En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
srilanka_resedagbok2006

SriLankaFaddrar

Stödföreningen SriLankaFaddrar

Irmgard med ett flertal faddrar har hälsat på våra barn i Sri Lanka, de åkte i januari och stannade i 6 veckor. Denna gång liksom tidigare år bjöd vi barnen på buffé så att de fick äta sej riktigt, riktigt mätta på god mat.Självklart diskar de sina egna tallrikar efter sig, men några bestick ser vi inte röken av för här äter alla med händerna.

Alla barn älskar godis, så självklart delade vi ut godispåsar till alla barn.


Äpplena som barnen fick...

Skrivet av srilanka_resedagbok2006, 2010-03-28

Visa hela (1 kommentar)

Helgen 3-4 oktober var det vi som stod för cafét på Ekebyhovs Slott.
Som vanligt sålde vi hembakade kakor, bullar och härligt goda varma mackor som genererade extra slanatar till våra projekt på Sri Lanka.

På söndagen uppmärksammade vi några speciella personer som hjälpt föreningen på olika sätt. Högtidligt delade Priya från Sri Lanka ut diplom, blomster och godis.

Mälaröarnas Nyheter var på plats och vi fick en liten notis med bild av en av mottagarna av diplomen i nr 20 sid 25, se länk nedan.

http://www.malaro.com/mn/Tidningsarkiv_files/MN%20web%20nr%2015%20-09.pdf

Skrivet av srilanka_resedagbok2006, 2009-10-22

Visa hela (0 kommentarer)

Sri Lanka faddrar med Irmgard Kaiser i täten är nu hemma efter ännu en resa. Vi skulle vilja tacka för alla bidrag vi fick med oss ner, varenda liten krona är värdefull. Ett speciellt tack till Skå skola som samlat in pengar via FN-dagen med loppmarknad, Färentuna och Stenhamra skola har också samlat in pengar och den totala summan blev 15.000 kronor! Mycket stolta överlämnade vi pengarna till föreståndaren för barnhemmen som blev rörd över att ni barn lyckats samla in så mycket pengar till deras barn. Pengarna kommer att ge alla deras 150 barn bröd i 8 månader och väljer de att inte ge dem bröd varje dag kommer pengarna att räcka i ett helt år!

Insamlade pengar från Ekeröborna gick i år till en lekdag i en nöjespark med karuseller mm. Ni skulle ha sett hur barnens ögon lyste när de kom tillbaka till barnhemmen, vilken upplevelse! Efteråt blev det sedvanlig catering då barnen fick äta sig mätta på riktigt god mat. Flickorna dansade och sjöng för oss efter maten, något...

Skrivet av srilanka_resedagbok2006, 2009-04-27

Visa hela (0 kommentarer)

Lördagen kom med strålande solsken vilket var helt underbart! Vi fick många fikasugna som var ute och luftade vårkläderna.
Trots att söndagen inte bjöd på lika fint väder, eller var det kanske därför, så fick vi många fikasugna även denna dag.
Tack alla goa vänner som ställde upp och bakade och hjälpte till i cafét, ni är helt underbara!

Skrivet av srilanka_resedagbok2006, 2009-04-06

Visa hela (0 kommentarer)

Senaste dagarna har vi självklart spenderat med barnen på barnhemmet, vilket har varit väldigt kul då man lärt känna dom riktigt bra nu. Det gjorde det mycket svårare att säga hej då idag.

Det sista vi gjorde på båda hemmen idag var att ge dem härligt röda äpplen, något som uppskattades väldigt mycket. Bland annat så har tre barn i Stenhamrahar samlat in pengarna till äpplena.

Ni som känner för en trevlig fika i slottsmiljö den 4-5 april är välkomna till våra cafedagar på Ekebyhovs slott på Ekerö, inte långt från Ekerö Centrum. Självklart går alla pengar oavkortat till våra barn på Sri Lanka.

I detta inlägg finns bilderna från resan, klicka på "Visa hela" så får ni upp en hel radda med bilder.

Det tog bara några minuter så var vi omringade av barn

Irmgard delar ut tandborstar mm till barnen på Fatima Pree...

Skrivet av srilanka_resedagbok2006, 2009-03-03

Visa hela (0 kommentarer)

21/2
STOR dag för barnen idag! De har varit på Dino Park, där finns karuseller mm. Parkäventyret sponsrades av en kvinna på Ekerö. Uppklädda och glada steg 130 barn av bussarna efter parkutflykten för att äta buffe på resp. barnhem. Vi var inte med i parken men väl på buffen. Vi var först hos pojkarna och sedan hos flickorn.

Tog massor av kort och filmade mycket, även idag dansade och sjöng barnen, de är så duktiga!

Nu e jag helt slut, sitter bland myggen och bloggar och ska snart ut och äta. Imorgon ska vi påbörja vår fyra dagar långa tripp till bl a teplantagen och södra Sri Lanka, ska bli spännande.

Om ni hört något på nyheterna om bombningarna igår kväll så kan jag fylla i att vi hörde hur det small men hoppades att det var åskan... det var så fuktigt och vi trodde det skulle börja regna. 50 ligger på sjukhus och 2 dog (de i planen som bombade).

Skrivet av srilanka_resedagbok2006, 2009-03-03

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, jag vet inte vem som har haft roligast senaste dagarna, vi eller barnen. Flickorna har dansat för oss och till slut fick de upp mej med (de gav sej inte), var kanske inte tillräckligt svårflörtad. Oj, vad de skrattade, tyvärr blev det filmat, ha ha.
Flickorna har sjungit för oss och vi har kastat boll och roat oss för fullt. Mitt i tumultet ser jag lilla Erasha sitta och läsa en bok, det gäller att kunna koppla av mitt bland allt stoj. Om jag bara kunde packa ner dom i min resväska och ta hem alla barn... När jag gick igenom dagens bilder ser jag att barnen roat sej med min kamera, massor av kort som jag inte tagit, vilka busfrön! Det är kul att de vågar ta för sej.

Barnen har schema på vad de ska göra när det kommer hem från skolan, de sopar och vattnar och hugger ved (i bara flippflopp-sandalerna, hua). Några tvättar sej med en hink vatten och självklart lite kläder på sej. Sr Jessy säger att barnen sköter sina sysslor utan gnäll. Fick veta av Krisha att det är de som...

Skrivet av srilanka_resedagbok2006, 2009-02-20

Visa hela (0 kommentarer)

Idag hade vi styrelsemöte i Irmgards rum på "hatthyllan". Vi plockade även ihop påsar till barnen på Fatima Pree school, insamlade pennor, tandborstar från skolor och lite gottis som vi la i.

17/2
Frukost och en prommis på standen där jag träffade en söt liten tjej som visade sig vara 13 år. Hennes pappa var fiskare och hon satt å lekte i sanden. Mickis, din första klänning gick till henne plus tandborste och penna och en rygga, hon provade den direkt och hon var så söt i den.

Nästa stopp denna morgon var Fatima Pree school. Vi överlämnade allt vi plockat ihop igår. Småttingarna är så söta!
Vi bjöds på kaka och kaffe och barnen sjöng glatt för oss på engelska tror jag...

På em tog jag en tur på standen och en liten pojke vinkade ihärdigt åt mej, på tillbakavägen kom han fram. Han hette Rilvan och var 12 år, stammande berättade han att han var föräldralös han sålde något som liknade piroger. Hans föräldrar hade gåt bort i tsunamin. Han följde med mej...

Skrivet av srilanka_resedagbok2006, 2009-02-17

Visa hela (0 kommentarer)