En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om kommentarer

Diana

2012-11-08 18:08 - Diana
Nyhetsdax

Obama verkar aningen triggerhappy. Tydligen så hann han knappt få klartecken för ytterligare fyra år av styre, förrän han skickade iväg bomber avfyrade av drönare i Jemen. Kliniskt och fint av honom. Men, nu blir jag lite förvirrad igen. Varför gjorde han det och ligger det inget i ryktena som gör gällande att han är muslim innerst inne? ft

Marocko slänger ut svenska journalister
Och varför gör dom det? Jo, därför att journalisterna ifråga tagit sig in i landet på falska premisser. Påstod att de var på semester, fast de inte var det.
Är inte det väldigt rasistiskt och något-passande-fobiskt av dom?

Förslag: Moské kan blåsa liv i Orust
Nej men så fint då. Bara att säga grattis till Orustianerna då. Grattis, grattis. Nu får ni lite liv. Ett jäkla liv. Nu blir det liv i luckan. Livligt värre. Grattis igen hörrni. Verkligen.

Och på tal om terror då: "Livet har blivit en mardröm för den 52-åriga kvinnan. Hon har flera gånger berättat för polisen att hennes några år äldre make försöker hindra henne från att sova, och att han placerar ut väckarklockor i lägenheten som ringer hela nätterna."
Jag donerar härmed min ena gjutjärnsstekpanna till henne. Hon verkar behöva den bättre än jag. skånskan

(1 kommentar, 2012-11-08 18:48)

Nästa inlägg
Diana

Det roliga med ungar är att dom slänger ur sig grejer, som papegojor ungefär. De är som veritabla one-man-shows.

Exempel 1: Kommer till dagis för att hämta Lillbus. Det ösregnar och jag frågar honom om han har lust att följa med mig och handla. Jodå, det har han, men "Mommo, det PISSREGNAR" säger han med en uppgiven axelryckning.
Jag svär, det är inte jag som säger så.

Exempel 2: Maken busar med Lillbus och kittlar honom. Vänder honom upp och ner och sådant manligt lekande, som förövrigt visat sig viktigt för att öva upp små barns balans och koordination. Det tjuts och skrattas. När leken är över så rusar lillgrabben till dottern och skriker: -Moffa ä gaaalen, hahaha!

Exempel 3: Telefonen ringer och då jag svarar är det Lillbus. Han är hemma hos Mams ett par timmar, för dottern är och umgås med folk som har vettiga åsikter.
Han babblar på rätt bra och jag frågar: -Var har du mamma då?
-Hon ä på landet, säger han allvarligt.
-Jaså, du har släppt ut henne på grönbete? frågar jag.
-Ja, ja ha läppt henne på gjönbete, svarar han väldigt seriöst.
I bakgrunden hör jag min mams frusta och... ja hon bröt ihop en aning där.

Bara att konstatera; utan ungar garvar man inte lika ofta.

(1 kommentar, 2012-10-03 19:20)

Nästa inlägg
Diana

2012-07-29 14:21 - Diana
Kast med liten katt

Eftersom jag inte brukar klä mig i läderoutfit med tillhörande mask och svans, så värst ofta, så får jag väl med mina fyra katter definieras som en Crazy Catlady då.
Fast nu brukar jag i och för sig inte ränna runt och kasta med mina och det får väl anses vara ett plus. Däremot pratar jag med dom. Och dom förstår. Det måste dom göra, för ibland tittar dom på mig som om jag inte vore klok nånstans. ab

Hera Lamppu Maduro skriver en krönika på Avpixlat: "Att vara feminist idag"
Jag gillar Hera för hon är så där vanlig. Inte pretentiös och inte konstlad. Vanlig. Vettig. Och lite lagom förvirrad, åsiktsmässigt. Jag känner igen mig.

Nasrin Mosavi Sjögren har skrivit om våldtäktsfrågan. Mycket bra. Ett bedraget land

(1 kommentar, 2012-07-29 19:56)

Nästa inlägg
Diana

2012-07-05 15:29 - Diana
Gräs-ligt

"Klippte grannens gräs - åtalas"
Skum historia det här. En gammal snubbe roar sig med att klippa sin grannes gräsmatta. Så där bara.
Visst, man skulle nog bli lite ställd om man låg där och gonade sig i solen och hejsan hoppsan där kommer grannen med gräsklipparen.
Kanske han retade sig på att gräset var dåligt klippt?
Eller så kanske han bara ville vara snäll? Det kan vara så. Jag föredrar den teorin. gp

"Kvinnan blev arg när den sex veckor gamla babyn skrek i hamburgerkön i Karlstad och slog till den."
Den kvinnan måste ha en ordentlig skavank belägen någonstans innanför pannbenet.
Det finns vissa saker man bara inte gör. Detta är en av dem. dn

"Sex personer har gripits av brittisk polis då de misstänks ha planerat terrordåd i London."
Polisen säger att detta absolut inte har något som helst samband med kommande OS.
Kalla mig skeptisk.
Jag är hemskt orolig för vad som kan komma att hända under OS.
Kanske är jag nojjig i onödan. Kan vara så. Men känslan finns där. Något kommer att ske.
dn gp

"En bil fattade eld i Vargön sent på onsdagskvällen. I bilen fanns en man med ett verktyg i bröstet."
Detta kan ju då innebära att personen de facto var död innan bilen började brinna. Man kan misstänka det. Men tydligen finns det omständigheter som tyder på att det hela inte rör sig om mord.
Tur att man inte är polis, för jag hade nog gissat på mord faktiskt. Det verkar ju aningen otroligt att någon hugger ett verktyg av något slag i bröstet på sig själv, för att sedan tutta på en bil man själv sitter i. Känns lite overkill på något vis.
Fast det kanske bara är jag. gp dn

(1 kommentar, 2012-07-05 15:59)

Nästa inlägg
Diana

2012-07-01 13:52 - Diana
Kompott

"Allt fler sexbrott anmäls i Norge."
Och vad kan man då dra för prydliga slutsatser (Ja, jag skrev satser och det var ingen pun intended, bara en not-so-happy-ending coincidence.) av detta?
Jag vet, jag vet! *Viftar med armen i luften "sjuåring sittande i klassrum-stajl*
Anmälningsbenägenheten har förstås ökat.
Jupp, vi säger så. gp

"Två bilar brann på Kosmosgatan vid ett-tiden natten till söndag."
Kom igen nu! Kläm i från tårna!
SOMMAAAAAARLOOOOV, solen lyser klart...
gp

"Den japanska polisen utreder om huruvida en man som tillagade sina kirurgiskt avlägsnade genitalier och sedan serverade dem till fem betalande gäster har begått något brott."
Klart som fan att det där är ett brott. Om inte annat så mot äckelpäckel-lagarna. Allihop.
Såg en gång ett klipp med en snubbe som gjorde hemska saker med sitt organ. Det ser inte fräscht ut och att sedan förtära den i goda vänners lag är ju bara för mycket.
Hur det kom sig att jag råkade på ett sådant klipp?
Jo det var så här va. Jag surfade runt helt random och så poff bara. En omoralisk sida. Jag blev förstås hemskans upprörd, men i rent forskningssyfte så kollade jag färdigt det där klippet. Ja, jag vet, ingen självbevarelsedrift alls. ft

(1 kommentar, 2012-07-01 22:45)

Nästa inlägg
Diana

"35 lägenheter i ett flerfamiljshus i Angered evakuerades tidigt på lördagsmorgonen sedan någon tänt eld på en skinnsoffa i trapphuset."
Okej, mardröm någon?
Vem kommer på idén att tutta eld på en soffa? Hur många promille är det lämpligt att ha innanför kragen, för att tycka att det här är en alldeles lysande, för att inte säga givande, plan?
Spontant, en snoris. Alltså en unge som inte är helt färdigutvecklad och därför borde vara hemma och nana vi den tiden. Alternativt sommarjobba med att dela ut Gp.
Och förresten, vad fan gör en soffa i ett trapphus? Vem har ställt den där och vem har så få hästar i stallet att personen ifråga får för sig att en skinnsoffa är en finfin grund för en korvgrillningssession?
Ibland blir man bara väldigt, väldigt trött.
gp gp

"Efter bråken på Sahlgrenska sjukhuset har polisen även höjt säkerheten på Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus."
Ahaa, det förklarar att det stod en snutbil nere vid Centralakuten igår. Eller så hade dom kört vilse och trodde de stod vid psyk. (Eller som några med mig kallar den: PK-huset.) Där är det ofta polisbilar.
Undrar just om ryktet stämde förresten? Det där med att Englas mördare, ni vet han snubben Anders, var intagen ett tag där? Någon som vet? gp

"Gårdagskvällen var lugn på Sahlgrenska. Utredningen fortsätter under helgen men inga fler gripanden är aktuella."
Är det lugnt på riktigt, eller bara lugnet före stormen? Man vet aldrig.
Om någon är nyfiken på vem/vilka som är/var aktiva i skeendet, så rekommenderas alternativ media. Detta eftersom "riktig" media verkar lida av extremt bakbundenhets-och-klappa-medhårs-syndrom.
Vilket i sig gör mig ytterst irriterad. Säg som det är istället och våga ta den där jävla debatten någon gång! Och inte i små försiktiga portioner, utan rakt av. Upp med skiten på bordet och rensa ut bara.
Sanningen är bara farlig så länge den förtigs. gp

(2 kommentarer, senast 2012-06-30 19:38)

Nästa inlägg
Diana

"Sju av de åtta män som stod åtalade misstänkta för att ha våldtagit en 29-årig kvinna dömdes i dag av Eksjö tingsrätt för grov våldtäkt. Sex personer utvisas från Sverige."
Straffen är aningen i underkant tycker jag. Men så tycker jag ju rätt ofta.
Vidare så hade jag helst sett att 7 personer hade utvisats. Alternativt kastrerats medelst en ordinär figursåg och därefter avlivats, men det är bara en personlig dagdröm här. dn svd gp ft Domarna

(10 kommentarer, senast 2012-04-12 07:17)

Nästa inlägg
Diana

2012-04-03 16:10 - Diana
Vansinnet tar inte lunchrast

"En 91-årig man som tidigare blivit lovad att få flytta till ett särskilt boende där hans fru bor, kan nu mista sin plats eftersom Norrköpings kommun har överklagat beslutet. "Hög ålder, saknad efter hustru samt ensamhet" är inget giltigt skäl säger kommunen." nt
För mig är detta höjden av elakhet.

"Norrköpings kommun har överklagat ett beslut som ger en 91-årig man rätt att leva sina sista dagar tillsammans med sin fru. Samtidigt storsatsar kommunen på särskilda "etniska äldreboenden" där ointegrerade invandrare erbjuds hemlandets "språk, mat och kultur" på skattebetalarnas bekostnad." ft
Jag tycker nog att etniska äldreboenden är en ganska så vettig idé, då många förlorar sitt "nya" språk med åren, men den stora faran i detta är att man får känslan av att grupper ställs mot varandra.

"När ytterligare 500 somalier kommer till Katrineholm tvingas den redan starkt bidragstyngda kommunen göra stora nedskärningar som framför allt drabbar skolan. Ett utmärkt initiativ som visar att kommunen "vågar se framtiden i ansiktet", tycker den lokala S-politikern Monica Johansson, som skyller nedskärningarna på "pensionärsboomen"." ft Debattartikel av Monica Johansson
Här har vi återigen den där problematiken där grupper ställs mot varandra. Och tyvärr verkar det som att "svenskar" många gånger drar det kortaste strået i strävan att vara snällast i världen.

"En ny handlingsplan ska skydda minoriteter från svenskars övergrepp i den skånska staden Malmö. Det meddelar kommunens politiker som hoppas att handlingsplanen ska lösa många av de problem som staden dras med." ft
Ja lycka till med det hörrni. Kan inte vissa människor bara sluta med att dra alla svenskar över en kam. Om inte det är rasistiskt så vet jag inte vad.

"Den brutala rekordvåldtäkten på ett asylboende i Mariannelund har fått många att föreslå att förövarna ska utvisas. De som kräver detta är rasister, hävdar BLT:s socialdemokratiska krönikör Elina Gustafsson." ft
Så ung, så skyddad och så hjärntvättad. Rent tragiskt faktiskt.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

Det blev en bebis. Ingen hen, utan en liten flicka. Härligt. Som kvinna med rötterna i Nederländerna så känns det extra kul att vi snart ska få en drottning och därefter en till. Holland har ju haft drottningar länge nu. Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix.
Det där med namnet på lilltjejen diskuteras hej vilt och jag tycker att ett av dem, Alicia, är fint. Men annars har jag Emma som förslag. Det funkar på många språk. Fast det förstås, Diana är ju ändå väldigt passande också, eller hur?
Det har diskuterats om den nyblivne fadern. Jag tycker att Daniels tal till pressen var helt suveränt. Han är så sympatisk. Man sitter ju här och blir alldeles rörd. Viktoria gjorde ett bra val. Men visst är det lite lustigt att han ser så proper ut efter en förlossning.
Fast det hör ju till. Jag tror knappast att han stöttade sin fru i kostym.
Den bilden som togs på alla tre då de lämnade sjukhuset visar en fräsch Viktoria. Jag kan tycka lite synd om henne. Man vet ju själv hur man var efter och bara tanken på att klä sig och fixa till sig för ett pressuppbåd är för mig själva definitionen av en Kafkainspirerad mardröm.
Det saluteras hej vilt lite överallt nu det närmaste och jag gillar. Sverige behöver kungahuset. Det är jag övertygad om.
Förlossningsläkaren har uttalat sig och allt ska ha varit normalt. Vilket man ju får vara tacksam för.
Är det så numera att man bara får vara kvar på sjukhuset i typ sex timmar om allt gått bra?
Hoppas vi snart får se ordentliga bilder på den lilla.
ab ab dn dn dn dn dn gp gp gp gp skå skå skå sr svt svt svd svd svd svd svd

(1 kommentar, 2012-02-23 15:58)

Nästa inlägg
Diana

2011-12-17 14:35 - Diana
Kyligt idag

Här är det fridens. Sonen och flickvännen är här nu och har låst in sig på hans rum. Låter som om de spelar. De verkar ha kul ihop hursomhelst.
Maken sitter också och spelar. Låter som något Gudfadernaktigt. Han ska gå och jobba snart.
Jag ska fixa lite hemma och slå in den allra sista julklappen. Resten tog jag igår. Passade på eftersom jag var ensam. Fast dottern ringde och hade tråkigt. Lillemannen är med sin pappa och kommer hem idag. Eftersom jag var klar med hennes, så fick hon komma över och övervaka.
Tur det egentligen, för jag och mat funkar inte så bra när jag är ensam.
Vi fixade rostbiff och potatisgratäng. Vid 21 mötte vi upp maken och gick för att sköta om mamsens katt. Hon och Bonuspaps åkte upp till Värmland med julmat för att äta julbord med hans föräldrar, som är i 90-årsåldern. De gör så varje år. Mysigt.
Jag hittade just sådan där färdig pizzadeg i skåpet här och såg att den går ut snart. Så idag blir det julpizza, med prinskorv.
Känns kyligt idag.

Hittade lite nyheter och tänkte kommentera dem. Den här till exempel på Winnipeg Free Press, som handlar om detta:

Vad gör man inte för sina barn liksom?

"Vi finns. Vi har rätt att gå på Malmös gator utan att behöva dölja våra symboler. Och vi kan inte skrämmas bort." Nu sätter Malmös judar ner foten och säger rakt ut vilka det är som ligger bakom.
- Det är uteslutande muslimer. Vi har ett problem i Malmö; att här finns muslimer som inte gillar judar. Men det är något som media väljer att förtiga. Att tala om det anses inte politiskt korrekt och man är väl rädd för att framstå som rasistisk. Men man måste ju ändå säga sanningen. världenidag

Och slutligen: Fast Utöya-mördaren Anders Behring Breivik sagts vara psykiskt sjuk får han ingen medicin. Vilket jag tycker låter helskumt. Fast nu är jag ju ingen läkare och så, men borde han inte medicineras... tungt? Om han nu är så sjuk som det sagts alltså. dn

(1 kommentar, 2011-12-17 15:56)

Nästa inlägg
Diana

"Expressen fälls i Pressens Opinionsnämnd för att ha publicerat Ola Lindholms namn och bild på sin löpsedel innan han blivit dömd för något brott."
Bra det, för det där var bara illa. Inte så konsekvent om man säger så. Vilket chefredaktören ju brukar utmåla sig själv att vara. Enligt min uppfattning i alla fall, men jag kan ju ha fel. Händer av och till.
"Thomas Mattsson skriver i ett mejl till Dagens Media att beslutet inte var oväntat och att han inte har några synpunkter på domen."
Vad konstigt va? Jag menar han brukar ju inte ha några problem att låta käften gå annars. gp

Och efter denna stormen i det massmediala vattenglaset, så går vi raskt över till en annan storm. Närmare bestämt den som utlovats till Lucia. Jag vill inte vara jättejobbig och så, men räcker det inte med blåsväder nu? Fast höga stånd är ju i och för sig trevliga. Om de inte envisas med att vara höga vattenstånd vill säga. gp gt/exp

När vi nu ändå är inne på stormar, så kan man ju nämna tjafset som verkar dyka upp ungefär vid den här tiden vartendaste år. Ni vet det där om manliga luciors varande eller ickevarande. Helst så ska folk uttala sig för och emot och gärna snacka genus och diskriminering.
Vad jag tycker? Lucia är en tjej. Tärnorna är tjejer. Tomtar och stjärngossar är killar. Pepparkaksgubbarna är könsneutrala. (Fast jag vill minnas att det endast var de manhaftigaste tjejerna i skolan som klädde sig i pepparkaksdräkt.) Så är det och så har det varit och så tycker jag att det ska förbli. Av traditionella skäl.
Ja just det ja, Jesus var en kille har jag bestämt för mig och bör därför spelas av en sådan. Tycker inte att man ska hålla på och käfta om detta. Då faller ju hela traditionsgrejen platt och känns bara helfel. Så NEJ! Inga manliga lucior. Det är bara fånigt. Oavsett argumenten för. dn

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

2011-12-05 16:46 - Diana
Slirigt värre

ESF-rådet (Europeiska socialfonden i Sverige) inleder en egen granskning av Göteborgs största ungdomsprojekt Upp, efter GP:s avslöjande av bland annat omfattande deltagarfiffel.
Bra det. Allas gemensamma pengar ska fan inte lallas med och kastas i sjön. gp

En skrotfirma på Agnesbergsvägen rånades på måndagen under vapenhot. Polisen söker nu flyktbilen.
Gissa om jag satte kaffet i fel strupe då jag läste detta. Jag har en person i min närhet som jobbar på en skrot. Det tog ett par sekunder innan jag insåg att det var fel skrot. Inte så långt därifrån dock. gp

Ett par av de ungdomsligor som specialiserat sig på personrån i nordöstra Göteborg har sprängts. Men ytterligare minst tre konstellationer återstår.
Gôtt mos säger jag bara. Förresten så håller maken på och lagar just mos... och falukorv. Och det var ju en jäkligt onödig upplysning i samband med gripna rånare. Fast jag börjar bli lite hungrig faktiskt. gp

Halka tycker jag är onödigt och rätt så värdelöst, men lite snö hade jag gillat. Får se om det kommer snö nu då. gp

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

Det där stooora fiiina projektet UPP, verkar ju vara ungefär sådär och lite blaha också.
Sonen var där efter skolavslutningen på infomöte. Det lovades runt och ja... inget mer. Blablabla och löften. Truckkort skulle han bl.a få möjlighet att ta... och det var det. I januari skulle det ske. Ett bra tag innan något skulle till att hända alltså. Har inte hört eller sett ett skit mer om det. Förutom att arbetsförmedlingen verkar tycka att det är jättebra... lalala. Snacka om att sätta ungdomar i vänteläge. Inte ett under att befolkningsstatistiken pekar nedåt. Inga jobb, inga bostäder och en massa snack bara.
Nu har han själv fixat sig sysselsättning. Utan arbetsförmedlingen. Utan projekt. Utan.
Ibland undrar man vad för uppgift just arbetsförmedlingen tror sig ha och man undrar ju över vad vissa projekt ska vara bra för. Ingenting tydligen, om man läser i gp idag. Skitsnack, dravel och statistikmecklande (alltså direkta lögner) snarare. gp

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

2011-12-02 19:54 - Diana
Värdelöst och inte

Inga vetenskapliga bevis för att hostmedicin fungerar kan man läsa idag. Tur då att placeboeffekten är så... effektiv. gp ab

Det här tycker jag är intressant och ganska så talande.

En narkotikarazzia genomfördes i går mot Angeredsgymnasiet. 13 ungdomar togs med, misstänkta för narkotikabrott.
Är det bara jag som uppfattar det så, men har inte missbruket bland ungdomar ökat? Bra att polisen agerar. Om inte annat så har man möjlighet att hjälpa i tid, innan det eskalerar. gp

Räddningstjänsten förhindrade under torsdagskvällen en större brand på Nytorpsskolan i Hammarkullen. En brinnande moped antände fastigheten, vilket resulterade i ett allvarligt tillbud. Händelsen är anmäld som misstänkt mordbrand. Inga personer har gripits i samband med branden. gp

Helgen ska tydligen bli blåsig igen. Antagligen inte lika illa som förra veckan, men hur blåsigt det blir i Västsverige därom tvista di lärde. Inte lätt att få det rätt. Efter helgen får vi väl se hur fel. gp

(1 kommentar, 2011-12-03 00:12)

Nästa inlägg
Diana

2011-12-01 14:28 - Diana
Ett jävla makabert skämt

Är detta inte, men man hade ju i det längsta hoppats det:
Evert Stefanssons båda ben har amputerats, ändå ifrågasätts hans handikapp av Landstinget Sörmland. Ansökan om en permobil som hjälpmedel avslogs med motiveringen:
"osäkert om funktionsnedsättningen är bestående".
Vilket man ju kan tro vore ett cyniskt sätt att skämta med en som bokstavligen ligger ner. Det händer ju inte så värst ofta att lemmar växer ut. Men icke sa nicke. Välkommen till det nya Sverige. Här är du inte önskvärd om du är man och... ja jag säger det förhatliga ordet... vit. Gissar att han istället blir erbjuden kryckor och rehabilitering för att lära sig gå. Gissar att han har max tre veckor på sig att lyckas med detta. Sedan väntar utförsäkring och ättestupa. svt gp ab dn

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

2011-11-27 17:35 - Diana
Nu blev jag lite trött igen

Oh herregud, skulle jag vilja säga till detta:

Minst sex personer har avlidit i Storbritannien efter att ha ”helats” av pastorer som efter kyrkliga ceremonier förklarat att deras hiv-smitta är avlägsnad och att personerna kan sluta med all medicinering mot hiv. dn

Ibland blir jag väldigt upprörd av att läsa i alternativ media:

En man från Iran med skyddade personuppgifter har sökt asyl. Han hävdar att hans manlige sambo lämnat in en smygfilmad film som visar när han har sex med en annan man till polisen i Iran. Därför vill han ha asyl. Hans uppgifter känns inte helt sanningsenliga när man läser artikeln. Men det kanske beror på att jag är rasist va? ft

Det blev ett rungande nej från politikerna när en turkisk student krävde bönesal vid universitetet i Turin i veckan. Vilket jag kan tycka att de har rätt i. Varför ska bönerum inrättas? Det är ju samma här, precis överallt. Hur vore det om folk kunde ta och idka religion hemma istället? Jag ser mig som svensk och är således, om man ska ha fördomar, väldigt frigjord. Men inte fan har vi knull- eller onanirum överallt. Eller surströmmingsstationer, med fria våtservetter. Man kanske borde kräva det. Ja kan man kräva och få det ena, så varför inte det andra. Förövrigt så är jag oskuld... Jag har aldrig ätit surströmming. ft

Som grund för sin asylansökan har mannen angivit att många hans hemstad vill döda honom. Han hade nämligen haft som arbete att locka människor att investera i Goldquest - en "guldfond" - där insättningarna strax försvann. Utom $6000 till honom själv. Och, ja, barn är han också. Synnerligen ömmande tyckte Migrationsdomstolen.
Seriöst. Finns det inte folk som är flyktingar på riktigt? Borde inte Sverige fokusera på att hjälpa dom istället för att låta sig... och här tar jag i från tårna... rövknullas? (Frigjort av mig eller hur.) ft

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

"Det traditionella sättet att barn lär sig läsa vid sju års ålder genom att lära sig alfabetet, kan snart vara ett minne blott. En ny metod, Läsnyckeln lär barn läsa redan vid fyra års ålder." Inte ny för mig. Jag lärde mina döttrar att läsa vid fyra. Sonen började redan vid 2½ och var så säker att han kunde läsa bok för yngstadottern som treåring. Det gäller bara att fånga upp dom små när de visar intresse. svt

I två år led Kristoffer Olofsson, som jag skrivit om tidigare, av en outhärdlig smärta i hela kroppen. Han opererades i USA och blev väldigt mycket bättre. Som bekant så ville inte landstinget betala. Därför sitter han nu med skulder som kommer att ta honom hela livet att betala. Så behandlar Sverige sina medborgare, samtidigt som alla som vill kan komma hit och få gratis hjälp. Jag spyr på detta. exp

Där satt den!
"Nu är det klart: Hugo får sin benmärgstransplantation - i Sverige.
Familjen har fått beskedet att landstinget i Blekinge ger grönt ljus för behandlingen." exp

"Nettbuss vill inte medverka vid avvisning av utländska medborgare. Företaget vägrar ställa bussar till förfogande." Varför undrar jag? Det är ju inte som att de äger en tågvagn som ska föra folk till koncentrationsläger. Jag tror de biter sig själva i röven med den inställningen. gp

Brödraskapets ledare ska ha skjutits till döds vid en skottlossning i Malmö på Östra Farmvägen.
Är säkert en kall person, men bra. Självsanering kanske är den enda utvägen. Saneringen i övrigt verkar ju funka mindre bra... om man säger så. gp

"En patient blev smittad med hepatit C av en annan patient vid en röntgenundersökning på Skånes universitetssjukhus i Malmö." Hur fasiken gick det till? skånskan

"Miljontals mobiler kan ha ett dolt program som loggar användarnas vanor, skriver tidningen Wired. Företaget bakom programmet försöker nu tysta avslöjaren." Tack för den liksom.
Igår så skulle jag plocka hem en rolig gratis-app och fick då en varningsgrej om att appen ifråga hade sällskap av just ett spiongrejs. Nej jag tog inte den då. Fast vem bryr sig egentligen om jag ringer dottern och om jag messar maken att köpa med sig mjölk? svd

En gymnasieskola i Oslo har börjat dela in eleverna efter etnisk bakgrund. Detta för att inte de norska ungdomarna ska fly fältet. Om jag fattat saken rätt. Tydligen har det funkat och tydligen är det fel. Fast det kanske är fel just för att det funkar. Så kan man ju inte ha det. Bra att det ingrips mot detta. Multikulti trumfar ju faktiskt trivsel alla gånger. Det är bara att anpassa sig. Fast om de norska eleverna drar så skiter det sig ju automatiskt. Men håll fanan högt för guds skull. Här flosklar vi ända in i väggen. svd svt dn

Välkommen till alldeles för mångas verklighet Åsa Linderborg. Oavsett vilken nyans man har i fejan. Varför ska allt förresten dras till sin yttersta spets, precis hela tiden? Skulle etablissemanget bli nöjda om det var tre vita killar istället? Skulle det vara finare och mer tillrättalagt och bekvämt? Blir hela Sverige bättre då? Varför är det så viktigt vilken färg en förövare har- och ett offer? Varför är det så viktigt att dölja sanningar och förvränga bilden av samhället? Nu råkade det vara mörka killar som var bovarna i dramat. Och?

Storm och hårda vindar är att vänta till helgen när stormen Berit drar in över landet.
Stormen Berit. Låter tamt. Fast man kan ju hoppas på lite väderaction nu. Som omväxling mot det satans neutrum vi dragits med här i Götet på sistone. Jämngrått är inte kul. ab

(1 kommentar, 2011-11-24 21:16)

Nästa inlägg
Diana

"Statens Kulturråd, Göteborgs Universitet, Stockholms Kulturförvaltning och Stockholms Läns Landsting i samarbete med Turteatern bjuder gymnasieelerver på teater. Tur-teatern recencerar gärna sig själv - "rolig, vass, provocerande, fantasieggande och befriande"."
Detta ger mig en riktigt dålig smak i munnen. Halitosis-dålig. ft

En man fick svåra brännskador när han sent på söndagskvällen började brinna vid Centralstationen i Göteborg. Två personer lyckades släcka honom och nu vårdas han med svåra skador. Undrar just hur det gick till? dn gp

Två systrar, i 12-14 (?) års åldern, bands och utsattes för våld i samband med ett rånförsök mot en villa norr om Kärra imorse. Tre personer ska ha tagit sig in i huset. En av flickorna lyckades inifrån en låst toalett ringa polisen med en mobil och slå larm. Flickorna är inte allvarligt skadade, men har förts till sjukhus. Det kommer nog att ta tid för dem och deras föräldrar att komma över detta. Fy fan vilken mardröm. gp svt dn

En man ristade med kniv in namn och ett hjärta på en kvinnas rygg. De två hade träffats på Falkenbergs bibliotek och låste tillsammans in sig på en toalett, där detta gjordes. Mannen är nu åtalad för misshandel, men nekar och säger att kvinnan var med på det. Skum grej. gp

En mycket full man greps på söndagskvällen efter att ha sparkat på husdörrar och bilar kring Redbergsplatsen. Hur kan man bli så packad undrar jag? Fast vissa människor verkar inte ha någon alkohol-stopp-funktion. gp

"Han är läkare inom ett område med stort behov av hans kompetens. Nu ska han utvisas till Irak, ett land han lämnade som femåring. Han kan inte språket och hör dessutom till en förföljd kristen grupp."
Men... jag trodde att Sverige var i stort behov av kvalificerat yrkesfolk. Det rapar ju representanter för regeringen ur sig i tid och otid. Varför då skicka av en person som faktiskt behövs? Det stämmer ju inte så bra med flosklerna. Det är något sjukt i det här landet. gp

(5 kommentarer, senast 2011-11-22 20:55)

Nästa inlägg
Diana

2011-11-17 14:14 - Diana
Blod och raskrig

Jag har tidigare tyckt att det är rådiskriminerande att vissa grupper inte får lämna blod. Fast med lite mer info, så förstår man ju varför. Skulle det vara ekonomiskt försvarbart att inrätta speciella blodcentraler, där alla som inte får lämna i vanliga fall kan göra det? Vore det meningsfullt? dn

Danska säpo varnar för raskrig. Högerextremister håller på att beväpna sig och får militär träning utomlands. Vart ska de sluta och vem är fienden kan man undra? Funderar också över hur mycket det kan hjälpa med preventiva samtal. gp

(1 kommentar, 2011-11-20 09:48)

Nästa inlägg
Diana

"Statsminister Fredrik Reinfeldts 16-årige son överfölls och misshandlades brutalt i fredags natt.
Han blev sparkad och slagen med en flaska i huvudet på Stureplan." ab
"Ett bråk började på en privatfest där flera ungdomar deltog. Reinfeldts yngste son lämnade då festen tillsammans med sina vänner. Men enligt uppgift till Expressen ska ett bråkigt ungdomsgäng ha följt efter." exp

Nej men, stackars liten. Kan välan inte vara så att han är en liten brattig snoris, som är ute för sent och lever kung eftersom han kan? Oh nej, han är nog alldeles oskyldig. Han blev säkert utsatt för att hans pappa är statsminister och så. Men för man en politik som slår mot de svaga då får man ju räkna med att en själv och hela ens familj riskerar att åka på däng. Det hör ju till liksom.

"När det gick upp för polisen vem offret på Stureplan var satte de in stora resurser för att gripa gärningsmannen." Ja, det förstås. Jag menar vissa är ju mer värda än andra. Jupp, så är det *nickar*.


Avpixlat vet lite mer, Flashback har en tråd

Vad maken här sa, då jag läste nyheten för honom innan han gick iväg till jobbet:
-Jaha, måste vara ett gäng sjukskrivna (utförsäkrade) som fått nog.

Hahaha, klockrent ;)

(1 kommentar, 2011-11-06 20:53)

Nästa inlägg
Diana

2011-11-05 13:14 - Diana
Skit och lite till

"Det senaste aktivistförsöket att bryta Israels blockad av Gazaremsan slutade med att israeliska flottan uppbringade fartygen." Aktivisterna har satts på plan hem. Bra det. Stryk borde ha fått också. Terrorvurmare. svt

Någon nekades att komma in på en fest i Partille inatt och bestämde sig därför för att skjuta en man i halsen. Friskt.
Dådet rubriceras som mordförsök och det låter ju rimligt. gp

"Glassplitter, döda råttor i källaren och vanvårdade lägenheter. Så tvingas boende i migrationsverkets flyktingbostäder i Jörn i Skellefteå kommun leva."
Detta låter ju hemskt, men då frågar jag mig: Vart kommer glassplittret ifrån? Är de boende för fina för att använda en sopkvast?
Kom igen nu, här i området städas det på fredagar. En lördag morgon var det något sär som smetat bajs i hissen. Gissa vem som städade bort det? Ja, inte jag då, men maken. Problemet?
Döda råttor som ligger på det viset? Ser faktiskt arrangerat ut. Slitna tapeter? Jaha och? Välkommen till verkligheten liksom. Vadå, är de vana vid allsköns lyx där de flydde ifrån eller?
Vet ni, jag är så satans trött på detta fjantande.
exp

"Iran har tagit platsen som det största hotet mot USA sedan al-Qaidas makt minskat efter att dess ledare Usama bin Ladin dödades tidigare i år. Det skriver Reuters som talat med en högt uppsatt militär källa." Extremt trogna läsare vet att jag skrev om detta för några år sedan. Jag förutspådde att Iran skulle bli nästa rövhål för USA att sätta spettet i. Typ. dn

(3 kommentarer, senast 2011-11-05 15:28)

Nästa inlägg
Diana

2011-11-03 21:17 - Diana
Illa, det är illa

Flera buss- och spårvagnsförare vittnar om en vardag fylld av hot och våld. Deras arbetssituation har blivit väldigt mycket sämre. Jag funderar lite över hur det kan komma sig att just kollektivtrafikens förare blir så utsatta. Det är så himla respektlöst. Säger inte att det är mindre respektlöst att ge sig på någon annan, men nu handlar det ju om just chaufförer. Som har hundratals människor i sina fordon varje dag. Som är människor som bara gör sina jobb. Det dom har betalt för. Varför hålla på och fucka upp tillvaron för dem? gp

"Snart väcks åtal mot flera uppmärksammade fall av misstänkta brott med assistansersättningen. Fusket kan vara betydligt mer organiserat än vad myndigheterna har trott. I många av fallen runt om i landet handlar det om personer med utländsk bakgrund. Förklaringen till det sägs vara att bristen på svenska sjukhusjournaler gör det lättare att påstå eller överdriva en skada eller sjukdom."
Bra att det händer något nu. Att det ageras mot detta skitbeteende, rent ut sagt. De har fått hålla på alldeles för länge. dn

"Irans kärnkraftsprogram är inte så fredligt som regimen påstår, hävdar IAEA. Samtidigt uppdaterar västmakterna och Israel sina anfallsplaner mot Iran."
Ojoj, jag gillar inte alls hur det låter. Bara vi inte får ett nytt Irakkrig på halsen. gp

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

"Ordet “indian” är minst lika illa som "neger" menar antirasisten Antonie Frank och anmäler en reklam som innehåller ordet för hets mot folkgrupp. Frank har emellertid själv fått generösa projektbidrag för att göra en film med titeln "Min pappa var indian"."
Och kränkningsindustrin lever rullan och rövare. Sorry, hur är det idag? Är rövare ett okej ord? Det är ingen som känner sig kränkt eller så? Säg till i så fall, man vill ju liksom inte kränka någon som gjort det till sin livsstil att leva på att sno grejor från andra. ft

"Miljöpartisten Arne Johansson i Ånge utsattes för ett attentat i sitt hem natten mot onsdagen." Han fick en sten inkastad och det ville sig så illa att han fick den i huvudet och svimmade. Vad är det här för jävla samhälle egentligen, där politiker blir utsatta på det här viset? dn

Dum fråga kanske, i det förra stycket, för vi vet ju precis vad för slags samhälle vi har. Ett skit. Det måste vara så när gamla idag behandlas som andraklassens medborgare, samtidigt som "nyinflyttade" tassas på tå för.
"Först efter ett dygn kom Caremas officiella svar. Då hade de bara en förklaring till de anställdas vittnesmål om bristerna på Tallbohov. ”Patienten kunde välja själv och önskade sova på golvet”."
Har någon frågat patienten? Fast det förstås, patienten är ju gammal och förmodligen lite dement. Ergo, ingen talan. dn
"Efter DN:s granskning av äldre­boendet Tallbohov – nu vill politiker i Järfälla kommun riva upp avtalet med Carema omedelbart." Dags att vakna nu? Medias makt är fortfarande stor. dn


(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

2011-11-02 15:53 - Diana
Satir och hämnd

"Den franska satirtidningen Charlie Hebdos lokaler har förstörts i ett bombdåd. Dådet kommer en dag efter att tidningen utsett profeten Muhammed till sin nya chefredaktör."
Fredens religion var det va? Humorbefriades religion tycker jag snarare vore ett passande epitet. Jag fattar inte hur vissa orkar leva hela sina liv med såpass hoppressade och rent ut krampande arslen. dn gp

Efter 49 överfallsvåldtäkter i Oslo hittills i år har Knut Storberget (AP) kallat olika polismyndigheter till krismöte på fredag. Alla resurser måste nu sättas in för att stoppa våldtäktsvågen.
En svensk forskare och pedagogikprofessor, Peter Gill, menar att våldtäkterna kan ha samband med terrordåden den 22 juli.
Jag funderar lite över hur han tänker, professorn. Menar han att norska socialdemokrater springer runt och våldtar kvinnor som hämnd för deras barns död?
Om jag fattat saken rätt så har norsk media gått ut med att närmare 100% av överfallsvåldtäkterna begås av män av ickenordiskt ursprung. Kan man av det dra slutsatsen att han menar att det är just ickenordiska män som hämnas? Och om så är fallet, varför våldtogs så många norska kvinnor innan den 22 juli då? För det här är väl ändå inget nytt, även om det tycks ha eskalerat? gp dn

(1 kommentar, 2011-11-04 16:22)

Nästa inlägg
Diana

2011-11-01 20:41 - Diana
Flensbo låter snuskigt

"Flensbo utkastad från tåget efter bön". Är det bara jag som läser flens-bo?
Hur som helst så har mannen anmält SJ till Diskrimineringsombudsmannen. Detta eftersom han avvisades från tåget, då han precis inlett sin bön och därför inte kunde visa upp biljetten för konduktören.
Vad jag tycker? Ja, ungefär... Dra åt helvete. Kravmaskiner göre sig icke besvär i min sfär. kkuriren

En femårig pojke på en förskola i Mölndal spetsades i halsen när han försökte klättra på ett staket. Pojken fick sys men klarade sig bra från olyckan. Mölndals kommun har tidigare godkänt att förskolor och skolor har felmonterade staket med piggarna uppåt. Detta för att förhindra skadegörelse. Elva förskolor och skolor i Mölndal har felmonterade staket med piggarna uppåt. Alla piggar ska vara bortsågade under tisdagen.
dn gp gp

Att post stjäls känns så jäkla meningslöst. Brottsligt sett alltså. Jag menar, man fattar ju om någon rånar en värdetransport eller nåt. Där finns det ju cash. Men kom igen nu, folks räkningar liksom. Löjligt.
gp

Vd:n i ett halländskt assistansbolag och 13 andra åtalades på tisdagen misstänkta för att ha lurat Försäkringskassan.
Är det inte dags att det tas till krafttag mot de här hysteriskt många assistansbedrägerierna. Finns det inte regler att ändra? gp

För många handlare är snatteri ett stort problem, som varje år leder till ett stort ekonomiskt svinn. Debattören, Lena Asplund, anser att handlarna borde få rätt att avvisa notoriska snattare från sina butiker, enligt en praxis som rådde i Sverige före 1995.
Jag tycker att hon har alldeles rätt. Ville bara säga det. ab


(2 kommentarer, senast 2011-11-02 12:48)

Nästa inlägg
Diana

"Karen Gebreab blev 24 år gammal. Hon slogs ihjäl av en intern på häktet i Flemingsberg och familjen vill att någon ska ta ansvar. Nu har de startat en fond till Karens minne."
Vad fint. Ett konkret och bra initiativ. Då kanske den kan hjälpa till att förändra. Nog bra för de anhöriga att fokusera sin sorg på detta. dn

"Läkare från länder utanför EU måste få godkänt i en svensk språkkurs innan det är möjligt att börja jobba som läkare. Det gäller inte Veronika Mlezivova som kommer från EU-landet Tjeckien - hon fick lära sig språket själv."
Är det bara jag eller känns inte Eu mer och mer som en koloss på lerfötter? Det är väl för sjutton lika viktigt för en Eu-medborgare, i detta fallet en tjeckiska, att lära sig korrekt svenska för att kunna göra ett bra jobb som läkare i Sverige? svt

(4 kommentarer, senast 2011-11-01 23:06)

Nästa inlägg
Diana

2011-10-30 19:54 - Diana
Och så lite nyheter då

"Kackerlackor och mögel är snart ett minne blott. Malmös mest utskällda bostadsbolag renoverar långsamt sitt rykte. Men räcker nya kök för att få Herrgården på fötter?
Ett normalt Herrgårdsår uppgår kostnaderna för förstörelse till fem miljoner kronor.
I år är vandaliseringskontot rejält övertrasserat och ligger på åtta och en halv miljon kronor. Hittills."
Så alltså, det rustas upp för åtskilliga miljoner och saboteras ändå. Snacka om att vissa verkar njuta av att kacka i eget bo. För jävligt hela situationen på det stället. Jag menar när föräldrar inte vågar låta barnen gå ut och leka och bränder anläggs, då vet man att det är illa.
Hur ska man kunna fixa det? Vad kan man göra egentligen? skånskan

"Flashback sabbade skönhetstävling – röstade på de fulaste tjejerna"
Hoppsan, det var väl aningen grodartat av Gymgrossisten att uttrycka sig så. ft

"Bland Tunisiens intellektuella har euforin över landets första fria val förbytts i farhågor över islamistpartiet al-Nahdas storseger." Är det bara jag som tänker: Det är klart att det är bland de intellektuella det finns farhågor. Logiskt egentligen. Jag menar, hur smart är det att vilja ha ett land styrt av islamister? dn

Expo och DO försvarar terroranhängares rätt att maskera sig och jag tappar nästan tilltron till mänskligheten. Okej, det där var överdrivet och aningen melodramatiskt, men kom igen nu. avpixlat

"Ett reklamblad från radiostationen RIX FM har i helgen skapat både oro och ovänskap grannar emellan." Tycka vad man vill om det sättet att göra reklam och jag kan ärligt säga att jag tycker att det suger, men uppmärksamhet har det ju fått i alla fall. gp gp

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

2011-10-28 14:34 - Diana
Och allt rullar på

Socialdemokraterna tappar sex procentenheter i Synovates första mätning efter partiledaren Håkan Juholts bostadsaffär.
Kan vi kanske dra slutsatsen att Juholt inte är så värst bra för partiet? ab

Kesoförpackningen har blivit ett musikinstrument! Studenttrions ”Keso-låt” gör succé på nätet.
Jag tycker om låten, som går att höra här: resumé

På onsdag i nästa vecka avgör en domstol i London om Wikileaksgrundaren Julian Assange ska utlämnas till Sverige eller inte.
Rättvisans kvarnar mal ju inte direkt snabbt, om man säger så. Jag hoppas inte att han utlämnas, för en rättegång mot honom här skulle bli ett skämt. Sverige står redan i skamvrån, med dumstruten på och behöver inte mera förnedring från omvärlden. Självförnedringen klarar vi så bra själva.
dn gp


(1 kommentar, 2011-10-28 22:46)

Nästa inlägg
Diana

2011-10-27 14:10 - Diana
En snabb nyhetssändning

"En kvinna som stod i en hiss fick ryggskador när hissens vajer brast i ett företagshus i Sollentuna på torsdagen."
Okej, det där är ju en av mina mardrömmar. Tack så jävla mycket för det liksom. Jag tycker otroligt synd om kvinnan, som fick uppleva min ångest. Nu känner ju inte hon mig, eller jag henne, men ifall hon eller någon hon känner läser här så vill jag bara säga: Jag förstår. Jag upplever detta var och varannan natt. Hoppas hon får ett fett skadestånd. dn

Pollisen inngrep mot felstawning. Bra! Någon jävla ordning får det ju ändå vara. Folk kan ju inte bara springa runt och stava fel helt random. Och alla stavgångarpensionärer som använder stavarna inkorrekt och därför inte ökar sin förbränning sedan. Där kan man komma och snacka stavfel. Nej ordning i ledet. gp

"Hur beroende av medier har vi blivit? Hur skulle vi reagera om vi plötsligt inte hade tillgång till webben, e-post, mobil, Facebook, tv, musik, film och videospel? Vid Marylands universitet genomfördes nyligen en undersökning som försökte hitta ett svar."
Lustigt, maken och jag diskuterade just detta imorse. Jag tänkte att jisses vad lite man fick reda på förr (Typ 10 år sedan eller nåt va?). Och jisses vad ensidig informationen var. Världen har blivit så oändligt mycket större nu. svd

Vad ska man säga? Vad kan man säga liksom?
Journalisthatet är en varningssignal skriver Jonas Nordling, förbundsordförande i Journalistförbundet.
Det enda jag har att säga får nog bli: Kasten zie kleinen stenen i der glashaus eller?

Här har jag gått runt och inbillat mig att jag är cynisk. Ha! Snacka om att spela i b-laget liksom.
"En pappa i Skåne kan vänta åtal efter att ha tagit ut över 100.000 kronor i månaden för att vårda sin psykiskt sjuka dotter. Flickan visade sig inte alls ha funktionsnedsättning."
Jupp, ännu mera assistansfusk. Visst är det häftigt att betala skatt.
svd gp dn

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Diana

2011-10-26 16:59 - Diana
Små och naggande onda

"Tre vittnen vågade inte möta de båda tonårsbröderna, misstänkta för 13 brott, när rättegången fortsatte i går. De får vittna utan att de åtalade ser dem."
Det var värst vad de små blöjfjärtarna satt sig i respekt. Men det är väl som man sa i Philadelphiareklamen (För en massa år sedan.): -Gud. Varför gjorde du paketen så små? Gud: -Bara om man har för få. Ergo två av de små.
Jag tror att dessa bröder aldrig har läst en endaste Bamsetidning. För i så fall så skulle de ha vetat att man måste vara snäll.
På Flashback finns det en tråd om dessa tvillingar. Väldigt roande. Tydligen så har flera som vågat sig på att skriva något om dem hotats. Här kan man läsa om deras busiga upptåg bland lite annat smått (hehe) och gott: Bröder åtalas för 13 brott, GPs krimreporter angripen under rättegång
Dessa två och för den delen deras syskon och vänner är ju helt klart offer för både strukturell rasism och bristen på fritidsgårdar *Nickar övertygat* och nu då totalt utsatta för rasisterna på Flashback *Nickar igen*. Stackare. gp

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg