En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om robert

Om du missade Gran Torino när den gick på bio, eller kanske vill se Burn After Reading igen, så finns det ett sätt att göra detta gratis, utan att bryta mot upphovsrättslagen.

Du kan använda något som kallas Live Streaming. Det innebär att du ser ett videoklipp direkt på en hemsida, utan att ladda ner det (vilket ur en juridisk synpunkt är helt lagligt i Sverige).

Det är också mycket enkelt att använda funktionen. Gå in på video.google.com och skriv in namnet på den film du vill se . Ställ sedan in sökinställningarna på att endast visa videoklipp som är 20 minuter eller längre, och börja leta. Man brukar hitta en bra version på några minuter. Enkelt. Efter att du har gjort några sökningar har du förmodligen också hittat flera pålitliga sidor som du kan använda direkt, utan googles hjälp.

Om du är mer intresserad av tv-serier så finns det hemsidor för det också. En av de mest pålitliga är www.tv-video.net . Den fungerar fantastiskt så länge du håller dig till serierna på den översta menyn (serierna till höger på sidan innebär en annan tjänst som man betalar för).

Du kan läsa mer om Live Streaming på Aftonbladet, där du också kan få tips om hemsidor där detta är möjligt. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article425014.ab

Om du har några frågor, lämna en kommentar eller kontakta mig på msn.

//Rick'

(9 kommentarer, senast 2012-08-11 10:54)

Nästa inlägg

Sedan jag gjorde en referens till Robert Jordan på min Fantasy-blogg har jag fått en del meddelanden från andra fans av hans framgångsrika bokserie, The Wheel of Time.

Eftersom jag har en stund nu innan småtimmarna kan jag svara på en del av frågorna.

Finns det någon intervju med Robert Jordan?
Många mail gällde bristen på intervjuer med författaren; och vissa undrade om det fanns några överhuvudtaget!

Ni kan vara lugna. Det finns ett dussin videointervjuer och ännu fler litterära. Jag hittade en
18 minuter lång intervju från 2005 av Fast Forward:
Intervju med Robert Jordan

När kommer sista delen ut?
Den sista boken, A memory of Light, kommer att släppas i tre olika delar. Den första, vid namnet The Gathering Storm, kommer att finnas i affärerna i slutet av oktober i år.
Som många andra har jag en stor tillit för Brandon Sanderson, och är säker på att han kommer att göra ett fantastiskt jobb med Jordan's sista verk.

Mer info om hela The Wheel of Time serien finns på http://www.dragonmount.com/

Nu måste jag inspektera insidan av mina ögonlock i några timmar. Det är en lång dag imorgon. Söndagsvilan är minst sagt obefintlig den här veckan.

//Rick' - 'Må ni alltid finna vatten och skugga'

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2009-04-24 01:31 - Rick
Lincoln i Stockholm

På med säkerhetsbältet och den rosafärgade hjälmen, för nästa vecka kommer att bli den mest intensiva någonsin. När jag står inför familjehögtider, intervjuer, tentor, och en mångfald livsförändrande händelser kan jag föreställa mig ett behov för kaffe som är större än Robert Pattinson’s skivsamling, nästan i alla fall.

Samtidigt som detta moln av händelser närmar sig, kommer fler tvivlande funderingar upp till ytan. Att tänka på allt som kan gå fel är vad en svensk ska göra antar jag. Trots mitt franska arv så har jag uppenbarligen tagit mig an denna skandinaviska tradition nu. Det skulle säkerligen förklara varför en viss tanke har gått om och om i mitt huvud sedan igår. Det var någonting min syster sa innan hon lämnade in sitt slutprojekt i historia för bedömning: ”Abraham Lincoln hade en ljusare framtid efter att ha plockat up sina teaterkuponger på biljettkontoret.”

Även om jag inte förväntar mig den presidentens öde, så är det mycket att ta tag i från och med måndag nästa vecka. Det är faktiskt så mycket att jag skulle bli tvungen att raka av mitt skägg två gånger innan jag hunnit skriva ner allting.

Så, den enda… mustasch-fria lösningen på problemet är nog att jag berättar om händelser nästa vecka i den takt de kommer. Jag borde kunna finna en stund mellan förberedelser och kaffedrickande då jag kan berätta hur stressig dagen har varit – och kanske klaga lite på den sydeuropeiska tendensen att doppa samma chips i dippen två gånger. The horror!

// Rick – som anser att ”double dipping” är källan till all ondska.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg