En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
tillbakatillutmattning

Tillbaka till utmattning

I fredags (17/11) körde jag förlängt lunchgympass på jobbet.
6*25 armhävningar varvas med 6*25 situps och 6*30 liggande "hitlerhunden". Blev faktiskt lite svettig.

I lördags (18/11) gick jag och köpte ett tremånaders gymkort på lokala Friskis & Svettis. Kände mig mest vilsen och planlös i deras gym under den timme jag var där. Får försöka lägga upp en plan till nästa besök.

Någon som har ett bra förslag på träningsprogram för överkroppen om jag vill kunna träna fem dagar i veckan och bli uthållig i skidspåret utan att slita ut mig?

Någon som tror man kan köra gym för överkroppen fem dagar i veckan utan att slita ut mig?

Skall man köra lätta vikter och många gånger för att bli uthållig?

Skrivet av tillbakatillutmattning, 2006-11-19

Visa hela (0 kommentarer)

En inbiten löpare och träningstok som jag åkte på något som visar sig bli min första segdragna löparskada för sex veckor sedan. Stundtals är detta svårt att acceptera då jag känner att en stor del av min identited och vardag kretsar kring motionslöpning och andra sätt att fysiskt trötta ut mig. Löpa och motionera är bland annat mitt sätt att hantera stress och irritation i jobb och familjeliv. Aldrig är man så lugn och har så stort tålamod som efter en långrunda på två timmar...

I torsdags hade jag en tid hos en ortoped för att få ett expertutlåtande om vad det kan röra sig om. Han gav mig diagnosen irriterad ischiasnerv och tyckte jag skulle vara väldigt försiktig med träningen i 4 veckor (15 min lött plattjogg varannan dag) för att därefter trappa upp riktigt långsamt. Om jag fortfarande var dålig efter årsskiftet skulle jag höra av mig igen. DÅ kunde man utesluta att det rörde sig om någon muskelskada och man fick gå vidare med felsökningen.

Suck..., det...

Skrivet av tillbakatillutmattning, 2006-11-19

Visa hela (0 kommentarer)