En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

staffanjonzons bloggis

Att installera Prestashop

Nu är installationen av Prestashop nästan klar. Gå tillbaka till din ftp-klient och på serversidan markerar du mappen som heter ”install” och tar bort denna från servern, då denna mapp av säkerhetsskäl inte skall ligga kvar.

I fältområde 2 anges det användarnamn och lösenord som du vill ha för administrationsdelen för din e-butik.

Användarnamn
Lösenord
E-postadress

Ange följande uppgifter:

Hostadress för databasen
Användarnamn
Lösenord
Databasens namn
Här kan du ange ett prefix för din databas (detta är dock inte nödvändigt)

Klicka därefter på continue för att gå vidare.

Nu kan du se butiken på adressen prestashop Glöm inte att lägga till hela sökvägen i adressen om du har lagt till installationen i en specifik mapp. Exempelvis, så om mappen heter ”prestashops” blir adressen då www.dinebutik.se/prestashop.

Skrivet av staffanjonzon, 2011-12-15

Visa hela (0 kommentarer)

Att röka vattenpipa utgör en allvarlig hälsofara för rökaren och andra som utsätts för röken.

Genom att röka vattenpipa under en timme får du i dig 100-200 gånger mer hälsofarlig rök än genom en enda cigarett. Tobaken

En vanlig myt är att den tobak som används i vattenpipor inte innehåller nikotin. Detta stämmer inte. Koncentrationen av nikotin är visserligen svagare vid rökning av vattenpipa,

Trots att vissa ämnen till viss del absorberas av vattnet innehåller röken höga halter av toxiner, bland annat kolmonoxid, tungmetaller och cancerframkallande kemikalier.

Kolen som vanligtvis används för att hetta upp tobaken ökar troligtvis hälsoriskerna, eftersom denna också frambringar giftiga ämnen när den upphettas.

Röken från en vattenpipa är en blandning av tobaksröken och röken från kolen och även passiva rökare utsätts därför för hälsorisker.

Det finns inget som tyder på att rökning av...

Skrivet av staffanjonzon, 2011-12-15

Visa hela (0 kommentarer)

Wordpress konsult
Därefter behöver du programvaran PicturePaste som möjliggör uppladdning av den kopierade bilden direkt ifrån ditt clipboard (urklipp heter det visst på svenska?). I den kan du ange FTP-behörigheter till servern, välja eller skapa en ny uppladdningskatalog och sedan sköter PicturePaste resten. När bilden är överförd (”converted” som programmet uttrycker saken) så är det bara att gå till WordPress och trycka Ctrl-V för att klistra in den.

Först och främst så behöver du en fungerande WordPress-installation

Skrivet av staffanjonzon, 2011-12-15

Visa hela (0 kommentarer)

dessa är en kortbeskrivning på hur du skall gå till väga under installationen. I övrigt hittar du en mapp som heter ”upload”, det är innehållet i denna mapp som du skall lägga upp på den egna servern eller webbhotellet.

Installera Opencart → Opencart

Packa upp filerna som du har hämtat hem från www.opencart.com. I mappen finns tre stycken textdokument (installation, licens, och uppgradering)
Steg 1

Starta din ftp-klient (i denna guide kommer vi att använda Filezilla som ftp-klient). Har du ingen ftp- klient redan installerad på din dator så kan du ladda ner Filezilla på adressen http://filezilla-project.org Gå till den mapp på serversidan (höger sida i Filezilla) som butikens filler skall ligga i och välj sedan den lokala mappen vars innehåll är installationsfilerna

för OpenCart och som skall läggas upp på servern (detta gör du på vänster sida i Filezilla). Markera alla filer och kataloger i mappen ”upload”, högerklicka och välj...

Skrivet av staffanjonzon, 2011-12-15

Visa hela (0 kommentarer)