En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om pengar

Bergatorparen

Här ser vi ett praktexempel på det undersköna väder vi haft på Bergatorp ett bra tag nu.

Ifjol sommar började jag på väggen mot nordost. Det var inte enbart panel, utan förra ägaren hade spikad dit en låda längst ner på väggen som, eftersom jag kunde se, hade byggt i flera sektioner. Säkert var att han hade gått från normala 4 tums spik till 10 tum på de senaste sektionerna. Inuti var fanskapet fylld med frigolit och på de senaste sektionerna även med vindpapp. Det var ett hästajobb att få ner skiten. Panelen i övrigt satt med nära 80 år gamla rostiga spik som gnällde, spjärnade emot eller plötsligt tappade huvudet helt och hållet när jag attackerade med kofoten. Jag skall inte komma närmare in på val av psalmer - vackra var de inte, men väl menade - och de stod som spön i backen.

Efterhand kom jag igång och plocka ut stockarna som dels hade ruttnat, dels hade käkats upp av ohyra av olika slag och dels attackerats av musefanten. Den lilla lymmeln hade gjort mycket stor åverkan.

Inte att undras att vattenrören till diskbänken frös vintertid eftersom dishon ligger precis innanför väggen där dessa bilder är tagna

Inte nog med ruttna stockar som det i stort sett bara var mjöl kvar av, så fanns även en redig skåra i murkronan. Ingångsportalen till Mouse Alley. Jag sparade inte vare sig på psalmverser eller murbruk.

Här satt en gång ett fönster. Det förbländades då det säkerligen var kallt på vintrarna. Problemet var bara att den som gjorde förbländningen hade tummen alla andra ställen än där den borde vara - vilket är mitt i handen, så att lådan arbetade ut och in eftersom vädret ändrade sig - med det resultat att innerväggen rämnade just där. Trevligt!
Här är missfostret ute och jag har sågat till hålet lite eftersom det när det begav sig varit först ett stort fönster som sedan byttes mot ett mindre, men bredare.

Nya förbländningen snickrades i carporten med hjälp av min Workmate.

Och här är den på plats.
Här är den isolerat och halvvägs panelat
Skummat och klar.

Så var vindpappen på, men nu var tiden slut, pengarna var slut och kroppen kändes stel och trött efter veckor av hårt arbete. Det ser inte så farligt ut på bild, men jag nötte ut en tigersåg på detta jobbet och en hel del blader.

Nu i år har jag lektad klart och på nästa bild ser vi musebandet som skall hålla musfanten ute.

Här om dagen fick jag ett stort vitt paket med svarta snören som kostade 4518 kronor - till skillnad från Sven Ingars som bara kunde bjussa på ett litet rött paket med vita snören till 1,75. En försumbar liten skillnad. När vädret blir så att man kan arbeta ute, så blir det snickrade följt av oljande och målande. Är det konstigt att ekonomin tar stryk? Men i all rättvisans namn: Förra vintern gick det under 6 pallar pellets - och även om vi kompenserar för att den var mildare än vanligt, så ligger jag 1 - 2 pallar under normalförbrukningen - så viss skillnad tycker jag mig kunde ana.

(3 kommentarer, senast 2012-07-08 22:08)

Nästa inlägg
Bergatorparen

USA' s ekonomi har inte varit sämre sedan före andra världskriget, och där, liksom här, står politikerna med overksamma verktyg och mediciner mot eländet.


(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

… som vill elda upp 100 000 kronor därför att de anser att kvinnor och män bör ha lika löner. Kanske finns det ett skäl till att män och kvinnor har olika löner? Kanske skälet är så enkelt som att när du anställer en man, så stannar han tills han antingen får sparken, dör eller går i pension. Anställer du en kvinna, har du inte samma garanti – och nu talar jag i statistiska termer, inte i undantagsfallen. Det finns avvikelser åt båda hållen, men trenden är att kvinnor prioriterar annorlunda i livet än män. Jag vet: Barnafödande! Men för tusan: Det är inget tvång – man MÅSTE inte skaffa barn. Man kan vara tråkig och sätta karriären först. Det är hasardspel båda delarna: Man skaffa barn och upptäcka att man har satt ett monster till världen, och man kan satsa på en karriär bara för att upptäcka att man blivit utnyttjat och lämnat åt sitt öde när man inte längre duger. Livet är ett lotteri. Allt kan gå hur bra som helst, eller också går det åt skogen så granbarret står som en vägg och skjortan står rakt ut. De flesta hamnar någonstans mellan dessa ytterligheter dock. Men skall man se det hela i ett företagsperspektiv, så vill man ha arbetskraft som för det första är lojal, för det andra har låg sjukfrånvaro och för det tredje vet att inställa sig hos de som ”betyder något” i företaget. Kvinnor som kan detta, kan nå någonstans – om man kan kalla det att komma någonstans att utplåna sig själv för att komma någonstans överhuvudtaget. Förbannat är du antingen du sjunker eller flyter.

Att elda pengar för att understryka en politisk poäng, uppfattar jag som omoget på gränsen till patetiska – för att inte tala om att det känns mossigt på något vis. Det ligger 1970 tal över det. Gudrun saknar nog sin övre medelklasstillvaro, så hon kremerar 100 lax för att kunna återkomma till arenan där alla självviktiga, pompösa rövhål (ursäkta mitt Långtbortistanska) samlas och där gammelmedia fokuserar sitt intresse. Det värsta är att jag tror detta tilltag stjälper mer än det hjälper. ”Penningpyromanen Gudrun – inte kan vi ha den i någon förtroendevald position. Hon kunde komma att fjutta eld på statskassan”, skulle jag tro att de flesta kommer att tänka. Kanske Gudrun borde skaffa jobb i krematoriet eftersom man där får leka med eld och svavel hela året och få betalt för det? Och vad jag vet så är det lönemässig jämställdhet inom den branschen.

FI blev inte den succé som Gudrun hoppades på när hon hoppade av Vänsterpartiet. Det har varit ett parti där kristallnätterna har varvats med de långa knivars nätter. Det har med all icke önskvärd tydlighet visat politikens grymma ansikte i allmänhet och kvinnonaturen i synnerhet. Jag har mina tvivel om att FI kommer att bli mer än Ankeborgsk parantes i historien. Vad som är säkert är att kvinnosaken inte gynnas av sådana pajaserier.

Dagens Nyheter
Aftonbladet
Myten om lönediskriminering

(1 kommentar, 2010-07-06 22:13)

Nästa inlägg

2009-01-22 02:17 - olabandola
Jag ger dig 1000kr om…

Det finns alltid en liten hållhake, om jag skulle få låna din identitet och ditt visakort i en vecka skulle jag utan problem kunna ge dig 1000 kr om jag fick behålla övriga vinster från spelbolagens alla spelbonusar! Att inte fler tar till vara på dessa gratis pengar känns konstigt, och av dom som testar o spela lite så är det många som pga att det är “gratis pengar” spelar bort hela bonusen på galna matcher…

För bara ett halvår sen så var jag helt grön inom bettingen, hade spelat lite poker för skoj men aldrig gått plus på något av påhitten.

Sen fick jag ett tips av en kompis om en spelguide som steg för steg visar precis hur du går tillväga för att dubbla de satsade pengarna. Det är dock ingen idé att säga upp sig från jobbet riktigt än för det finns inte oändligt med pengar att hämta, men är du nöjd med 5-10 000kr som start och sen ytterligare kring en extra tusenlapp i månaden framöver så är det något för dig att kolla upp!

Surfa in på spelbolagsguiden.com o läs runt lite, o om ni är sugna att testa allt så skickar ni iväg ett mail till info@spelbolagsguiden.com (skriv gärna med att ni läst om bonusarna här på min blogg.) fråga efter robert, de va han som hjälpte mig med det.

Slutligen så kan ni surt konstatera att jag inte kommer ge er någon tusenlapp och ja kommer inte kräva er på något visakort eller er identitet.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2009-01-16 01:15 - olabandola
Arbitrage /Surebets

Tjenare!

Jag var lite loj i mitt tidigare blogginlägg med hur de där pengarna skulle tjänas, de kommer det mer förklaring på nu dock! Ett sätt är Arbitrage/surebets! Ett helt säkert sätt att fylla på bankrullen.

När spelbolagen konkurrerar med varandra så leder det till att de ligger så högt som möjligt med oddsen för att locka oss spelare, Om någon ligger högt på ena spelaren i en tennismatch och ett annat spelbolag ligger högt på andra spelaren så kan det leda till att vilket utfall de än blir så går man plus! Det är dock inga stora summor man går plus men har man jobbat ihop en bankrulle kring 10 000 kr så blir 5 % ändå 500 kr utan att riskera något alls!

Imorgon ska jag hitta ett surebet åt er för att visa hur det går till!

Har ni övriga frågor så får ni gärna skriva till mig o fråga. antingen som kommentar här i tråden eller till min mail Robert@spelbolagsguiden.com

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg