En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om mentalitet

bosselagom

För utbildning och personlig utveckling. Det här är ett brett område som kan handla om allt ifrån att utbilda sig, resa, gå i terapi eller att ägna sig åt konstnärligt skapande.
Det mentala livsområdet betecknar det rådande tanke- och förhållningsmönster som ständigt pågår hos oss människor. Det är relaterat till minnet, våra föreställningar och förståelse av sinnesintryck. Det handlar mycket om problemlösning, kreativitet, omdöme och beslutsfattande. För det mesta är människan mer medveten om tänkandets resultat, än om den tankeprocess som leder fram till målet.
Naturligtvis blandas dessa begrepp in i våra andra livsområden, både på gott och ont!

Är jag skicklig i att se sammanhanget mellan vad som händer i världen och dess verkan på mig och min sysselsättning?

Kan jag förutse troliga resultat av det som händer runt omkring mig ? Anpassar jag mina planer till det jag förutser? Intar jag en "vänta och se"- attityd, eller nonchalerar jag det fullständigt?

Är jag lika intellektuellt alert idag som när jag studerade ? Är jag intellektuellt nyfiken?

Har jag någon hobby, är jag intresserad av något slags hantverk eller någon kulturell aktivitet?

Är jag lika noga med vilka tankar som fyller mitt sinne som jag är med vad jag gör?

Har jag en stark önskan att lära ? Är jag nyfiken? Anser jag att min inlärningstakt är snabb ? Medelmåttig? Långsam? Anser jag att min intelligens ligger över genomsnittet? Ungefär lika med genomsnittet? Under genomsnittet?

Har jag deltagit i någon eller några "halvinformella” kurser för att friska upp mina kunskaper under de senaste tre åren? Har jag gjort något annat för att förbättra min mentala utveckling?

Läser jag regelbundet olika typer av tidskrifter? Läser jag bara artiklar som har direkt samband med mitt arbete? Läser jag artiklar som är av annat intresse? Läser jag artiklar om ämnen som är nya för mig för att utvecklas intellektuellt?

Anser jag att jag har en bred erfarenhet och utbildning ? Finns det områden där jag känner att min kunskaper är bristfällig? ... där jag är speciellt kunnig?

Ägnar jag mer tid till deltagande vid fester och TV än till att läsa, gå på teater och syssla med konst och liknande? Läser jag fler romaner än historiska, biografiska och annan fack-litteratur? Avsätter jag tillräcklig tid till kulturell och mental utveckling?

(7 kommentarer, senast 2017-10-21 10:25)

Nästa inlägg
bosselagom

2015-10-09 07:05 - bosselagom
Slavisk mentalitet

Problemet är yttrandefriheten; att ständigt ha kontroll på historiska händelser med en fullständig feltolkning. Oförmågan att lära sig av livet har format sig till ett hat mot historiska oförrätter; självt har man aldrig gjort något misstag man kan lära sig av, inchallah. Censuren behåller det som förtrycker och gömmer det man skulle kunna lära sig av.

”De har inte lärt sig någonting och har inte glömt någonting

(1 kommentar, 2015-10-27 11:55)

Nästa inlägg
bosselagom

2011-01-02 08:59 - bosselagom
Mind

Slentrian kan vara själsdödande, släpp in kreativiteten!
Hos en fanatiker har disciplinen hakat upp sig på egot!

Vår värld strålar av liv, byt värderingar om du vill se det! Kan vi byta värderingar kollektivt på ett civiliserat sätt? Träna i din egen disciplin mellan ditt ego och hur du förmår att betrakta omvärlden. Betraktaren i dig kan förbättra sättet att lyssna.

Hur gör vi själva, var i processen befinner idén sig?

1. Problem är grodden till det nya. Belys problemet.
2. Den kreativa processen får ha sin gång, våga vänta.
3. Ta idén på allvar, fånga energin som ger inspiration.
4. Värdera idén i olika eftersnack, fungerar det inom ramen.
5. Livet har sin rytm. För att nå fram krävs arbete, inspirationen utgör endast en liten del.
6. Sann kreativitet finner sin form, men våga släppa taget om ”enmansteatern”.
7. Njut av ”skapelsen” eller vad det nu är.

Så här skissades det för 20-30 år sedan…

Hur implementeras denna process i enskilda obildade individer och grupper; det kan tyckas att det är deras eget problem… det är bara det att de alltid kommer att befinna sig nära inpå oss. Och påverkar detta mig så påverkar jag dem…………..

Testar detta i på en bloggsida kallad Bob Adequate …………….http://bosselagom.blogspot.com/

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg