En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om relationer

bosselagom

Interkulturellt samhälle suddar ut det mångkulturella samhället….

Ett, i Sverige 30-årigt, samhällsbegrepp som långsamt har utvecklas sig, framförallt i skolan, borde nu kunna användas i integreringen av invandrare. Religionens betydelse i kulturen får en mindre betydelse till förmån för de mer realistiska relationerna människor emellan.

…………synbar utveckling önskas …………..

Ett Lyckligt liv !

Receptet för ett lyckligt liv är att ge, att kunna kompromissa och att ha goda relationer.
– Vi behöver enas kring saker och vara en del av något större, hitta sammanhang där vi blir betydelsefulla. På det sättet kan det till och med vara bra med lidande och kompromisser, just för att vi känner att vi ger upp något för någon annan eller för en större sak!

• Skala bort reklam, normer och andras åsikter och ta reda på vad du egentligen tycker är viktigt och vad du mår bra av innerst inne.
• Skaffa dig sammanhang som har ett större syfte, där du spelar en roll och kan känna meningsfullhet.
• Vila, ta det lugnt och reflektera över ditt liv och dina val. Det mår vi bra av.
• Ansträng dig, kämpa och bli grym på något. Det gör också att du kan känna mening.

Det finns andlighet utanför religionens ramar
andlig utveckling, vetenskap och litteratur och konst, andligt liv; bildning, uppfostran, hyfsning, takt, gott uppförande

(4 kommentarer, senast 2015-11-25 19:07)

Nästa inlägg
fakespear

2010-10-01 20:09 - fakespear
Sambo

Idag är det första dagen som jag officellt är sambo med någon jag är tillsammans med. Dvs vi har båda samma adress och bor i samma hus.

(1 kommentar, 2010-10-02 07:48)

Nästa inlägg


Hej Doktor!

Jag är jättekär i en tjej på min arbetsplats men jag vågar inte ta några initiativ då jag tror det kan påverka vår arbetssituation. Jag tror vi skulle passa jättebra ihop men jag är lite rädd för att ta initiativet. Tror du det kan fungera både på arbetet och privat om vi skulle få till det? Och i så fall vilka råd har du för att det ska ha så stor chans som möjligt att lyckats?

Kramar
Fundersam


Hej Fundersam

Arbetssituationen kommer att påverkas om du tänker inleda en relation med tjejen på arbetet. Frågan är om du klarar av det? Det beror mycket på dig som individ och ditt företag. Fundera om det funnits andra relationer på arbetet och hur det har mottagits? Har tjejen några nära vänner hon umgås med på jobbet, hur tror du de skulle reagera? Men rent generellt, är ni två på företaget skulle jag avråda att inleda en relation, är ni 200 så borde det inte vara något problem. Försök undvika beroendesituationer till henne på jobbet.

Att ta initiativet är kanske det svåra. Jag tycker du skall fiska litegrann. Försök ät lunch tillsammans med henne, försök lura med henne och träna. Träning är bra, dels får ni svettas lite tillsammans och sedan får du möjligheten att se henne naken i duschen. Fast det svåra är ju att få reda på om hon också är intresserad av tjejer. Det är inte det enklaste, men alkohol är ett bra sätt. Ta gärna med henne till en känd homo-klubb, följer hon med är hon definitivt intresserad.

Om ni blir kära så kommer det att fungera privat. På arbetet kan det bli en del problem, speciellt i början och speciellt men manschauvinistiska chefer. Det kommer ni tyvärr att få leva med en tid, men kärleken övervinner allt.

Slutligen några enkla råd för att lyckas med relationen. Lita på dina vänner och var ärliga mot dem. Ta det lugnt med förhållandet i början, hångla inte i korridoren på jobbet, men smyg gärna undan och gör det i städskrubben.

Råkar du vara en man som skrivit det här så skall du ta en riktig funderare över din sexuella läggning. Man skriver inte "Kram" till Doktor Martin.

/Doktor Martin

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

Det är intressant att se sig själv i relationen med ens vänner och fundera över könsroller. Är det någon skillnad egentligen och påverkas den skillnaden om man är singel eller dubbel?

Jag kan säga att det är mycket enklare att ha casual friends med killar. Där har man alltid grabbigheten gemensamt och med den och lite lumpenminnen kommer man ganska långt. Upptagna tjejer är oxå lättare att vara casual med, för då behöver man ju inte kolla läget. Sedan om man själv är upptagen så är det oxå relativt lätt att ha casual friends av det motsatta könet.

Problemet kommer egentligen då man själv är singel och då tjejen är singel och man vill vara vänner. För det första så krävs det ju lite för att inse det. Om man bara träffar varandra sådär, hur bestämmer man att man bara ska vara vänner? Jag träffade en tjej på en nätdate en gång. Hon berättade för mig att hon precis kommit ifrån ett jobbigt förhållande och behövde bara vänner. Fine tyckte jag, det har jag väl inget emot. Dock så slutade det ändå med att vi lekte vuxenlekar på köksbordet.

Det bästa sättet att bli vän med en tjej är nog att någon av personerna är upptagen. Då är det ju lätt, sedan då det tar slut så är det ganska lätt att fortsätta att spinna på den tråden och bli nära vänner. I mina relationer har dock jag haft det svårt att vara singelvänner av olika kön som lär känna varandra som singelvänner utan att göra dumheter eller att den ena blir kär i en andra.

Då man väl lyckats få en nära vän av motsatt kön, så dyker ju problemet andra upp. Man får alltid kommentarer och gliringar från andra, vanligtvis män om att man umgås mycket med just den personen, eller om det är nåt på G eller frågan om hon är bra i sängen. Fick kommentaren häromdagen om att jag umgås väldigt mycket med en vän av det andra könet som jag blev lite småirriterad över. Jag vill umgås med de jag tycker mest om, oavsett kön eller sexuell läggning. Sedan ändras tycka mest om egentligen dag för dag beroende på humör, väder och vind. Fast alla ni jag umgås med tycker jag mycket om.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg