En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om olycka

bosselagom

Smärtan och ledan är grundupplevelser här i livet, lyckan är en förnimmelse.

Smärtan att sakna det man strävar efter, och ledan som infinner sig när man når fram till det. Jämfört med demokrati, som fungerar så länge man strävar efter den, och kaoset som infinner sig då man tror sig nått den. Och det var här alliansen misslyckades, otryggheten hann ifatt dem. Och den enkle medborgaren famnade efter raka rör och fasta bestämmelser. Och 20 % hoppar på i vallfärdsvalet i fascistiska domäner. Och skapar stor förvirring om vad viljan är hos oss! Politikerna tycks bara ha ovilja för samarbete i detta nya politiska landskap …..

Var är vi om femtio år? Vart är vi på väg i en alltmer orolig värld? Vilka ska stå på kommandobryggan och vem bestämmer kursen som rorsman ska följa? Det är detta - vart Sverige är på väg - som nästa val egentligen borde handla om, inte detaljer i en budget…………….

Julröra 2014
Annie Lööf verkar tro att hon leder oppositionen. Anna Kinberg Batra pratar på, men vägrar ge besked om i vilken riktning hon tänker ta Moderaterna. Björklund har gömt sig och Hägglund famlar. Miljöpartisterna har kört i diket, liksom i förbifarten, medan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vevar med knutna nävar. Statsministern springer runt och slår igen och öppnar dörrar med en frenesi som leder tankarna till bröderna Marx.

MITTENPARTIERNA, S och M, SISTA CHANSEN !

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

I går, den 10 april 2012, var det 100 år sedan RMS Titanic kastade loss från Southampton och satte kurs för New York. 4 dagar senare inträffade kollisionen med isberget som rev upp fartygets sida och öppnade för sjövattnet att ta sig in i flertalet av fartygets vattentäta skott. NatGeo har gjort en dokumentär om det som bygger på FAKTA insamlade när det begav sig. Kristoffer Hells hemsida kör en amerikansk ”dokumentär” byggd på en konspirationsteori som är så bakom flötet att man kan fundera på hur sjuka somliga kan bli innan de omhändertas av sjukvården. Mina kritiska kommentarer där jag på mitt vanliga otvetydiga sätt uttryckte tvivel om att det var försäkringsbedrägeri i syfte att finansiera införandet av The Federal Reserve i USA i regi av Rothschild censurerades bort. Det i sig visar hur ”demokratiska” och ”toleranta” Vaken rörelsen är inför kritiska röster. Personligen tycker jag att det efter ett sekel är på hög tid att de över 1500 själarna som mötte sitt öde under Titanic katastrofen, och alla familjer som fått leva med efterdyningarna av denna under alla dessa år – många av deras barn har levat hela sina liv och dött av hög ålder med en katastrof som inträffade och drabbade deras familj INNAN de själva ens födds. Är det meningen att barnbarnsbarnen av Titanic offren skall få ha denna tragedi med sig i bagaget hela livet med? Jag anser att det är illa nog att det som skedde var en olycka som inträffade på grund utav meteorologiska och oceanografiska skäl – att man nu skall börja blanda i Rothschild i det hela och antyda att dessa människor offrades och att detta var 1912 versionen av 11 september tycker jag är vidrigt, ovärdigt, motbjudande och vad värre är: Sanningsvidrigt! NatGeo har i samarbete med oberoende efterforskare och vetenskapsmän avtäckt HELA SANNINGEN bakom den som skedde.

Många har genom åren velat hänga kaptenen ombord högt och torrt, och andra har tyckt att han borde få sällskap av övriga manskapet där uppe på korset. Man har spekulerat i dåliga material, spröda nitar, dåligt arbete både från skeppsvarvet och sedan från skeppets manskap. Detta är så långt från sanningen som det går att komma. Sanningen är att olyckan inträffade i skärningspunkten mellan den mycket kalla Labradorströmmen och den varma Golfströmmen – detta skapade hägringar som i princip ”dolde” isberget så länge att utkikarna (de var 2) inte såg isberget innan det var för sent att helt undvika sammandrabbning. Jag rekommenderar att du kollar på NatGeo och tittar på dokumentären ”Sanningen om Titanic” eftersom den bygger på kalla hårda fakta och inte drama och behov av att hålla Hollywoods specialeffektfirmor i arbete. Olyckan var just en olycka och inte vare sig inkompetens, dåligt arbete, undermåliga material, dåligt sjömanskap eller försäkringsbedrägeri. Tvärtom var shippingbolagets styrelseordförande med om bord och hans otvetydiga ord till kaptenen var att förlis inte var något alternativ – varför HELA manskapet ombord lade in en nära omänsklig insats för att rädda skeppet – tyvärr utan att lyckas eftersom skadorna var för omfattande. De var ändå nära att klara av det omöjliga. Med snarare respons från omvärlden, skulle man åtminstone kunnat undsätta människorna ombord. Huruvida man på denna tid hade attiralj för att förhindra skeppet från att sjunka, är en annan fråga som jag överlåter till mer historiskt kunniga på räddningsteknik att besvara.

Så faktum är detta: RMS Titanic var byggd som ett slagskepp av de bästa material som kunde köpas för pengar, och sammanfogad av dåtidens duktigaste skeppsbyggare och hantverkare och försedd med tidens mest avancerade teknik i alla avseenden. Det var det bästa skepp som kunde köpas för pengar, och det mest manöverdugliga. Dock kan man i efterklokskapens grälla ljus säga att chansen att rädda skeppet skulle varit större om man plöjd rakt in i isberget än att få den där förödande räven i sidan under vattenlinjen. Många skulle fått blåmärken lite här och varstans, men överlevd for att kunna beklaga sin nöd. Det hade varit det bättre alternativet trots allt. En sak får vi inte glömma: Trots att det är 100 år sedan det hände och således blivit en del av historien, så anser jag att människorna ombord på Titanic fortfarande förtjänar respekt och att slippa bli brickor i ett smutsigt politiskt spel mellan två skolor av psykopater: Vaken rörelsen på ena sidan och globala eliten på andra. Detta är två skolor som inte är värda respekt. Båda vill att endast DERAS version av ”verkligheten” skall komma fram, medan motståndarens skall tystas och mörkas ner.

Några av Titanics 29 enorma ångpannor

Det som är sanningen i våra dagar, är att demokratin gått samma väg som Titanic: Den har sjunkit i djupet och finns endast kvar i minnet. Folk i allmänhet verkar inte bry sig om demokratin – och beviset på det är att så gott som alla västliga länder idag endast har två såkallade ”realistiska” regeringsalternativ, medan alla som försöker komma in på banan stämplas som rasister och främlingsfientliga och populister och på så sätt strippas för allt vad trovärdighet gäller. Medierna abdikerade under andra världskriget och har sedan dess varit elitens lydiga horor som lägger mer tid på att pixla busar för att ”skydda deras integritet” än på riktig journalistik. Jag tror faktiskt konsten att bedriva journalistik har gått samma väg som demokratin: Ner i avgrunden och därstädes fallit i glömska. Det är INTE journalistik att bara utbasunera det att bara publicera inköpta saker från faxen och låtsas tycka till när det man ”tycker” i princip bara är elitens åsikter iförd en egen språkdräkt. Det är det som kallas att vara PK – och politisk korrekthet hör i varje fall INTE hemma i en demokrati. På Titanics tid fanns det journalister som grävde och ställde obekväma frågor som fick de ansvariga att anstränga sig för att komma med så goda svar de bara kunde. Journalistiken dog dels under andra världskriget – av hänsyn till rikets säkerhet och nationens sammanhållning, dels under folkhemstiden då dagens pladdrande infördes i små dosor tills det tagit helt över. Nu handlar det mest om skvaller, sex, relationer och prylar. NÅGOT måste de väl kanske skriva om för att få sålt tidningar och locka annonsörer – men de tyngre ämnena verkar ha fördunstat sedan länge.

Typexempel på dagens "journalistik"

Så mycket har skedd under de 100 år som gått sedan RMS Titanic förliste, och inte allt är till det bättre. Det som blivit bättre är informationsteknologin som idag gör att skepp inte löper samma risk när de seglar den rutt som Titanic seglade. Ironiskt nog är det civila versioner av styrsystemen för massförstörelsevapen som gör vardagen lite säkrare för dagens sjömän. Och skeppsteknologin lärde av Titanic, så man kan åtminstone ha den förtröstan att ingen av dem som dog den natten, dog förgäves. De arv de lämnade oss är det mest värdefulla som finns: Kunskaper som gjort oss förmögna att göra skeppsfarten säkrare, samt att de satte upp en markör som tjänar som en permanent påminnelse till oss alla om att inte ta saker för givna. Osänkbara skepp finns bara i serietecknares fantasi – inte i verkligheten. Nu menade inte dåtiden ingenjörer hellre att RMS Titanic var 100 % osänkbar – men så gott som – och DET är ett betydande skillnad, även om en del vill avfärda det som bara semantik. ALLA skepp kan sänkas – och skulle man bygga ett av material som flyter själv, så skulle det inte få den erforderliga styrkan att kunna frakta tillräckligt mycket last att kunna betala sina egna kostnader.

http://natgeo.se/search/gcse?query=titanic&start=0
http://natgeo.se/titanic
http://sv.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic

(1 kommentar, 2012-04-12 14:09)

Nästa inlägg

En katt har ju 9 liv. Men hur många liv har människan? Detta är 3:e gången jag är nära döden. Denna gången var det riktigt nära. Jag krockade igår. Med mammas bil. En annan bil tappade vägfästet och gled över in i min fil. Frontalkrock i ca 120km/h. Hade en jävla tur. Både jag och han som körde den andra bilen. Jag kom undan med lite skärsår, blåmärken och stukade handleder. En jävla chock som börjar lugna sig såhär ett dygn efter. Jag kommer inte våga köra bil på ett tag. Alla säger att jag måste hoppa in och köra igen, men det tänker jag inte göra. Just nu skulle jag inte kunna köra, mina handleder har ingen kraft. Killen som körde den andra bilens armbåge hoppade ur led och hans kompis klarade sig helt smärtfritt.

Idag mår jag piss. Har nästan inte sovit alls i natt. Det enda jag tänker på är krocken.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

... i nödens stund


Det värsta är att jag tror att även flygplanet gick att laga :D

... och så här gick det till:


(3 kommentarer, senast 2010-10-21 20:31)

Nästa inlägg

2009-12-26 15:51 - nerko99
nerko99,s

hej jag heter Nermin. jag är 10år gammal. jag gillar basket och fotboll. jag har blitt på körd av en bil 2006 .2007 så hittade min kompis en spruta och jag råkade stika mig på sprutan.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2009-08-01 12:58 - Cissela
Mopedolycka

Min lillasyster och Jennifer körde in i en lyktstolpe igår och fördes i ambulans till sjukhuset. Allt gick bra med båda fast de låg kvar på sjukhuset över natten...

http://hd.se/angelholm/2009/07/31/moped-krockade-med-lyktstolpe/

http://www.wighsnews.se/nyheter.php?nyhet=Angelholm-Mopedolycka&notisid=49774

(4 kommentarer, senast 2009-08-02 18:25)

Nästa inlägg

Ja nu kanske jag skulle skriva det jag egentligen skulle skriva om innan idag när en söt liten hund kom och distraherade mej och det blev en hundblogg istället. :)

Iaf, igår så var ju Jessica på bal och Jennfer moppade ner dit. När jag sedan skulle hämta Jessica så ville de vara kvar ett tag till och skulle hämta moppehjälmen hos Angela och köra hem rätt så snart.

Hannah och jag hade varit så trötta innan men efter kvällsrundan för att hämta Jessica så var vi pigga. Hade egentligen tänkt lägga Hannah och öppna en cider och titta lite på TV men av någon anledning så stannade jag och Hannah uppe och jag öppnade ingen cider.

En halvtimme efter jag kom hem så hör jag en moppe. Skönt nu kan jag lägga mej tänkte jag. Efter några minuter så kommer Jennifer inhaltande, helt grå i ansiktet, jätteskitig och med blod rinnandes från ena knä. Vi välte med moppen säger hon. jag blir helt kall, var är Jessica nästan skriker jag. Hon gick ut på rummet och tog av klänningen sa Jennifer och jag kunde andas igen. Fy vad rädd jag blev.

Båda tjejerna gick in i duschen och duschade av allt blod och grus. Jessica hade klarat sej med lite skrubbsår... eller inte lite, mkt skrubbsår men allt är ju relativt... Jennifers knä däremot såg hemskt ut, såg direkt att där var det sjukhuset som gällde. Såret var mkt djupt och var grågult, massor av skinn och kött fattades. Jennifer fick panik och trodde de skulle amputera benet men det var nog mest chocken. Sköterskan skrattade iaf gott åt det. :D

Det tog en doktor en timme att tvätta rent och klippa bort alla trasiga skinnslamsor, största biten var 1*1,5 cm stor och 7-8 mm tjock. Ja, jag kunde inte låta bli att se på när doktorn trollade ihop såret. En timme och fem stygn senare var benet nästan som nytt... eller iaf så var det så fint lagat som man någonsin kunde tro att det fula såret skulle bli....

Väl hemma igen så hade det blivit ljust ute och jag och Jennifer var klarvakna. Vi satte oss och mös i soffan med varsin cider (äntligen) och en skål popkorn, sedan slocknade vi båda två. Idag hoppar Jennifer på kryckor och har haft ordentligt ont men bättre iaf ikväll!

Tänk så illa det kunde gått, de hade verkligen tur i oturen, framför allt med tanke på att de inte hämtat hjälmen till Jessica för tjejen som hade Jennifers andra hjälm hade redan gått och lagt sej och hon hade även Jennifers mobil, därför kunde de inte heller ringa mej...

(4 kommentarer, senast 2009-06-12 12:12)

Nästa inlägg