En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Älska Orientering

JUKOLA 2007! OFÖRGLÖMLIGT!

Senast vår klubb hade lag till Jukola var 2001 och då kom vi 65a med bara rutinerade löpare.
2007 kom vi igen dit och tävlade igen med en helt ny uppställning!
med 4 rutinerade och tre nyfikna 91er som debuterar i både Finland och jukola.
Vi hade även ett Venla lag dit. Ett kombinationslag med OK Enen(Enköpning).
Hela resan till Jukola 2007 i Lappo började med att åka färjan från Värtahamnen till Turkuhamnen. en lång resa dit som handlade om att träffa sina kompisar som man sedan kunde psyka och ha roligt med dom. Hela kvällen slutade med då att jag och ett gäng polare gick upp på discot och fick höra norska tjejer sjunga och finska fyllon.


Det var sedan en lång dag som väntade sig. Ankomst till Åbo, Lång busstransport till tävlingen(med en stopplats) och sedan Tävlingen!. På vägen dit så tippade vi i klubben oxå hur våra lag skulle komma till på Jukola och Venla-kavlen. se tippningen längst ner vid bilden.


När man kom dit trodde man först att det skulle vara lite folk där nu, men det var minst 3500 pers där som kollade och som skulle springa då. Man såg bara Toa-köerna. Dom var GIGANTISKA! och även man skulle kolla på Starterna. Man tyckte att det var mycket folk på 10mila så var detta 3 gånger större.

Vi kollade sedan på hur det gick på Damstafetten och vårt kombinationslag Strängnäs/Enen.
Dom gick inte så i början som vi hade trott med såhär gick det för dom

Sträcka Banlängd (km) Löpare Placering
1. 5,7-5,8 Angelica Rask (OK Enen) 503
2. 5,8-5,9 Helena Lindqvist (OK Enen) 461
3. 6,1-6,4 Linda Lövhammar (SMOL) 381
4. 7,5-7,8 Christina Sundström(SMOL) 439

Den som blev bäst på tippningen finns där nere.

Sedan när dom gick imål så var det vara gå till tältet och börja sova o vila tills våran stafett starta. Under den tiden hann vi planera, taktik, rutiner, ta lagbild, äta och sova. Vårt lag såg ut som sådant även resulteten men titta bort från dom helst:


Sträcka Banlängd (km) Löpare Placering
1. 10,6-10,8 Tim Sundbüe (Debutant) 376
2. 10,6-10,8 Anton Sundin (Debutant) 339
3. 13,7-13,9 Magnus Sterner 330
4. 7,5-7,9 Marcus Ramström(Debutant) 289
5. 7,5-7,9 Daniel Eklund 243
6. 9,9-10,2 Mats Sundbüe 216
7. 14,8-15,1 Pontus Eriksson diskat (255)

Vår lagledare Linda Lövhammar ville att jag skulle vila mycket innan men jag kunde inte. Jag var så uppspelt av vad som hände och hur det går. När Tim stack ut på första sträckan så började man tänka hela tiden, hur går det för han? stämplar han rätt? hoppas han inte blit trött i skogen, m.fl saker.
Sedan kommer Tim in och Anton släpps ut med pannlampa i mörkret och sedan kommer han in även efter en viss tid och då släpps Magnus ut på den s.k "långa Natten".
Då började det bli dags för mig att byta om och värma upp tills han kommer. Inne i växlingsfållan så hittar jag några polare som jag pratar med tills Magnus kommer in helt slut.
Sedan for jag ut och sprang. Jag försökte ta det som att det var som en vanlig tävling i Sverige, men det gick inte i början. Det var bara folk överallt som virrade som yra höns. Och direkt till första var jag ifatt en av våra konkurrenter från Sverige OK Klemmingen. Vi hade skrytit hela dan att vi skulle vinna över dom och nu började jag få vittring på det med eftersom jag var ifatt dom.

Men iallafall så gick det bra för mig på banan. jag gjorde lite krokar under banan med sedan kom en stort misstag som jag aldrig skulle ha gjort.
Jag var nästan imål och så kommer det 2 stycken finnländare och ville ha hjälp så jag hjälpte dom. Då gjorde jag en jätte miss som kostade vårt lag 10 placeringar för mig men det tog jag in sedan tror jag. till sist så såg man sista kontrollen och hela upploppet och tänkte "YES! Jag har gjort min Debut äntligen". kände bara lyckan inom mig komma på upploppet med att få se solen stiga och få solen i ögonen och sedan strida med en finländare på upploppet som jag vann.
Sedan var det bara att växla äver till Daniel så kunde jag sedan andas ut och vila.
Då började en annan tanke komma inom mig. Kommer vi vinna över Klemmingen eller inte?
Det såg vi sen när jag stog med Klemmingen när dom väntade på sin löpare mot mål och jag väntade på Pontus.
Tillslut hör man bara stortjubel hos Klemmingen. Det var deras löpare som kom utan Pontus inärheten.
Han kom sedan efter ett tag på en 255e plats, men tyvärr så tog han en kontroll fel så vi blev felstämplade tyvärr. Han var helt nere när han kom, men vi tröstade han att det är inget och att det är sånt som händer. Alla kan göra det.

Så detta var min debut på Jukola, med en diskining, men endå blev en jättesuccé för oss 91er som komma och springa nästa år.

På vägen hem så var det mestadels bara festa. för mig blev det Hyttfester o hissfester!Från Vänster Övre: Tim Sundbüe, Anton Sundin, Magnus Sterner, Marcus Ramström
Frän Vänster Nedre: Daniel Eklund, Mats Sundbüe, Pontus Eriksson.

Våran lyckade Tippning på Bussen. det gällde att ha så vara närmast placerningen hela tiden:
kommer så småningom!

Skrivet av smolmackan, 2007-06-24 19:38

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?