En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om pattinson

Om du missade Gran Torino när den gick på bio, eller kanske vill se Burn After Reading igen, så finns det ett sätt att göra detta gratis, utan att bryta mot upphovsrättslagen.

Du kan använda något som kallas Live Streaming. Det innebär att du ser ett videoklipp direkt på en hemsida, utan att ladda ner det (vilket ur en juridisk synpunkt är helt lagligt i Sverige).

Det är också mycket enkelt att använda funktionen. Gå in på video.google.com och skriv in namnet på den film du vill se . Ställ sedan in sökinställningarna på att endast visa videoklipp som är 20 minuter eller längre, och börja leta. Man brukar hitta en bra version på några minuter. Enkelt. Efter att du har gjort några sökningar har du förmodligen också hittat flera pålitliga sidor som du kan använda direkt, utan googles hjälp.

Om du är mer intresserad av tv-serier så finns det hemsidor för det också. En av de mest pålitliga är www.tv-video.net . Den fungerar fantastiskt så länge du håller dig till serierna på den översta menyn (serierna till höger på sidan innebär en annan tjänst som man betalar för).

Du kan läsa mer om Live Streaming på Aftonbladet, där du också kan få tips om hemsidor där detta är möjligt. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article425014.ab

Om du har några frågor, lämna en kommentar eller kontakta mig på msn.

//Rick'

(9 kommentarer, senast 2012-08-11 10:54)

Nästa inlägg

2009-04-24 01:31 - Rick
Lincoln i Stockholm

På med säkerhetsbältet och den rosafärgade hjälmen, för nästa vecka kommer att bli den mest intensiva någonsin. När jag står inför familjehögtider, intervjuer, tentor, och en mångfald livsförändrande händelser kan jag föreställa mig ett behov för kaffe som är större än Robert Pattinson’s skivsamling, nästan i alla fall.

Samtidigt som detta moln av händelser närmar sig, kommer fler tvivlande funderingar upp till ytan. Att tänka på allt som kan gå fel är vad en svensk ska göra antar jag. Trots mitt franska arv så har jag uppenbarligen tagit mig an denna skandinaviska tradition nu. Det skulle säkerligen förklara varför en viss tanke har gått om och om i mitt huvud sedan igår. Det var någonting min syster sa innan hon lämnade in sitt slutprojekt i historia för bedömning: ”Abraham Lincoln hade en ljusare framtid efter att ha plockat up sina teaterkuponger på biljettkontoret.”

Även om jag inte förväntar mig den presidentens öde, så är det mycket att ta tag i från och med måndag nästa vecka. Det är faktiskt så mycket att jag skulle bli tvungen att raka av mitt skägg två gånger innan jag hunnit skriva ner allting.

Så, den enda… mustasch-fria lösningen på problemet är nog att jag berättar om händelser nästa vecka i den takt de kommer. Jag borde kunna finna en stund mellan förberedelser och kaffedrickande då jag kan berätta hur stressig dagen har varit – och kanske klaga lite på den sydeuropeiska tendensen att doppa samma chips i dippen två gånger. The horror!

// Rick – som anser att ”double dipping” är källan till all ondska.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg