En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
skorpion

Skorpionen delar med sig...

Skånetös bosatt i Stockholm. Det var lite kort om mig..

I övrigt; Jag står helt och hållet för allt jag själv skrivit på denna sida. Huruvida det skulle vara så att någon skriver ett inlägg eller en kommentar som skulle kunna vara stötande eller väcker upprörda känslor, tar jag min hand ifrån dessa.
Nu är inte mina egna inlägg av den kaliber att de menas skada någon annan, men man vet aldrig vad för galningar som kan tänkas vilja förstöra för någon annan.

Detta inlägg är förmodligen inte juridiskt korrekt. Men jag har i alla fall sagt något om vad jag tycker och tänker om mitt eget bloggande.

På Nya Stället har jag ett extra gott öga för en av bagarna. Han var bara där helt plötsligt! I måndags morse när jag började klockan 04:40. Han hade jobbat nattskiftet. WOW, säger jag bara! Fast det var egentligen först idag som jag insåg att det nog var lite kärlek vid första ögonkastet. En sån charmig en..

Inte för att jag tror att han känner likadant. Han verkar bara vara en sån härlig och glad och öppen människa som person. Mot alla. Men skit samma! Det lär väl i så fall märkas förr eller senare. Och då lovar jag en fortsättning på denna historia. Under tiden fortsätter jag att rodna.. :-)

Skrivet av skorpion, 2007-07-25

Visa hela (4 kommentarer)

Så vet jag då äntligen att Lernia är ute ur bilden. Inte för att jag tycker det känns roligt, men det är ändå skönt att veta.
Det innebär att jag nu blir kvar på nya stället 2&½ vecka till. Sen får jag ytterligare två veckors semester :-) Nån som är sugen på att dra iväg på en sista minuten?!!

Tänker söka lärlingtjänsten i Gbg och annars blir det den andra utbildningen här i Sthlm. Den på två år, och då fortsätter jag troligtvis första halvåret där jag är nu.
Har en del andra ställen jag är intresserad av att prova på. Så kanske ett halvår på varje...
Skulle bland annat vara kul att prova jobba på restaurang. Det är ju lite annan produktion och lite andra tider.

På tal om tider.. Imorgon får jag en halvtimmes extra sömn och går upp 03:55 istället för 03:25 *yay* Har förresten börjat cykla till Slussen på morgonen och vinner därmed ett par minuter i sängen. Gäller bara att inte gå och lägga sig senare på kvällen för det...

Skrivet av skorpion, 2007-07-24

Visa hela (2 kommentarer)

Igår var jag på bio med exet. Vi såg nya Harry Potter -filmen. Tror att jag tyckte den var bra.. Helt okej i alla fall. Hade lite svårt att hänga med eftersom tankarna vandrade åt annat håll...
Det sunda förnuftet sa en sak och lusten en annan. Men ordentlig som jag är (för det mesta), följde jag inte med honom hem.

Erbjudandet hängde dock kvar i luften under kvällen. Efter två glas vin var "det sunda förnuftet" som bortblåst. Ett par sms fram å tillbaka å så var det klart. En snabb uppfrächning och iväg med nästa buss.

Ja, vaddå! Man ska väl ändå leva livet fullt ut, ta för sig och njuta av det?! Precis alla grejor jag behöver träna på ;-) Tänker minsann inte skämmas för det. Nej, nu har jag bestämt mig för att leva och njuta utan dåligt samvete.
Så länge jag inte är i nåt fast förhållande och så länge ingen tar skada av det är det ju egentligen inget att göra en stor affär av. Faktiskt!

Och vad står egentligen "det sunda förnuftet" för?
*Är...

Skrivet av skorpion, 2007-07-22

Visa hela (3 kommentarer)

Helt OTROLIGT finner jag det att en utbildning som menas börja den 6 augusti ännu i denna skrivande stund inte meddelat sina sökande om de kommit in eller ej!

Helt och hållet SPÄNNANDE skulle det vara att söka jobb i Gbg på stort och etablerat konditori! Detta företag söker nämligen lärling på treårig tid. (Det är vad tid som beräknas ta när man går den gamla hederliga vägen..)

FANTASTISKT HÄRLIGT känns det att vara fri att ta beslut som ovanstående, utan att behöva ta hänsyn till eventuella partners som gärna vill strypa ens utsvävningar! Ja ni får ursäkta, men i skrivande stund känns det helt rätt att uttrycka dessa känslor: Fy fan, vad skönt!!!

Skrivet av skorpion, 2007-07-18

Visa hela (3 kommentarer)

Det är så skönt att bara låta tankarna flöda över tangentbordet! Som så här t.ex. En låttext jag vill dela med mig:

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

(Gabriellas sång från filmen Så som i himmelen)

Skrivet av skorpion, 2007-07-15

Visa hela (0 kommentarer)

Så var tankeverksamheten satt i spinn igen... Vad håller jag på med??? Att det ska vara så svårt att sätta ner foten!
Fast ärligt talat är jag inte precis oroad. Nej, det är ju knappast för sent att säga ifrån. Om jag så skulle vilja. Man ska väl alltid vara försiktig med andras känslor. För jag tror att han har känslor kvar som han vill utforska. Ja så klart, varför skulle han annars vilja börja umgås igen?!
Nog för att jag kan vara både tuff och elak när jag är arg, men nu när han har talat i klartext skulle jag aldrig drömma om att vara så rå. Jag kommer vara väldigt varsam i detta. Ser ingen anledning till varför jag skulle vara något annat. För även om jag blev vrålförbannad när han var så nedlåtande, så är det ju bara en del. Inte hela han. Ska jag vara arg för det, så ska jag se till att jag talar om för honom precis varför.
Vi har en överenskommelse om att vara helt raka och ärliga mot varandra i detta. Och det tänker jag verkligen hålla på. Det...

Skrivet av skorpion, 2007-07-15

Visa hela (0 kommentarer)

Det blev fika och promenad med exet idag. Och det visade sig ganska snabbt varför han hade hört av sig igen.. He wants a second chance................ Vad göra, vad göra? Allt han ber om är umgänge och se vart det leder -inga krav.
Jag är skeptisk. Men jag tror att jag är beredd att ge det en chans. Tror inte på det i nuläget, men va fan.. Det kan ju inte skada.

Nej, vet ni vad?! Jag tror inte jag ska skriva mer ikväll.. För jag har druckit vin och tänker ärligt talat inte riktigt klart just nu. Fortsätter imorgon med nykter skalle!

Pussssssssssssssssssssss!

ps. Jag har ritat två alternativ på en tatuering jag vill göra. Ska försöka lägga upp bild på dem så snart jag klurat ut hur man gör det...

Skrivet av skorpion, 2007-07-14

Visa hela (0 kommentarer)

..eller bara i behov av lite rå närhet?

Exet ringde igår. Och jag överraskade mig själv lite.. För min spontana reaktion var glädje!
Han undrade om jag ville ta en fika nån dag.. Jag sa ja. Vi bestämde lördag.
Sen undrade han om jag ville gå och se nya Harry Potter -filmen med honom. Jag sa ja. Vi bestämde lördag.

Men sen hände något märkligt! Något som jag egentligen inte reagerade på förrän idag. Och då blev jag rent ut sagt skitförbannad!
Det som hände var att en hel rad av nedlåtande kommentarer regnade över mig från hans sida;
1) "Bor du kvar hos 'tanten*?" frågade han. Väl medveten om att jag INTE gillar när han kallar min hyresvärdinna för "tant"! (Och tro mig, hon är allt annat än en tant.)
2) När jag berättade att jag börjat på det nya stället (vars namn jag inte nämner), kommenterade han mitt uttal vad gällde namnet. Och det var inte min skånska som råkade illa ut, nej minsann! Det var mitt franska uttal! Som om hans skulle vara bättre, fast det...

Skrivet av skorpion, 2007-07-13

Visa hela (1 kommentar)