En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

ths bloggis

(Klicka på: Visa detaljer, för att se hela inlägget.)


Det råder lite tvetydigheter om vilket land restaurangen vi åt på i dag ska "respresentera". Skottland eller Irland är de stående buden hos både mig och delar av min omgivning.
Grönt verkar vara färgen för stället, och har man svårt att fatta beslut ska man absolut inte gå dit. De har hur många ölsorter som helst, så det är inte bara att beställa "en stor stark"...

Betyg:4
Motivering: Det är ett mycket stort plus att de har ställt upp en uteservering som dessutom har minst lika bra service som serveringen inomhus! Givetvis placerade vi våra ändalyktor där.

Stuvade makaroner med köttbullar i gräddsås var en av dagens alternativ och passade mig alldeles utmärkt. Fett och gott!

Jag kan inte bestämma mig om det är ett plus eller minus att man får maten så fort att man inte ens hinner äta upp salladen som hör till priset! Ack, dessa dilemman.

Trevlig personal, avsaknad av ohyra, bra pris...

Skrivet av th, 2006-06-08

Visa hela (0 kommentarer)

(Klicka på: visa detaljer, längre ner på sidan för att se hela texten.)


Dagens lunch intogs i ett mexikanskt etablissemang beläget i centrum. Dock inte med mina arbetskamrater som jag brukar, utan den här gången med en nära vän.

Betyg: 3
Motivering: Allting såg ut att vara frid och fröjd, men som så ofta annars var läget ett helt annat när man skrapade lite på ytan.
Det var synd, jag gillade verkligen den restaurangen.

Men som sagt, allt började med frid och fröjd. Vi kom i god tid så det var ingen kö. Dessutom står det alltid två personal i kassa - en som tar betalt och en som häller upp den dryck man vill ha att skölja ner maten med. I mitt fall apelsinjuice.

Lunchen består av en buffé, som är ganska fräsch med tanke på att det är just det - en buffé. Personalen är väldigt samarbetsvillig också. När jag påpekade att salladen var rutten bytte de genast ut den.

Maten var mycket god, som alltid på denna restaurang. Man vet vad man...

Skrivet av th, 2006-06-08

Visa hela (0 kommentarer)

(Klicka på: visa detaljer, lite längre ner på sidan för att läsa hela inlägget.)

Trots att det är mycket enklare (av någon konstig anledning) att hitta negativa saker på restauranger så ska jag försöka vara positiv.

I dag åt vi nämligen lunch på ett ställe som har den absolut bästa uteserveringen. Det säger väl allt om vilken restaurang det var, eller?

Betyg: 3
Motivering: Min mat var utomordentligt god. Jag åt ost- och skinksallad, men tyvärr var osten riven och skinkan hyvlad. Det är ett stort minus eftersom en perfekt ost- och skinksallad innehåller ostkuber! Det vet väl alla - eller, iallafall de som spenderat mer än fem minuter i samma rum som mig.
Men det var inget fel på smaken, dressingen var väldigt god och precis lagom krämig och brödet var färskt.

Vi tog med maten tillbaka till jobbet och behövde inte alls vänta särskilt länge på vår beställning, trots att vi var tre stycken. Salladen levererades dessutom i en väldigt...

Skrivet av th, 2006-06-05

Visa hela (0 kommentarer)

(Klicka på: visa detaljer, några stycken längre ner för att se hela inlägget.)

Nu har jag så äntligen kommit fram till ett relativt bra användnigsområde för min fåniga lilla blogg.
Jag sitter ju faktiskt full av åsikter om Dagens lunch på olika restauranger (på jobbet går vi ut och äter lunch vareviga dag).
Så, i dag tar min nya karriär som matkritiker/restaurangrecensent sin början.

Jag tänker inte nämna något namn men tänk eiffeltornet och Paris så vet du vad jag pratar om...

Restaurangen är helt nyöpnnad, och det har jag tagit med i beräkningen.
Betyg: 2.
Motivering: På lunchen har man begränsat med tid och vill ha sin mat så snabbt som möjligt. Visserligen fick vi själva maten väldigt kvickt, men inte utan att ha stått i kö i närmare tio minuter för att betala på förhand (endast kontanter eftersom de givetvis hade problem med kortläsarna) och sedan suttit ner och väntat på att någon skulle komma och ta upp vår beställning.

Jag...

Skrivet av th, 2006-06-02

Visa hela (0 kommentarer)

(Klicka på: visa detaljer ett par stycken längre ner för att se hela texten, den blev lite lång )

Efter en otroligt trevlig afton med filmer, grillning och vinpimplande hos en väninnavar det så dags att bege sig hemåt.

När jag satt på bussen på väg hem och inväntade avfärd från rådhustorget satt jag och betraktade alla fulla människor som passerade utanför rutan. En man hade stora problem att få sin varmkorv i munnen och inte på kinden medan en kvinna ramlade tre gånger i ett försök att ta upp sin sjal hon tappat på marken. Givetvis i en vattenpöl.

Så sveper tre unga tjejer förbi som av klänningarna att döma varit på bal. De är så fulla att de måste hålla sig i varandra för att överhuvudtaget kunna gå rakt. Helt plötsligt tappar en av dem sin handväska! Ingen märker något. Jag känner paniken stiga inom mig, sjukligt omtänksam som jag är. Varför säger ingen något, det är ju tiotals människor där utanför bussen!?
Jag försöker ignorera väskan,...

Skrivet av th, 2006-05-28

Visa hela (0 kommentarer)

I dag finns det bloggar åt både höger och vänster, så för bara några dagar sedan fick jag en snilleblixt - jag ska minsann starta en egen blogg!
Jag la ner mycket tid och stor omsorg innan jag fattade det livsavgörande beslutet att detta var sidan jag skulle hedra med min närvaro. Woho, bara att börja skriva tänkte jag och satte mig tillrätta.
Men icke!
Veckor av betraktelser, tankar, funderingar, och för att inte tala om förhoppningar, var som bortblåsta. Detta var mer än vad min lilla hjärna klarade av verkade det som. Helt plötsligt kunde jag inte välja vad jag skulle skriva om.
Gah!
Det är alltså inte alls så lätt som man kan tro. Först dem avgörande besluten - vilken sida ska jag välja, vad ska jag ha för upplägg, borde jag ett tema? Och sen alla små men ack så viktiga beslut - fet eller smal text, med eller utan bilder, och vem ska jag avslöja min nya hobby för så jag får åtminstone EN läsare?
Men så, efter intagandet av en relativt god lunch, kom...

Skrivet av th, 2006-05-26

Visa hela (1 kommentar)