En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

zultanens bloggis

En i familjen

Och...


Jahaja, då var det dags att prova skriva en blogg som ingen annan har gjort tidigare, hur populärt har det blivit egentligen!?! Men det är inte Bloggens popularitet mina rader ska handla om utan om något annat som ligger på tungan hos många nerkylda svenskar och nordbor, VÅREN såklart och ett vårtecken som jag och säkert många andra klassar som det mest säkra!

Att våren är här kan man ju tvivla på, allafall om jag tittar ut genom fönstret och ser en tung ridå av blötsnö täcka stockholms kvällen. Enligt vissa räcker det med att korvgubben flyttar ut på torget, familjerna börjar öppna upp sina landställen eller att Allsvenskan börjar. Det sistnämda räcker utmärkt för mig. En boll en gräsplätt och ett försnack som pågått sen november förra året, showtime!

Det kickade igång redan för drygt en vecka sen, men alla lag fick inte chansen att visa upp sig efter en lång och hård försesong. Vädrets makter stoppade fyra lag varav ett Stockholmslag som fick beskedet att gräsmattan nere i Kalmar inte håller måttet, skaffa en trädgårdsmästare! Jag antar att de flesta vet vart mina färger ligger nu, ni andra kan nog lika gärna sluta läsa nu, för nu handlar det om det som får cirka 30.000 törstiga människor att vallfärda till en av Stockholms norra förorter imorn, Kärlek - hat - glädje - besvikelse, fotboll

Att det blivit populärt att bli en "hemvändare" har väl ingen missat. Publikmagneter skadar aldrig någon klubb eller ekonomichef. Det känns som en ära att ha Henrik Larsson tillbaka i allsvenskan. Det var säkert fler en jag som fick lite rynkor när han blev utsedd till Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna alla katergorier. Högaborgs sonen gjorde dock en strålande vår när han fick chansen i ett skadedrabbat Barcelona. Han är ingen lirare med strålande teknik, ingen nämnvärd bössa, men en kompetent spelare som gör sitt jobb varje gång. Zkåningen i Turin står i skuggan just nu. Publiksiffrorna kommer nog stiga med 30% på varje arena Helsingborg besöker. Det kan ju behövas när Häcken idag drog 1500 personer till sin hemmapremiär, pinsamt!

Statusen i den kungliga Hufvudstaden är som den varit de senaste åren. Djurgården rankas som det hetaste laget, Hammarby därefter och AIK ska klara sitt nytryckta kontrakt efter en kort sejour i korpligan. Gänget som huserar i skuggan av Globen Känns dock en aning heta, har en bred trupp och många profiler i laget. Imorn får vi se hur det är med formen när man ställs mot svenska mästarna Djurgården!

Jag har många förväntningar och lika många funderingar på Djurgår'n i år. Det känns för första gången på länge att man klarar ett hårt schema och även får maskineriet att rulla vid skador. På anfallssidan ser det ju mer en just ut. Hysén, Batan, Jonsson och Thiago Quirino da Silva tampas om platserna framför ett stabilt mittfält med fältherren Johan Arneng och hans lärling Daniel Sjölund i den mer offsensiva rollen. Nyförvärvet Lance Davids har också imponerat under vintern och kan slå sig in. På backsidan känns det betydligt bättre en vid tidigare premiärer. Vad man har läst och hört värkar nyförvärven vara rena fynden. Dennis Boskailo är född 1988 men är redan ett hett namn i backlinjen och Robert Stoltz som kom från Kalmar FF har gått rakt in på vänsterbacks platsen.

Imorn ska det bli otroligt intressant att se om tränar duon Jonevret/Rehn bara kört hårda fyss pass eller om bollen också rullat på gräsmattorna runt medelhavet. Summakardemumma av detta då; jooo våren är här, imorn kl.20.00 blåser domare Jonas Eriksson i pipan och förklarar våren kommen!

tack för kaffet!

Skrivet av zultanen, 2006-04-10 01:36

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.