En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inlÀggen som handlar om omsorg

bosselagom

Friskolorna fungerade inte bättre än vad den statliga skolan gjorde. Kanske hade det fungerat om näringslivet, och inte stat/kommun, bekostat den. Men näringslivet har ju flyttat från Sverige? Och vi vill väl inte ha religionsföreträdare, som i USA, som finansiär. Fungerar det inte så får man gå bakåt för omtag. Ta med Svenska Försvaret och värnplikten på samma gång, det blev ju också fiasko. Men låt de stridande enheterna verka genom Nato, där har vi inte mycket att komma med ensamma. Låt integrationen konkurrera med segregationen, sysselsättning i en demokrati representerad av medmänniskor på lokal nivå.
Omsorg och utbildning är helt skilda ting, även om bra utbildning kan leda till mindre omsorgsbehov. Men omsorg gränsar däremot till tron om kärlek. Och där har religionsföreträdarna en stor insats att göra. Att komplettera den statliga, regionala och kommunala omsorgen och omvårdnaden. Tänk om dessa organisationer kunde samarbeta som ett team? Vilken lycka och vilken nytta med religionerna.

(2 kommentarer, senast 2014-12-05 12:00)

Nästa inlägg
Bergatorparen

"JO JAG VÅGAR...Sverige har Hemlösa. Barn som går till sängs utan att äta. Äldre som går utan nödvändiga läkemedel. Psykiskt sjuka utan behandling. Familjer som går i ekonomisk konkurs. MEN VI DONERAR MILJONER TILL ANDRA LÄNDER UTAN ATT HJÄLPA VÅRA EGNA FÖRST!!! 99% av er kommer inte att ha modet att kopiera och återanvända denna text "

http://bloggis.se/Diana/117560

(1 kommentar, 2013-07-27 15:34)

Nästa inlägg