En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
skorpion

Skorpionen delar med sig...

Skånetös bosatt i Stockholm. Det var lite kort om mig..

I övrigt; Jag står helt och hållet för allt jag själv skrivit på denna sida. Huruvida det skulle vara så att någon skriver ett inlägg eller en kommentar som skulle kunna vara stötande eller väcker upprörda känslor, tar jag min hand ifrån dessa.
Nu är inte mina egna inlägg av den kaliber att de menas skada någon annan, men man vet aldrig vad för galningar som kan tänkas vilja förstöra för någon annan.

Detta inlägg är förmodligen inte juridiskt korrekt. Men jag har i alla fall sagt något om vad jag tycker och tänker om mitt eget bloggande.

En blondin deltar i tv-frågesporten "Vem vill bli miljonär?". Programledaren ställer följande frågor:

1. Hur länge varade det 100-åriga kriget?
a) 116 år
b) 99 år
c) 100 år
d) 150 år
Blondinen väljer möjligheten att inte svara.

2. I vilket land uppfann man "Panamahytten"?
a) Brasilien
b) Chile
c) Panama
d) Equador
Blondinen ber publiken om hjälp.

3. I vilken månad avslutade ryssarna oktoberrevolutionen?
a) Januari
b) September
c) Oktober
d) November
Blondinen utnyttjar möjligehen att få hjälp via telefon och ringer till en annan blondin.

4. Vad var Kung Georg IVs riktiga namn?
a) Albert
b) Georg
c) Emanuel
d) Jonas
Blondinen väljer att ta bort två felaktiga svar.

5. Vilket djur har givit namnet till Kanarieöarna?
a) Kanariefågeln
b) Kängurun
c) Råttan
d) Hunden
Blondinen svarar fel och är ute ur spelet.

Om du tyckte blondinens svar var dumma, scrolla ner så kommer de riktiga svaren:

...

Skrivet av skorpion, 2007-11-12

Visa hela (9 kommentarer)

Attans visdomstand att börja spöka nästan på året 25. Akuttandvård i morse medförde en tiodagars penicillinkur. Sen har jag legat pall i sängen resten av dagen och kvällen. Nu var jag bara tvungen att skriva lite innan jag går och lägger mig "på riktigt".

Viktnojja så in i....., ja ni vet. Men tusan vad motiverande det var att ställa sig på vågen. Nu jäklar kör jag stenhårt på rejäl nedgång. Socker och fett ska reduceras å det kraftigaste. Nästan tio kilo ska bort. Mycket träning (så fort jag mår bättre)! Idealet är väl att förbränna mer än man intar.

En annan sak som taggar mig, är något som har med utbildningen att göra! Igår fick jag kontakt med ett bageri, där jag troligtvis ska vara i vår. JÄTTETREVLIG kille fick jag prata med, så det känns hur bra som helst! HURRA!!!

Skrivet av skorpion, 2007-11-09

Visa hela (3 kommentarer)

Så var man då ett kvarts sekel gammal. Spejsat.
Dagen ärades av familj och vänner med sms, telefonsamtal och vykort. Härligt! Fina presenter har jag oxå fått :-) På kvällen bjöd jag L, J och F på fika med tjusiga bakverk från min praktikplats -jättetrevligt!

Idag. Fjärde dagen med feting-huvudvärk pga växande visdomstand. Den tredje på G. Ju äldre, desto visare heter det ju.. Och på ett kvarts sekel måste jag säga att jag är nöjd med hittills uppnådd visdom. (Förutom den förbaskade tanden för tillfället dvs..)

Jag har aldrig känt någon åldersnoja. Inte vet jag, det kanske är lite för tidigt för det?! Men jag antar att det beror på var man befinner sig i livet med sig själv.
Men två nojjor har jag nu i alla fall. Även om jag inte skulle vilja påstå att de är sammankopplade med åldern direkt. Eller kanske.. Det beror förstås på hur man ser på saken.

Nojja 1: Viktångest. Vad göra? Göra något åt det. Mål.. Gå ner 8 kg (minst). För mitt eget...

Skrivet av skorpion, 2007-11-07

Visa hela (2 kommentarer)

I söndags (på biodejten) blev det "STARDUST". En fantasyfilm med oväntade överraskningar! Hade inga speciella förväntningar och blev positivt överraskad :-)

I onsdags skulle jag ha städat undan det sista inför mammas besök, men var toktrött och kollade först på "KILL BILL 1" och sen på "KILL BILL 2". Najs!

I fredags avslutade mamma och jag en lyckad heldag på stan med bio på Sture. "TILLSAMMANS ÄR MAN MINDRE ENSAM". Fransk film av boken med samma titel, skriven av Anna Gavalda, som jag läste förra hösten. Gillade verkligen filmen, vilket är ovanligt när man läst boken.

Igår började vi den regnruggiga morgonen med att se "CRASH". Grym film som jag ser om och om igen.
På kvällen hyrde vi "JAKTEN PÅ LYCKA" som handlar om en fattig mans kamp i samhället och hur han lyckas ta sig upp. En sann historia (som faktiskt är sann -på riktigt!). Den var jättebra! Jag blev otroligt inspirerad i mina egna livsmål.
Sen avslutade vi kvällen med "ABOUT SCHMIDT" som jag också kan...

Skrivet av skorpion, 2007-11-04

Visa hela (2 kommentarer)

Det gjorde inte jag!!

Så typiskt egentligen.. Inatt hade jag verkligen behövt den där extra timmen sömn.

Hela veckan som gått, har varit helt hysterisk! På ett bra sätt, men med väldigt lite självdisciplin. I alla fall vad gäller sömnen..

Förra helgen var jag ju hos L på lördagen, där jag träffade denna "a certain someone". I söndags (när jag egentligen skulle ägnat dagen åt tvätt och studier) tog Lisa och jag en fika och diskuterade världspolitiken... As if!
Då kändes det faktiskt inte så stort. Hon sa att han var ju lite yngre.. Inte vad jag brukar falla för. Och jag sa att han är väl inte riktigt min typ egentligen..

Men på kvällen tog i alla fall min nyfikenhet över och jag letade upp honom på Facebook. (Är det någon annan än jag som tycker att Facebook är beroendeframkallande förresten??) Skickade iväg ett mail och tackade för en god kamp i lördags. Han svarade ganska snart och sen började vi bara maila fram och tillbaka.
Detta har blivit till ett...

Skrivet av skorpion, 2007-10-28

Visa hela (4 kommentarer)

Cutie boys are everywhere!

Min läckra bagare är förvisso fortfarande "ooooo-jag-skulle-inte-säga-nej-läcker". Men tack och lov verkar övriga känslor ha svalnat något.
Eller är det bara för att nya snyggingar äntrat scenen. Ja, han får helt enkelt dela plats med andra. Och hur håller han sig i det långa loppet?

En trappa upp har vi en kille/man (vet ej vilket eftersom jag inte känner honom -än..). Riktig snygging i mina ögon, som min landlady håller på att bearbeta åt mig. Låter galet, jag vet, men hon är fan grym på att brereda vägen för både det ena och det andra. (Love you A!)

Igår stötte jag på (alltså inte "stötte på" utan "träffade på") en snygg och charmig kille (han var nog mer kille -fast jag inte känner honom heller) hos en kompis. Inte alls min typ egentligen, men han hade något som fick mig att titta en extra gång. (Ett par extra gånger egentligen, fast så säger man ju inte..)

Två "span" är icke att förakta. Bättre än att gå och deppa...

Skrivet av skorpion, 2007-10-21

Visa hela (2 kommentarer)

Jobbade natt (som vanligt) fredag/lördag. Sov ett par timmar. Upp. Vidare till jobb två. Kom hem. Så trött att jag kunnat somna stående.
Då visar det sig att grannen ovanpå har varit nere och pratat med min landlady angående festen han skulle ha på kvällen (ni vet; hoppas-vi-inte-stör-men-om-vi-gör-det-så-kom-upp-å-säg-till-så-försöker-vi-dämpa-oss). Han är livrädd för min landlady :-) Rätt kul!
Frän som hon är sa hon att; jovisst-skulle-det-höras-och-min-inneboende-utbildar-sig-till-konditor-och-går-upp-4-på-morgonen-och-hon-sover-minsann-precis-vid-hissen-men-jag-kanske-skulle-skicka-upp-henne... Han; ja, det går så bra så!

Vilken svada. Men ni fattar va! Till saken hör det att jag tycker att han är en riktig snygging. Och det vet förstås min landlady.. Sen att hon tycker han är pest är en annan femma, men hon fixar och trixar ändå för mig :-)

Så vad gör jag? Jo, går och lägger mig. Jag är alldeles yr av trötthet och ska jobba morgonen därpå....

Skrivet av skorpion, 2007-10-14

Visa hela (3 kommentarer)

Var inne på Dianas sida och fick det här tipset :-) http://www.amishrakefight.org/gfy/
Just nu är jag så arg på exet att jag gladeligen hade kunnat skicka iväg nåt sånt här till honom. GRRRRRR!!!

Skrivet av skorpion, 2007-10-08

Visa hela (2 kommentarer)