En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
swede

FACK OFF

Fildelningslagen

Taggar: fildelning piratpartiet fildelningslagen IPRED

Hur kommer det sig att bolag som tjänar mycket pengar alltid måste ha mer ?
Den nya fildelningslagen är sjuk tycker jag, betalar jag inte skatt för att polismyndigheten ska kunna har resurser för alla slags brott. Om nu fildelning är ett brott så ska ju respektive myndighet utreda det.
Men jag kan förstå att det inte heller fungerar eftersom dagens polismyndigheter inte ens har resurser att utreda de enklaste brotten så som inbrott, snatterier, stöld, misshandel och personrån. Inte heller ta tag i ekobrotten, bedrägerier och den organiserade brottsligheten som har många människoliv på sitt samvete och då kvinnor som kommit hit genom fagra löften om en bättre framtid.
Nää låt de stora bolagen som drar in miljarder på en film som visas på bio över hela världen eller ett musikbolag som måste ha sina 40%-60%av intäkterna av artisterna istället sköta det.
Skam vore ju ifall det råkade tappa några procent av marknaden jag tror nog de bolagen klarar sig ekonomiskt.
Glöm inte att många okända band och soloartister har fått sitt genombrott genom Internet och fildelning, och även tjänat pengar på det själva.
Jag är villig att köpa min musik och även köpa filmerna men inte med ett 80 procentigt påslag av tillverkningskostnaden av dessa musik och film skivor. Sänk priset på CD-skivor och DVD filmer så kommer jag handla mer. Men jag tror även att många fildelare som laddar ner musik samt filmer även köper orginalet ifall det tycker det är bra.
Hur många gånger har man inte spenderat hundratals kronor på ett biobesök och kommit ut besviken att filmen inte höll vad trailern lovade, eller om man nu köpt en skiva varav 3 låtar av 20 var bra och man spelade de hela tiden. Fildelningen kommer att fortsätta lika säkert som man förr spelade in band i från radiokanalen eller kopierade kassetband eller LP-Skivor som de också ville förbjuda.
Filmer och musik har alltid varit copyright skyddade genom urminnes tider men likförbannat har det sålts tomma kassetband, brännbara CD-Skivor, DVD-skivor och DVD-brännare, inspelningbara kassetbanspelare, VHS samt inspelningsbar DVD och TV med hårddisk.
Snacka om dubbelmoral.
Nää döp om IPRED-Lagen till IFRED-Lagen och låt mig vara.

Läs mer om diskussionen på Aftonbladet

Skrivet av swede, 2008-11-11 10:39

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?