En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om sommar

2013-07-22 18:33 - Timeaftertime
soool

idag har jag legat i solen typ hela dagen och försökt få färg :P
underbart väder <3

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
atte

2010-08-30 23:06 - atte
Mera semester

Efter stoppet i Jämtland åkte vi vidare mot Hälsingland och Petras familjs stuga. Ett utmärkt ställe att bara vara på, hinna läsa en bok och se ut Sopranos.

Kommer tyvärr inte ihåg namnet på det här gamla bruket... får kolla upp det.

Sedan vidare söderut, en middag i Gävle, en lunch i Stockholm, en övernattning i Linköping, en fika i Jönköping och sedan landa några dagar i Malmö där Jennie och Jonas skötte om oss väl.

Vi plockade upp Magnus på jobbet i Lund och fick oss middag och rundtur i Helsingborg. Sedan norrut och en natt i Göteborg. Vidare mot Karlstad för en fika och Örebro för en övernattning.

Efter att ha prickat in 12 städer på 10 dagar var vi lite trötta och skippade Stockholm till förmån för några dagars retreat i Gävle.

...där både tigern...

...och lejonet väntade.

Ida Östensson drog runt landet med Kanadas och Sveriges bästa skatetjejer. Prickade in dom i Gävle.

Fick äntligen tid att prova mitt nya objektiv lite mer, I like!

Sist men inte minst fick vi se Lars falla från himlen och en riktigt trevlig kväll i Ockelbo!

Tack så mycket till alla er vi hälsat på och som varit så gästvänliga!

(6 kommentarer, senast 2011-02-27 14:00)

Nästa inlägg
atte

2009-08-16 21:57 - atte
Semester

Om det är någon gång jag verkligen borde ha tid att blogga lite är det väl på semestern? Men nu har fyra veckor gått och alla foton ligger kvar osorterade...

I väntan på bilder kommer här i alla fall en bild från en liten ö i Norra Dellen:

Klicka för större version!

(2 kommentarer, senast 2009-08-21 13:25)

Nästa inlägg
Bergatorparen

I all rättvisans namn: Vi hade några dagar i början på det som skulle varit sommaren som bäst kan beskrivas som en värmebölja. Det var så varmt att det gränsade till det outhärdliga, men sedan tog det slut. Efteråt har det varit blött – temperaturmässigt ”normalt”, men blött som en simhall. Jag skall inte ge mig in på klimatspekulationer eller dylikt ty det är för, skall vi säga: Uttjatat?
För skojs skuld har jag tagit med en klimatgraf för den tid det finns data för av Jordens historia – och då talar vi om åtskilliga miljoner år:

Men klimat åt sidan: Jag förfäras över hur snabbt sommaren har gått. Om några få veckor är det redan september, och då skall vi åter börja se om vårt hus inför vintern – och diverse ton pellets skall på plats i skjulet – usch! Men vad gör man? Olja är ekonomiskt omöjlig, och el är inte bättre. Visste jag inte bättre skulle jag tro att regeringen och Riksdagen var ute efter att få folk som av olika skäl inte orkar hålla på med sådant bökande att flytta söderut. Det förargliga är att en elpanna har en verkningsgrad på 98 % medan pelletspannor ligger på 85 – 90 %, vilket innebär att elpannorna är mer tekniskt fullgångna än pellets, olja och ved. Men på grund utav priserna på de olika bränslen respektive anläggningarna, så ger det sig självt att pellets är lösningen för oss som inte kan skaka fram 70 – 180 000 kronor beroende på om vi skall ha vedanläggning eller värmepump. Bergvärmepumpar påstods vara framtiden, men problemet är att de är beroende av el för att fungera, och dessutom är de tekniskt komplicerade och inte minst otroligt dyra att installera. För oss med hus under 150 kvadratmeter är de inget alternativ. Kvar blir ved eller pellets. Jag hade inte råd med vedanläggning, och Nordea tyckte jag borde sälja stugan och flytta in i en etta (trevliga folk det där), så när det begav sig 2004 var en ny oljepanna allt jag hade råd med. Den mer än halverade oljeförbrukningen så att den var pengarna värd. 2007 var det dags att byta till pellets innan jag gick i konkurs. Det innebar en ny halvering av värmekostnaderna, men innebar också att jag numera kan sota och aska ur pannan med bindel för ögonen. Och: Nej. Jag bytte inte panna igen 2007 eftersom min CTC 1200 är konstruerat för att fungera även med pellets – vilket var skälet till att jag köpte den i utgångspunkten. Efterhand har jag fått ordning på finanserna – vilket jag inte kan tacka någon bank för. Bankerna ger dig inte bättre råd – tvärtom. Gör du som de säger, är totalhaveri inte långt borta. Lita hellre på magkänslan. Nu står en ny omorientering för dörren, men denna kostar inte skjortan: Jag behöver endast rehabilitera ett par befintliga eldstäder för ved, så kan jag dra ner på pelletsförbrukningen.

Det som är lite spännande att se, är hur vintern blir. I gamla dagar hade man märken eller indikatorer, som vi säger idag, på vad som komma skulle. En sådan indikator var rönnen: Här i Värmland sades det att lite rönnbär invarslade en sträng vinter, medan några mil västerut, i Norge sade man tvärtom att mycket rönnbär invarslades sträng vinter. Jag har märkt mig att de gånger det varit mycket rönnbär, så har vintern blivit mild och kort. Nu i år är det litet rönnbär, så nu kvarstår att se om vintern blir så kall att skägget fladdrar och skjortan står rakt ut. Jag vet att det inom min livstid har varit år då vintern kom redan i oktober, och vid ett par tillfällen rentav i slutet av september. Det vore skoj om vi fick en lång, kall vinter som kunde få truten att frysa igen på klimatmullorna. De skulle kanske må bra av att skotta snö, kånka ved och tina frusna rör och svära över frusna bilradiatorer. Men, känner jag de rätt, så skulle väl även det vara ett tecken på den globala uppvärmningen. Somliga bara MÅSTE ha rätt – om det är aldrig så fel.

Jag tog ner en björk typ större och en stor gren på en lönn jag har, så det blev en bra vedhög som komplement till pelletseldningen, så jag reds inte den kommande vintern. Det ända jag kan styra mig för, är de korta dagarna som jag tycker gör vardagen stressigare eftersom man skall/bör hinna med saker innan mörkret kommer. Men annars har vintern sina fördelar. Man har tid att sitta inne och klura ut saker att blogga om, man kan njuta av en Baileys och lyssna och häpna: Det finns, till skillnad från denna årstid, då och då sevärda program på dumburken.

Jag hade tänkt skriva en riktigt gnällig jeremiad om den kommande årstiden, men under arbetets gång upptäckte jag att det faktiskt finns mycket bra att säga om vintern. Vi här i Norden går tre fjärdedelar av våra liv och väntar på sommaren – och på tok för ofta så regnar den bort. Kanske vi borde vi ändra på detta och se efter det som är bra vid dagen idag oavsett om det är 15 augusti eller 15 februari? Okej, så är det saker man enbart kan göra under sommaren, men ändå? Det jag ogillar vid vintern är att jag måste sota och aska ur pannan ungefär en gång i veckan och i mitt pannrum är det lågt i tak, så jag sjunger ofta några sådana konstiga psalmer när jag påminns om att jag själv är 20 – 30 cm högre än takhöjden, för att inte förglömma alla djuptkända, varma komplimanger till den jädrans pygmén som byggde det. Vore det inte för att min ekonomi även den är pygmé, skulle jag anlitat en firma som kunde ha rättat till det hela så att jag kunde fått mer komfortabla 220 cm takhöjd där nere. Men vem vet? Kanske jag en vacker dag klarar skrapa ihop de penningar som skall till?

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

2009-07-01 00:33 - Bergatorparen
Mera väder ...

Så här kommer värderleken troligtvis att bli under kommande 10 dygn - enligt Väderkanalen

Här är en annan som har lite synpunkter på väderrapporteringen:


(1 kommentar, 2009-07-01 00:54)

Nästa inlägg
fakespear

På sommaren ska man ju vara ute, då har man ju inte tid att blogga? Det är precis vad jag varit i helgen så jag har inte haft tid att berätta om denna soliga och varma helg.

Min lillebror kom besök i torsdags och det var länge sedan vi sågs. Kul att ses här i Stockholm. På fredagen kom dessutom hans nya flickvän hit. De skulle vidare på lördagen till Öland, men vi hann iaf med en trevlig middag och en del snack och minnen. Jag tror hon fick godkänt, trots att hon är från Umeå.

Lördagen ägnade jag åt 30-årsfest med lite nya människor. Normalt inte människor jag umgås så mycket med, vilket gjorde det lite speciellt. Man lär sig mycket om personer på en sådan fest- En kollega berättade även att han uppfattat mig på ett annat sätt efter att ha läst mina bloggar, spännande.

Sedan kom ju det mest konstiga med helgen, nämligen hemfärden från 30-årsfesten. Eller själva färden till Skanstull gick som sig bör, sedan var det promenaden hem. Då jag kom till Blekingegatan så gick en oerhört full tjej på den. Då jag kom ikapp henne (jag gick 150 meter, hon 10 meter) så frågade jag hur det var med henne och om hon behövde hjälp. Tänkte att det är bättre att hon får hjälp av mig än av någon som vill henne mindre gott. Hon sa att hon knappt visste vart hon var, hade nyligen flyttat tillbaka till Stockholm efter några år i London och ville hem. Dessutom var hon förbannad på taxichauffören som vägrat att köra henne ända hem.

Så en halvtimme, några rökpauser och flertalet "må-dåligt"-pauser senare så var hon framme vid sin port 250 meter bort. Under tiden hade hon frågat efter mitt namn minst 4 gånger samt sagt att jag var så fin så hon ville skaffa barn med mig. Detta trots att hon en vecka tidigare bestämt sig för att bli lesbisk för att alla män var svin.

Söndagen ägnades åt att feja och planera tillsammans med Festgrevinnan. Det var trevligt att sitta ute och skratta. En bra helg helt enkelt och mitt lilla hyss blev tydligen en en lyckad tillställning. Så jag är nöjd med min helg och vad jag gjorde för andra. Det får mig att må bra.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

... äntligen ha anlänt till Bergatorp? Jag vet inte, men det är varmt - riktigt varmt!

(2 kommentarer, senast 2009-06-28 23:35)

Nästa inlägg

I morron kl.07.00 går planet till Kroatien. Där ska vi hänga i två&enhalv vecka. Vi åker dit för vi ska på bröllop där nere. Veckan efter det åker jag och mina brosor till farmor och farfar.Senare på sommaren ska på läger i en vecka det ska bli skönt att slippa familjen. När jag kommer hem från Örsö(lägret) blir det kanske en hel vecka ensamhet här hemma. Brosorna spelar innebandy då, skööööööönt...<33 Denna sommar blev det ingen konståkning, synd för det hade varit roligt att åka runt i ishallen med kompisarna...
Den Bäste


Kroatien

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

… sjung gärna med:

Och ifjol gjorde jag denna video på samma tema:


Det är som det har sagts tallösa gånger förut: Allt går igen!

(1 kommentar, 2009-06-16 11:23)

Nästa inlägg

2009-06-15 20:32 - Mastogloia
En gnällig arkeolog

Idag var det start extra tidigt i Västergarn så klockan ringde vid sju i morse. Dusch och frukost hann vi med innan vi sprang till bussen. Tur att vi gjorde lunchen klar igår redan :p

Ute i Västergarn så fortsatte vi att gräva en liten provgrop på 1x1m men den fanns det inte mycket i. Jag fortsatte att sortera keramik på morgonen sen nästan vid lunchen så knallade vi ut i kohagen med grävledarna för att markera ut det nya schaktet.
När det var utmärkt så började vi torva av, massa sten direkt i markytan och jättetung blöt jord... myspys... sen satte vi igång och gräva ner i lerjorden. Vi började hitta någon form av mur men inga fynd annars direkt. Hela gruppen var måttligt omotiverade resten av dagen... inga fynd, massa myggor, massa muterade jättedaggmaskar och kladdig jord. Vi ska tbx dit imorrn... yey.

Längtar till helgen nu, ska hitta på något skoj på midsommarafton och på söndag kommer hela familjen hit :)
Nu ska jag se på animé och sen ska jag sova, livet som arkeolog är hårt!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

Nu har jag börjat årets utgrävningar, en vecka har vi spenderat i en trädgård i Västergarn på Gotland. Vi har dessutom läst en del rapporter och annat och gjort en skriftlig uppgift som både jag och skåningen lyckades skicka in i tid :)

Idag har jag köpt mig en spikmatta och när jag provade den så måste jag säga att jag blev väldigt nöjd, känner mig mindre spänd i ryggen och lite piggare faktiskt. Ska se om jag orkar ta och motionera lite senare, med Martin förhoppningsvis även om han verkar vara väldigt trött och seg idag.

Ska laga en massa pajer och piroger senare, det är många dagar kvar i fält än och lunch behöver man alltid. Vet däremot inte vad vi ska ha med oss som mellanmål ut om dagarna, man blir jäkligt hungrig efter några timmar i fält. Hoppas att vädret blir bättre till imorgon, idag är det blåsigt och kallt bara :(

Nästa helg kommer mor och far och syskon över till öjn för att ha lite semester, och förhoppningsvis för att träffa på mig och Martin ibland :)

Måste snart smyga till Ica för att köpa det jag glömde bort när jag var på Coop tidigare, sen ska jag mysa ner mig i sängen med en massa filtar och kolla på animé. Imorrn blir det riktigt tidig morgon eftersom bussen byter tid... 8.35 ska vi vara på busstationen för att ta oss ut till Västergarn. Men vi ska ju få öppna ett nytt schakt så det ska bli trevligt ändå ^_^

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

… frågade Diana i går den 12 juni 2009, och svaret är att efter all research och allt skrivande om IPRED och liknande teman inför EU valet, föll jag ner i ett mycket djupt svart hål.

Jag orkade nätt och jämt att sätta mig till datorn för att betala räkningarna. Varje gång jag funderade över om jag inte borde skriva något, fylldes huvudet med en känsla av överväldigande trötthet och jag satte mig i stället och kollade på skräckisar på Canal+ (härligt att slippa alla avbrott och all utvecklingsstörd reklam(!)) På dagarna har jag varit ute och sågat och klyft ved – vilket ger bra musklar och ger utlopp för allsköns aggressioner och frustrationer. Efter att ha levd med rättighetsmaffian i flera månader rådde ingen brist på sådana känslor. Det hela är som bokförning: Negativt på ena kontot blir positivt på det andra. Hat, ilska, depression och renodlad ondska for genom motorsåg, kil, slägga och klyvyxa och såg till att jag nu har en hyfsad behållning av brasved och ved till köksspisen inför vintern. Inemellan har jag upparbetad trädgårdslandet och satt potatis – dock inte utan problem: Remmen på jordfräsen gick av och det tog närmare två veckor att få tag på ny, och lika lång tid att få nytt för – filter till motorn. Behöver jag säga att psalmverserna stod som spön i backen? Sedan gick en av mina tänder sönder – flera psalmverser. Tur i oturen var att, trots att det var fredag, fick jag tid omedelbart hos Folktandvården i Arvika. Det behövdes två tandläkare att få ut otyget. Kan tryggt säga att jag fick valuta för pengarna. Och nej: Det gjorde inte ont (effektiv bedövning). Den ene tandläkaren berättade att djup karies kan ge sådana problem. ”Det blir som en rostig skruv”, sade han. En annan tur i oturen var att den kvinnliga tandläkaren, som höll i behandlingen, upptäckte att tanden framför den som drogs ut, behövde rotfyllas. Den med trilskades från första stund – och är efter två behandlingar fortfarande inte klar – och det är minsann inte tandläkarens fel. Två behandlingar till och förhoppningsvis kommer eländet att vara reparerad. Tack och lov att man praktiserar styckpriser hos Folktandvården – annars hade det blivit synd om min just renoverade ekonomi. Och en sak är klar: Trevligare och mer hjälpsamma människor än de som jobbar på Folktandvården i Arvika, skall man få leta efter länge. Allt möjligt eloge till dem!

Jag hoppas det blir lite andra saker att skriva om i sommar än rättighetsmaffia, IPRED och regeringen Reinfeldt (man kan få depression och magbesvär av mindre). Jag medger dock att det är roligare att skriva jeremiader än lovsånger (kanske är det roligare att läsa också?) ty vi människor gillar salt mer än sött – konstigt nog. Jag gillar sötsaker, men tvingas jag välja mellan tårta och chili con carne, så vinner chilin. Tårtan smakar gott, men efter en kvart är du lika hungrig. Chili con carne smakar gott och gör att man är mätt länge. Därför försöker jag att skriva saker som får ögonen att rulla i huvudet och skjortan att stå rakt ut på de jag skriver om, och ge de som läser något att fundera över. I några fall bjuder jag på lite onyttigheter där jag låter den crazyhumoristiska sidan få uppträda i fri dressyr. Det enda jag är rädd för är att skriva smörja – även om en del kanske tycker att det är just det jag gör. ”I’m A Fool To Care” sjunger just nu Jim Reeves i mina hörlurar – och kanske är det så jag känner då och då. Vore det inte bättre att sitta i skuggan med en öl och låta allt ha sin gilla gång utan att bry sig? Jag klarade att sluta röka, men att sluta bry sig är mer än jag klarar av.

(1 kommentar, 2009-06-13 13:33)

Nästa inlägg

2009-05-31 18:01 - Rick
Lincoln under sommarsolen

Ännu en strålande sommardag. Efter en frukost på balkongen bar det av till farföräldrarna för att fira Mors Dag. I en kaskad av gräddig potatisgratäng och sockersöt prinsesstårta talades det om utflykter, semestrar och andra saker som vi egentligen inte kommer att göra.

Alla ville också veta hur det går med högskolestudierna. Det blev många "Vad gör psykologer
egentligen?"-frågor, och jag gjorde givetvis mitt bästa för att övertyga dem att det inte är alls
tråkigt att lyssna på människors problem.

Efter att ha fått lite färg på huden och gjort av med några av de tusentals kalorier jag intagit, ackomoderade jag mig själv på närmaste café för att ladda inför söndagskvällen.

När jag skriver det här sitter jag vid hörnbordet nära fönstret, och är ytterst medveten om blickarna som slängs åt mitt håll, men kan inte riktigt avgöra anledningen. Antingen har jag grädde på näsan, eller så har min morgonfrisyr börjat ge med sig. Hur som helst är det bäst att jag tar mig till närmaste spegel.

//Rick - tillfälligt stressfri under sommarsolen.

(1 kommentar, 2009-05-31 18:10)

Nästa inlägg
LindaLustlig

2009-04-29 20:37 - LindaLustlig
Älskade hatade vår

Ja, jag riktigt älskar våren. Fast ännu mera älskar jag sommaren. Men den svenska sommaren är så kort, man går och ser fram emot den hela vintern - som är vääääldigt lång. Och när våren kommer så vet man att snart är väntan slut och den är äntligen här - sommaren! Då kan man gå ut och handla/promenera/cykla utan att behöva sätta på sig jacka och utan att frysa. Man kan sitta ute och läsa böcker och bli solbränd. Man kan åka och bada och dricka rödvin och grilla, och dricka en massa annat på stans uteserveringar.

Men helt ärligt - hur många sommardagar är det egentligen som är så där superfina, som man kan lata sig i solen och samla värme inför vintern? I ärlighetens namn inte så där jättemånga! Innan man ens hinner plocka fram campinggrillen eller badkläderna så börjar den ta slut, och i Augusti står man där och undrar vart värmen tog vägen. Så därför kan jag inte låta bli att hata våren lite också, på en gång när jag ändå håller på. För när våren kommer så är snart sommaren slut - och det kommer en ny vinter och en ny längtan efter sommaren. Och så håller det på, år efter år.

I år ska jag ta vara på de fina sommardagarna och verkligen njuta av dem - på egen hand och tillsammans med nära och kära. Det är en del av mitt nyårslöfte!

Glöm inte bort att njuta ni också!

(3 kommentarer, senast 2009-05-03 20:01)

Nästa inlägg

2009-03-11 19:48 - TasseLasse
Sommar bilder <3

Hittade just gammla bilder jag tog förra sommaren vid ån i Mörrum :)
Längtar till värme

Bye Bye~

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg