En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om flyktingar

bosselagom

2017-10-31 11:49 - bosselagom
Flyktingkostnader

Låt satsade kostnader för afghanska ungdomar komma till nytta i biståndet.

För att säkerställa återvändandet för de ”afghanska” ungdomarna, som idag utvisas från Europa till en högst osäker framtid, inled en förberedande relevant utbildning för återvändandet. Ett stort antal studiemotiverade ungdomar genomför idag språkutbildning, inkluderande grundskolans utbildningsämnen, samtidigt som de har erhållit en stor insikt i demokrati och mänskliga skyldigheter och rättigheter
Starta Engelska skolan-form för utbildning av, i Europa uppehållande, afghanska ungdomar i åldern 16 – 21 år. Parallellt startar motsvarande utbildning i Afghanistan för ungdomar i åldern 20 – 26 år. Ett bistånd, som är ett tryggt och säkert internat direkt vid återkomsten till Afghanistan. UN-förband säkerställer tryggheten avseende sabotage o.dyl.
Genomför pilotprojekt, i närtid, för att utveckla förslagen. Det finns ett stort antal studiemotiverade ungdomar som Migrationsverket är i stånd att utvisa. Några av dessa kan säkert acceptera frivilligt återvändande om de får möjlighet att studera vidare i Sverige tills fortsatt utbildning kan ske i Afghanistan.

- Att ”öppna sitt hjärta” innebär att anpassa dagens moderna samhälle(med mänskliga rättigheter och skyldigheter) till utvecklingsländer som lever i klansamhälle (med dess stora orättvisor). Och att utbilda och informera om vårt samhällssystem utförs bäst där det samhället råder. Därför är det viktigt att vi tar hjälp av dagens immigranter; ge rättsmedvetna och ambitiösa ensamkommande ungdomar och lämpliga pedagoger en adekvat utbildning innan de återvänder. En del kanske stannar kvar i västvärlden men å andra sidan kommer det att finnas arbetstillfällen för många västlänningar i utvecklingsländer och i en globaliserad värld.

Livets flöde, varhelst det är; gör någonting!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

Demokrati förutsätter att politiken uppdateras kontinuerligt.
Det är hög tid att fortsätta utvecklingen av migrations- och integrationspolitiken. Det har varit ett uppehåll några år på grund av en valrörelse där ett populistiskt parti, som säger sig vara demokrater, tog sig an invandrarpolitiken. Med sin främlingsfientliga ideologi omöjliggjordes tyvärr en konstruktiv debatt.
Situationen i Sverige håller på att bli ohållbar på grund av den kommande aviserade flyktingströmmen. De nordiska länderna har plats att ta emot betydligt fler kvotflyktingar än i dag.

Och så invandrarfrågan:
Denna fråga är inte svart och vit. Att t.ex. kalla alla som röstar SD för fascister är lika korkat som att säga att alla muslimer för terrorister. Eller att alla som röstar på vänsterpartiet är kommunister. Hur som helst så måste vissa saker som har med vår invandring att göra få diskuteras. Allt som skinnskallar och andra dårar gör mot helt oskyldiga, bara för att de ser annorlunda ut, skall med alla medel stoppas. På samma sätt måste allt hedersrelaterat våld stoppas. Flickor och killar som lever här i vårt land, måste få bli förälskade i vem de vill, det skall inte föräldrar, syskon och släkt lägga sig i. De skall inte heller bli hemskickade för att giftas bort vid 12 årsålder. Könsstympning är förbjudet enligt svensk lag och därmed en kriminell handling. Synen på den svenska tjejen som en hora och därmed kan utsättas för gruppvåldtäkt. Detta kan och får aldrig ses förmildrande på bara för man kommer från en annan kultur. Allt detta är allas ansvar.

Det är mycket hög tid att utveckla invandrarpolitiken integrerat i alla annan politik. Utgångspunkten är att, när människor flyr, skall vi göra en insats. Och har Sverige behov av arbetskraftsinvandring inom vissa områden, så har landet det. För att utveckling skall råda, måste de etablerade partierna själva utforma politiken, inte i allianser. På detta sätt blir det olika problemformuleringar i ett politikområde som är lika viktigt som övriga.

Ideologierna förändrar sig i takt med tiden och en ständig uppdatering förekommer. Det kan tyckas vara svårt för den oinvigde att hänga med utvecklingen. Det är dock detaljer ur utgångspunkten, ”att vi skall göra en insats för flyktingarna i den utformning vi förmår”, som råder! En ny utformning av politiken är vad svenska folket, och dess företrädare, har att göra det närmaste halvåret! Och det inkluderat Sverigedemokraterna, som har till att uppdatera sin ideologi anpassat till namnet demokraterna, eller byta namn till nationalisterna (SD:s ideologimaterial visar att partiet både är ultranationalistiskt samt har en stark idévärld om nationens pånyttfödelse).
"http://www.dn.se/debatt/har-ar-det-ideologiska-stoffet-som-visar-fascismen-i-sd/" En länk

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

… om du klagar på kriminella afrikanska flyktingar, snarare får du myndigheternas öra. Det är ju rätt så konstigt att i Norden där man skryter och går på om hur toleranta man är, verkar den ända tolerans om uppvisas vara till förmån för brottsliga element av arabiskt och afrikanskt påbrå, samt den såkallade ”Balkanmaffian” och man tolererar så innerligt väl deras intolerans mot judar, kristna, ateister, HBT och alla som vågar ifrågasätta psykopaten Mohammed. Man efterlyser samlingslokal för muslimer efter först att ha bränt av en bredsida som skulle varit Lord Nelsons flotta värdig mot värdlandets kultur. Hörde jag någon gorma ”Heil Hitler”? Inte var det jag inte, därför att vore det inte för honom skulle vi inte haft detta problem idag. Hitler var jude, och väl medveten om det. Tack vara honom finns Israel till idag – och engelskmännen kunde släppa området 1947 utan att förlora ansikte.

I dagens Israel har man fått ta emot många flyktingar som kommer från Sudan och Eritrea, och dessa har, snarare än att sätta pris på att komma till det land de önskade komma till, tagit med sig sina delinkventa fasoner och fortsätter med de i form av sexualiserat våld, bråk och stölder samt hotfullt beteende. INGEN vill ha sådant i sitt grannskap. I Tel Aviv lyssnar myndigheterna och gör något åt saken, medan i Sverige får alla som protesterar mot såkallade ”flyktingars” ohyfsade beteende epitet rasist och hotas av juridisk påföljd i form av åtal för ”hets mot folkgrupp”. Meningarna går isär om Israels rätt att existera, men låt mig säga såhär: I perioden från mitten av 1700 talet tills 1945 utsattes israeliterna för pogromer, generell diskriminering, och det slutade med att de jagades ut ur Europa så skjortan stod rakt ut – och de som inte lydde, gasades med dieselavgaser från stridsvagnsmotorer som modifierats speciellt för ändamålet och kvarlevorna eldades upp. Nu hotas dessa människor åter av idioter från Afrika som är så tröga i skallen att de tror att de kan bete sig hur som helst och släppa undan med det. Sedan får vi tårdrypande reportage i Washington Post om en tjej som utsatts för mobben bara därför att hon var en av ”fienden”. Det fanns sympatiska nazister med, men ingen visade dem någon nåd. Israel ligger inneklämd med fiender på alla sidor, landet behöver inga interna sådana. Så jag håller med dem i att de nu börjar deportera dräggen som tagit sig dit.

Är alla afrikaner drägg? Nej, de flesta är okej, men de som är okej har inget skäl att fly. De som flyr är sådana avskräden som har klippkort inom *host – grymt* ”Kriminalvården” här och som upptar det mesta av domstolarnas tid. Tänk på detta: Att ta sig från Sudan eller Eritrea till Israel kostar skjortan och halva garderoben. Vilken ärlig afrikan har ens råd med det? Vi hör ständigt om flyktingar som lägger 20 000 – 50 000 kronor på att få professionella människosmugglare att forsla dem till Europa, USA eller Norden. Vilka är det HÄR som har råd att lägga så mycket pengar på att ta sig någonstans? Vi ser ständigt annonser från olika hjälporganisationer om att Afrika behöver hjälp, och det är så fattigt att det inte liknar vare sig det ena eller andra. Hur kommer det sig att människor som har det så fattigt kan skrapa ihop en mindre förmögenhet att fly landet för? Jag kan svara på det: I fattiga länder finns det två grupper som har gott om pengar: Eliten och brottslingar. Eliten lär inte vilja fly landet, så kvar att fly blir brottslingar som upptäckt att de gått för långt med fel människor så det börjat pyra under deras nätta små plattfötter. De kommer till Västen, men en leopard kan aldrig bli av med sina fläckar, så de fortsätter med sina ”konster” här. Sedan har de tur i och med att eliten här kväver alla som opponerar sig mot dessa ”kulturberikare”. De gör skam på sitt eget folk, sina egna familjer och de förstör liven för oskyldiga människor som råkar komma i deras väg – och deras medskyldiga, den politiska och mediala eliten – som föraktar sitt eget folk, bildar hejarklack och stöder dem. Eliten och medierna är mer quisling än Quisling var själv.

Förhoppningsvis kommer den dag snart då folk blir vuxna och tar knytnävorna upp från fickorna och ber eliten åka 10 mil förbi där pepparn växer – och ta ”kulturberikarna” med sig. Folk har tappat förtroendet för demokratin, men det förändrar inte det förhållande att folket kan be eliten sticka och brinna. Landet borde styras av människor som hyser respekt för landets befolkning, dess kultur och historia – inte quislingar som hatar folket, föraktar landet och kulturen, struntar i historian, men älskar pengarna och makten. Nu trillar jag väl dit för hets mot folkgrupp, men det skiter jag högaktningsfullt i. Jag tror det är på tiden vi börjar göra som Israel: Ställa upp för våra egna och se om vårt eget hus. Och detta var dagens (över)dos politisk inkorrekthet

http://www.washingtonpost.com/world/africa/in-israel-african-migrants-face-backlash/2012/06/23/gJQAwLSvxV_story.html

http://bloggis.se/Diana/116605

(1 kommentar, 2012-06-27 19:59)

Nästa inlägg