En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

SIGRID RESER

ENSAM

Igår morse for Charli till Hamburg för jobb och idag lämnade Jenny Paris. Nu reser jag ensam för första gången. Följde Jenny till flygbussen och gick till ett kafe, tog en kaffe och skrev ett vykort. Det är tråkigt att inte Jenny är kvar men skönt att vara ensam. Lyckades för första gången förstå mig på metron och hittade till Karins skola på första försöket. Åt lunch med henne och blev visad skolan. Var med på en lektion och läraren stod mestadels av tiden med en cigg i handen. De som inte röker här verkar höra till undantagen. Vant mig vid att ständigt lukta gammal inrökt gubbe. Äckligt.

Igår var Jenny och jag uppe i Eiffeltornet. Har varit där en gång tidigare men blev helt betagen av hur enormt stort det är..!! Skalorna blir helt förvirrade. Utsikten var perfekt och staden tycktes aldrig ta slut!


På väg ner ur tornet stod en japan framför mig i kön, han hade en klädnypa i slaget på kavajen..tips på varför?

Skrivet av sigrids, 2006-11-10 23:12

Hej Parisiska syster!
Spännande att se alla snygga bilder och läsa om dina bravader därnere i modemeckats land. Det vidgar mina vyer! Själv har jag rört mig inom ett avstånd på tio meter och varken besökt Stensvad, Brevik eller någon av de andra lokala turistfällorna. Anledningen till denna spartanska tillvaro stavas f-e-b-e-r. Trist men ändå okey att ha en anlednig att vara hemma och ta det lugnt.

Skrivet av Syster Yster, 2006-11-11 18:47

fortsättning följer...
Dessutom har jag det senaste dygnet haft sms-kontakt både med Paris och Visby, vem kan vara ledsen då?! Igår hade jag också besök av en exentrisk Öskötte som satt i mitt kök och berättade promiskuösa historier, med en sanningshalt jag inte ens vågar gissa på... Citat (givetvis på öskötska) "Vad gör du annars då? .... Jag bara undra. Du använde både rationell och inkonsekvent i samma mening. Inte för att jag inte förstår men ändå..."
Angående Klädnyporna, jag tror ovan nämnda japan hade hela kavajslaget fullt med klädnypor nära till hands senast han tvättade. En råkade olyckligtvis bli kvar... : )

Skrivet av Syster Yster, 2006-11-11 18:58

Hej, Karin igen. Jag är kanske den som minst av alla borde skriva på bloggen. Sitter nämligen vid min dator, ca 5 meter skulle jag tippa, ifrån sovande Sigrid. (Hon har fått låna Norikos stora fina säng i helgen så jag sitter här och knattrar utan att väcka.)

Men men, jag skriver lite för att förklara varför jag var så ofint sarkastisk i mitt förra inlägg. Det var ett intern-skämt mellan mig, Sigrid och Jenny där vi skämtade om hur 14-is bloggis-sidan är. På den linjen var det. Usch, tänkte jag efteråt, jag måste förklara så ingen tror att jag försökte förlöljiga Siggos fina sida. Så var det med det. Nu är det natti natti. Klockan har redan blivit halv tre. En macka med mjölk på sängkanten inne hos Sigrid blev en lång pratstund och sen har jag surfat lite för länge i paris-natten. God natt.

Skrivet av Karin de Suede, 2006-11-12 02:37

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?