En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om brudkrona

Veronicavirkar

Mina virkade brudkronor. Jag har även virkat diadem som ännu inte blivit fotad.
Tyvärr syns inte pärlor och glittertrådar lika bra som i verkligeheten.
Den första bilden visar en krona med invirkade pärlor. Pärlorna har lite strasseffekt i ljuset som tyvärr inte syns på bild.
Ska försöka ta nån bätre bild så småningom.
Tänker mig en krona med strasspärlor oxå. Eller det virkade diademet med gnistrande pärlor på....
Uppdaterar....:D
Kronorna formas givetvis mer snett utåtriktade eller rakt upp eller efter hur man vill ha den.
En av dom , stärkt med socker, blötte jag upp igen och gjorde om formen helt på.

En kul krona jag inte har bild på ännu är en svart tunn krona i glittrig tråd. Lite för den vågade kanske? :D

Hittade mönster på en krona här samt recept på stärkelse om man inte spraystärker den:

http://mimejd.bloggplatsen.se/2010/02/28/2603479-virkad-prinsesskrona-eller-brudkrona-monster/

och en annan sida med fantastiskt fina brudkronor:

http://www.alfhemdesign.com/

http://bloggis.se/Veronicavirkar/103900 (en annan sida här på bloggen)


Stärkelse:
Koka 4,5 dl florsocker med 1,5 dl vatten tills lagen blir genomskinlig, låt den svalna lite, lägg sedan dina virkade delar i sockerlagen och låt dem genomfuktas, krama ur dem i en handduk och trä dem över ett lämpligt föremål, kanske en burk eller skål eller... låt torka helt. Lycka till!

Med lim :

(Inlagt senare.....)
Jag har nu lite senare oxå använt vanligt trälim i plastflaska att stärka med. Måste säga att det är mycket bättre och blir mycket snyggare. Inte kladdigt som sockret heller.
Jag bara tog lika delar vatten och lim ungefär. Rörde ihop med ljummet/lite varmt vatten i en glasskål. Doppade duken och kramade försiktigt ur den bara och hängde och formade den på en rostfri skål. På kvällen var den torr. Jag bara lossade försiktigt med en vanlig slö bordskniv och den släppte direkt. Ursnyggt blev det.
Limmet som blev över i glasskålen fick lite plastfolie över och ställdes åt sidan för att användas dan efter. Letade fram fler grejer att stärka och limmet räckte i 3 dagar!
Läste nånstans att en tjej lade plastfolie under på skålen innan hon la duken över....hon skrev att det var lite pilligt att få bort sen........(???????) Jag förstår inte varför. Jag provade metallskål, glasskål och keramikskål och det lossnade med min slöa bordskniv.
Gick jättelätt att diska oxå med en tvättsvamp på dengröna sidan. Lossnade direkt.
Så jag ser då ingen anledning till att ha plasten på skålen.
De sista bilderna visar skålar jag stärkt med lim samt prinsesstårtorna jag oxå stärkt på detta sätt.....perfekta som insektsskydd på kaffebordet i sommar! ;D

Lycka till! ;D


(inlagd senare)
Nu har jag knåpat ihop en krona enligt mönster och stärkelse. Måste ju säga att det var lite väl kladdigt med socker. Ska försöka få tag i sprayform istället till nästa....
Annars blev den fin och var MYCKET enkel att göra. Se bilder nedan. Tog knappt 2 timmar och blev nästan 11 cm i diameter. Inte så liten som den ser ut alltså. Nånting som jag skulle tycka är jättehäftigt! För den som vågar sticka ut mot det traditionella....en krona i svart med reflekterande svart glittermetalltråd invirkad och svarta glansiga pärlor eller nåt!! Eller varför inte en lila glitter krona! Hehehe......;D
De 5 första bilderna är min egen virkade krona...Kanske jag pryder den med pärlor över hela kronan.....uppdaterar senare...(10 kommentarer, senast 2012-10-12 11:03)

Nästa inlägg