En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om camping

Bergatorparen

2011-10-22 01:24 - Bergatorparen
DOMMEDAG! – Inte

Harold Camping förutsåg att domedagen kom att infalla den 21 maj i år, och när det inte skedde något mer kataklysmisk än normalt denna dag, så antog han att detta var den andliga domedagen och att dagen i går, den 21 oktober 2011, skulle vara domedag. Dagen kom och gick utan annan incident än att Khadaffi kolade vippen. Jag vet inte huruvida detta kan klassas som domedag eller om det är lite, skall vi säga: Pyssligt? Khadaffi kanske var Gud i förklädnad, och nu har människan haft ihjäl Honom för andra gången på 2000 år? Inte att undras att guben är förbannad och står med taktstocken klar att dirigera domedagsbasunerna i den slutliga psalmen. Lugn bara. Jag HAR tagit min medicin, jag kunde bara inte hejda mig. Med tanke på Khadaffis påstådda grymhet och våldsbenägenhet, har han ju vissa likheter med guben på ovanvåningen.

Kommer det att bli en domedag? Inte kommer det att bli som i Bibeln eftersom den viktigaste aktören fattas: Gud. Han är bara ett påhitt av teologer. Enligt Camping skulle domedagen infalla på 7000 årsdagen av syndafloden – och då kan vi ju sussa sött i 2000 år till eftersom den väl inträffade för 5000 år sedan. Om man börjar applicera matematik på det som står i Bibeln utan att ha originalmaterialet, så räknar man sig alldeles bort. Saken blir inte bättre av att de mått och tidsangivelser som används i Bibeln har uppdaterats och uppgraderats flertalet gånger sedan skrifterna skrevs och att skrifterna som samlats i Bibeln spänner över flera millennier gör att det måste många vetenskapsmän av olika discipliner till för att tidfästa de historiska händelser som beskrivs i Bibeln. Då faller en amerikansk svavelpredikant från Bibelbältet flatt på näsan. Han kan förvisso våga sig på att Gud sagt det åt honom, vilket, om vi beaktar frånvaron av domedag, måste innebära att den Allsmäktige har ljugit så det riktigt svartnat om munnen på Honom eller också är profeten vid att bli senil – det senare är kanske inte så otänkbart eftersom denne är 90 år gammal.

Vår syndiga värld kommer att kunna hysa högre varelser i 100 000 år till, därefter kommer klimatet att bli allt mer anpassad det vi kallar extremofiler – alltså arter av växter och djur som trivs med det vi andra anser som extremt i alla avseenden: Extremt varmt, surt, alkaliskt, radioaktivt och kallt. Dessa arter kan existera i allt från krossande havsdjup kring undersjöiska vulkaniska ”ventiler” via snustorra öknar till atomreaktorer. Så otrolig är vår värld att den hyser liv där det enlig traditionell visdom inte skulle kunna existera. Den slutliga domedagen kommer om cirka 4,5 miljarder år då Solen har förbrukat sitt bränsle och blir en stor röd boll som sedan exploderar och förintar det mesta av sitt solsystem. Vid det laget bör vi ha gjort som Harold Camping och stuckit av så skjortan stått rakt ut efter oss.


Givetvis kommer det att vara en guppig väg dit: Det kommer att komma större och mindre katastrofer. Det vi uppfattar som säker grund är i själva verket flottor av sten som flyter på en ocean av magma som är Fans skumpa: Smält sten, smälta metaller och gaser. Världens alla kontinent har vid minst två tidigare tillfällen varit organiserade i en superkontinent, och senaste tillfället för 250 miljoner år sedan då superkontinenten Pangea bildades, vilket ledde till att 95 % av Jordens alla arter dog ut. Det var en annan sorts domedag än Campings fjuttiga försök som inte resulterade i mycket mer än att Libyen blev en medborgare fattigare. Som sagt: Våra kontinenter flyter på en ocean av magma och kommer att skumpa, skrapa och stånka sig väg mot att bli en superkontinent igen inom en del år och allt skumpande och skrapande kommer att leda till jordbävningar och tsunamier, medan vulkanerna spelar klimatboogie och gör det hett om öronen på alla som i sin enfald byggd sina bon på deras sluttningar. Det kommer att bli inte en, men hundratals dagar som kommer att kunna kallas domedag i kommande sekler och millennier. Imperier kommer att förgås och imperier kommer att uppstå och i mellantiden mellan dessa kommer människan att förklara det de inte förstår med religioner. Svavelpredikanter kommer att utlysa domedag på felaktiga datum även i framtiden – och bli stående med ägg i ansiktet om de inte har sunda vettet att göra som Camping: Åka på camping tills att folk fått det så mycket på avstånd att de kan garva åt det.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10022889
http://www.vg.no/nyheter/utrolige-historier/artikkel.php?artid=10094255
http://sv.wikipedia.org/wiki/Pangaea
http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2000/ast06oct_1/
http://www.universetoday.com/18431/the-suns-future/

(1 kommentar, 2011-10-23 21:25)

Nästa inlägg