En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

SIGRID RESER

SÅ NI VET VAR JAG ÄR OCH GÖR

Idag packar vi vara vaskor for sista gangen och lamnar de lite varmare klimatet mot ett forhoppningsvis vitt, kallt och snotackt Sverige. Kanns vemodigt att aka hem samtidigt som det ska bli obeskrivligt skont att fa komma hem till sin egna sang och en garderob med klader istallet for att behova satta pa sig latt skabbiga klader fran en fullknolad vaska.
Oskar har gatt till skolan och Maja och jag gor det sista pa saneringen av hans rum. Misstanker att mina harstran kommer dyka upp i denna lagenhet i manader framover, som pa alla andra stallen jag hittills besokt.

I natt hande en otack sak med Camillos (Columbian som bor pa vaningen under) kusin som ocksa ar har och besoker. Han blev ranad nere pa gatan tidigt i morse och blev troligen drogad i samband med overfallet, sa hela morgonen har varit lite tumultartad med ambulans och springande i trappen. Han mar bra igen och lugnet har lagt sig i trapphuset.

Nu ska vi ner och kopa julgranskulor at Maja och sen bar det av mot flygplatsen.

Skrivet av sigrids, 2006-12-14

Visa hela (0 kommentarer)

Villa Savoye är ett bostadshus ritat av Le Corbusier, den främste företrädaren för funktionalismen. Villan är belägen i Poissy i närheten av Paris och uppfördes mellan 1928 och 1930. Vi tog tåget ut en eftermiddag och vid första anblicken blev vi aningen besvikna..

Här står Maja och fotar Villa Savoye

Le Corbusier definierade hus som machines à habiter, ”maskiner att bo i”. Med detta menade han inte att ett bostadshus skulle vara själ- eller konstlösa, utan att de skulle konstrueras och uppföras på ett rationellt och funktionellt sätt. Precis som i hans studenthem som jag skrev om tidigare använder han sig även här av sina fem grundregler för arkitektur: piles, a skygarden, the free plan, the free facade and the wide window.

Huskonstruktionen är byggd i armerad betong och vilar på pilotis, pelardäckkonstruktion i armerad betong. Denna konstruktion var banbrytande, fasaden behövde nu bara bära sig lv och...

Skrivet av sigrids, 2006-12-11

Visa hela (3 kommentarer)

När man var liten var det inte alltid jättekul att gå på museum. Gamla Linköping var bra, där fick man karameller, Wasamuseet var rätt häftigt men annars.. Tomtits däremot, det var kul! Där fick man göra teckningar med hjälp av pendlar, tända lampor på märkliga sätt och hälla vatten genom rör och kanaler. Igår fick vi i lite mer vuxen ålder uppleva Barcelonas motsvarighet, och som förväntat var det precis lika kul nu som då!

Här sitter Maja med ett stort hjul i handen och försöker förstå varför hon snurrar med..

Skrivet av sigrids, 2006-12-11

Visa hela (0 kommentarer)


Under natten har vi noga bevakat uppskjutningen av christer, den första svensken i rymden. Direktsändningen på dn:s sida, har ju redan tidigare skrivit om denna förträffliga sida här på bloggen, ackompanjerades av gelégodis av högsta kavilitet. Oskar är mycket nöjd med att nu kunna berätta att han var med vid det historiska ögon blicket för sina barnbarn. Han poängterar också att christer inte bara är första svensken i rymden, han ska också utföra det hittills svåraste uppdraget som är nån sorts elbyte. Även den måttligt intresserade Sigrid som vid tillfället ägnade sig mest åt stickning börjar, under hot från Oskar, engagera sig i "det svenska rymdäventyret". Avslutar med att önska Christer stor lycka till! Vi tror på dig!!!!

Skrivet av sigrids, 2006-12-10

Visa hela (1 kommentar)

Oskar och Kristina mötte Maja och mig vid flybussen från Paris och vi har ankommit till Barcelona med allt i behåll.


Här är Oskar framför sin bostad

Skrivet av sigrids, 2006-12-07

Visa hela (0 kommentarer)


Numera stickar man. Här stickar Charli för första gången med Karins koreans ätpinnar under instruktion av en hård men rättvis lärarinna Maja.

Skrivet av sigrids, 2006-12-05

Visa hela (2 kommentarer)

Maja har anslutit resan. Det är himla fint med sällskap, biljetterna till Barcelona är bokade och vi lämnar Paris sent på kvällen den 5e december. Kristina är där och möter upp oss. Oskar har lovat att han är ledig och tillgänglig resten av veckan. Hem från Barcelona lyfter planet kvällen den 14e december.
Vi var ju i Barcelona förra våren med skolan men schemat var så sjukt späckat då så känns knappt som man hann uppleva staden alls. Ska bli himla skönt att få mer tid där.

Idag har vi gått på marknad i norra Paris, Clignancourt. En enorm marknad med allt från rostade kastanjer och lapptäcksdenimhiphopbrallor till antikviteter och uppstoppade elefantfötter. Maja ligger och sover i fotändan på Charlis säng, utmattad efter allt gående och seende. Snart ska vi ta oss upp till kvarterskrogen.

Skrivet av sigrids, 2006-12-04

Visa hela (5 kommentarer)

Har egentligen inte skrivit sen jag var i Tyskland och hälsade på Harald med mamma. Det var fina dagar i Tyskland. Som en liten paus i resan. Harald bodde på en lite mindre korridor på ett studenboende inhyst i ett hotell (eller var det tvärtom..) Mamma och jag bodde en våning upp, i ett hotellrum med utsikt över badhus och kyrktorn.
Tåget mellan Paris och Dusseldorf var fantastiskt smidigt och snabbt!

När jag kom tillbaka till Paris var Johanna (klasskompis från LTH) i Paris och hälsade på Karin. Hon och jag besökte en eftermiddag ett hus i närheten av Karin. En vacker fasad men en man som bodde i huset var angelägen om att upplysa oss om att huset i övrigt var skit, trots all publicitet. Vi pratade ett tag och när han fick klart för sig att vi var från Sverige sa han på skämt att då kanske ni känner min svenska vän Anders Milton. Sverige är ju så litet...
Anders Miltons dotter Anna har under många år sjungit i samma kör som jag. Världen är liten.

Det var någon av...

Skrivet av sigrids, 2006-12-04

Visa hela (0 kommentarer)