En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om palestinier

Bergatorparen

Känns det han säger bekant? Det borde det, därför att det kunde lika så gärna ha varit en svensk tidning han omtalat - kanse SvD eller DN?


(1 kommentar, 2012-08-01 21:43)

Nästa inlägg
Bergatorparen

… så länge du håller med oss och inte Israel.


Håller du med Israel och är ledare för Framstegspartiet skall du bara knipa käft annars ses det som en provokation. Ungefär såhär kan man sammanfatta det utlåtande Olaf Svorstöl från Fellesutvalget for Palestina gör i tidningarna VG och Dagbladets nätupplagor. Men, åt andra sidan: Vad annat kan man vänta från en organisation som utgår från yttervänstern? Jag tror definitivt inte att man skapar förståelse för palestiniernas sak bland gemene man i Norge för ett sådant förfarande, och att uppvisa sådana attityder. Jag är tacksam för att jag sitter långt ute på vischan i Värmland så jag inte behöver sova med brandslangen i ena handen och hagelbössan i den andra – som ju om man tar ut svängarna lite – skulle vara fullt acceptabelt enligt Svorstöl. Jag är också glad och tacksam för att jag inte bor i Norge – ett land där framstående ledare inom politik och näringsliv har kontakter och rentav kopplingar till det drägg som förstör oskyldiga människors arbetsplatser och egendom och som inte drar sig för att slå ner pressfotografer och andra som kommer i vägen för dem.

Detta skämmer ut nationen Norge. De som får tåla peppar är polisen och politiker som törs säga emot våldsverkarna. Man skyller på att utlåtanden från dessa politiker provocerar och skapar bråk. Konstig uppfattning av demokrati, måste jag säga. Där det endast ryms en uppfattning, är demokratin i princip död.

Attityder som att de får styra de som styr håller inte, för det spelar pöbeln rakt i händerna. Gemene man i Norge borde demonstrera mot våldet och försöken på att undergräva den smula demokrati som ännu finns kvar. Jag frågar mig: Vad hjälper det folk i Gaza om Oslo raseras så att den ser ut som om andra världskriget dröjt sig kvar? Varför går Israels protagonister i fackeltåg och håller fredliga appeller medan palestiniernas dito förvandlar staden till en krigsson? Det gör åtminstone denna bloggare säker på att ha valt rätt som håller på Israel. Palestinierna verkar inte ge med sig förrän de blir jagade på sjön. Man kan inte välja vilka kort ödet tilldelar en, men göra det bästa utav den hand som man får tilldelad. Det finns många folk i världen som det är mer synd om än palestinierna, men som ändå håller fred och gör det bästa utav sin situation medan de arbetar politiskt i det tysta – och röner framgång ett steg i taget. Ingen tycker om en våldsverkare. Våldsverkare har det varit i PLO så det både räcker och blir över. Behöver jag påminna om alla flygkapningar på 1970 talet courtesy PLO? Och alla terroraktioner – inte enbart i Mellanöstern men även här i Europa såsom München 1972 där man slaktade israeliska idrottsmän? Jo tack vi som levd ett tag minns detta med fasa. Om vi börjar acceptera sådant beteende kommer vi inte att kunna arrangera så mycket som en scoutjamboree ens en gång utan att hela helvetet bryter ut och lämnar efter sig städer som brinner ute av kontroll och oskyldiga människor får se sina hem, sina arbetsplatser och tryggheten i sina liv gå upp i rök, lågor och splittrad glas. Så får det inte bli. Det är totalt oacceptabelt. Eller är det bara jag?

http://www.dagbladet.no/2009/01/10/nyheter/innenriks/krigen_i_gaza/4319543/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=546067
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=546065

(20 kommentarer, senast 2009-01-10 19:06)

Nästa inlägg