En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om datalagring

Diana

2010-11-11 13:59 - Diana
Upp jårs

Regeringen må tycka att det är ett alldeles utmärkt förslag, det där med datalagring, men det tycker inte jag. Nu är jag ju inte så värst insatt i dess följder, annat än det man kan läsa sig till i media, men känslomässigt är det bara bläk från mig. Känns väldigt mycket Big Brother och Stasi liksom.
Beatrice Ask vill gå ett steg längre och vill att telefon- och bredbandsoperatörer ska lagra mobil-och e-posttrafik i sex månader. Uppgifter ska lagras även när den som blir uppringd inte svarar. Jag tycker personligen att hon kan ta sig någonstans.
-Datalagring är inte förenligt med mänskliga rättigheter, säger Piratpartiets ledare Rick Falkvinge. Enligt honom så bryter direktivet mot rätten till ett privatliv, så som det garanteras i artikel 8 i Europakonventionen om mänskliga rättigheter.
-I Tyskland har direktivet införts och sedan slagits ner med anledning av detta. Det visade sig att medborgarna slutade ringa psykologer, droghjälpslinjer och till och med äktenskapsrådgivare. Det är inte ett samhälle vi vill leva i, säger Rick Falkvinge.
Så då kanske man borde skaffa sig en mobil med ett oregistrerat kontantkort. Tänker jag helt fel nu?
SvT GP SvD

(2 kommentarer, senast 2010-11-11 22:09)

Nästa inlägg