En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

SIGRID RESER

SÅ NI VET VAR JAG ÄR OCH GÖR

Har varit dalig med uppdatering av blogg, hoppas ni ursaktar. Blir inte ett langt inlagg denna gang heller, men da jag fyller ar maste jag ju rapportera nagot..

Fatt manga grattis-sms, de forsta dok upp redan eftre midnatt, min far skickade ett vid 03. 52, en imponerande tid kan tyckas, men bagar-Jenny var inte sen att hanga pa och vackte mig igen vid 04.34. Skont att folk ar sa morgonpîgga..! (Tack sa mycket for uppvaktning och present Pappa, mycket uppskattat!!)

Vaknade sen i lite mer human tid av lilla koreanen Marie (Karins ena rumskompis) och Karin som kom in och sjong fodelsedagssang pa franska. Frukost pa sangen med nybakat brod fran bageriet, kaffe och liten bakelse.
Sen tog Karin och jag vara stickningar (den stora trenden just nu) tog metron till Marais dar jqg blev bjuden pa en jattefin lunch pa en liten restaurang. Loksoppa och creme bruleé. Efter lunchen var Karin tvungen att ga till jobbet och jag var tvungen att folja med for att ta av hennes stovlar och efter det fick jag en...

Skrivet av sigrids, 2006-11-26

Visa hela (3 kommentarer)

..efter en långpromenad i ett regnigt Dusseldorf. Ska dricka te nu så återkommer med information om vad ni ser på fotona senare!


Frank O Gehry


Skrivet av sigrids, 2006-11-19

Visa hela (2 kommentarer)

Har nu sovit min första natt i Haralds rum i Dusseldorf! Är förkyld och glömde mina franska förkylningspreparat i Paris så nu ska vi ut och besöka ett tyskt apotek..
Mamma har suttit på tåget från Sverige i ganska exakt 12 timmar och ska anlända till Dusseldorf någongång runt nio ikväll. Harald har precis varit nere och bokat hotellrum för oss!

Skrivet av sigrids, 2006-11-18

Visa hela (5 kommentarer)

För kanske två månader sen, när jag ännu inte hade börjat skolan, ägnade jag mina dagar åt att promenera runt i Paris. Det här var en söndag och jag skulle på cykel-marknad i tredje arrondisementet med min lägenhetkompis Noriko. Det blev ingen ny cykel för varken henne eller mig men jag hittade en fantastiskt fin byggnad i kvarteret, Carreau du Temple.

Carreau betyder ruta och betydelsen i det här sammanhanget gissar jag är nära besläktat med engelskans square - eftersom vi befinner oss just på ett torg, ett marknadstorg. Detta var på medeltiden, som de parisiska torghandlarna sålde sina varor under bar himmel. Idag står byggnaden där; ett skyddande tak med otroliga spännvidder, och omfattar (nästan) hela kvarteret. 1788 byggdes Rotondan men den blev snart för liten för att rymma all handel och det var då arkitekt Molinos lät bygga flera nya byggnader.

1809 byggdes så fyra små träpaviljonger, som var och en representerade en specialité - fåglar,...

Skrivet av sigrids, 2006-11-16

Visa hela (0 kommentarer)

Har hittat en helt fantastisk rulltrappa i trä, åt dig här i Paris!!!

Skrivet av sigrids, 2006-11-15

Visa hela (0 kommentarer)

På 8 Rue Saint-Paul, en tyst liten gata mitt i centrala Paris ligger Le Rouge Gorge. Den mest älskvärda man man kan tänka sig äger och driver denna lilla vinbar som serverar kaffe i tunnt porslin.

I Paris har allting hittintills gått otroligt fort. Bilarna är snabba, vesporna är ännu snabbare, språket är snabbt, stadens puls är snabb, metron är en enda stor pulsåder...men på Rue Saint-Paul inne på Le Rouge Gorge ser den äldre mannen till att tiden får stå still.
Han stannar till vid sina gäster, frågar om Chopin är bra eller om de hellre önskar något annat. Satie?

De "komplimanger" jag hittills fått som svensk är äckliga tillrop på gatan. Men på Le Rouge Gorge säger mannen värdigt till sina två svenska gäster att språket vi talar har en vacker melodi..

Är lite salig.

Skrivet av sigrids, 2006-11-15

Visa hela (2 kommentarer)


Här en analys av den kritiska situationen i vårt närområde.

Gästbloggar-Karin skriver: Vi har fått det hett om öronen. Bokstavligen och bildligt talat. När jag klev in genom dörren för några timmar sen log Sigrid finurligt och frågade upphetsat. Vet du vad som har hänt idag?! Montparnasse-tournet har evakuerats på 3000 människor på grund av bombhot! Så här står det på DN:s hemsida, inlagt 18.29 måndag 13 nov:

PARIS En skyskrapa i centrala Paris utrymdes på måndagen efter ett bomblarm. Omkring 3.000 människor evakuerades från Tour Montparnasse, som är en av de högsta byggnaderna i centrala Paris.

Bombhundar och sprängämnesexperter sattes in för att söka igenom byggnaden.

Från TT-Reuters

Vi googlade frenetiskt på BBC, Le Monde, Le Figaro, Le Parisien. INGEN hade tagit upp...

Skrivet av sigrids, 2006-11-13

Visa hela (0 kommentarer)

Pratade med Maja (klasskompis, nära vän och gammal granne från Malmö) igår. Hon har tänkt sig att följa mig på min resa ett par veckor och nu är det nästan bestämt när och hur..

Jag åker snart till Dusseldorf och umgås med mamma och Harald en dryg vecka. Sen återvänder jag till Paris runt min födelsedag den 26e och den 28 kommer Maja flygandes till Paris, vi stannar här fram till den 4e december och sen flyger vi ner till Barcelona. Vi hade tänkt mötas i Barcelona och sen ta oss uppåt men då Oskar är ledig 6,7 och 8e dec får vi på det här sättet mer tid med honom!!

Får se när planerna ändras nästa gång!!

Skrivet av sigrids, 2006-11-13

Visa hela (0 kommentarer)