En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om spel

Nästa inlägg

EA SPORTS presenterar EA SPORTS UFC – den första nya sportlicensen på över 10 år. Nästa generations fighting har skapats exklusivt till PlayStation 4 och XBOX ONE av teamet bakom den kritikerrosade Fight Night-serien.

Bruce Lee pre-order offer

Få Bruce Lee som spelbar karaktär i fyra olika viktklasser - Bantamvikt (61 kilo), Fjädervikt (66 kilo), Lättvikt (70 kilo), Weltervikt (77 kilo).
Är du redo att kliva in i Octagonen med den mest ikoniska kampsportaren genom alla tider? Förboka EA SPORTS UFC redan idag och få MMA-sportens urfader Bruce Lee redan vid release tillgänglig i fyra viktklasser där du kan testa legendarens skicklighet mot dagens bästa UFC-fighters.

SpelaRouletteOnline Roulette-portalen som förser spelare med grundläggande och avancerade roulette-regler och information om strategi

Med kraften från EA SPORTS IGNITE™-teknologin kan EA SPORTS UFC levandegöra all action, alla känslor och intensiteten från Octagonen på ett aldrig tidigare skådat sätt. Nästa generations True Player Motion visar inte bara upp de mest varierande, kraftfulla och flytande fighter-attackerna via Precision Movement, Dynamic Striking och Strategic Submission Battles, utan levandegör även kombattanterna med Full Body Deformation och Real-Time Exertion. Simulationen av Mänsklig Intelligens har tagit stora kliv framåt med det strategiska och adaptiva MMAi-systemet som levererar de mest realistiska karaktärerna som någonsin skapats i ett sportspel.

Kliv in i Octagonen och upplev den mest realistiska fightingen någonsin. Med kraften i EA SPORTS IGNITE-teknologin kommer du att känna varje fight, varje slag, takedown och submission på ett sätt du inte trodde var möjligt.

MMAi – En MMA-fighters sinne är lika viktigt som deras hjärta. Varje licensierad fighter i spelet kommer att ha dynamiska målsättningar och matchplaner som baseras på verklighetens formkurva och matchsituationer. Om du stoppar plan A kommer de att anpassa sig till plan B eller C. Om du har dåligt med scorecards kan du använda AI:n för att avsluta fighten med en knockout eller submission. En smartare motståndare är lika med en mer utmanande och oförutsägbar match.
Full Body Deformation – Fram tills nu har fysisk kontakt mellan fighters varit begränsad till kroppar som knappast rörde vid varandra och på grund av detta såg de ut och betedde sig som actionfigurer gjorda av plast snarare än idrottsmän. Teamet som revolutionerade sporten genom att ta autentisk fysik till Fight Night förändrar återigen spelreglerna med ett nytt helkroppsdeformationssystem som flyttar och omplacerar fighterns kroppsmassa i realtid. För första gången kommer styrkan i varje submission och kraften i varje slag att lämna ett avtryck.

Real-Time Exertion – En UFC-match är en av de mest fysiskt krävande sporterna på planeten och en MMA-fighter måste ge allt i varje given situation. Real-Time Exertion (realtidsutmattning) levandegör varje actionladdat ögonblick i din spelupplevelse. Med pumpande vener, muskler som spänns, blåmärken på huden och tecken på utmattning som sätter in i slutet av varje rond kommer du att förstå vilken prestation som krävs för att bli en av världens bästa fighters.

Verklighetstrogna ansiktsanimationer – EA SPORTS UFC sätter en ny standard när det gäller spelkaraktärernas likhet med originalen och de känslor de förmedlar. För första gången i ett EA SPORTS-spel har alla licensierade idrottsmän och kvinnor i spelet skapats med HD3D-scanning av huvud och kropp för att kunna leverera revolutionerande likhet med verklighetens MMA-stjärnor. Med kraften från EA SPORTS IGNITE levererar den nya ansiktsanimationsteknologin fler uttryck och känslor som kommunicerar en känsla av medvetenhet och närvaro inifrån Octagonen.

Precision Movement – MMA är en sport där varje centimeter räknas och varje steg kan vara avgörande. Med kraft från EA SPORTS IGNITE kan Precision Movement- locomotionsystemet ”fästa” idrottsmännen i marken och eliminera orealistiska glidningar över kanvasen. Mer realistiska fysikdrivna rörelser ger mer realistisk action när överföringen av energin nedifrån och upp ger mer trovärdiga slag och takedowns.

Dynamic Striking – En MMA-fighter använder miljön runt om honom till sin fördel och för första gången i ett UFC-spel kan du också göra det. Den dynamiska miljön låter dig göra otroliga moves genom att använda Octagonen för exempelvis rundkickar, superman punches och mycket, mycket mer. Kombinera dessa förmågor med branschens bästa slagteknologi och den där perfekta träffen kan avgöra en hel match.

Strategic Submission Battles – För att vinna mästarbältet måste du dominera både stående och på mattan. EA SPORTS UFC återuppfinner grundspelet för att skapa en strid om positioner och kontroll som fångar strategin i en submission-strid. Precis som i verklig sport kan karaktärerna i EA SPORTS UFC ta sig igenom flera nivåer för att jobba mot att skapa eller fly en matchavgörande submission.
Real Damage – Alla fighters vet att ett perfekt slag kan förstöra eller göra din dag. EA SPORTS UFC introducerar ett ickelinjärt skadesystem som kan innebära att ett enda slag resulterar i stora skador. Systemet skapar en större variation av realistiska sår och blåmärken som aldrig tidigare varit möjligt i ett fighting-spel.

Source

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Mona

2009-10-11 11:27 - Mona
Tärningskrig

Har råkat fastna för spelet dice wars
Man kan fastna och spela hur länge som helst, särskilt om man redan är trött.

Min dygnsrytm är inte riktigt vad den borde just nu :/

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

För 1,8 miljoner år sedan inleddes den såkallade pleistocene epoken – en kort istid som varade till för ca 10 000 år sedan. Vi är fortfarande inne i en sval epok. Medeltemperaturen globalt räknad sedan prekambrium epoken som varade från Jorden bildades för ca 4, 6 miljarder år sedan till för ca 580 miljoner år sedan och vidare fram till pleistocene, har typiskt legat på kring 17 grader Celsius. För nuvarande ligger på kring 12 grader Celsius och stiger. Det betyder att vi har en global uppvärmning, som sannolikt kommit även utan människan. Trots allt vi vräker ut av fossilt CO2, skall vi inte glömma att naturen själv är en värre lortgris i så måtta. På Hawaii pågår just nu ett vulkanutbrott som pågått ända sedan 1983, och eftersom vulkanism går genom jordskorpan, tar det med sig fossila element på vägen upp – i tillägg till allt annat det har med sig från djupet av planeten. I tillägg till detta brinner kolsömmar på alla kontinent efter olyckor, blixtnerslag och i ett fall inkompetens från en myndighets sida. Dessa kolsömmar släpper ut motsvarande utsläppen från Jordens samlade bilpark. Den äldsta branden har rasat sedan 1700 talet! En av de forntida globala uppvärmningar berodde på ett massivt och långvarigt vulkaniskt fenomen som ägde rum i dagens Sibirien, och den gången gick den globala temperaturen upp till över 25 grader Celsius i snitt. Det var åt andra sidan en händelse som frigjorde sådana kopiösa mängder CO2 att det är svårt att fatta.

Metan är en annan klimatgas det tjatas rätt mycket om. Det är en avgas från nerbrytning av organiskt material och i gamla dagar kallades den för sumpgas eftersom det bildas fickor av den i sumpområden. Den är brännbar, och kan i rätt lösning i luften ge upphov till explosioner. Numera vill man att köttet skall ”odlas” i laboratorier eftersom riktiga kossor pruttar metangas – som alltså hotar vårt klimat. Frågan är: Om kossorna inte äter gräset och höet, vad händer med det då? Jo då kommer svampar och bakterier och bryter det ner och bildar? Ja, vad är det som bildas? Just det! Metangas, vattenånga och CO2. Så blir det när världens alla Discovery brats får sätta dagordningen. Man lär sig inget om naturen på vägen mellan BurgerKing och Skyscraperville. Man lär sig inget med mindre man ser saker, luktar saker och ser hur de hänger ihop. Jag har haft turen att se hur förmultningsprocessen i naturen fungerar. Den alstrar faktiskt sin egen värme. Sådant ser man sällan längre eftersom alla trädgårdar är slätstrukna utan högar med löv och gräsklipp som förmultnar på plats. Alla som komposterar numera gör det i slutna kärl – vilket i och för sig är bra ty möss och råttor tycker om komposten: Mat, centralvärme och boning allt i ett. Men möss och råttor vill vi inte ha som grannar, långt mindre som inneboende ty de drar med sig sjukdomar.

Jag har spekulerat kring klimathysterin tidigare, och jag måste säga att bär man opererar med allt från 100 år till 1000 års tidslinjer, är jag inte med. Javisst! Temperaturen stiger, men en 1000 års tidslinje ger inte signifikans därför att vi talar om en planet som är i runda slängar 4 600 000 000 år gammal, och som har gjort en rad tvära hallingkast klimatiskt i sin dag. Om du tittar på grafen längre upp på sidan, så ser du att den globala medeltemperaturen inte varit så låg som nu på 300 miljoner år – alltså vid ingången till den såkallade Perm perioden. Den gången steg temperaturen mycket snabbt. Vi ser också att de kalla perioderna som regel är korta i förhållande till de varma. Detta beror på flera saker: Dels beror de på vårt termostatiska system som reglerar in och utstrålning av infraröd strålning, dels beror det på Solens aktiviteter. Det termostatiska systemet verkar så att klimatgaser bildar optiska filter som bestämmer hur mycket energi som skall stanna kvar i atmosfären. Detta system innebär att vi får stora temperaturvariationer eftersom det är ett långsamt system. Under uppvärmningsperioder, såkallade interglaciära perioder, gör den ökande värmen att allt mer CO2 frigörs från oceanen, och från permafrostområden frisläpps metangas som i atmosfären bryts ner till CO2, energi och vatten. Eftersom detta sker, ökar avdunstningen från oceanerna och från landmassiver – något som ger mera extremt väder, som leder till att biosfärens övre lager mättas med fina stoftpartiklar, ofta kallade aerosoler, som vattenångan kan kondenseras på. Detta leder till nederbörd. Här talar vi om stora nederbördsmängder – och eftersom CO2 är vattenlöslig så spolar detta regnet CO2 som i lösning heter karbonsyra eller kolsyra, ut ur atmosfären ner till marken där den neutraliseras och tar form av karbonsyrans salter som kalla för karbonater. Ett karbonat vi alla känner är natriumkarbonat – eller målarsoda, är en av produkterna av denna process. I och med denna process börjar de globala temperaturerna att sjunka, och även här ser vi en självförstärkande funktion: När vatten kyls, så förbättras dets förmåga att hålla karbonsyra i lösning. Detta innebär att ännu mer CO2 tvättas ur atmosfären, och nu står en istid för dörren. Efterhand vill vulkanismen på Jorden börja återmätta atmosfären med CO2 eftersom istiden fått urlakningen att stanna av, och snart ser vi en ny global uppvärmning. Sådan är gången i det hela. Det har varit så i hela Jordens historia, och kommer att vara så i hundratals miljoner år framöver tills att Solen börjar få slut på kärnbränsle. Den uppvärmningen vi kommer att se då, kommer inte att få något lyckligt slut. Men det är en helt annan femma, som vi slipper att få vara med om.

Man kan laga alla ”dokumentärer” man vill, och man kan lyfta fram alla vetenskapliga högdjur man vill, men alla som läst sin historiebok vet att varje tidvarvs makthavare vill ha vetenskapligt stöd för sina förehavanden. Jag vet inte precis vilka förehavanden västvärldens nuvarande makthavare drivs av, men som alltid måste man mixtra med det som ”massorna” – det vill säga du och jag får veta. Oturligt nog finns det data där som de inte klarat av att dölja och blockera – än. Jag tror det kan finnas en koppling mellan den hets vi ser mot Internet från makthavare världen över, och i det sammanhanget tror jag rättighetsindustrin har blivit nyttiga idioter – som tror att snälla Uncle Sam eller faster Beatrice Ask gör vad de gör just för dem. De får stå kvar med ägg i ansiktet, medan myndigheterna kan göra det de velat göra hela tiden: Ta kontroll över informationsflödet, och se till att mantrat från Orwells 1984: ”Ovetenhet gör stark” blir realitet. Att vi, de föraktliga massorna, blir upplysta är ett hot mot makteliten eftersom de ifrågasätts av människor som vet vad de talar om. Det är därför det är viktigt att se till att informationsströmmen inte kan kvävas av myndigheter eller ekonomiska intressen (som titt som tätt hoppar i säng tillsammans). De utav oss som inte accepterar att myndigheterna skall kontrollera alla aspekter av våra liv, blir betraktade som foliehattar. Men hellre foliehatt än desinformerad och förtryckt ”klimatmuslim”. I en dokumentär som gick på Canal+ här om kvällen, fanns det de som faktiskt nära nog förespråkade ett återvändo till ett samhälle som, enligt min ringa uppfattning, bäst kan kallas feodalt. Det ända jag kunde hålla med om var att vi blivit för många. Det skapar problem som kan få väldiga konflikter att utbryta, och leda till att allt antar päronskepnad och åker till Valhall så skjortan står rakt ut.

Men är det inte lite paranoid med allt detta snack om att bli lurade, och all denna ”vi och dem” tänkningen, frågar du kanske. I så måtta måste vi vara på det rena med en sak: Vi är alla brickor i ett spel, och som i de flesta spel, gäller det att lura motspelarna. Man sätter sig inte vid ett spelbord med uppsåtet att förlora. Gör man det, har man ett stort, allvarligt problem och borde kanske ta sig en sväng inom psyket? Spelet vi alla spelar utvecklades av de tidiga människorna, och deras syfte var att skaffa just sin familj, och i förlängningen sin stam så stor andel av mat och andra resurser som möjligt. Samhället har sedan den gången blivit avsevärd mer invecklad, men spelets regler är de samma. I grund och botten är det en form utav poker – och alla som känner lite till det spelet vet att det är inte alltid bästa handen som vinner, men den som bluffar mest övertygande. Det gäller att få de som man kan se på deras ansiktsuttryck att har de bästa korten, att lägga sig. Då vill man, med en medelmåttig hand, kunna ta hem spelet. Pokeransikte vill säga att inte visa några känslor alls, men låta de andra hållas. Just detta spel pågår idag som det gjort i millennier. Hos djuren är det inte lika raffinerad alla gånger – även om det gett upphov till ett lite smålustigt ordspråk: ”Av två som slåss, är det den tredje som vinner”. Alla som kollat på naturfilmer vet vad det innebär: Två stora djur slåss om en matbit så svansen står rakt ut. Medan de gör det kommer en snabb liten rackare och snor matbiten och försvinner. Med andra ord: Den som inte slåss, men kan bida sin tid, vinner.

Just nu låtsas man att det står om civilisationens, såsom vi känner den, framtid. Tydligen skulle inte vår nuvarande civilisation klara av ett varmare klimat med mer ostadigt, och mer radikalt väder. Frågan är: Vad ÄR civilisationen? Och med ovanstående stycke lite i åtanke: Känner vi vår civilisation? Bryr vi oss om att lära känna den? Orkar vi (majoriteten) ha någon åsikt? Eller är vi så upptagna med att skaffa dagens förnödenheter att vi inte bryr oss? Här kan det ena svaret vara lika rätt som det andra, ty det beror på vem du frågar och vad för livsvillkor den har som du frågar. För oss som har tid att fundera över det vi ser och hör, kan den bild som avtecknar sig av vår såkallade civilisation vara en rätt så skrämmande bild. Det är en bild med lögn, förtigelser, svek, mörkläggning, vilseledning och bedrägeri. Vi hör snack om välfärd, men ser människor bo på badet. Vi hör snack om att låta gamla få bo hemma så länge det går, och hör hur anhöriga hittar dem nerkissade och nerbajsade sittande i en fåtölj de inte varit ute ur på oftast hela dagen eller värre kanske på flera dagar. Vi lär oss att det är fult att stjäla, utöva våld eller bedra, men samtidigt ser vi hur lömska brottslingar trycks till politikers och medieredaktörers hjärtan och hur de behandlas med avsevärd mer omsorg än gamla som skött sig väl sin hela livsdag. Därför hyser jag de åsikter jag gör, och därför anser jag att vi alla skall vara lite mer kritiska till vad vi ser och hör. Om ett år är det val, och en svallvåg av lögner, halvsanningar och behändiga omskrivningar dimper ner i våra arma skallar från den politiska klassen. Då kommer vi åter igen att få höra de gamla kända psalmerna om jobb, skola, äldre och klimatet. Halleluja och ära vara Reinfeldt i det högsta. Amen!

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/464579/Pleistocene-Epoch
http://en.wikipedia.org/wiki/Permian
http://www2.le.ac.uk/departments/geology/news/media-archive/mkr6june2002
http://encyclopedia.farlex.com/Organic+decay
http://www.worldoxygenbank.com/Methane%20Gas.htm

(2 kommentarer, senast 2010-03-25 15:02)

Nästa inlägg
fakespear

Snart stundar 2009 och en sak jag kommit fram till är att jag behöver helning. Mitt sargade fotbollshjärta måste lagas. Har suttit på Camp Nou många dagar under hösten, men ingen fotboll har jag sett. Numera har jag inte ens koll hur det går för lagen i Premier League eller Champions League.

Ungefär samtidigt som Petter lämnade Bajen så hände nåt med mitt fotbollshjärta. Det måste åtgärdas. Bättre fotbollsvänner är lösningen. Ska det vara öl så ska det vara fotboll och öl, inte Guitar Hero och öl som det varit senaste månaderna (även om det är trevligt det oxå).

Sedan så måste jag tyvärr erkänna att jag hade rätt. Delvis mitt fel, men det kändes bäst så, iaf om jag fick vara helt egoistisk. Spelandet inför 2009 måste jag oxå göra något åt. Spela mera, både på fotboll och roll.

Slutligen två enkla saker, att inte låta disken stå och att inte gå runt och säga dumma saker till vänner jag tycker om. Typ tänka innan man talar. :)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

2008-11-22 09:43 - fakespear
Spelkväll med mat

Länge sedan jag hade en spelkväll så igår blev det äntligen av. Jag borde dock ha shoppat några nya spel inser jag, för jag var inte särskilt upphetsad av de PS3 spel jag har.

Då vi ändå var hos mig så passade jag på att laga mat igen. Helt misslyckat rent utseendemässigt, men den fyllda fläskfilén var perfekt i köttet. Dock blir det ju en massa disk, vilket jag ser berget av så här på morgonen.

Min gäst hade dock varit på After Work innan och redan fått i sig några öl. Efter en del vin och ännu mer öl så märktes det betänkligt. Både i hans spelande och i den allmänna konversationen.

Det slutade med att vi fylle-sms:ade iaf, var det inte det jag skulle sluta med? Lyckades dock hålla mig borta från de dummaste sms:en till de mest ångerfulla personerna.

Idag blir det Bond för hela slanten, som en uppladdning för nyår

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg