En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om resa

fakespear

2010-09-15 17:39 - fakespear
Underbart är kort

"Åt helvete för kort" sjunger Magnus Uggla. Jag tycker dock inte det, bara att det är underbart. Då pratar jag såklart om resan till jobbet. Imorse åkte jag hemifrån strax innan 07.30, var på jobbet strax efter 07.30 och hemma innan 17 och då hade jag ändå åkt kommunalt hem samt handlat på vägen. Så här 17.40 så har jag ätit och kan softa i några timmar innan det är sovdags.

Har en bra känsla av Scania, det här kommer att bli kul, även om det nog blir krävande i vissa stunder. Imorgon ska vi ha Teamevent.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
sugarmama

2010-08-04 05:56 - sugarmama
Färdig!

Jag är klar. Med kockskolan. Helt fantastiskt. Hämtade betygen i måndags. Vilken jävla befrielse! Och medans jag var där, så kände jag att "jag är klar". Såklart fanns där också ett litet hugg i hjärtat, tankar om saknad och fan vad häftigt.

Jag har upplevt så mycket under mina 15 månader på den där skolan. Skaffat nya vänner och ovänner. Utvecklats grymt som människa. Separerat och flyttat. Lärt mig att reda såser, steka pilgrimsmusslor intill perfektion, smakat sötpotatis och polenta, lärt mig att äta räkor och oliver! Fått en stark vetskap om att jag kan komma i tid om jag verkligen vill.

Skolan har varit min fasta punkt i tillvaron. Jag är ju rätt turbulent som person. Jag har verkligen behövt en fast punkt så många gånger. Och då har skolan funnits där. I med öronpropparna och städa stora kylen. Av med huvudet och bemöt gästerna med det bästa humör du har!

Och jag är klar med Västerås. Festerås. Bästerås. För tillfället i alla fall. Jag planerar en resa till Australien och Nya Zeeland med avfärd i september, allra senast i oktober. Ju förr desto bättre. Jag behöver nya ut maningar, ny luft, nytt blod, nya perspektiv.

Västerås är sakert. Under så lång tid har jag inte varit redo att lämna Västerås, jag har haft så mycket kvar här som jag behövde göra. Jag behövde alla vännerna, behövde vandra på alla gator jag aldrig satt min fot på, bli "tjena tjena!" med killen i kassan på Ica Skrapan, gå samma väg till skolan i flera hundra dagar.

Men nu behöver jag göra den här resan. Allra först behöver jag plugga gymnasiepoäng och ta studenten. Det är det projekt jag haft på gång de senaste åren, och jag behöver slutföra det. Jag har aldrig varit särskilt bra på att slutföra någonting. Men jag tror att jag kan förändras! Så jag ska slutföra gymnasiet. Och sen ska jag ut på den här resan.

Jag ska simma med stora vita hajar på stora barriärrevet tänkte jag. Eller i alla fall åka ubåt och titta på stora barriärrevet genom ett fönster. Jag är förvisso mer rädd för havsormar än för hajar, och det är väl mest därför jag vill åka ubåt. Och så kanske jag vill titta på Ayers Rock. Men jag är ju åksjuka klubben, så jag får se hur värt det faktiskt känns att åka dit. Och givetvis se operahuset i Sydney. Leka doktorn kan komma på nån random gräsmatta.

Och sen flyga vidare till Nya Zeeland där jag tänkte njuta av att vara i ett av få länder i världen där det inte finns ormar. Nästan för bra för att vara sant! Och så tänkte jag vwoofa lite. Jobba. Chilla. Simma. Bli kompis med nån skön människa som ser kul ut. Bli bättre på engelska. Kanske bli kär. Uppleva sanslös hemlängtan under jul och nyår. Och så småning om börja tänka på refrängen. När är inte bestämt ännu. När jag är klar. Eller när mitt Working Holiday Visa går ut. Det visar sig. Det reder sig.

(2 kommentarer, senast 2010-08-04 14:17)

Nästa inlägg
fakespear

2010-04-21 15:42 - fakespear
Konstigt vridet

jag fårstår inte det här med Flygplanen och Flygbolagen. I vintras så gick inte tågen i tid och vissa blev inställda för att väderföhållanden inte tillät dem att åka. Då blev tågbolagen tvingade att betala tillbaka pengar till resenärerna.

Nu har flygbolagen problem, då ber de om mer pengar från Staten. Vad är det för logik i det? Ena skall betala och den andra skall få pengar? Nej. Jag skulle vilja se lite flygplanskonkurser, lite kaos och vad som kommer ur det. Förmodligen nåt bra och kreativt.

Låt staten behålla sina pengar eller ge dem till mig!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2010-02-25 14:10 - Rick
London dag 2

Onsdag, första dygnet

Efter allt jag hade hört om Ryan Air var jag osäker på om jag skulle kunna få med min Asus på planet. Men hela handbagaget gick igenom, med två kilo till godo. Om jag skulle ha behövt betala 600 kr extra för transport så skulle min "billiga Londonresa" plötsligt ha blivit ett ganska smärtsamt företagande.

Jag trodde aldrig att jag skulle finna någon glädje i att vrida fram klockan 1 timma, men det innebar att kvällslivet kom en timma tidigare igår. Efter en kort tupplur var jag redo att besöka två av de uteställen jag blivit rekommenderad.

Jag började med Museum Tavern, ett ställe nära British Museum känt för att ha serverat många teoretiker genom tiderna (bl a Karl Marx). Därefter tog jag en taxi till Bulls head, en jazz/blues-klubb som översteg alla mina förväntningar (lite hög ljudnivå kanske)

Min kväll slutade omkring 23:40. Jag satt kvar efter stängningstid med några lokala festprissar och diskuterade OS. (Engelsmännen är lite kaxiga nu när de har fått guld i rodel).

Första intrycket

Det är livligt. Gatorna myllrar av människor som alla verkar vara på väg någonstans. (Det ser ut som om de verkligen har någonting att göra, de låtsas inte vara upptagna som vi svenskar brukar göra). Vid varannat gatuhörn finns antingen en restaurang eller en pub. De pubbar jag gick förbi på vägen till hotellet öppnar redan på förmiddagarna - underbart!

Arkitekturen är så osvensk som jag förväntade mig att den skulle vara. Husen ser faktist bra ut här. Engelsmännen har också bevarat otroligt många byggnader från 1800-talet, och jag funderar på att köpa mig en plats på en sightseeing-buss om ett par dagar.

Idag och imorgon

Idag kommer jag att ta det lugnt. Efter bloggandet så ska jag gå över till British Museum, som olyckligtvis var stängt igår, och kolla in Rosettastenen och medeltidsutställningen. Jag räknar med att detta kommer att kräva ungefär 5 timmar. Resten av dagen ska jag spendera på Old Cheshire cheese, en av de äldsta pubbarna i London.

Fredagen kommer att vara i skarp kontrast med dagens stressfrihet. Mitt preliminära schema är:
1. S:t Paulskatedralen.
2. Towern Bridge.
3. HMS Belfast.
4. Imperial War muséet (Tack för tipset Diana!)
5. London Eye.
6. Westminster och allt i närheten.
7. Science Museum
8. En s.k Firkin Pub (en pub där de brygger ölen direkt i skänkningsrummet).
9. Någonting jag känner för då.

Jag kommer förmodligen att gå mellan de 6 första resmålen. Sedan får vi se...

Imorgon hinner jag inte skriva någonting, men jag hoppas att jag har tid för lite bloggande under resten av resan.

// Rick - som redan har en "I Love London"-mugg.

(1 kommentar, 2010-02-25 16:24)

Nästa inlägg

2010-02-17 19:29 - Rick
London om en vecka

Om sju dagar är det dags att i reality-turismens anda besöka den engelska huvudstaden. Jag har varit lite 'osvensk' och beslutat mig för att improvisera en stor del av min resa. I stora drag kommer min veckolånga upptäcksfärd att börja i turist-klyschorna och sedan blomma ut i de mindre omtalade aktiviteterna.

Krigsmuséerna är såväl som biljardklubbarna självklara val. Jag ska även ta en tur med London Eye och besöka ett par kända pubbar. Jag måste också kunna beställa åtminstone en Fish n' chips utan att få typisk-stämpeln.

Den tredje dagen antar jag att jag kommer att följa Saras råd och besöka Soho-kvarteren. Enligt det jag har hört ska den här delen av London ge uttryck för det som de konservativa tedrickarna avskyr. Nyckelorden tycks vara äventyrlig, udda och bohemisk... Det ska bli spännande.

Förhoppningsvis blir det en livlig resa, full av stunder som man till en viss del ångrar.

När jag har kommit tillbaka så ska jag att verkligen "sätta igång" den här bloggen igen. Jag har varit lite slarvig med inläggen på sistone.

// Rick - som för övrigt kommer att göra sitt bästa för att inte köpa en Big Ben-souvenir.

(1 kommentar, 2010-02-17 20:51)

Nästa inlägg
nordic89

Enköping 6/8-09 Kl 02:20

Hejhej!
Ska som vanligt börja i mina inlägg o fråga hur det är med er därute?
Bra? - Ja jag visste väll de...
Med mig e det helt okej...lite smådegig men det är som de ska vara. =)
Imorgon Fredag bär det av igen till USA och eftersom jag inte varit så aktiv i min blogg ska jag försöka att återuppta den och blogga aktivt om vad som händer under mina dagar osv.
Blev ett kort inlägg idag men ändå en bit på väg...
I'll see you guys later!
//Bloggarn Nordic89 (Magnus Ljungh Bergman)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

Imorgon bär det av, på min första charterresa någonsin. Med två av mina bästa vänner bär det av till Fig Tree Bay på Cypern i en vecka. Tror definitivt jag kommer bli lite uttråkad, men det är nog bara bra. Får möjlighet att varva ner och ta det lugnt, det behöver jag verkligen efter det senaste året.

Har stora planer för denna semester iaf för hur jag mentalt skall må. Hur jag vill må och hur jag vissa dagar mår.

Dock står inte min lägenhet tom, den skall besökas av mamma och Göran. De passar på att komma hit då jag är bortrest.

Igår träffade jag en kompis som jag inte träffat på typ 3 år. Riktigt kul att se honom igen, och jag hoppas att vi kommer umgås mer i framtiden för man blir glad av att umgås med honom.

(1 kommentar, 2009-07-20 09:04)

Nästa inlägg
fakespear

2009-06-08 21:20 - fakespear
Ett relationsproblem

Kom på mig själv idag att jag lider av ett relationsproblem. Anledningen var att igår blev jag bjuden av en kompis till ett event på onsdagkvällen och idag på jobbet började jag att fundera om jag skulle fråga om jag fick ta med han, hon och han. Jag frågade dock inte och funderade över det då jag kom hem.

Jag vill alltid ha med mina vänner överallt. Det blir ibland ett problem då jag är ganska ivrig och vill få allting in place. Fast jag måste inse, man kan inte vara med på allt. Jag kommer aldrig att bli bjuden på alla evenemang jag vill bli bjuden på och jag kan inte alltid ha med mina vänner på allt jag gör. De kommer fortarande att vara mina vänner, hoppas jag.

Relationsproblem eller ej, men jag ska från och med nu sluta försöka få med så många som möjligt av mina vänner och istället umgås med de vänner som är med just den här kvällen.

Alla mina vänner kommer inte vara med på onsdag, inte heller på helgens båttur eller nästa veckas midsommarfest, det är bara att acceptera.

Något jag är extra glad över idag är att jag för första gången i mitt liv ska åka på en charter. Mina tre weekendresor i vår räckte tydligen inte, det blir en charter till Cypern i juli med mina kanske två bästa vänner (om man nu kan gradera sina vänner så, vilket jag inte tycker man kan). Iaf de två vänner som jag kan berätta mest saker om mig själv utan att tycka det är konstigt.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

För några veckor sedan så beskrev jag SMS-kicken i denna blogg. Gjorde en liten studie under denna weekend i Rom hur mobilanvändandet är. Och visst är det så att man ska Twittra, Facebooka och självklart berätta för sina vänner vad man gör via SMS och chat. Det är coolt och häftigt att det är så enkelt att meddela sig nuförtiden och jag är definitivt en sådan som hänger på trenden, fast ibland tycker jag det går lite till övrdrift. Då mobilen åker upp ur fickan/handväskan mitt i en mening för att det burrat till.

Så nu känns det lite meningslöst att blogga om min Romweekend då jag redan berättat allt genom Twitter. Dock var det en underbar resa i en underbar stad. Rom har verkligen mycket att erbjuda och jag känner efter 3 heldagar i Rom att det är för lite, det har jag inte känt med någon annan stad.

Några saker värt att nämna.

* Hop on-hop off bussar. Så billigt och enkelt att ta sig runt och man får lite historia om saker man aldrig tänkt på. Dessutom så sparar man en massa energi och slipper gå, speciellt då det är 29 grader. Man ser hela staden på en dag om man är duktig.

* Alla dessa kyrkor, helt underbara och alla är lika vackra. Dock lite overdose.

* Italienska kläder, I like it, tyvärr inte för mig alla gånger.

* Maten, det gäller dock att hitta rätt, det gjorde vi bara 1,5 kväll.

* Resesällskapet. Inte en massa tjafs, alla har vi våra brister, inget utbrott över en Kebab 05.30 på morgonen. Mest pluspoäng till hon jag kände minst innan resan.

* Lägenhetshotell istf Hotell. Praktiskt, man får lite större, ett kök där man får äta vilken frukost man vill. Sedan kan man softa där på eftermiddagen innan det är dags för galej på kvällen.

* Priserna - Hjääälp. Se till så du är rik! €6 för en läsk på en typisk turistuteservering till lunch.

Slutligen några bilder.

(1 kommentar, 2009-05-25 09:17)

Nästa inlägg
fakespear

2009-05-03 21:21 - fakespear
Grabbhelg i Krakow

Hemkommen efter en grabbhelg i Krakow. Åkte ner i onsdags och har spenderat 4 dygn där nere. Superbra väder, intressant mat och en jäkla massa Zywiec och polsk vodka. 3 dagars intensivt festande och 1 dags rehab. Vad som exakt hände på kvällarna och nätterna i Krakow låter jag vara osagt.

Vi hann dessutom med att besöka Saltgruvan utan Krakow samt Auschwitz. Auschwitz var en skrämmande upplevelse. Jag hade aldrig besökt ett koncentrationsläger förut och måste erkänna att jag blev lite tagen.

Sedan är det ju alltid en intressant upplevelse att umgås med 3 kompisar på nära håll under 4 dagar. Måste erkänna att jag blivit irriterad på både den ena och den andra och 3 dagar är nog där gränsen går.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

Sådär, nu är man äntligen hemkommen efter en stabil 24-timmars resa från Sydney. Mosig är jag, men jag har iaf lyckats hålla mig vaken hela dagen.

Resan gick ganska bra och slutsatsen därifrån är att svenska tjejer är vackrast i världen! Svaret är enkelt, Sydney är en internationell stad och det är många som reser till och från den staden. Som vanligt då man sitter där i avgångshallen så kollar man vilka andra som ska åka och då la jag märke till en tjej som tidigare suttit vid bordet bredvid mig på cafét och druckit en kaffe. Söt tjej tänkte jag, dock förmodligen lite för ung, och sedan var den saken ur världen. Sedan då vi skulle boarda så råkade jag hamna bredvid henne i kön och såg så klart att det stod Europeiska Unionen - Sverige på framsidan av hennes pass.

Sedan då jag satt mig på planet som kom en något förvirrad tjej (hon gick i fel gång) efter att jag hade satt mig och slog sig ned i sätet snett bakom mig. Tänkte inte så mycket mer på det frånsett att hon var väldigt snygg och sexig. Sedan då den 8 timmars resan fortgick och jag hade promenerat runt lite i planet så var det enkelt att se att de där två tjejerna var planets vackraste (detta gäller dock bara ekonomidelen, men i buisness så brukar det vara ont om snygga tjejer då jag åkt där).

Så då vi hade kommit fram till Kuala Lumpur var jag ju tvungen att ställa frågan, "Inte har jag fel då jag säger att du kommer från Sverige?", sa jag på svenska. Hon tittade på mig lite förvånat och log. Sedan ägnade vi stora delar av våra 3 timmar i Kuala Lumpur åt att prata samt smuggla cigaretter till Sverige. Väl hemma i Sverige såg jag till så att cigaretterna tog sig in på ett lagligt vis.

Men det är faktiskt så, svenska tjejer är bland de vackraste i världen. Bara att se på de kvinnliga vänner jag har, alla ser ju riktigt bra ut. Dock är jag säkert lite partisk då jag är uppvuxen bland svenskor. Men helt klart tjejer, ni ska vara stolta för ni är vackra!

(1 kommentar, 2009-04-29 12:17)

Nästa inlägg
fakespear

2009-04-19 03:54 - fakespear
Tillbaka i Sydney

Det var ungefär 1,5 år sedan jag var här senast och det var bra precis 5 år sedan som jag var här första gången. Bor på samma hotell som första gången, casinot Star City så det kändes lite nostalgiskt att gå genom casinot. Sedan måste jag väl passa på att bo på casino då jag har några kollegor och vänner som är i Las Vegas denna vecka.

Började mitt besök i Sydney med att svida om och bege mig på 35-årsfest. En kollega fyller 35 idag så han hade fest igår. Jag höll igång ovanligt bra och blev nog lite för onykter.

Nu väntar en soft och ledig dag då jag ska ströva omkring lite och ta det allmänt lugnt, dessutom är jag ju bakis.

Fast det skulle jag inte insåg jag precis då jag insåg hur mycket det regnar, det fullständigt öser ner.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

Har varit iväg på en lång weekend i Milano. Helt underbart att komma iväg en helg sådär och då man kommer hem känns det som man varit ledig länge, trots att det bara var en dag extra jämfört med vanligt.

Första gången jag var i Italien som jag hört så mycket om, men ja är ännu inte jättekär i Italien, det behövs nog ett besök till i vår. Har dock aldrig varit i en stad med så mycket shopping. Så många små designeraffärer som jag aldrig hört talas om (kan dock bero på min okunskap) med svindyra och oftast snygga saker. Att vara där med en shopaholic, om än disciplinerad, gjorde att det blev många besök i affärer. Har nog aldrig sprungit så många affärer under så kort tid. Dock var det mest fönstershopping då jag inte kände att jag hade råd med den där kostymen för 25000. Då helgen summerades så gick jag dock segrade ur shoppingen, jag handlade för mer än min shopaholicvän.

Sedan var det ju operan då, I due Foscari på La Scala. Riktigt häftigt att äntligen få gå på en opera. Kul att det var i La Scala på Italienska som verkligen gjorde det till en minnesvärd upplevelse. Att vara där med snyggaste personen i publiken gjorde oxå det lite speciellt. Har aldrig varit med någon som blivit så uttittad av både män och kvinnor. Och jag kan inte annat än hålla med, hon var verkligen vacker. Tyvärr har jag ingen bild att visa. Ni får hålla till godo med en bild av Milans katedral, Duomo di Milano som oxå var bedårande vacker.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

2009-03-29 20:49 - fakespear
Milanoresan i antågande

Som jag nämnde i en tidigare blogg så kommer det att göras en del resor under våren. Den första resan till Milano är i antågande och på torsdag bär det av på en lång weekend.

Över lite spaghetti och kötfärssås (nej, inte Bolognese) så gick vi igenom det vi borde tänka på och insåg att vi har väldigt lite planerat. Den enda planerade saken är I due Foscari på La Scala.

Har haft några tunga månader och jag ser fram emot våren, den börjar officiellt i min värld på torsdag. Dock är jag lite orolig för vädret, det såg så bra ut i början av helgen, men nu verkar det bli regn tom torsdag iaf. Vi får hoppas det regnat klart på torsdag.

Så det skall bli skönt att komma ifrån Stockholm och jobbet några dagar. Att komma bort från allt som normalt gnager i min hjärna. Att få umgås en hel helg med den vän som jag nog anförtrott mig mest åt det senaste året. Dock kommer vi med all sannolikhet att gå varandra på nerverna och jag är ganska säker på att vi blir irriterade minst en gång.

Sedan kommer ju de nya sakerna i mitt liv också, men det är en helt annan historia.

För övrigt anser jag att Ambassadeur är sämst i stan.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Stric

2009-03-01 12:48 - Stric
Semester i Gambia...

För runt en månad sen var jag och min fästmö i Gambia på semester..

Det var skönt att komma till ett varmare land ett tag mitt i vintern;

Helt ok hotell, även fast det var rätt billigt:

Man kunde även klappa lite olika djur, såsom krokodiler, apor och ormar:


På kvällarna var det oftast nån form av underhållning i nästan alla resturanger, t.ex en herre som spelade på ett lokalt instrument som heter kora:

Vi besökte även ett ställe som har varit inblandat i slaveriet, t.ex där Kunta Kinteh från serien/boken Roots kom ifrån:

Generellt sett så var alla glada och trevliga, ett resmål som rekommenderas.

Fler bilder finns på http://stric.se/gallery2/v/resor/2009/gambia/

Även andra här på bloggis har varit i Gambia, t.ex atte, empa85 och Hone87.

(1 kommentar, 2009-12-09 14:33)

Nästa inlägg
Stric

2009-02-03 14:15 - Stric
Åter från Gambia...

Så har vi lämnat en vecka i 20-30 graders västafrikasemester för att återvända till -10... Folket i landet är trevliga, ibland lite för trevliga (alla vill bli kompisar).. Blir lite jobbigt i längden, men det är överkomligt.

Bilder kommer senare ;)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Mona

2009-01-21 22:25 - Mona
Rymmer till Gambia..

Vi har just bokat resa till Gambia, så vi rymmer dit om ett tag...

Kanske kommer upp lite solstekta bilder om ett par veckor :)

Yay!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

Här finns det snöbetäckta landskap och gott om julstämning då hela Kramfors var upplyst vid ankomsten.

Det var dock mycket regn under resan norröver, som gick med bil den här gången för ovanlighetens skull. Länge sedan jag åkta bil upp på det här sättet och fick sällskap. Det var den snabbaste resan med bil kändes det som. Delvis så var det nog tack vare sällskapet då det fanns mycket att prata om under hela resan, och som vanligt så kändes det som jag hade en massa saker kvar att säga då vi kom fram / la på / avslutade diskussionen / åkte hem. Fick ju inte ens tillfälle att berätta den där viktigaste saken som jag hade i åtanke.

Sedan var det kul att komma hit och träffa de få vänner jag har kvar här. Full fart på S & M då vi kom till Väja.

(2 kommentarer, senast 2008-12-21 21:21)

Nästa inlägg
Rickelito

Värdera, riskera och stå ditt kast!

Har ni tänkt på att hur minsta snedsteg kan få sjukt stora konsekvenser? Ett misstag, en sekund av dumhet kan förändra allt...
Allt du gör påverkar, och helt plötsligt försvinner folk ur ditt liv innan du ens hinner blinka!

Tur att jag har en innebandyklubba och är systemmyndig, det är två olika metoder att berabeta det tomrum som lätt uppstår när folk väljer att lämna din värld....

Fredagkväll, och i sann depparstil borde jag rimligtvis sitta med min sjuttis och diskutera livets gåtor! Väljer dock att avstå från alkholol denna helg, och tar redan nu sikte på söndagsmatchen....

Tröck precis fyra ägg, så jag lär fisa gift ikväll! I brist på annan underhållning kan det ju alltid vara lite småkul att jävlas med lillsyrran...

Fan, är kåt på mig själv just nu!
Nerkärad i min nya parfym, och går runt likt en hund och sniffar på mig själv mest hela tiden...
Jag som är van att lukta skit blir helt förbluffad när jag helt plöstligt vandrar runt och luktar riktigt behagligt!
Till och med duschat idag, ett tydligt tecken på att det äntligen är helg....

För att fortsätta på en inslagna vägen med meningslöst vetande, så har vi senaste veckan haft det riktigt risigt på matfronten här hemma! Trots skattjakt i kylskåpet har det ekat tomt på hyllorna, och äggen som jag nyss smaskade i mej är ytterliggare ett bevis på detta....

Farsan fick nåt skabbigt bröd från en polare på jobbet, och morsan tvärvägra att köpa nytt tills det vi fått var uppättet!
Smart som jag är passade jag i ett obevakat ögonblick på att slänga ut en halv limpa till fåglarna igår. Vaknade idag med extra mycket kråkbajs på balkongen, så gissar att dom avskydde skiten precis lika mycket som jag...
Försökte tvångsmata hunden, men även där var det omöjligt att bli kvitt det förjävliga brödet!

Men så till slut, besök från Moster och hennes kille.....och dom hade inget val, utan fick snällt sitta och tugga i sej torra brödsmulor....
Vi är räddade!

Nu tänker jag skratta åt pappa när han städar toaletten...
Ibland är det skönt och va hemma! // Rickelito

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Stric

2007-12-13 13:13 - Stric
Åter från Teneriffa...

Av nån anledning så var det trevligare med semester på Teneriffa (runt +23°C och sol) än att komma hem till nå slags slaskstorm..

Vi bodde i ett lägenhetshotell i norra Teneriffa, Puerto De La Cruz.. Nån minuts promenad ner till den svarta sandstranden (lavasand) alternativt poolen på hotellet eller ett utomhuspoolkomplex längre bort när det var röd flagg (pga för kraftiga vindar/vågor)..

En av dagarna åkte vi upp på berget Teide (3718 m.ö.h.), först bil till drygt 2km höjd, sen linbana upp till 3555 m. Sista biten upp till vulkanens topp var lite jobbigare och man behövde ha tillstånd för att få gå upp dit. Lite intressant att ön som är runt 8 mil tvärsöver har berg som är nästan dubbelt så högt som Sveriges högsta, samt att det är relativt lättåtkomligt att ta sig upp dit.

Överlag var det en mycket trevlig (och välkommen) semester, även om jag blev stoppad av knarkhunden på Skavsta på vägen hem.. ;)

Fler bilder finns på http://tomas.ogren.pp.se/gallery/tenerife07

(1 kommentar, 2008-01-08 11:29)

Nästa inlägg
Stric

Drar iväg mot Teneriffa om drygt en vecka med flickvännen, trevligt med lite semester så här när vintern anländer.. Passar även på att hälsa på min far som är där nere och jobbar..

Får bygga bilder sen ;)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Stric

2006-01-05 20:44 - Stric
Åter i svea rike...

Nu är jag hemma igen efter en c:a 6 veckors resa i Sri Lanka. Det känns klart skönt att vara hemma igen i ett "fungerande" land.. 34 timmars resa dörr->dörr har dock tärt lite på mig, så det får nog bli sömn strax...

Lite bättre beskrivning och bilder kommer...

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Stric

Om några timmar lämnar jag Umeå (inte långt från polcirkeln) för att åka mot Sri Lanka (inte långt från ekvatorn).. Blir en nätt resa på ungefär 6 veckor. Min bror ska gifta sig där och sen blir det jul och nyår också..

Jag kan inte garantera att jag kan skriva så mycket därifrån, kommer att ha dåligt med internet-uppkoppling.. Jag ska dock försöka skriva nått och skicka nån bild.

Om inte, God Jul och gott nytt år! :)

(2 kommentarer, senast 2005-11-27 16:52)

Nästa inlägg
Stric

2005-07-27 17:42 - Stric
London avklarat

Såja.. då har man vilat upp sig lite efter londonresan...

Åkte iväg i torsdags runt lunch och kom fram till London lagom till middag nästan. När jag stod på flygplatsen ringde Jon och sa att de hade sprängt lite i tunnelbanan som jag skulle åka med, jag fick ta Heathrow Express-tåget istället. Det gick bra och efter lite tåg+bussresa kom jag fram till Liverpool Street där Jon stod och väntade.

Fredagen spenderade jag genom att gå runt och besöka stora delar av centrala London såsom Tower Bridge, Big Ben, Hyde Park osv.. Avslutades med lite gratis öl (tack Hoegarden!) och middag..

Lördag for vi ut på Lovebox som var en festival/konsert-pryl med närmare 20000 besökare.. Vi planerade att kliva upp vid 11 och vara där vid 13 eller så (öppet 12-22), vi försov oss till runt 13 och kom dit vid 16 ;).. Klart trevlig tillställning med massa liveband såsom Groove Armada, Mylo osv.

Söndag tog vi en tur ut till en marknad i Camden och knatade runt där ett bra tag.. Avslutning på en "medelhavsresturang" där vi åt nå grekisktliknande pizza, humus och så..

Måndag så gick jag på ny promenad.. London Eye, ett stort pariserhjul som sträcker sig 135 meter över Thames.. Klart bra utsikt trots att det var mulet.. Knatade sen vidare mot Madamme Tussauds vaxgalleri som även inkluderade nå skräcktunnel (vissa blev riktigt skraja ;) och en kupolbiograf som drog en resa genom universum och utåt..

Tisdag morgon, väckaren på 04:00 (gick och la mig runt 01 ;).. arghl.. nåja.. tog bussen in mot tågstationen, tåg ut dit (eftersom tunnelbanan inte hade börjat gå än) och sen flyg iväg vid 06.45.. Sov gott när jag kom hem :)

Bilder finns här

(2 kommentarer, senast 2005-08-04 02:26)

Nästa inlägg