En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

SIGRID RESER

SÅ NI VET VAR JAG ÄR OCH GÖR

Har strosat de senaste dagarna. Karin jobbar rätt mycket så då ägnar jag mig åt promenerande. Idag gick jag genom Parc de Luxmebourg, tillsammans med en masssa folk som också söndagsflanerade..


..och barn som petade med långa pinnar på båtar i den stora dammen..


..och gubbar som lekte med bouleklot.

Skrivet av sigrids, 2006-11-12

Visa hela (1 kommentar)

Precis lagom till du åkt tror jag att jag hittat ett bageri helt i din smak! ..eller kanske att det var Karin som hittade det. Det ligger i hennes kvarter.


Såhär fint slår dom in bakelserna man köper!

Skrivet av sigrids, 2006-11-12

Visa hela (0 kommentarer)

..flyttar Karin in i studentkorridor på Le Pavillon de Suisse ritad av självaste Le Corbusier!! Inte illa! Idag var vi där och besökte en av Karins norska klasskamrater, som redan bor där.
Området Cité universitaire skapades år 1921 för utbytesstudenterna i Paris. Området består av ett flertal paviljonger som alla är subventionerade av varsitt land.

Här kommer något för er som har intresse för arkitektur:
Le Corbusiers paviljong uppfördes 1931-33, och hans idéer om modernismens arkitektur och hans intresse för materialens yta är väldigt tydliga i hela byggnaden.


Den består av tre byggnadsvolymer: en bostadsdel, ett trapphus vidbyggt bostadsdelens fasad och en låg entrédel med allmänna utrymmen - uppdelningen av funktioner är väldigt tydlig.

Bostadsdelen är upplyft på pilotis och väggytorna har fått olika utformning. Ena långfasaden utgörs av en glasvägg, och indelningen följer rumsindelningen. De...

Skrivet av sigrids, 2006-11-12

Visa hela (2 kommentarer)

Igår morse for Charli till Hamburg för jobb och idag lämnade Jenny Paris. Nu reser jag ensam för första gången. Följde Jenny till flygbussen och gick till ett kafe, tog en kaffe och skrev ett vykort. Det är tråkigt att inte Jenny är kvar men skönt att vara ensam. Lyckades för första gången förstå mig på metron och hittade till Karins skola på första försöket. Åt lunch med henne och blev visad skolan. Var med på en lektion och läraren stod mestadels av tiden med en cigg i handen. De som inte röker här verkar höra till undantagen. Vant mig vid att ständigt lukta gammal inrökt gubbe. Äckligt.

Igår var Jenny och jag uppe i Eiffeltornet. Har varit där en gång tidigare men blev helt betagen av hur enormt stort det är..!! Skalorna blir helt förvirrade. Utsikten var perfekt och staden tycktes aldrig ta slut!


På väg ner ur tornet stod en japan framför mig i kön, han hade en klädnypa i...

Skrivet av sigrids, 2006-11-10

Visa hela (3 kommentarer)

Lunch åt vi på ett litet ställe en tvärgata från Champs Elysee, en svensk jobbade i kassan och var väldigt ivrig att få äta sin lunch med oss. Han var väldigt pratglad och pratade enormt fort och mycket (trots att han var från Umeå..) och det hela slutade med att jag fick lämna mitt nummer till honom.. Vet ännu inte riktigt hur det gick till men kommer nu inte kunna svara på mobilen för annat än kända nummer.Jenny vilsen framför Operan..tror vi.

På kvällen skulle vi träffa Karin och äta middag men vi kom helt vilse bland metrostationer och operahus så till slut blev det bara en kort date på en krog i Karins kvarter. Efter det fick vi lite bråttom hem, hade glömt koden till porten så vi ville inte komma försent om vi skulle bli tvungna att ringa runt för att hitta någon som eventuellt skulle kunna koden. Charlis mobil var av och hans rumskompis Andre hade vi inte numret till.

Skrivet av sigrids, 2006-11-10

Visa hela (1 kommentar)

Hursomhelst hittade vi koden men när vi kom upp till dörren fungerade inte nyckeln vi fått. Vi gjorde det mesta man kan göra när en nyckel inte vill öppna en dörr men inget tycktes få dörren att reagera. Vi bestämde oss för att försöka få tag på Erik (en vän till Charli som bor i samma hus) men var inte säkra på vilken lägenhet han bodde i och klockan var rätt mycket så det kändes inte jättefestligt att ringa på hos nån som inte var Erik och som eventuellt skulle behöva väckas. Till slut blev vi iallafall tillräckligt desperata och ringde på. Rätt dörr.
Erik kom upp och genomförde ungefär samma procedur som vi gjort men dörren förblev låst.
Vi gick ner till Erik och ringde Andre för att höra om han eventuellt hade något trick för upplåsningen eller om han eventuellt var på väg hem. Han sa åt oss att rycka i dörren samtidigt vi låste upp. Ett bra tips, men också såpass självklart att det var vad vi gjort den senaste halvtimman.
Vi gick upp, ryckte i...

Skrivet av sigrids, 2006-11-10

Visa hela (1 kommentar)

Avlastar Sigrid från blogg-arbetet ikväll.

Efter en hård kortspels-afton är vi påväg att knyta oss.
Se så mycket vi har sett idag. Nästan allt man ska täcka in på en riktig paris-resa.
Bågen och tornet och konst.
Gött.
Man blir onekligen en mycket sömnig turist efter en sån här dag.
Nu borstar de tänderna så att löddret rinner ned för hakan på dem här i lägenheten så nu säger jag hej och godnatt till alla kära Sigrid-bloggisar.
Hälsningar Jenny-medresenär och gästbloggare.


Två glada svenska turister och en svensk fransos från Valleviken.


och så bågen och turisterna.


Jag är bloggens mest exponerade turist än så länge.hehe.

Skrivet av sigrids, 2006-11-09

Visa hela (2 kommentarer)

..sexkvarter, Amelies kafë och Moulin Rouge har nu upplevts och setts. Uppifrån Sacre Coeur låg Paris i en helt fantastisk dimma. Luften är krispig och man ångar när man andas. Nu är vi hemma och dricker te, värmer upp oss.

Vi började dagen med att gå till ett bageri runt hörnet, köpte varsin mandelcroissant och gick sen till en kafé/bar där vi beställde kaffe. Helt okej att äta medhavt bröd. Märkligt. Man blir alltid lika glad av kaffet utomlands, billigare och alltid mycket godare..vad gör de?

Karin är på skolan hela dan så eventuellt kommer jag inte träffa henne försen imorgon bitti. Då ska vi ses på hennes nya jobb, Starbucks och äta frukost! Som hemma i Edinburgh!

Lunch!

Skrivet av sigrids, 2006-11-07

Visa hela (1 kommentar)