oss.
11. Lär Er att använda toalettlocket, om det är uppe, fäll ner det.
12. Markera alla bemärkelsedagar i den gemensamma kalendern.
13. Självklart är det svårare att pissa stående än att sitta ner. Någon gång missar vi, lev med det!
14. Ja och Nej är helt acceptabla svar.
15. Huvudvärk i 17 månader är ett problem. Sök upp en läkare.
16. Fejka aldrig. Vi är hellre ineffektiva istället för att bli lurade.
17. Söndagar och måndagar = Sport.
18. Om Ni inte klär Er som Pamela Anderson i Baywatch. Tro då inte att vi kommer kolla en massa såpoperor med Er.
19. Om det är något som kan uppfattas på två sätt, och det ena gör Er ledsna och arga, då menade vi det andra.
20. Låt oss kolla in andra tjejer. Om vi inte får göra det hur ska vi då kunna veta hur söta och fina Ni är?
21. Ni kan fråga oss att göra en sak, eller tala om hur Ni vill att det ska göras. Men inte både och.
22. Tjejer som använder push-up-bh och lågt urringade blusar har ingen rätt att bli förbannade när vi killar kollar in Era bröst.
23. Ni har tillräckligt med kläder.
24. Sex är det bästa sättet att säga: Jag älskar dig!

(4 kommentarer, senast 2009-06-14 22:21)

Nästa inlägg

2009-05-02 00:41 - Rick
En plötslig insikt

En dag i november för två år sedan gick en nybliven student över Sergels torg i Stockholm. Han var formellt klädd – slips, vit skjorta och glimrande kavaj – och hade ett färgfullt ansikte med ett leende som verkade vara väl bosatt mellan hans smilgropar. Han hade en bunt papper i ena handen och remmen till en axelväska i den andra. Han var sinnebilden av en blivande högskolestudent.

Även om hans steg var exakta kopior av varandra, verkade han röra sig med en lätthet. Med andra ord var väskan det enda som vilade på hans axlar.

Plötsligt, halvvägs över torget, släppte han sina papper, lät axelväskan glida ner längs överarmen, och stirrande förvånat upp i skyn. De förbigående kastade en snabb blick uppåt, men tyckte sig inte se någonting speciellt. Studenten verkade inte lägga märke till den misstänksamma granskningen som kom därefter, utan fortsatte att titta stint uppåt med vidöppna ögon.

Efter exakt fem minuter vände han ned blicken och tycktes fästa den på någonting framför sig. Hans ansikte var nu blekt, hans leende var borta, och det fanns ingen lätthet hos honom överhuvudtaget. Vart han än hade varit på väg så spelade det ingen roll nu. Han vände sig om och gick tillbaka mot platsen han kommit ifrån. De nu betydelselösa papprena lämnades i stockholmsbrisens vård.

Dagen därpå skickade han en ansökan till en högskola i närheten. Han skulle bli en psykolog.
Nu är jag inne på mitt andra år av beteendevetenskap, och upplever den stressigaste vilostunden någonsin:

Även om minnet av min ”Eureka”-upplevelse alltid har varit klart som medelhavsvatten vid mina dagliga återblickar, kan jag nu endast se händelsen i ett tredjepersonsperspektiv. Jag kan inte hindra de vågor av oro som stormar inom mig när jag därtill inser att jag inte minns mina tankar från denna vändpunkt i mitt liv. Kanske vill jag inte komma ihåg dem längre? Vad kan ha förmått mig att lägga en slöja över mitt eget tankeliv?

Att detta händer efter en av de mest intensiva veckorna av mitt liv är knappast ett sammanträffande. Jag måste tänka vidare på det här.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2009-04-24 01:31 - Rick
Lincoln i Stockholm

På med säkerhetsbältet och den rosafärgade hjälmen, för nästa vecka kommer att bli den mest intensiva någonsin. När jag står inför familjehögtider, intervjuer, tentor, och en mångfald livsförändrande händelser kan jag föreställa mig ett behov för kaffe som är större än Robert Pattinson’s skivsamling, nästan i alla fall.

Samtidigt som detta moln av händelser närmar sig, kommer fler tvivlande funderingar upp till ytan. Att tänka på allt som kan gå fel är vad en svensk ska göra antar jag. Trots mitt franska arv så har jag uppenbarligen tagit mig an denna skandinaviska tradition nu. Det skulle säkerligen förklara varför en viss tanke har gått om och om i mitt huvud sedan igår. Det var någonting min syster sa innan hon lämnade in sitt slutprojekt i historia för bedömning: ”Abraham Lincoln hade en ljusare framtid efter att ha plockat up sina teaterkuponger på biljettkontoret.”

Även om jag inte förväntar mig den presidentens öde, så är det mycket att ta tag i från och med måndag nästa vecka. Det är faktiskt så mycket att jag skulle bli tvungen att raka av mitt skägg två gånger innan jag hunnit skriva ner allting.

Så, den enda… mustasch-fria lösningen på problemet är nog att jag berättar om händelser nästa vecka i den takt de kommer. Jag borde kunna finna en stund mellan förberedelser och kaffedrickande då jag kan berätta hur stressig dagen har varit – och kanske klaga lite på den sydeuropeiska tendensen att doppa samma chips i dippen två gånger. The horror!

// Rick – som anser att ”double dipping” är källan till all ondska.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg