En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
tinadolk

Lite sång, lite dans och lite naket!

Jag heter Tina Dolk, kommer från Hudiksvall och är född 88:a. Flyttade till Uppsala hösten -08 och började plugga, och där har jag blivit kvar sedan dess. Pluggar just nu medie- och kommunikationsvetenskap i Gävle , men passar fortfarande på att njuta lite av Uppsalas studentliv!

Att njuta av studentlivet i Uppsala innebär bland annat att njuta av billig öl, billiga drinkar, billig tequila och gå på en del gasquer (middagar, ofta med klädkod och oftast med väldigt god mat) på min nation GH. På gasquer sjunger vi lite halvskumma låtar och skålar i snaps. Ibland viker vi servetter samtidigt som vi sjunger en låt. När servetten är färdigvikt sätter man den på huvudet, för att sedan ta av sig den och vifta med den i luften.
Jag brukar aldrig hinna vika servetten, så jag viftar bara med den.

Det är ungefär det ni behöver veta om Uppsalas nationsliv, möjligtvis bortsett från servetterna. Och det är ungefär det ni behöver veta för att läsa min blogg som blivit lite av en studentblogg. Egentligen behöver ni inte veta något alls, mer än att jag kanske kan ge ett något förvirrat intryck ibland.

Nu har jag fixat en ny blogg! Har tröttnat på bloggis.se men den kommer givetvis ligga kvar här så att jag kan gå in och glo i arkivet och ta reda på vad sysslade med för två veckor sedan, två år sedan och så småningom kanske 20 år (huaa!).

NYA BLOGGADRESSEN ÄR:

http://tinad.blogg.se

Bara att kika in där. Jag vet att det främst är mina tre kära systrar, Beau och några andra tappra människor som orkar ta sig igenom mina låååånga noveller om mitt otroligt händelserika liv. Nu tänkte jag fööööörsöka korta ner dem lite i den nya och möjligen blogga lite oftare så att sis Linda slipper säga på telefonen när man snackar med henne att jag måste skriva ett blogginlägg! Och ni andra okända som möjligen kikar in här ibland får se till att kika på min nya blogg också! (Och om ngn snäll människa råkar se detta och känner för att berätta för mig varför profilbilden på min nya blogg vägrar komma upp så HOJTA TILL!)

Tack för den här...

Skrivet av tinadolk, 2010-02-01

Visa hela (4 kommentarer)

Söndag idag, i vanlig ordning en rätt trist dag. Utan ångest. PUH! Dock känner jag mig lite som Törnrosa, vill inte göra annat än att dra täcket över huvudet och bara sooooova. Fick en snilleblixt inatt, kunde inte sluta läsa en bok så läste helt enkelt ut den. Kl 4.30 på morgonen. Mycket smart, Tina Dolk. Konstigt att du blir trött då...

Har nu suttit och förminskat varenda bildjävel från i lördags för att kunna lägga upp dem här. Men i brist på annat att göra kunde jag lika gärna göra det. Funderar starkt på att byta bloggportal, där man kan ha hur mkt bilder som helst utan att det kommer upp en text där det står "bildutrymmet fullt". Eller, när bilden är för stor, står det "Du måste förminska bilden. Så det så". SÅ DET SÅ?! Vad fan är det liksom?

Misstänker att jag är på tok för oteknisk för att byta blogg men ska se när/om jag orkar göra något åt saken. Här kommer iaf lite bilder från i lördags, de flesta tagna med Beas kamera och några snodda...

Skrivet av tinadolk, 2010-01-31

Visa hela (2 kommentarer)

Godkväll. Kan säga att stämningen på Väktargatan 60B är extrem-bakishet. Med vissa bakis-akut-fnitterattacker då och då. Hade ju som sagt fest här hemma igår med gamla deltids-gänget på mitt förra jobb. Det var himla trevligt förutom en smärre incident. Det är en ganska salig blandning av folk, så det brukar alltid spåra lite (av någon märklig anledning!). Och eftersom vi alla jobbat som telefonförsäljare är det väldigt uppenbart att vi alla gillar att snacka lite mer än, säg, normalsvensson. Vilket gör att ljudnivån på denna fest kanske var lite högre än alla andra :)

Gick på Kalas och dansade sedan, vet inte om det var det allmänna vinintaget eller det faktum att vi var ett gäng, men det var faktiskt kul även om musiken som spelas där VERKLIGEN borde ses över. Sen tog jag & Beau en taxi hem, jag satt och surade och Bea satt och åt pasta med baconsås medan jag tittade på och hon sluddrade fram osammanhängande saker som inte riktigt bör skrivas ut här.

Idag...

Skrivet av tinadolk, 2010-01-30

Visa hela (2 kommentarer)

Tjoho, äntligen fredag! Blir bara ett snabbt inlägg, ska strax bli fixad i håret av Beau eftersom vi ÄNTLIGEN fått vår vågtång som vi varit och letat efter i varenda jäkla affär de senaste veckorna. Haléns hade den på postorder så nu har vi en!

Oj, modebloggsvarning där. Nåja, ikväll blir det party med alla gamla SS-deltidare. Kommer bli skitkul! Vi ska vara här hemma först, sen blir det utgång. Skål allesammans och ha en trevlig fredagskväll! Gör inget som jag inte skulle göra...


]

Skrivet av tinadolk, 2010-01-29

Visa hela (2 kommentarer)

Jag & Beau som snackade om våren igår. "Snart är det vår!" tjoade vi glatt, målade naglarna pastelliga och kollade efter vårkläder i klädkatalogerna. Är detta lagen om alltings jävlighets sätt att tala om för oss att vi är helt fel ute? I think so!

Förresten, "måla naglarna" är ett vanligt återkommande inslag i denna blogg. Börjar känna mig som värsta modebloggaren nu, inte bra. Kanske borde fota mina naglar också och göra det till ett veckofast inlägg under rubriken "Veckans naglar". Hahaha hohoho hihihi!

Var i Gävle idag på föreläsning, den blev dock något nerkortad. Fem personer var vi, av nio registrerade på kursen. Kan tycka att det är jätteskönt med en liten klass, för då finns mer tid för hjälp och dessutom brukar det bli bättre sammanhållning. Men fem personer är ju att ta i lite väl i underkant kanske. Måste även fundera ut ett snablans bra C-uppsatsämne, förslag tages gärna emot, KOM IGEN! (Bloggar känns kul, tv känns relvant eftersom MKV i...

Skrivet av tinadolk, 2010-01-27

Visa hela (2 kommentarer)

(Betyder hallåhallåhallå på mitt och Beas joddle-vis, det är alltså ingen religiös undermening som man skulle kunna tro!)

Idag har jag spenderat en massa timmar på stan med Tessan från mitt gamla jobb. Har skvallrat, snackat skit och annat vktigt. Samt käkat lunchbuffé på Little Italy, GÖTT! På fredag är vi ett gäng gamla deltidare som ska ut och svira, kommer bli askul. Föreställer mig ljudnivån på den förfesten...

Är för övrigt eeeeextremt chokladsugen och sitter nu i valet och kvalet om jag ska pallra mig till Statoil och gör något åt saken. Men det är ju svinkallt ute så just nu känns det inte så himla angenämnt att pallra sig till Statoil och bli bemött av ett filurigt leende från Statoil-Magnus som förvånas över att man är nykter. Kan inte han bara sluta jobba där?! Han har haft sitt lilla roliga nu! (Malla, nu vet jag att du kommer ringa upp mig och i sedvanlig ordning fråga om jag har legat med honom, som du gör typ 3 ggr/vecka. Men NEJ, det har jag...

Skrivet av tinadolk, 2010-01-26

Visa hela (2 kommentarer)

Precis! Det tänker jag varje gång jag kollar mig i badrumsspegeln. Förutom att jag nu inte har en badrumsspegel, eftersom vår badrumsskåp är så äckligt sönderrostat att spegeln helt sonika föll ner i lördags. Beau stod som tur var där och fångade upp den, i bästa Spiderman-anda!

Har haft min första skoldag på Gävle högskola idag. Pinnade på som attan till högskolan, och var superstressad över att jag inte skulle hitta rätt sal i tid. Jag är en sån där människa som vill ha en halvtimme på mig att spatsera runt i godan ro och leta. MEN, jag hittade hur lätt som helst faktiskt. Gick dock lite vilse på vägen därifrån, hehe. Först hade vi ett intro för alla kurser inom avdelningen för samhällsvetenskap&humaniora, sen en rast och därefter registrering och upprop för MKVA+C i samma klassrum. Det tog 5 min att ropa upp de få C-kursarna som var där, sen blev vi bokstavligt talat utkörda för att A-kursarna skulle ha föreläsning. Så det var ingen värstingdag direkt,...

Skrivet av tinadolk, 2010-01-25

Visa hela (3 kommentarer)

Jaha, efter 11 utgånsfria och nyktra dagar (förutom vindrickandet som jag fick undantagstillstånd till) slog jag på stort och körde en tvådagars i helgen!

Först ut var i fredags, åkte på en blixtvisit till Njutånger och äldsta syster Dolk som tagit sin sjuksköterskeexamen. Först ett stopp i Gävle för att kolla på själva avslutningen i kyrkan. Själva festen blev rätt livad. Först lugn, jag var apseg men efter en väldig massa vin var jag fit for fight... Peter uppfann något slags system för att hålla reda på systrarna Dolk, där han utgick efter nykterhetsgraden. Tror D1 var mest nyktert och D4 var minst nyktert. Tror jag kvalade in på D1, eller möjligen D2. Sis Jenny låg iaf på en solklar D4 efter all whiskey hon pimplade :)

Dansade massor på ett väldigt trångt "dansgolv" och avslutade kvällen med att tvinga Peter att spela Winnerbäck-låtar på gitarr medan jag & sis Malla gjorde allt vi kunde för att försöka komma på hur låtarna egentligen lät. I slutändan kan...

Skrivet av tinadolk, 2010-01-24

Visa hela (8 kommentarer)