En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om svenska

Bergatorparen

för att ha smugglat in methamfetamin i Malaysia. I PK media är han bara "den 44 årige svensken", men i en Malaysisk tidning fick jag reda på HUR han ser ut och VAD han heter:
http://www.nst.com.my/nation/general/swede-gets-death-for-drugs-1.253924

Linbark: You shall hang by your neck till you are dead. You have wrecked the last Life in your carreer.
Och OM någon jourmalist läser detta: Hota med polisanmälan allt ni vill - jag skall publicera dessa via malaysiska medier så folk där nere får se vilka ni förbannade såkallade journalister i Sverige är.

(1 kommentar, 2013-04-12 17:40)

Nästa inlägg

2012-03-02 20:57 - anjabergstrom
Svenska nyheter 2-3

Bensinpriset över 15 kronor

För första gången har priset på en liter 95-oktanig bensin nått över 15 kronor. Detta efter att ledande bensinbolag på fredagen höjde sina riktpriser med 15 öre.
På två veckor har priset stigit med 40 öre per liter, uppger Norrländska socialdemokraten.
Riktpriset ligger nu på 15:08.

Svenskar vill ha riktiga vinterdäck

Två vintrar i rad med mycket snö och is gör att allt fler bilister väljer dubbdäck eller dubbfria vinterdäck för nordiska förhållanden. Förra året var 86 procent av de sålda vinterdäcken till personbilar antingen dubbdäck eller nordiska dubbfria vinterdäck enligt statistik från Europool. Från 2008 till 2011 har försäljningen av dubbdäck ökat från 58 procent till 65 procent.

- Positivt är att andelen nordiska dubbfria vinterdäck har ökat från 18 procent till 21 procent under samma period. Den här utvecklingen är glädjande eftersom de centraleuropeiska dubbfria vinterdäcken inte ger lika bra vintergrepp som nordiska dubbfria vinterdäck, säger Anders Jansson, produktchef för personbilsdäck på Nokian Däck AB.
De vinterdäckstester som motortidningar gör visar vanligen att de centraleuropeiska dubbfria vinterdäcken ger sämre vintergrepp än nordiska dubbfria vinterdäck. (FL-Net)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2009-03-05 17:01 - traktoremma
Torsdag 5 Mars

Sitter som vanligt i datasalen. Har tråkigt och är trött, ont i huvudet har jag idag med. Dock inte ont i huvudet som man brukar ha, utan det är tack var jävla äckel Linus som jag har ont i huvudet. Han kastade nämligen Hanna rakt i huvudet på mig, och det gjorde ont! Saknar min älskling som vanligt, det går inte en dag utan att jag saknar honom. Utan honom kan jag inte leva, han är mitt allt! Så nu vet alla det också. I och för sig är det inget jag döljer med ändå.

Idag ska det städas och pluggas uppe i Lilla B! Hoppas att vi kan hålla det städat i alla fall frm tills imorgon. Skulle ju vara kul om det såg lite mänskligt ut där uppe. Måste städa rummet också och packa tills imorgon då jag ska åka hem. Sen ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Tror inte att det händer något speciellt i alla fall. Det gör det aldrig nu för tiden. Ganska så tråkgit tycker jag, i och för sig vill jag inte slösa pengar på sprit som jag ändå kommer dricka upp, blir stupfull på och sedan kanske blir vräkt för igen. Det är ju inte så mysigt att bo hemma och pendla fram och tillbaka. Och så hittar jag inte i Linköping där jag ska byta buss heller så det går inte så bra då, för då kommer jag aldrig komma till skolan.

Imorgon har vi bara vanliga ämnen, det vill säga matematik, svenska och engelska. Väldigt tråkigt och jag måste plugga som en tok tills det imorgon eftersom jag har matteprov och ska presentera en tidningsartikel på engelskan. Hoppas det går bra, nu måste ni hålla tummarna för mig. Boel (min engelskalärare) kommer annars slå ut tänderna på mig eller något liknande bara för att jag inte har gjort en bokrecension som skulle ha varit klar innan lovet som var för ca 3 veckor sedan. Skulle ju vara bra om jag fick den gjord också, men eftersom jag inte får sitta och skriva den själv så måste jag antingen skriva den på omprovstiden vilket jag inte vill eller sitta inne hos min mattelärare som också är specialpedagog på skolan. Jag kommer välja det andra alternativet eftersom att det känns bäst. Hoppas bara jag kommer på något bra att skriva också. Kan ju alltid hoppas!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
alphanum3r1c

2009-02-13 09:52 - alphanum3r1c
Jag tycker om...

Jag tycker om regnan
när jag är inomhus.
Jag tycker om snön
när den fallar mjuk
och vit
och lägger sig över allting.

Jag tycker om brev
från avlägsna
men breven kommer inte nog ofta.
(Jag skriver dem inte nog ofta, heller.)

Jag tycker om morgonen
när världen är mörk
och alla sover
och det är tyst och stilla
och det tycker jag om.

December 17, 2008; en dikt jag skrev för klassen på temat "jag tycker om"

Translation:

I like the rain
when I am in the house.
I like the snow
when it falls soft
and white
and blankets all things.

I like letters
from far away
but the letters don't come often enough.
(I don't write them often enough either.)

I like the morning
when the world is dark
and everyone is asleep
and it is quiet and still
and that I like.

att tycka to be of the opinion
(verb) tycker, tyckte, tyckt, tyck!

om of, about
(prep.)

att tycka om expression meaning to like, to enjoy
(verb) tycker om, tyckte om, tyckt om, tyck om!

Tagged: Jag larar mig Svenska

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg