En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om komedi

2009-11-18 14:14 - Rick
Top 5: tv-serier

1. The West Wing

2. In Treatment

3. Lost

4. Dexter
'
5. Californication

Håller du med? Om inte: hur ser din lista ut? Har jag missat någon serie?

(3 kommentarer, senast 2009-11-19 12:18)

Nästa inlägg

Andreas kom hem från den dimmiga staden efter fyra veckor. Jag trodde faktist att han skulle stanna i Nederländerna tills han lärde sig språket...eller använde sina sista gräspengar.

Jag tog ledigt från dagens aktiviteter när han ringde på dörren imorse. Jag tror dock att han måste upprepa sina reseupplevelser igen imorgon. Varför kan jag inte berätta här, men ni förstår nog vilka souvenirer han kan ha haft med sig.

Mina upplevelser kommer för övrigt att bli mycket verkligare nu när min brother in arms är tillbaka. Att inte kunna dela mina tankar med någon har verkligen tagit udden av min vardag den senaste månaden.

//Rick - dagens låtval: Purple Haze av Hendrix, den håller fortfarande.

(1 kommentar, 2009-11-12 11:57)

Nästa inlägg

Jag har alltid sett söndagslunchen som en av de viktigaste aktiviteterna i mitt liv. Att ta en två timmar lång paus på en annars ledig dag frambringar ett stort lugn hos mig. Konversationerna är också mer stimulerande vid veckans sista tolvslag. Människor verkar slappna av lite grann.

Dagens lunch blev å andra sidan inte särskilt lyckobringande. Det var med en viss kväljande känsla som jag vände blicken mot Saras partner när han kom gående mot mitt bord. Han var klädd i en grönrandig vit skjorta, håliga jeans, och en svart basker. Hans ansikte var ockuperat av sydeuropeiska sminkprodukter och hans bleka hud påminde om en mimares. Hans horribla utseende överträffandes bara av hans matval. De uttorkade händerna höll i en tallrik med spenatpaj och ett glas havredryck.

När han stolt presenterade sig som en poet skapades en bild av en giljotin i mitt inre synfält. Dåvisste jag att mitt tålamod skulle nå botten inom tio minuter.

Det enda som är mer ansträngande än att lyssna på en översittare är att lyssna på en översittare som inte vet vad han pratar om. Han var som en amfetaminpåverkad Linda Rosing när han talade om vad postmodernismen betydde för honom.

Till slut fick jag nog och ställde några frågor:

Rick: Vad är hexameter?

Poeten: <tyst>

Rick: Vem var Robert Frost?

Poeten: Vad menar du?

Rick: Har du sett honom i dagens kulturdebatt?

Poeten: <tvekar> Bara i förbigående.

Rick: Konstigt, han dog för mer än 40 år sedan.

Vid det här tillfället förstod Sara att jag inte stod ut med hennes parter längre, och bad honom hämta ett par servetter. Jag log brett och tog en segerklunk ur hans förfärliga havredryck.

När han hade lämnat bordet var Saras min dock allt annat än uppskattande. Hon hade läpparna i ett sådant läge som brukade visa att hon var besviken - eller riktigt arg. Under de följande minuterna fick jag också veta att hon var det sistnämnda. Jag blev också påmind om varför det inte fungerade för oss två.

När hon lämnade restaurang-kaféet med den där hycklarens hand om sin midja kunde jag ändå inte undvika de vågor av svartsjuka som stegrade inom mig. Det enda som är värre än en översittare är en översittare som fumlar med ens Ex.

(1 kommentar, 2009-10-26 00:17)

Nästa inlägg

2009-08-14 19:30 - Rick
Min sista blind date

Hon lyfte armbågarna från bordet och öppnade munnen, men med en frustration som jag aldrig skulle ha kunnat trycka ner avbröt jag hennes date-monolog.

”Låt mig korta ner det åt dig. Du är en naiv hycklare som inte är mer värd än relationstipsen du hämtar från dina skvallertidningar.”

Även om jag i nästa ögonblick var täckt i kaffet som funnits kvar i hennes mugg, var jag glad över att äntligen ha släppt ut lite av min irritation. Jag hade ett leende på läpparna när jag vred ur min våta skjorta och lämnade kaféet.

På vägen till biblioteket underströk jag tanken att blind dates var källan till all ondska… ja, om man bortsåg från Hem till gården och double-dipping.

// Rick

(2 kommentarer, senast 2009-08-15 21:53)

Nästa inlägg

2009-08-13 18:57 - Rick
Min mardröm

Den värsta mardrömmen jag någonsin har haft var en då Hem till Gården började och tv-kontrollen är utom räckhåll.

The horror!

//Rick'

(3 kommentarer, senast 2009-08-14 00:36)

Nästa inlägg
PEKANUS

Nu Står Jag Här. Fram På En Scen. Sjunger Min Sång På Darriga Ben. Fast Det Är Kul Att Sjunga För Er. Sånt Där Ändå Som Ramp- Feber Ger. Orkestern Slår In På 1 2 3 4. Den Spelar Ett Slag. Och Sen Kommer Jag. Förmodligen Rätt. Men Det Kan Bli Fel. Och Då Står Jag Där Och Skäms Nog En Del... Se Videon * * På http://youtube.se/pellejunk

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg