En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om mobbning

Kan inte somna ikväll, tankarna mal i huvudet. Vad händer imorgon eller händer inget alls? Hur mår Hannah? Hur ska vi orkar med det här och framför allt hur ska vi få Hannah igenom det här som en starkare människa?

Hannah går i f-klass och har några kompisar sedan förskolan. När hon började i f-klassen i höstas så började där även en annan flicka. Den här flickan ville gärna leka med Hannah och hennes kompisar. Hannah och hennes kompisar är snälla och lugna tjejer och lät henne såklart vara med. Ganska snart urartade det, Hannah kom oftare och oftare hem och berättade om olika händelser, hon hade blivit biter, slagen med pinnar, sparkad i magen, på benen, i huvudet osv Hon hade blivit hotad, säger du till fröken så bryter jag av dina fingrar, petar ut ögonen osv Flickan ville ta Hannahs saker, ljög och sa att Hannahs kläder var hennes. Fröknarna i klassen sa till en hel del gånger samt pedagogerna på fritids men både vi och framför allt Hannah kände att det bara fortsatte. Sa vid ett tillfälle till en i personalen att Hannah är mkt rädd för x och att hon dagligen slår Hannah. Då sa hon att Hannah skulle gå intill henne. Jag ville inte ifrågasätta det här inför Hannah men Hannah sa senare samma dag: är det verkligen rätt att x som är dum och slåss ska leka som hon vill medan jag som är snäll måste följa efter en fröken. Hon berättade även att hon ville gå till gungorna och bad fröken följa med och då hade denna svarat: nä det är du som får följa efter mej....

Lite innan sportlovet i år så sa Hannah en morgon: om jag håller upp benet så här (visar), så kan inte x sparka mej i magen. Det gör inte så ont att bli sparkad på knäet som i magen. Detta samt att hon flera gånger sagt att hon haft ont i huvudet eller magen och sedan mått bra när hon fått stanna hemma gjorde att vi beslutade oss för att inte lämna Hannah i skolan. Vi ansåg inte att de kunde garantera hennes säkerhet.

Jag ringde rektorn i tre dagar, lämnade meddelande på telefonsvarare, på kansliet, på medborgarkontoret osv Till slut så sa jag att jag ringde polisen om jag inte fick prata med rektorn. Då fick jag hennes mobilnummer och till slut svarade hon. Hon sa (påstod) att hon inte visste något om det här barnet men lovade omedelbart att förändringar skulle ske. Jag ville ha ett möte med rektorn och efter viss tvekan (?) så fick vi ett möte. Jag bad rektorn att hon skulle prata med skolans samt fritids personal och det sa hon att hon skulle göra genast.

På mötet närvarade jag, Hannahs pappa, rektorn samt skolkuratorn. Varför skolans kurator var där förstår jag inte men kändes mest som ett stöd till rektorn (?). Jag undrade vad personalen sagt men då hade inte rektorn hunnit prata med dem (!). Vi berättade om hur Hannah har det i skolan, att hon utsätts för kränkningar varje dag i skolan och mår mkt dåligt av det. Rektorn sa givetvis att det inte fick vara så, hon lovade oss att en assistent/resurs skulle sättas in. Vi fick ett datum, tror det var den 23 mars men iaf runt den 20 mars. Innan dess så skulle skolans personal få extratimmar så någon hela tiden kunde vara nära den här flickan.

Vi löste barnomsorg i tio dagar på annat sätt men sedan så kändes sej Hannah trygg med att alltid x skulle ha en resurs. Vi upplevde som lugnare ett bra tag men sedan började det bli mer och mer berättelser men hela tiden trodde vi att x hade en resurs. Hannah sa att visst inte x hade en resurs, men vi sa att det hade hon för det hade rektorn garanterat oss, det var säkert bara så att Hannah inte såg den här personen (visste att det var just den personen).

Hannah berättade mer och mer saker, hon hade fått slag på gympan ett flertal gånger, blivit hotad, sparkad, dragen i håret osv Vi vuxna sa att det där med resursen fungerar inget vidare, vi måste tillkalla ett nytt möte med rektorn. Tyvärr hann vi inte göra det...

Från den 16 maj 2012:

Idag när jag skulle hämta Hannah så berättar en av pedagogerna på fritids att x tagit strypgrepp på Hannah. Hon hade inte hunnit med att se vad som hänt då det var ett annat bråk med två andra barn. jag ifrågasatte då var personen var som ska hålla koll på x. Då berättar personalen att någon sådan person aldrig funnits. Vilket rektorn garanterat...

Jag fattar det så att hon bara tagit strypgrepp och sedan släppt men när vi sätter oss i bilen så berättar Hannah för sin storasyster: Jag gungade fel på gungan och kom på sidan. Då blev x arg och försökte strypa mej. Jag blev helt darrig i hela kroppen och kunde knappt gå på benen för att jag inte fick luft.

Jag blev helt skräckslagen, att det var så illa hade jag inte fattat. Höll mej lugn men när vi kom hem tog jag fram kameran och filmade min flicka när hon berättade lite mer ingående vad som hänt. Såg även att hon hade märken på halsen och hon hade lite ont i halsen.

Barn slåss och bråkar men det här är i en helt annan klass. x hade faktiskt kunnat döda Hannah idag. Har fått höra flera gånger att just min flicka är en av de som x ger sej på är för att hon inte slår tillbaka och det är sant, Hannah slåss inte. Vill inte heller lära henne att man ska slåss.

Hannah är jätteledsen och rädd. Säger själv att x kanske dödar henne på måndag om hon måste gå till skolan. Jag vet inte vad jag ska göra, känner mej helt maktlös.

******

Efter hand som har vi till slut fått klart för oss lite mer exakt vad som hände:
Hannah, x och en annan flicka (kallad y för enkelheten) gungar. Hannah råkar gunga fel men gungorna krockar ej. X blir du är och skriker bajskorvsHannah och sedan blir orden värre och värre. Hannah och y svarar inte utan springer för att kalla på fröken. X jagar efter och blir stående på ena sidan av en kulle och Hannah på andra. X passar så att Hannah inte kan springa och berätta för fröken. När x tittar bort, tror Hannah att hon ska hinna förbi. Det gör hon inte och x får tag på Hannah. Hon tar stryptag runt Hannahs hals och trycker och håller fast, Hannah kan inte komma loss. Hon tror att hon skriker släpp men vet inte om hon får fram orden. Hon får ingen luft och hostar därför berättar hon. Hon känner att benen börjar domna av och att luften tar slut. Y som sett vad som händer springer allt vad hon kan och hämtar fröken. När x sser att fröken är på väg så springer hon iväg. Hannah säger då själv att hon knappt kan stå på benen och att Y hjälper henne in i skolan. Y berättar senare samma sak.

Fritids ringer ej och berättar vad som hänt men berättar att x tagit strypgrepp på Hannah, när jag hämtar, de berättar inte att X nästan ströp henne. Oklart om de verkligen såg hur allvarligt det var. X mamma informeras iaf. Hannah får resten av dagen sitta med en pedagog och pyssla. Jag hade velat att de ringt även om de inte insåg allvaret. Jag hoppas att de skrev en tillbudsrapport. Hannah verkar pigg och glad när jag hämtar henne men direkt i bilen så brister det. Man ser att hon mår jättedåligt. Hon berättar vad som hänt i korta drag men klarar inte av att berätta hela historian förrän senare.

Hon har mått mkt dåligt sedan dess, vi har försökt hitta på roliga saker för att hon inte hela tiden ska tänka på det men det har lyst igenom hela tiden. Hon har svårt att sova, går med nalle, är orolig, frågar hela tiden samma saker, måste jag gå till skolan på måndag, måste jag gå på tisdag. Säger att rektorn lurat henne och borde åka i fängelse. Säger att hon vill gå till skolan men inte om x är där, säger att någon måste hålla x om hon ska våga vara i skolan. Blir ledsen och orolig när jag säger att det är skola imorgon, vågar inte gå dit ens om jag är med. X vill döda mej. Jag brukar försvara Y så inte X kan skada henne, vem ska försvara Y om jag är hemma? Y räddade mitt liv när hon sprang efter fröken, annars så hade X dödat mej, hon ville göra det.

Vi polisanmälde händelsen (ej flickan) i torsdags samt åkte till doktorn. Skickade även in en anmälan till BOE (skolverket) i fredags.

Imorgon ska vi eventuellt åka till doktorn igen, Hannah säger hela tiden att hon har ont i halsen. Tror det är rädsla då hon inte vill att någon rör henne vid halsen efter händelsen med x men vill kolla upp det igen om hon fortfarande har ont imorgon. Vi ska även lämna in en anmälan till kommunen, utbildningschefen tror jag det var man skulle göra anmälan till.

Hannahs pappa försökte förgäves fåtag på rektorn i fredags men hon ringde aldrig tillbaka. Han ska kräva att x omedelbart stängs av från skola i väntan på åtgärder (alltså få hjälp och assistent). Det är inte Hannah som ska behöva stanna hemma och inte få träffa sina kompisar men för hennes säkerhet så får hon stanna hemma. Vågar inte lämna henne där, har totalt tappat förtroendet för skolan :(

Nu ska jag försöka att sova... fortsättning följer imorgon... hoppas på det bästa

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Koi-Lycka

2009-01-18 01:12 - Koi-Lycka
Mobbning

tror du att du vet vad mobbning är. Blir du mobbad 24/7 av din syster eller bror av andra i skolan eller något annat. Vågar du inte ens gå till skolan för att dom mobbar dig så fort du går in i lokalen känns det som att du bara inte vill leva längre ibland, men du fortsätter ändå för att det finns någon speciel som är värd att stick arund for.
Om det är så så vet du hur jag och mina kompisar har det...

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg