En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om oslo

Bergatorparen

... för att lukta en råtta - eller en konspiration som pågått under sekler. Läs historien med de kritiska glasögonen på - så träder en skrämmande bild fram. Här är flera betraktelser och vittnemål från Oslo:


(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

... men vad skall vi då tycka om det Alex Jones här berättar? Friskt?


(1 kommentar, 2011-08-02 19:55)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Bergatorparen

Problemet med sådana händelser som de i Oslo är att vi bara får se det som skedd i detta nu, men inte vad som föranledde det hela. Alla som hört om Timothy McVeigh må ha tyckt att han var en blodtörstig galning, men en dokumentär som gjordes efter hans avrättning visar en annan McVeigh. Det var inte omotiverad blint våld som skedde i Oklahoma City, men en attack på det McVeigh såg som en dubbelmoralisk stat som predikar frihet, men tar till vapenmakt mot alla som inte lever enligt konventionerna. Detta resonemang byggdes på händelserna i Waco Texas på 1990 talet då FBI, enligt McVeigh, mördade den isolationistiska domedagssekten som förskansat sig på en ranch och där levde enligt Skriftens ord – så som de uppfattade det. Jag erkänner: Jag reagerade med avsky när det begav sig i Waco Texas på 1990 talet. FBI agerade på mycket lösa grunder. Timothy McVeigh, en veteran från första golfkriget, ansåg att den federala staten begått ett brott och borde få känna av vedergällning. 1995 small det i Oklahoma City, 2001 avrättades McVeigh efter att begärt att få fastställd avrättningsdatum. Han var det man inom amerikanska fängelseväsendet kallar en volontär – en som själv tar initiativet till avrättningen snarare än att förhala det oundvikliga med en ändlös ström av överklaganden.

Timothy McVeigh

För ett tag sedan slog Pat Condell fast att Oslo höll på att bli Europas våldtäktshuvudstad och att alla våldtäkterna begicks av invandrare av icke-europeisk börd. Polisen skulle enligt det upplysta stå maktlösa mot det hela. Breivik har själv angivit att just de muslimska invandrarnas framfart har vägt tungt när han planerade aktionen. Slaviska Unionen, en nynazistisk organisation i Ryssland, omtalar Breiviks tilltag på sin hemsida demushkin.com . Det var väntad, slår man fast. Det finns en gräns för hur långt man kan utmana ödet, och Arbeiderpartiet i Norge har i självgodhet, sin maktfullkomlighet och sitt förakt för egna befolkningen överskridit denna osynliga gräns. Jag känner detta parti bättre än jag gillar, och det gänget som samlas under detta partis banner, borde lastas i utrangerade supertankers, seglas mitt ut på Atlanten och därstädes sprängas i luften med en kärnvapentorped. Vad som för mig är en gåta är hur folk kan återvälja dem till Stortinget. Det måste stå dåligt till med historiemedvetandet i Norge. Arbeiderpartiet har under efterkrigstiden haft ett mycket intimt samarbete med CIA som i byte för vissa tjänster försåg partiet med pengar, och rådgivare som hjälpte dem att stanna vid makten. Skulle rättvisan fullbordats skulle många av de som innehaft framträdande positioner inom detta parti upp genom de senaste 60 åren ställts inför rätta för allt från landssvik till olaga integritetsintrång genom att de försåg främmande makt (USA) med upplysningar om egna landsmän. Partiet bedrev på 1950, 60 och 70 talen omfattande underrättelseverksamhet i egen regi riktad mot personer som ansågs ha ”pro sovjetiska” åsikter. Inga andra partier i Norge har gjort liknande.Breiviks attack var inte riktad mot vare sig demokratin, friheten eller norska staten, men mot Arbeiderpartiet. Bomben i regeringskvarteret var ett slag mot makten som Arbeiderpartiet har och har haft under större delen av efterkrigstiden och in i våra dagar. Skjutningarna på Utöya var riktad mot Arbeiderpartiets framtid. Att skjuta minderåriga är kanske inte precis det bästa man kan göra, men vill man skrämma någon att tänka till, så är det inte helt fel tänkt. Ingen vill se sina barn dö – minst av allt för politik. Därmed är det rätt så logiskt det man gjorde. Men det är en riskabel väg, ty alla som minns Palmemordet vet att sossarna fick många sympatiröster efter den affären. Man kan väl nästan säga att kulan som dödade Palme var värd sin vikt i guld för sossarna. Grymt, men sant. Sådan är människan. Vill man en politisk motståndare till livs, måste man känna motståndarens svaga punkter. Tyvärr är det så med partier som haft makt under mycket lång tid att de har så gott om kontakter och bekanta inom statsapparaten att de är skyddade på alla håll och kanter, så att om man skall komma de till livs, måste man ha en apparat som skulle vara en stat värdig – och hur många förfogar över en sådan. Kvar blir puffran, konstgödning och diesel.

Alla är överens om att det börjar bli för mycket islam och för lite utrymme för att vara svensk i Sverige, samma sak i Norge där norrmän blivit en pariakast i eget land. Toleransen för de muslimska invandrarnas ohyfs, samt intoleransen mot norsk patriotism har skapat en grogrund för våldliga ideologier som håller en låg profil tills de är redo att slå till. Norge har brukligt en mycket effektiv underrättelsetjänst, så Breivik har varit duktig som undvikit upptäckt. Vore det inte för underrättelsetjänsten skulle det komma att smälla ofta i Norge, men under den oskuldsfulla ytan är Norge en fullfjädrat polisstat som vet det mesta om de flesta. Den här gången var de dock för sena i avtrycket – eller kanske ”Morgan Kane Breivik” var för snabb?

http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik
http://www.serendipity.li/waco.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_McVeigh
http://www.demushkin.com/
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/massmordaren-dodade-och-jublade_6343356.svd
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4181891.ece
http://www.dagbladet.no/2011/07/24/nyheter/innenriks/utoya/angrep/17434221/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080680
http://www.washingtonpost.com/world/europe/norway-attacks-police-say-suspect-used-car-bomb-two-guns-killing-at-least-92/2011/07/23/gIQAVYeOVI_story.html?hpid=z2

(2 kommentarer, senast 2011-08-01 13:38)

Nästa inlägg
Bergatorparen

… så länge du håller med oss och inte Israel.


Håller du med Israel och är ledare för Framstegspartiet skall du bara knipa käft annars ses det som en provokation. Ungefär såhär kan man sammanfatta det utlåtande Olaf Svorstöl från Fellesutvalget for Palestina gör i tidningarna VG och Dagbladets nätupplagor. Men, åt andra sidan: Vad annat kan man vänta från en organisation som utgår från yttervänstern? Jag tror definitivt inte att man skapar förståelse för palestiniernas sak bland gemene man i Norge för ett sådant förfarande, och att uppvisa sådana attityder. Jag är tacksam för att jag sitter långt ute på vischan i Värmland så jag inte behöver sova med brandslangen i ena handen och hagelbössan i den andra – som ju om man tar ut svängarna lite – skulle vara fullt acceptabelt enligt Svorstöl. Jag är också glad och tacksam för att jag inte bor i Norge – ett land där framstående ledare inom politik och näringsliv har kontakter och rentav kopplingar till det drägg som förstör oskyldiga människors arbetsplatser och egendom och som inte drar sig för att slå ner pressfotografer och andra som kommer i vägen för dem.

Detta skämmer ut nationen Norge. De som får tåla peppar är polisen och politiker som törs säga emot våldsverkarna. Man skyller på att utlåtanden från dessa politiker provocerar och skapar bråk. Konstig uppfattning av demokrati, måste jag säga. Där det endast ryms en uppfattning, är demokratin i princip död.

Attityder som att de får styra de som styr håller inte, för det spelar pöbeln rakt i händerna. Gemene man i Norge borde demonstrera mot våldet och försöken på att undergräva den smula demokrati som ännu finns kvar. Jag frågar mig: Vad hjälper det folk i Gaza om Oslo raseras så att den ser ut som om andra världskriget dröjt sig kvar? Varför går Israels protagonister i fackeltåg och håller fredliga appeller medan palestiniernas dito förvandlar staden till en krigsson? Det gör åtminstone denna bloggare säker på att ha valt rätt som håller på Israel. Palestinierna verkar inte ge med sig förrän de blir jagade på sjön. Man kan inte välja vilka kort ödet tilldelar en, men göra det bästa utav den hand som man får tilldelad. Det finns många folk i världen som det är mer synd om än palestinierna, men som ändå håller fred och gör det bästa utav sin situation medan de arbetar politiskt i det tysta – och röner framgång ett steg i taget. Ingen tycker om en våldsverkare. Våldsverkare har det varit i PLO så det både räcker och blir över. Behöver jag påminna om alla flygkapningar på 1970 talet courtesy PLO? Och alla terroraktioner – inte enbart i Mellanöstern men även här i Europa såsom München 1972 där man slaktade israeliska idrottsmän? Jo tack vi som levd ett tag minns detta med fasa. Om vi börjar acceptera sådant beteende kommer vi inte att kunna arrangera så mycket som en scoutjamboree ens en gång utan att hela helvetet bryter ut och lämnar efter sig städer som brinner ute av kontroll och oskyldiga människor får se sina hem, sina arbetsplatser och tryggheten i sina liv gå upp i rök, lågor och splittrad glas. Så får det inte bli. Det är totalt oacceptabelt. Eller är det bara jag?

http://www.dagbladet.no/2009/01/10/nyheter/innenriks/krigen_i_gaza/4319543/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=546067
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=546065

(20 kommentarer, senast 2009-01-10 19:06)

Nästa inlägg