En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
sugarmama

Lol!

Jag är hon som älskar att ha folk hemma och kan prata tills jag tappar andan och lite till. Ofta glad, men drabbas likväl av det stora vemodet ibland. Vissa kallar mig optimist, andra sann pessimist. De säger ofta att jag tänker för mycket och det ligger nog nåt i det. Har fått höra att det är lätt att störa sig på mig, det tycker jag är onödig information. Har också fått höra att jag är högt älskad och uppskattad, "helt fantastisk", och det tycker jag däremot är trevlig och relevant information.

Brinner för att laga mat i ett restaurangkök, men orkar sällan laga mat hemma. Utomordentligt fåfäng när jag orkar, löjlig oengagerad kl. 06.15 på en tisdag. Kommer inte riktigt överens med tidiga mornar när jag ska gå upp, men väldigt förtjust i dem ibland alldeles innan jag ska somna, efter ett långt nattsudd. Min senast tillkomna hobby är folkdans. Hur kul som helst!

Jag har verkligen försökt att vara tolerant, men jag har sjukt svårt för människor som särskriver eller inte kan korrekt kommatering och interpunktion.

Det finns så många sidor av en människa. Det handlar nog mest om ljus och perspektiv, det där med vem man är.

Uppdaterar bloggen med ojämna mellanrum. Så är det.

Jag och Karin var ut på konrad en sväng ikväll. Rätt trevligt, men det är egentligen en parantes i sammanhanget.

Har man en god självkänsla kan en konversation låta såhär:

Jag: Har du förstorat min pressb bild?
Karin: Nej...
Jag: Det måste du göra, så du ser hur vacker jag är!

Klockrent. Så borde vi alla alltid tycka om oss själva tycker jag.

Kärlek! /Eileen

Skrivet av sugarmama, 2008-03-23

Visa hela (0 kommentarer)

Jag och Micke ska båda två lämna in samhällskunskapsarbete på fredag morgon. Därför kände vi att det var lämpligt med lite betapet (ett alfapetinspirerat ordspel på nätet). Nivån på konversationen och humorn är skrämmande hög.

levitates: Hahaha
levitates: Ove!
levitates: Hahaha
levitates: Jag kan lägga Ove!
levitates: Hahahaha
levitates: LOL!
ezula: hahaha ove går inte :P
levitates: Nej, men om det hade gått

Det här kanske inte ens är roligt efter några timmars sömn. Oh, well, just nu är det det. Och man ska ju leva i nuet, fånga dagen och allt det där.

Guten nacht!

Skrivet av sugarmama, 2008-03-22

Visa hela (1 kommentar)

(Detta är ett gammalt blogginlägg från en gammal blogg, men det stämmer fortfarande klockrent, så jag publicerar det här också ;))

Det är ju faktiskt helt galet. Jag är fysiskt inkapabel att säga nej. För någon vecka sen "råkade" jag teckna ett abbonemang hos Telenor som jag inte alls ville ha egentligen. Jag har haft ångest över det till och från sen dess. 99 kr/månad i 24 månader. Det var ju inte det jag skulle ha. Jag skulle bara gå till bussen. Men han som sålde abbonemanget var ju så himla charmig, så jag kunde liksom inte säga nej.

Och idag skulle jag ringa och säga upp min prenumeration på Illustrerad Vetenskap. Men jag råkade få en prenumneration av National Geografic istället. Jag ville inte alls ha NG, men han jag pratade med var ju så himla glad och trevlig så jag kunde liksom inte säga nej. Så jag fick ringa en kompis, som fick motivera mig att ringa upp igen, så jag fick säga ifrån. Ungefär såhär lät det:

- Bonniers kundtjänst, det är Eddie.
-...

Skrivet av sugarmama, 2008-03-21

Visa hela (0 kommentarer)

Mina studiebuddies från min samhällsklass har ett väldigt spännande språk, och jag kan inte låta bli att fascineras och dras med i deras jargong. Jag tänkte skapa ett litet lexikon, mest för att jag har ett prykologiarbete som ska in på torsdag och ett samhällsarbete som ska in på fredag och jag inte alls känner för att plugga. :)

Pajas - vanligen använt istället för tilltalsnamnet, kan även uttalas pajás om någon är korkad eller paj-as om någon beter sig mycket underligt.

Fritzat - nånting som är dåligt är fritzat. Versioner på ordet är fritz och fritzad.

Mygel - istället för cigarett, kan även uttalas myg'l. Mes funkar också.

Hunching - hundring. Halvhunching = 50 kr, femhunching = femhundring. Tvåhunching, trehunching osv. är även dessa funktionella uttryck.

Sek - används för att förklara tid eller pengar. Det är viktigt att uttala tidsbegreppet som sek med kort betoning på K:et, och valutabegreppet som sek, med långsam och kraftig betoning på alla...

Skrivet av sugarmama, 2008-03-21

Visa hela (2 kommentarer)

Jag har placerat min blogg på kartan. Mycket roligt. Jag hade kunnat välja vilken stad som helst, typ Alingsås, och jag tycker om valfrihet, men eftersom jag inte bor i Alingsås vore det lite dumt. Så jag placerade min blogg här!

Så, nu vet du var jag bor också. Spännande!

Skrivet av sugarmama, 2008-03-21

Visa hela (0 kommentarer)

Hej hej hallå dagboken.

Idag har jag varit sjuk, precis som igår och dagen innan det. Kände dock att det blev för jobbigt att bara ligga på soffan hela dagarna, så jag mötte upp Camilla på stan och shoppade lite på HM. Ett bar schyssta braller för 50 spänn kan man ju inte tacka nej till. Camilla hävdar att hon inte tycker om att shoppa med mig. Jag är en sån som behöver minst 30 minuter per affär. HM tog ca 50 minuter idag. Jag måste hitta en tjejkompis som är funtad som jag!

Anyways. Träffade Dennis senare, han skulle till Maxi på Hälla och storhandla. "Mycket bra" tänkte jag och följde med. På Maxi på Hälla har de lösvikts-müsli. Det är ett helt oslagbart koncept, tycker jag som hatar äpplen och bananer och annat trams i min müsli. Däremot ska man inte inhandla lösvikts-müsli under tidspress. Det funkar inte riktigt som med lösviktsgodis, där det bara är att vräka ner allt som verkar gott i en påse och sen vräka i sig tills man kräks. Müslin behöver viss......

Skrivet av sugarmama, 2008-03-21

Visa hela (0 kommentarer)

Tramsreklam! "Mars månad samlar vi in pengar till forskning kring kvinnors hjärtsjukdomar". Ska man som kvinna bli tacksam då? Elva månader på ett år skiter dom i oss, en månad om året, då är vi viktiga. Hur tänkte dom när dom gjorde den där reklamen egentligen? Det är pinsamt, både för hjärt- lungfonden, och för alla i det här landet som går på reklamen. "Om vi säger att vi samlar in pengar till KVINNORS hjärtsjukdomar, då kommer de skänka pengar så telefonledningarna börjar brinna". Upprörande.

Och så ska vi engagera oss i våra I-landsproblem. "Varje timme dör någon i hjärtsjukdomar". Ja, och varje minut svälter barn ihjäl, kvinnor våldtas, barn tvingas bli soldater i krig som de inte ens förstår, och så vidare. Jag vet inte om det är mig det är fel på, men jag har väldigt svårt att hitta sympatier för medelålders, överviktiga, vita män som får hjärtinfarkt till följd av ett osunt leverne. Må hända är jag en cynisk, generaliserande liten...

Skrivet av sugarmama, 2008-03-19

Visa hela (8 kommentarer)

Calle är min kompis som fick mig att börja blogga igen. Fin kille med mycket stökig lägenhet. Så idag har vi hjälpts åt att städa. Fan vad fint det är nu. Synd att jag inte kan lägga den ansträngningen på min egen lägehet dock. Inte så att det är mycket stökigt hemma hos mig, men det är rätt mycket grus och damm på golvet. Oh, well. Nu har jag en innestående hos honom, vilket är mycket bra för framtida behov. ;)

Skrivet av sugarmama, 2008-03-17

Visa hela (0 kommentarer)