En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om terrorism

bosselagom

Vad tänker man, när man försöker sätta sig in i en terroristhandling. Orsaken och hur man kan förändra världen? Terrorism sker inte i Guds namn. Eller Allahs. Terrorism är terrorism och tro är tro. Eller?

Varför tar inte en ”kristen” så illa vid sig, som en ”muslim” då dennes ”Gud” terroriseras med satirbilder? Svaret kan vara makten ”guden” har över individen. Islams ”Gud” har en mycket stor makt som berör den troende, medan kristendomens ”Gud” är mer en relation till den troende. Det har en mycket stor betydelse i dagens samhälle.
Trosläran, Kulturen och samhället har kollapsat i stora delar av den islamska världen! Om det inte är religionen, så är det människosynen som orsakar ondskan.
Religionen spelar en stor roll i grunden. Och politiken, i samhället därifrån terroristen har fått sina tankar och målet här i livet, har den avgörande rollen.
Sätt ett vapen i handen på en svart man som dödar två poliser i New York, och vi diskuterar hans hudfärg och publicerar statistisk om hur svarta är överrepresenterade i fängelset och som är utan meningsfull sysselsättning.
I grunden är det hur tron har formats i terroristens liv, kommit på kollisionskurs med samhället, och fritt fått forma sig i individens målsättningar här i livet.
Sätt vapen i händerna på fyra islamister som begår ett avskyvärt dåd och dödar 12 journalister i Paris, och vi pratar om deras religion. Ja, religionen är grunden, och tron som varje enskild individ uppfattar den. Och i detta fall har budskapet missuppfattats, så det måste vara kunskapsgivaren som bär en del av ansvaret för terroristhandlingarna, det vill säga föräldrar, samhälle och skola. Och fram för allt informationskanalerna inom politik och religion som inte har varit tydlig tillräckligt mot den enskilde individen.
Sätt ett vapen i handen på en vit man som dödar 77 personer i Norge, och vi pratar om den ensamme gärningsmannens psyke, hur det kunde gå snett. Hur kan vi bara låta det ske? Genom att stilla tiga, ouppmärksamhet och bristen på engagemang för oliktänkande. Ett normalt samhälle, med sina fel och brister, kan upptäcka ett ökat oliktänkande. Och åtgärda det genom meningsfull sysselsättning, kunskap och engagemang!

(1 kommentar, 2015-01-08 17:31)

Nästa inlägg
Bergatorparen

2010-07-15 20:47 - Bergatorparen
Det sägs ibland ...

... att allt går igen, står i texten till en låt Sven Ingvars spelade in 1968 - och här är ett ytterligare bevis på att så visst är fallet. För 1 månad sedan hade Pat Condell denna jeremiaden:


... och här över en månad senare: Dagens Nyheter

... och som belöning för terrorism, kan du få asyl i Norge Aftenposten

Hur mycket tokigare än så kan det bli? Tydligen är det bara fantasin som begränsar.

(1 kommentar, 2010-07-15 21:45)

Nästa inlägg
Bergatorparen

2009-09-05 23:02 - Bergatorparen
Jag tog inte fel

När Lockerbie bombaren släpptes från fängelse i Skottland, misstänkte jag att det fanns någon form av politisk uppgörelse mellan britter och libyer. Nu är det bekräftat. Turlig nog verkar det som om bombmannen kommer att kola vippen innan han kan ställa till med något mer. Hans förmodade medbrottsling friades i sin tid på grund utav bristande bevis. När allt kommer omkring: Är det egentligen så konstigt att gemene man och kvinna hyser visst förakt för politiker? Moral och etik är i varje fall begrepp som inte går att para ihop med politik.

http://bloggis.se/Bergatorparen/97199
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5745394.ab
http://www.dn.se/nyheter/varlden/minister-olja-for-lockerbiefrigiven-1.946135

(1 kommentar, 2009-09-06 12:18)

Nästa inlägg

Integriteten hotas mer av ”Facebook” än av FRA
Jari Karivainio: "Echelon har bidragit till att spåra upp och stoppa terroristceller i vår omvärld"
FRA-lagen innebär inget hot mot vare sig yttrande- eller tryckfriheten, det är ingen censur som införs. Det är inte KGB, Stasi eller Infor-mation(s)byrån som ångar upp våra brev, ingen som sitter i någon skum källarlokal med hörlurar och lyssnar på våra telefonsamtal och för anteckningar eller spelar in dessa.
Det FRA-lagen innebär är en inhemsk variant av Echelon för realtidsskanning av digital kommunikation, samtal eller e-post med hjälp av sökord eller strängar i en gigantisk router. Det kan liknas vid ett antivirusprogram eller brandvägg. Syftet är inte att blockera eller stoppa samtal eller e-post, syftet är att spåra upp samtal och meddelanden knutna till terrorism.
Echelon har bidragit till att spåra upp och stoppa terroristceller i vår omvärld, vilket i mitt tycke är ett lovvärt resultat. Med tanke på att Sverige av vår omvärld ses som ett vilohem för internationella terrorister är det inte en dag för tidigt för införandet av realtidsskanningen av den digitala kommunikationen.
Echelon skannar cirka tre miljarder meddelanden per dygn, detta omfattar alla meddelanden som lämnar Sverige. Med tanke på www (world wide web) med dess struktur för digitala meddelanden är det naivt att tro att ingen hittills har skannat vår e-post eller våra telefonsamtal. Mobilsamtal är hur lätt som helst att fånga upp med hjälp av satellit, detta ingår troligtvis redan i dag i det informationsinsamlingsnätverk som kallas Echelon.
Den personliga integriteten är inte i fara, risken att kränkas är större genom Googles ”Street view” där vi kan bli fotograferade och utlagda på nätet utan vårt godkännande. Samma risk utsätter vi oss på de ”sociala” forumen på internet, till exempel ”Facebook” och ”LinkediN”. På dessa sidor är det möjligt lägga ut personlig information som sedan används för att skicka skräppost eller ”phishing”-försök.
Publicerad: 2008-07-18 av Aftonbladet

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg