En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om provokation

Diana

2012-04-17 19:18 - Diana
Konstig konst är skum

Konstnären Makode Aj Lindes installation, som ska likna en svart, könsstympad kvinna, fick kultur- och medieminister Lena Adelsohn Liljeroth att skratta gott. Nu väcker tilltaget stark kritik – och Afrosvenskarnas riksförbund kräver ministerns avgång.
Jag tycker personligen att konstverket är väldigt osmakligt. Fast nu var ju inte jag där och smakade. Kan ju ha varit skitgott ju. Men hur som helst, osmakligt.
Det kändes väldigt fel på något vis att höra de konstlade vrålen och se leende människor hugga in på hela härligheten, så att säga. Fel och samtidigt väldigt rätt, då det är bra att på något vis sätta ljuset på dessa fruktansvärda övergrepp som könsstympning ändå är.
Konst ska absolut kunna vara provocerande och jag kan inte se hur detta skulle vara kränkande mot svarta. Fast jag tycker ju i och för sig att hela grejen med kinapuffarna var rätt löjlig också. För att inte tala om alla dessa böcker som ändras vid nytryck, bara för att någon lättkränkt fjant hojtar högt.
Vad vill jag komma fram till? Jo, att afrosvenskarnas riksförbund borde ta och kamma sig och knipa käft. Är inte dom alldeles väldigt gnälliga?
Att dubbelmoral och hyckleri verkar vara en folksport i det här landet. Detta eftersom rasism bara verkar vara rasism ibland. Beroende på vem som är avsändaren.
Att konst i vissa fall är rätt så äcklig och att jag blir provocerad av just detta "verk", eftersom det är alldeles för osmakligt för min smak.
Att Lena Adelsohn Liljeroth är snygg, för att vara politiker. Vilket inte har ett endaste något med något att göra. Men det tycker jag i vilket fall att hon är.
Konstnären Makode Linde anser att Afrosvenskarnas riksförbund missförstått hans konstverk, vilket han beklagar.
Moderna museet i Stockholm utrymdes på eftermiddagen efter ett bombhot. Polisen har uppgett att personen som ringde in hotet ska ha sagt att museet var rasistiskt.
Moderna museet JO-anmäls nu efter söndagens uppmärksammade tårtinstallation.
avpixlat svd dn ft ab dn dn dn dn svt svd svd svd svd dm gp gp

(14 kommentarer, senast 2012-04-18 18:07)

Nästa inlägg